Златна есен вече дойде,Февруарското коремче расте ли,расте...

• 12 219
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
Албенче,благодаря за идеята за още по-хубавите картинки Hug
dessi06 ,Ивето най-вероятно не съм я добавила,защото досега се занимавах със зодиите и съм пропуснала да видя,че е писала Embarassed Веднага ще я добавя Simple Smile

# 181
mother-of-pearlS давай инфо от училището за бременни , снимков, неснимков , какъвто и да е материал ще е добре дошъл за новобранците като нас Simple Smile   bouquet

Ето малко практически насоки за къпането и кърменето на бебо...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=300552&pid=8582638
Ако има нужда от допълнителен коментар....насреща съм.... Peace

# 182
  • София
Foxy, ти си неуморима! Поздравления за допълненото оформление на 1-ва страница.

Момичета за срещата, колкото и да ми се иска, май пак ще я пропусна. Нали трябва да се пазя и да почивам повече, та избягвам и пътуването из града.  Tired

# 183
bobsi ,просто не обичам да си оставям работата за утре и като се захвана с нещо,го правя до края Flutter

# 184
Здравейте и от мен! Направо завиждам на всички, които са си в къщи. Аз съм на работа, а толкова много ме мързи вече, че незнам.....но ме крепи мисълта, че ми остават още 4-5 седмици до болничния.
Бъдещи мами искам да ви питам дали има някоя от вас с Rh - ? Защото аз съм с такова и трябва да ми правят изследване за антитела, а доктора ми каза, че се прави във 32 седмица и малко се притеснявам дали не е късно.
И още нещо. Плацентата ми е по предната стена наистина ли това може да е причина да усещам ритането на бебка не толкова силно. Всеки ден рита, но като слушам някои познати как било едва ли не непоносимо, а при мен не е така и се чудя наред ли е всичко.

# 185
  • София
И при мен не рита никак силно. Само си плува, мърда... Мойта плацента е по предна стена направо. Важното е да няма промени в нормалната му активност.

Аз съм Rh- и вече два пъти правих антитела. Това трябва да се изследва по-често според мен. Аз правих в 20 и в 24 седмица. Сигурно след месец и нещо пак ще правя. Я го натисни твоя лекар да ти пусне едни антитела, да не се прави на ударен!

# 186
Ами на мен вече ми пускаха едни и ми казаха, че се пускат на 3 месеца, сега в 32 г.с. ще са ми вторите и после ми казаха, че преди раждането се пускат пак. Ама аз така или иначе на 17 съм на преглед така че пак ще попитам.

# 187
autumnsphere, съветвам те да не рискуваш с нормално раждане. В твоя случай не става въпрос за геройство, а за доброто на бебето. Никой не може да ти гарантира, че херпесът няма да се активира по време на раждането и бебето няма да се зарази. Аз също раждах нормално и сега смятам отново да е така, обаче, ако има някакъв риск за детето изобщо не бих се колебала...

Може ли и на мен линк, парола и обяснения за какво са, явно съм изпуснала? Благодаря! Hug

Аз няма да се класирам и за тази събота за среща, защото ще съм в Пловдив. Можем с пловдивските мами да се видим паралелно. Laughing

# 188
Виждам, че вече няколко мами отпаднаха за срещата.  newsm78 Коеот честно казано ме обърква, защото не знам сега реално каква част от нас иска да се съберем в събота.

Имам две предложения:
1. да се преброим кой оставаме за тази събота, за да знам евентуално колко места да запазя / а то първо трябва да се обадя, за да питам възможно ли е?/
2. ако искате направо да отложим срещата за другата събота, но нека пак се преброим.

# 189
Aз съм също с отрицателен резус фактор, а и имам вече едно дете, което е с положителна кръвна група, както и мъжа ми е с положителна -  всички показатели, за да имам антитела.
Пусках си изследвания за такива в третия месец (бяха отрицателни) , а сега ще пускам и в седмия. По принцип се пускат и малко преди раждането.
И понеже незная преди 11 г. дали са ми били Анти Д Гамаглобулин , за неутрализиране на антителата , доки ми предложи вариант, да ми бият преди раждането... Rolling Eyes  

# 190
  • София
autumnsphere, съветвам те да не рискуваш с нормално раждане. В твоя случай не става въпрос за геройство, а за доброто на бебето. Никой не може да ти гарантира, че херпесът няма да се активира по време на раждането и бебето няма да се зарази. Аз също раждах нормално и сега смятам отново да е така, обаче, ако има някакъв риск за детето изобщо не бих се колебала...

Ох, не ме плаши, моля те... Какво да ти кажа, препоръките на всички лекари са: нормално, ако няма видими (осезаеми) симптоми. В интерес на истината аз го нося вече от 4 години този вирус и отдавна съм изградила антитела и нямам почти никакви оплаквания... Така че шансът да заразя бебето наистина е много малък - 0.006%. Сега прочетох, че има PCR (ДНК) тест за наличие на активен херпес и тъкмо разследвам къде и за колко време се прави.

cry cry cry

# 191
  • Sofia
Съгласна съм с Деси за срещата. Ако ще е по-удобно за повече хора, да я отложим за другата събота  newsm78

autumnspherе, не се притеснявай! Най-много да се наложи да родиш със секцио. Аз също май не бих рискувала, после ако стане нещо само ще се обвиняваш... Но пък и докторите си знаят, ако казват че няма проблем - значи няма! Споко! Simple Smile

# 192
Здравейте, много се радвам за добрите новини, идващи от Гея. Надявам се от тук нататък форума да се залее само от такива вести>
autumnsphere , би ли ми разяснила малко повече за това с херпеса. Аз си имам профилактично няколко пъти в годината и дори в момента съм се сдобила с такъв  smile3511 , а мисля да рабдам нормално. Може ли малко инфо по този въпрос, че май се попритесних, а не искам да навредя на бебо с моята неинформираност  ooooh!

# 193
  • София
Здравейте, аз само да си кажа за срещата, че по принцип гласувах за тази събота в 13 часа в О'Шипка на Будапеща, но за мен няма никакво значение кога ще бъде, дали тази събота или пък неделя или следващите, така че, ако е по-удобно за всички може да е и другата седмица, за заведението също нямам кой знае какви претенции, иска ми се само да си е по обяд, 13 е О.К., та аз съм само с тази малка претенцийка:)РРР

# 194
  • София
viev_3003, ама ти какъв херпес имаш, на устата или генитален? Ако е на устата, само трябва да внимаваш да не целуваш бебето. Ако е генитален, е много по-сложно, но горе-долу това е дилемата: секцио или нормално раждане. Последствията от заразяване на бебето са ужасни, това е най-страшното.

Общи условия

Активация на акаунт