На есента се радват нашите деца -Велико Търново и региона

• 14 249
  • 257
  •   1
Отговори
# 120
Аз да си призная лека полека и аз взех да си глася багажа за родилното,макар че има време до 5 февруари. За сега съм си купила един халат, който да слагам върху нощницата. Смятам и да се заредя с малко "бабешки" пликчета, макар че си спомням че те държат без бельо. Нощницата от първото ми раждане я дадох на баба, така че май ще ми се наложи да си купувам друга, колкото и да го мразя това облекло за сън.
Момичета да ви призная, че вече доста ми тежи малкия бебок.Задъхвам се когато ходя, понаболява ме тук - таме корема и се налага да спирам и почивам, а има толкова време.... едва в средата на 7 месец съм Confused

# 121
Dory_28, да, не дават с бельо, но след визитацията никой повече не те вижда дали си със или без Peace. Така че се снабди с такива гащета, тях ще ги ползваш по-дълго Peace.

# 122
Честит първи сняг. Днес искренно завидях на дъщеря си, когато видях изумлението в очите и радостта й когато я изведох за малко навън. Искам отново и аз да изпитъм за пръв път толкова много неща  Laughing

За ношниците - в родилното във ВТ осигуряват, дори да я оцапаш може да си поискаш друга. Предния път си купих една и въобще не я облякох. Онези наистина са с копчета до пъпа и е по-удобно да кърмиш. Съвет от мен взе ми се 2-3  памучни потничета за под ношницата и сутиен  и подложки за кърмачки.За бельото - 2-3 чифта черни памучни бикини за преди и след визитация. Ако те види с бельо някои лекар "дупе да ти е яко"  Mr. Green Много е "забавно" да ходиш с лигнин и без бельо - развиват се едни стегнати бедра  Mr. Green

buterfly - знам, накрая е най-тежко, особенно ако имаш вече един брой на 1г. и половина. Живот и здраве до месец ще си гушна и второто.

Мартеничка - в магазинчето за бельо където си пазарувам има ношници. Намира близо до спирката на Беляковско шосе посока центъра. Точно до пощенския клон.

# 123
  • Велико Търново
Мартеничка ще ражда в Плевен,а там трябва всичко да си носиш от нощницата до чаршафите и бебешките дрехи.
Щом имаш такива притеснения за нощниците вземи си от Венера имат "по-модерни"модели.
И гащи в Плевен разрешават-акушерките преди визатация минават и напомнят да се събуват.

# 124

Добро утро, мадами!  wavey

Благодаря ви за информацията за нощниците. Ама Сиска е права - ще раждам в Плевен (живот и здраве януари, по последни данни), а там трябва да си ги носиш от вкъщи.
Сисе , ти коя "Венера" имаше предвид за нощниците?  newsm78 Мебели "Венера"? Знам, че там има спално бельо... ама нощници   33uu

Бътърфлай ,  ами значи ние с теб сме се видяли на деня на отворените врати в търновското АГ. Аз бях от закъснелите мамми, онази с многото въпроси  reverance Да си кажа честно аз отидох от любопитство, ама май по-добре да не бях. Стаите, баните, всичко беше ок, ама като видях родилната зала и масата за раждане и  #Shocked Срам не сра, ама такава паника ме хвана, че 2 часа след това не мога да спра да рева (пусти му хормони).  Най-много ме стресна, че няма никаква апаратура в тази толкова мъничка стая - все едно раждам на масата в кухнята... и после този стол, на който сигурно и аз и мъжът ми сме били родени... Най-голямата тъпотия е, че има един чисто нов и модерен стол дарение, който обаче, видите ли, чака по-добри времена - не могат да го вкарат в стаята!  smile3555 Дано в Плевен нещата са различни  Praynig

Нищо де... толкова жени са раждали преди мен, няма аз да съм най-смотаната, че да не мога да си родя детенцето я  Wink

# 125
Мартеничка, айде пореви си още малко след като ти кажа, че и родилна зала в Плевен не е друга стока. Mr. Green Мрачна, с ретро столове (май два бяха) е има апаратура, ама си е депресарска работа. Grinning Но в този момент няма да ти е до интериорен дизайн. Wink

# 126
Мартеничка, повярвай ми , мила. Бях готова и в коридора да родя, само да родя. Нито ми беше до масата, нито до столовете, нито до нищо. Само исках да родя час по скоро. Успокой се Peace. Обръщай внимание на важните неща, другото са бели кахъри Peace.

# 127
  • Велико Търново
Мартеничка,естествено,че нямам предвид мебели Венера.
"Венера" е фирма за дрехи Peace
Аз,пък не съм видяла депресарската обстановка в Плевен дори не видях и на какъв стол се ражда,ама не,че за мен е имало значение.Най-важното ми беше,че отиох спокойна да раждам и знаех,че за детето ми ще се погрижат професионалисти.За това си вдигнах дебелия з.....к и отидох там.Аз,капризи и претенции съм нямала за обстановка и други такива Stop

# 128
Поли- да наистина е изнервящо накрая, не че имам някакви оплаквания но всеки звъни и пита какво става
А относно условията в родилното мисля че са доста прилични за държавна болница. В края на краищата който иска лукс има си частни болници, макар че тук в околността на зная къде . Имам приятелки които ще раждат в разни частни заведения в София и в Пловдив  но се бръкнаха за 800-1200 лева  за раждането.
Мартеничка сигурно сме се видяли, незная защо си се шашнала толкова от стола, но мисля че като дойде момента няма да ти е до стол и условия, а просто ще искаш всичкко да минава по-бързо. Мен ме хвана яд че не слагат епидурална упойка по твое желание, бях готова да си платя, но за едната упойка пък не ми се ходи в Горна. Ще си раждам нормално и ще се надявам всичко да е наред.
Ако до 28-ми не съм родила ще се видим с теб в Неделя на поредната лекция.
На всички желая хубав ден.  Simple Smile

# 129
Бътърфлай в родилното слагат епидурална упойка.Момичето което ражда с мен беше с такава.Плати 180 лв някъде  за да дойде лекар да й я постави.

# 130
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Бозгунова....  bouquet Честит Рожден Ден  Heart Eyes мила приятелко! Много,много и сърдечни поздрави от цялото ни семейство  bowuu Нека всички твои най-съкровенни желания  Hug бъдат наши нааааай-сърдечни пожелания  bouquet

# 131
В Горна си носих един сак с неща и не съм го отваряла, само лигнинът и превръзките ползвах. Халатът също ми свърши работа. А и мокри кърпички ползвах много. Дават нощници, много широки и с копчета, памперси не искат, термометърът ми също остана неизползван ... След секциото ми беше толкова зле че въобще не ми дремеше с каква нощница съм.
Стаите във външния ВИП са чудесни като условия и според мен няма нужда от частни болници.
Моят съвет е да се подготвяте повече за бебето т.е. да купите абсолютно всичко дори и най-дребните неща че после е голяма лудница.

# 132
Здравейте маминки и дечица сладки!
Иаз да се запиша във форума!Искам да ви кажа,че аз и двата пъти раждах тук в Търново - първият път без уговорка и ми се падна др.Цочева,а втория път вече ходих на консултации при нея и тя ме изражда.Това дето го казват другите мами за обстановката е вярно,нищо друго не те интересува освен да родиш по- бързо!А относно отношението в Търново-първият път ги слушах,като ученичка и ги гледах в очите,ама втория път им разказах играта-отнасят се с теб все едно си престъпник.Ама като им кажеш "Две мили думи"и да видиш как ти се мазнят и лицемерничат!!!А относно бельото-така е не дават!Първият път се чудех аз ли съм най-голямата лигла,че ходя като кокошка,а то се оказа че само аз не нося гащи и затова така ходя!

# 133
Здравейте и от мен!

Смятам малко да помрънкам. Днес ми е много криво. Почти пропадна една възможност за почасова работа, която ми се беше отворила. От днес трябваше да ми започват лекциите, но още няма никаква програма. А и Лъчко от около седмица не спи нощем, а реве от зъби.

А за родилното- по-добре е да се ходи без бельо, за да може раната от евентуална епизотомия да "диша", да не се спарва и така има по-малък риск от инфекции. Аз не можех да ходя без бельо, много ми беше неудобно и си ходех с бикини и дамска превръзка. Лигнинът е хартия и не мога да си представя да го сложа на кървяща рана, страх ме беше да не залепне и после да има проблем с махането. Но при всяка възможност си лягах на леглото без бельо с няколко пласта лигнин, постелени под мен.

# 134
Здравейте!
Да ви почерпя, макар и виртуално за именния ден на дъщеря ми  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт