Златна есен вече дойде,Февруарското коремче расте ли,расте...

• 12 213
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, мамчета!  Grinning
Пак здраво сте писали, едвам смогнах да ви изчета.  Laughing
Първо много се радвам за Гея и дано няма повече проблеми и всичко да мине нормално до края на бременността! Пожелавам й го от все сърце и й стискам палци!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Аз в последно време като стана към 4-5 часа през нощта до тоалетна и въобще не мога повече да заспя. Виждам, че има и други мами като мен и май наистина трябва да си направим нощно парти.   ura
Вчера бях на ЖК и исках направление за очен лекар, защото съм с късогледство, но д-ра ми каза, че ще ми го даде 45 дни преди раждането.  Confused На мен ми се струва, че това е доста късно, все пак искам още отсега да се ориентирам как ще раждам, пък и нищо не се знае дали няма да родя и по-рано. Искам да питам мамите, които имат проблеми с очите и при вас ли ще ви дадат направление толкова късно или има друг вариант? Поисках и да ми вземе микробиология, защото имам доста обилно течение последните дни, но ми отговори, че няма смисъл, защото ще излезе нормална флора и ми предписа Полижинакс?! А досега нито веднъж от началото на бременността не ми е правена микробиология. Исках и направление за кръв и урина и пак ми беше отказано - рано било чак в деветия месец, защото досега съм правила два пъти изследвания.  Naughty Направо ми идеше да го гръмна гинеколога.  #Sniper И при вас ли ви изписват толкова малко изследвания или да го сменям д-ра, въпреки че досега съм нямала проблеми с него. Но все пак трябва ли да плащам за нещо, което ми се полага по касата?!  newsm78
А за срещата - май ще е по-добре, ако другите са съгласни, за другата събота, че ще ни идват майстори този уикенд.  pironi

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 14:25 от Савина1

# 196
autumnsphere , моят е на устата, току-що прочетох малко информация в интернет по този въпрос и ми стана ясно, но се чувствам малко глупаво  Blush няма да задвам повече тъпи въпроси, а ще чета  smile3505
Благодаря ти за бързия отгвор   bouquet

# 197
Фокси, страничката става все по-хубава smile3501
Добре дошла на мама  juju^ , приятно бременеене в нашата компания  bouquet
Аз също съм с Rh -  и си правих изследване за антитела по настояване на моята лекарка, въпреки че и мъжът ми е с Rh -
И плацентата ми е предна, бебоната рядко ме рита силно, усещам по-скоро нежни ударчета Party
Васи, честити сини гащи stork-boy

# 198
juju, аз също съм с отрицателен Rh фактор и ми правиха веднъж вече изследване за алоеритроантитела. По принцип по НЗОК се отпускат 3 такива изследвания за цялата бременност. Аз ходя при двама гинеколози - единия на частно ( той ми каза , че трябва всеки месец да се прави изследване, което би било добре), и другата д-рка - по здравната каса. Тя не е много склонна да ме праща постоянно на изследвания, защото и хабя направленията ( както и повечето лекари, които работят със НЗОК, сякаш от собствения си джоб ги вадят парите, но както и да е). Настоявай пред твоя лекар (може и личния лекар) да ти даде направление, защото не дай си боже да се появи проблем, само ти ще съжаляваш после. Вероятността за образуване на антитела при първа бременност е много малка, но все пак я има и ако си образувала такива ще ти инжектират Анти Д Гамаглобулин най-вероятно. Мисли за себе си и не прави компромиси, защото ако ние не помислим първи, няма кой друг. Четох в интернет някъде из форумите, че има жени, които са имали по един два аборта преди да си родят детенце и никой лекар не се е сетил, че това може да се дължи на кръвногрупова несъжместимост между майката и бащата.

Може дори сама да си платиш изследването-струва около 27 лв. Не е толкова скъпо, така че действай и късмет с резултатите!!! Hug

# 199
Савина1 Този доктор да го  #2gunfire
Даже и по желание не ти прави изследвания.  Не е правилно.  По време на бременност има опасност от много инфекции и трябва да се правят кръвни тестове през месец, а урина всеки месец.  Това го знам от моят доктор и на мен така ми правят.
Течението е нормално, но все пак трябва да има изследване.  Май го мързи този твоя доктор.  newsm78

autumnsphere Съгласна съм да не рискуваш с нормално раждане.  baby_neutral
И няма страшно за бебо, той е предпазен и даже може да си изгради имунитет от това, че ти имаш вируса.  Hug

Аз само се страхувам, че съм кифла и съм дебела.  
Страх ме е и, че няма да знам какво да правя с бебчо.  Но казват, че ти идва от вътре.

# 200
  • София
autumnsphere Съгласна съм да не рискуваш с нормално раждане.  baby_neutral
И няма страшно за бебо, той е предпазен и даже може да си изгради имунитет от това, че ти имаш вируса.  Hug

newsm45 newsm45 newsm45

Аз тъкмо бях решила и вие ме разколебахте. Не трябва толкова много да се влияя... Много тъжно ми стана. cry cry cry

# 201
Албенче,аз мисля че ти беше споменала че майка ти ще дойде да ти помогне..е тогава няма страшно Simple SmileАз пак ще дам за пример как беше при сестра ми....тя роди април и аз отидох да и помогна..и двете заедно се справихме,нито го удавихме..от което майка ми се страхуваше Laughing нито го контузихме...защото сме си мислели че е кукла... newsm78...справихме се много добре EmbarassedТо инстинкта се появява...и тогава всичко си идва на мястото.
Савина1 права е Албена...смени  го! Моят лекар току що ми звънна и ми каза че кръвните ми резултати са готови....липса на желязо имам и трябва веднага да започна прием на желязо.

# 202
Autumnsphere,ама ти си голяма сладурана!!Спокойно засега!То може да ти се наложи секцио и по други причини,та решението да не е твое.. Hug Освен това се съобрази с мнението на лекаря си!Иначе и аз искам секцио...Може би ако първия път бях родила нормално,сега нямаше естественото раждане да ми се струва толкова "неестествен" процес(не ме линчувайте,моля... Praynig) Laughing

За срещата-щом искате нека е другия уикенд.Аз и за този съм на линия и за следващия.

Сега се върнах от стоматолога и ....познайте...нищо!! newsm44 Аз принципно нямам проблеми със зъбите,но пък човек не бива да се успокоява по този начин. Докато седях на стола бебка се разбунтува доста интензивно и сега вече и тази грижа ми поотпадна.. Wink  Явно причината наистина е в предната плацента...

# 203
Здравейте и от мен!
Ето , няколко дни отсъствам и вие какво направихте ,немога да ви изчета, а и всичко съм пропуснала  newsm78 . Разяснете ми моля ви за какви парола и линк става дума  Praynig  Страхотна е станала първата страничка  Hug  bouquet Браво!
Албена13 не се притеснявай ,всичко ще ти се изясни когато се срещнеш с малкото си съкровище.Тогава ще знаеш всичко ,просто ще ти идва отвътре.Инстинкта на майката е много силен, така че няма страшно. Hug А пък за килограмите ,не се тревожи ,свалят се , е малко трудно ,но......
Савина1 тоя лекар може направо да го гръмнеш, ужас! Та нали именно през бременноста е много важно да се правят тия изследвания ,за да се предотврати навреме ако има нещо.Албена 13 ти е казала много правилно за тестовете кръв през месец и урина всеки месец.Течението наистина е нормално през бременноста да е по обилно , но все пак трябва да се провери.
За срещата ако е тази събота аз май няма да мога ,защото Габи спи точно по това време ,а пък няма на кого да я оставя,но за другата събота съм по навита защото може свекърва ми да ни и два на гости ( да не повярва човек) и ще мога да дойда.На мен не ми пречи да дойда и с Габи но часа не ми е удобен,така че не се съобразявайте с мен ,както решите.Ще се радвам да се запознаем. Hug
За ритниците на бебо ,кво да ви кажа много силно ме рита и непрекъснато,само нощем понякога не рита,явно спи.И слава богу ,защото непрекъснато шава,рита протяга се  #Crazy побърква ме . Вчера в Джъмбо почти паднах до един от стилажите за играчки,толкова силно и изненадващо ме изрита.Само мъжа ми като си сложи ръката на корема ми и тя се поуспокоява за малко,но аз съм подготвена,защото с Габи беше същото. Hug
Момичета пожелавам ви приятен  и слънчев следобяд и доскоро  bouquet

# 204
   Здравейте мами сектантки   Laughing

Аз тооолкова отдавна не съм писала,че едва ли си спомняте за мен, но поне редовно се опитвам да чета.Все още си ходя и на работа и аз като някои мами броя дните вече до болничния.Той официално е от 7.01, но аз мисля най-късно до 19.12 да работя, че вече ми е тежичко. А и ремонт тече вкъщи и по едно време беше един малък ужас вкъщи.Но ще се постарая да пиша по-честичко.
Чета тук, че си пишете рожденните дати.Ако може и мен да добавите/стига да не съм много нахална   Embarassed/   - 10 декември
Радвам се за Гея, вече всичко е наред...
Друго... newsm78  а ...да увелича отбора на момиченцата.Лекаря каза, че май пак ще имам момиченце, но не е 100 % сигурен.

Засега това е от мен.Сега ще поработя малко

# 205
  • София
толо,  Hug

Ами, аз си мисля, че е по-добре да изтърпиш един-два часа болка, отколкото да се мъчиш един месец след това и да не можеш да се грижиш за бебето си... Sad Плюс това кърменето след секцио е голяма патаклама, бебето по-трудно се адаптира, има още течности в дробовете, стерилно му е всичко...

# 206
Здрасти и от мен,
успях да ви изчета най-после мили мами - сектантки Laughing
Маринче - на патерици ЧРД! Пожелавам ти много здраве, щастие, любов и едно прекрасно бебче Февруари!!!
Радвам се, че новините от Геа са добри и я очакваме скоро да се включи при нас!
dessi06 за Нова Година мисля да я посрещнем в домашна обстановка, с приятели, има някаква малка вероятност да отидем и до близкото заведение, но още не е ясно.
vasi_k чудесни резултати от ФМ, честито ти  stork-boy, мн. добре си го обяснила за хълцането.
Малко коте, не се плаши от Марков, много добър лекар е и ще ти каже само хубави работи!
Mia66 благодаря за инфото от лекцията. И за мен е много полезно , колкото до чистенето - мисля да ползваме Рейнбоу
pheautumnsre може ли и аз да получа паролата и юзъра за файла с данните ни. Благодаря ти!
Еми, благодаря за систематизираната информация !
Фокси - юудесно си оформила страничката  smile3501
За срещата - споделям мнението на Ива, ще дойда където и когато кажете само да е по обяд. Нямам против да го отложим и за следващата седмица - преценете и решете.
Аз в петък съм на ЖК и ще разбера дали няма да се наложи да се върна на работа през декември, защото ми свършват 180-тте дни болничен. Остава варианта да ме изпратят на ТЕЛК. Иначе бебчо много ме рита - играе непрекъснато в Шампионска лига. Буди ме сутрин към 5-6 часа /понякога и в 3/, добре че днес успях да поспя до 8.30. За хемороидите - подминали са ме явно, въпреки запека. Колкото до резусфактора и антителата, радвам се, че не ми се налага да се изследвам.
Лека вечер момичета  lovekiss

# 207
Autumnsphere, аз пък мисля, че щом лекарите те съветват да раждаш нормално и щом ти самата го искаш-тогава, ако няма други причини раждай нормално! Риск по-малък от 1% е много незначителен, сигурно риска бебето да се зарази с херпес в болницата (за всички ни) е по-голям!

Албена, Толо, аз пък се страхувам много повече от секциото, затова пък на мен тези, които раждат със секцио ми се виждат смели, явно всеки е със страховете си Hug

Савина1, този доктор и аз бих го сменила-как така хем не иска да ти пусне изследване, хем с лека ръка ти изписва лекарство? Пууу, те вече съвсем взеха да се гаврят с пациентите!

Фокси, страхотна си!

Може ли и на мен да ми пратите списъка? И също да си кажа, че може всеки да ми се обажда по всяко време, винаги ще ви се радвам Simple Smile Независимо дали звъните за нещо дребно, съвет или просто от скука! Ако не ми е удобно да говоря просто ще ви кажа, така че моля, никой да не се притеснява дали е удобно Hug

Много се радвам за добрите новини от Гея, дано скоро ни пише!
Elisana, помним те, разбира се!

За нова година от мнооого години си имам принцип-на 8-ми декември и на Нова година не ходя по заведения. Просто тогава е супер претупкано, скъпо, гърмят ти пиратки в краката, храната е мнооого зле, абе, предпочитам да празнуваме с приятели на 30-ти или на 1-ви, а на 31-ви си седим в къщи. Няма да изневеря на принципите си и тази година Grinning

# 208
  • София
yanast

Уж и аз така си мислех, ама... #Puppy dog

Пращам ви сега парола.

# 209
Здравейте мами сектантки  newsm51
Аз сега се връщам от ЖК ама то все едно не съм била единственото което разбрах е, че съм с още 3 килца отгоре(станаха общо 9 cry) и корема ми е с няколко см повече  Weary А аз така се надявах днес да ме гледа на узи ама нейсе още не са им докарали новия апарат. Така че реших: ще ходя другата седмица при Давидков на 3D тъкмо ще си имаме и филмче да пратим на тати, че той от септември не ни е виждал и много ни е мъчно за него  smile3518
За раждането аз се надявам да няма проблеми и да мога да родя нормално Praynig не че не ме е страх, но от секцио ме е страх много повече само като си помисля да ме кълцат и брррррррррр  cold чак настръхвам ама ако се наложи няма как ще трябва да се примиря
p.s. Абе Фокси от кде ги изкопаваш тея красоти направо ме срази с оформлението на темичката  newsm08

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 15:51 от wondertedy7

Общи условия

Активация на акаунт