Зима иде тра-ла-ла, августинчето си пада по снега :)

• 14 696
  • 314
  •   1
Отговори
# 195
Блан, а защо не може в ОДЗ? Точно исках да направя предварително кандидатстване в една градина, която ми е важна и не можах Rolling Eyes

# 196
  • гр.София
 Компютърът е само толкова умен-автоматично изчислява,че си във възрастовата граница за 2-ра ясла и не те допуска извън нея-за 1-ва група (дава ти да кандидатстваш само за една група и тя е яслената).
 Виж тук не съм вече във свои води-разбирам го,ама не знам дали добре го обяснявам.
 Питаха доста майки същото като Албена-понеже наблизо имат само ОДЗ, но засега отговор от Сирма по въпроса няма.

# 197
  • София
blanc , мерси много  Hug
Аз точно в ОДЗ исках, ама нищо. Ако разбереш нещо би ли споделила тук.

# 198
Блан, разбрах те Hug Друг е въпроса, че във въпросното ОДЗ се почва от 1-ва група - 3-годишни.

# 199
  • София
Блан не знам колко е окончателно. Разбрахме се, ако до събота кашлицата не мине и е пак така отхрачваща да го водя пак. И тогава май АБ ще е на дневен ред.  Cry

# 200
  • София
Привет!
Наистина не сте били много активни днес. Сутринта не можах да се включа - изгоря ни компа вкъщи, дано бързо го оправят, че както съм се пристрастила... После реших да се разходя до центъра, докато Иво спи, но улучих деня с най-прекрасно време, та поизмръзнах. Шантава работа.
Цветенце, радвам се че пишеш! Добре ви дава за пример Блан, дано и при нас е така, ама дали?
Нана, дано ви се размине АБ!
Ади, браво на котарака! А Exc1 какво значи? (тук слагам засрамен емотикон)
Блан, мерси за разяснението! То май си ми казвала няколко пъти, ама аз все пропускам. И нали ми е още далечно... А да кажа, че Иво се е разтъжил за С. - само я споменава Simple Smile И по тоя повод - няма ли да правим среща скоро?

# 201
Здравейте от мен.

Вчера голямо чакане на майсторите беше.  ooooh! Уж се разбрали за 10 ч. с хазяйката и тя пристигна, а накрая се оказа за 2 следобед, при което те дойдоха в 3 ч. Все пак работиха бързо момчетата и успяха да сменят дограмата на 3-те стаи. Днес чистих целия апартамент и дори стълбището на блока, наместих една стая да бъде обитаема и сега ми включиха и компютъра. Наистина е голяма краста форума. Wink  Сега остава мъжът ми да замаже прозорците.

Тони продължава да плаче и да не  иска да спи на обед в яслата. Вчера се разплака още като взех да го обличам о едвам го вкарах в колата. Надявам се скоро да мине този период. Днес почти заспа в градския транспорт, но после се разсъни. Но пък като му се спи и е изморен става капризен и на моменти трудно го издържам. Sad Но се старая да бъда спокойна.

Прочетох ви набързо, но се надявам утре да имам повечко време да пиша.

Нана бързо да оздравявате.

За шапките - от както е на ясла сутрин задължително му слагам качулката на якенцето, а от миналата седмица извадих и шапката. Нея понякога я сваля, но повече я търпи. А днес дори аз си сложих шапка, че ми беше студено, а и се бях изкъпала и не мис е рискуваше да изстина.

Лека вечер на всички. Hug

# 202
  • Бургас

Добро утро!
Сервирам кафето.Хайде,че не остана.

Кайли,споко!Тони ще свикне.А вие кога тръгнахте на ясли,скоро ли?Да не би да му трябва време да се адаптира? newsm78 newsm78
Ирен първите 2 - 3 седмици,като ги слагаха да спят си лягаше в креватчето, но не заспиваше веднага.Половин час си плачеше и тогава.Но вече пу-пу.

# 203
  • гр.София
 ДобрУтро!
 Кайли,значи се отказахте да се местите докато трае ремонта?
 А дано Тони вече свикне. Какъвто ти е слънчев мислех,че бързо ще му хареса в градината.

Албена,Елена, кандидатствайте си за 2-ра яслена (Албена,какво е това ОДЗ без яслени групи?)-да ви има на опашките,че не се знае какво ще измислят. Но с изключение на 2-3 ОДЗ-та в София навсякъде ще е невероятно да ви приемат в 1-ва група. Там дире
ктно местата се пазят за вече ходещите ясленчета.

Ако искате,може на лични да се изясняваме подробно.

Аз пък не схванах нищо от обяснението  за Мама Галя,гризе ме любопитство. Дано все пак всичко е наред при нея.

Украсихте ли се вече за Коледа?!

# 204
  • София
Добро утро!

Кайли ще свикне. Ти самата най-добре знаеш, че за различните деца периодът на адаптация е различен  Hug

Мен ме боли доста коляното, обаче трябва да се спретна да подомакинствам  Wink Кало поспа тази нощ без да кашля, да се надявам, че кашлицата ще отмине.
И да попитам - някой давал ли е Бронховаксом?

# 205
  • София
добрютро   food010 Ира мерси за кафенцето.

Блан следи активно темата за детските градини ( и аз така, ама пасивно) - та наистина по-добре си кандидатвайте, че нищо не се знае...Аз взех, че кандидтаствах преди месец-два - та сега си висим на опашката за ОДЗ - най-доброто ни постижение е 227 номер  Laughing. Пък и нали писаха, че до септември 2009 се запазва този реглемент за текущия прием - така разбрах аз  newsm78 - току виж сме успели някъде...Въпреки, че аз от всичко, което следя вече тотално се отчаях, че ще влезем където и да било - особено с предложения нов регламент....Не знам Блан какво мисли по въпроса ....

И ние въпреки, че не ходим на ясла, явно от възрастта - голямо разиграване вечер пада - не иска да си ляга  ....снощи вися на гърнето 20 минути, след което ми писна, казах му, че ако трябва да пуска в памперса....той така се разпищя, че чак си помислих да не почне сега да не казва въобще ( тъкмо от седмица е страшно примерен)....рева, рева - борихме се заедно с баща му да го облечем....накрая след час приспиване заспа......
Слава богу, че опасенията ми не се оказаха верни - та сутринта си седна съвсем спокойно на гърнето - явно цялата работа вечерта е била за заблуда на противника  #2gunfire.

То дойде време да мислим за коледно парти за децата  Laughing

# 206
  • София
И да попитам - някой давал ли е Бронховаксом?

Нана - това е имуностимуланта нали? Ако питаш за него - приятелката му дава на сина си ( и той Калоян  Laughing, и те са от Дружба) през септември. Ама той пак изкара на два пъти септемврийския грип - с повръщането и разстройството. Така, че не знам колко е ефикасен ( поне при тях де)

# 207
  • гр.София
 А,Пух ме подсети,че подминах въпроса за среща.
 При положение,че избегнахме боледуването-ура!-съм ЗА. но докато измислим и решим-ще съвпадне с коледното парти Simple Smile Ако то не е през пролетта,де Joy

# 208
Добро утро и от мен Hug
Нана, сестра ми дава на племеничката Бронховаксон, но от скоро Peace. Още не знам резултата. Решили са да вземат мерки, че за миналата година имала 9 дни посещение в яслата.
Блан, става въпрос за 60та ДГ в р-н Витоша, нали ми  е в квартала. Направо ми излизат текущите данни и изобщо не мога да кандидатствам предварително Rolling Eyes
Става да извеждам Деница, защото ще се изпотрепят моите двамата. Влади се заключи за да учи, Деница тропа на вратата и пищи, че иска при батко си. И като влезе само му пречи ooooh!
Ще се включа следобяд пак.
И аз съм навита за среща, здрави сме Hug

П.С. Поправям се, въпросната градина е от специалните - Санаториална ДГ, май не се води ОДЗ Rolling Eyes Ясно е, че трябва да говоря с директорката.

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 13:32 от albena_vlady

# 209
  • София
Привет! Пиша от един служ. лаптоп на мъжо и ми е малко трудно, ама да се обадя и аз. Grinning
За срещата - да сме здрави само и аз съм навита.  Peace Но е права Блан, че докато се организираме ще стане време за Коледно парти Crazy newsm78
Нана, браво на Калоян, че не е кашлял нощес, все така да е и да се оправя вече! Praynig Hug
Кайли, дано Тони скоро свикне. Peace
Ох, да ида да моля чавето да закусва  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт