Във Швейцария за зима се говори, пистите очакват малките скиори!

• 16 908
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
аз бях веднъж на фризьор там за подстригване,но не останах доволна, макар и за цената от 50 франка. Иначе се боядисвам сама или някоя от колежките ми. Като цяло съм забелязала че рускините работят добре. Та сега като се върна там ще се ориентирам към някаква такава фризьорка
Найстина разкрасителните им услугите са много скъпи и не винаги с добро качество  Confused Визирам и козметичните

# 106
Найстина разкрасителните им услугите са много скъпи и не винаги с добро качество  Confused Визирам и козметичните

аз затова съм предупредила фамилията..на 4.01   да не ме броят, отивам на епилиране, фризьор и процедури за лицето...така де.... Mr. Green

# 107
 newsm17
Помолете се за една малка душица останала без майка днес  Praynig

23-годишна родилка е починала в многопрофилната болница за активно лечение "Света Анна" във Варна, малко след като е родила здраво момченце.
Смъртта е настъпила в 0,25 часа на 10 декември, съобщи за Дир.бг директорът на Районния център по здравеопазване д-р Веселин Балкански.
По първоначални данни причина за смъртта на момичето е т.нар. ДИК-синдром, вследствие на обилен кръвоизлив след раждането. Синдромът се изразява в образуването на множество тромби в микроциркулацията, съчетани с хеморагии. При такова състояние в организма настъпват тежки клетъчно-тъканни и органни нарушения и изходът често е фатален.
"Очакваме резултатите от съдебно-медицинската експертиза и хистологичните проби до 10 дни. Тогава най-точно можем да кажем какво е причинило смъртта на родилката. Утре ще получим и писмените обяснения на екипа, водил раждането", допълни д-р Балкански. По думите му лекарите са направили всичко възможно, като на родилката са преляти големи количества кръв и кръвни продукти. Новороденото момченце е здраво и в добро състояние.
Заместник-директорът на болницата "Света Анна" д-р Асен Станчев уточни, че това е първият подобен случай за годината, вече е извършена аутопсия на починалата, данните от която ще бъдат предоставени на проверяващите случая. По думите му най-вероятната причина за смъртта на жената е амниотична емболия. При масивна амниотична емболия кръвта не може да се съсирва, посочи лекарят, цитиран от БТА.
Преди да почине младата жена е изпадала в клинична смърт седем пъти. Починалата е от Полски Тръмбеш, но е била студентка във Варна. Станчев посочи, че лекарите от болницата нямат данни за протичането на бременността на жената. При постъпването й в здравното заведение, както и след раждането, хемоглобинът на починалата е бил в нормални граници.

# 108
Дами, имате ли на представа дали в Шв работят с професионални бой на Вела? Сега смених марката на боята и досега не съм се заглеждала дали там използват тази боя  Rolling Eyes С професионалните на Лореал работят почти на всякъде,но за въпросната не знам. И сега се чудя дали да си купувам оттук и да нося до там

# 109
Здравейте отново Simple Smile
Аз малко се поизгубих с моите изпити и сега като останах свободна на дневен ред в семейния съвет идва отново темата за Швейцария и местенето там.
Гледам доста се е изписало по въпроса и много нови кандидат Швейцарски мами са се включили, което е чудесно Simple Smile! Така де няма да съм сама в търсенето на отговори.
Моят мъж вече е почти готов да се премести. Притесняват ни само някои въпроси ... Изтрелвам ги тук, който може да отговаря.
1. Работа
Как си намерихте работа? Трудно ли беше?
Имате ли впечатление какво е отношението на швейцарците към изкуството?

2.Обзавеждане
Лесно ли ви беше да се обзаведете? От къде? Или повечето апартаменти са с обзавеждане? Можете ли да забиете пиронче в стената?

3.Кола
Скъпо ли е да си купиш и поддържаш кола (на старо)?

4.Какви са ви впечатленията от лекарите (особено гинеколозите)? Как се разбирате с тях ако не говорите немски добре? Колко е потребителската такса?

# 110
Добро утро на всички,
вече бях решила че няма да има включване до новата година.
Мирче, аз относно работата не съм много компетентна, но като отида лятото ще ми се наложи и аз да си потърся нещо. Но понеже говорихме с мойто мъж за това, ето какво мисли той. Работа имало за такива длъжности към които не са ориентирани Швейцарците, т.е. по ниско платената.
Относно обзавеждането, икея в повечето случай върши работа. Аз лично не съм очарована от това което се предлага там, но с повече фантазия можеш да се обзаведеш. А и доколкото знам повечето апартаменти са обзаведени с най-важните неща. относно техниката има медиа маркет от където на доста сносни цени можеш да си купиш всичко.
За здравеопазването нямам си и на идея, не съм им ползвала услугите, но от думите на мамите май не са кой знае какви специалисти. Но за това пък има гинеколожка българка към която можеш да се обърнеш.
За таксата зависи от застраховката ти колко ще платиш. Но имаше нещо, че до някакви пари си плащаш след което се поемат от здравната каса или както там се казва.
Е толкова от мен по въпросите.  Peace Peace
А сега да се хваля,
вчера малката ходи в немското посолство, имаше някакъв прием за децата които учат в немските училища. Беше страшно очарована. Постарали се бяха хората.
И още в петък е първият и концерт по пиано, та сега ни тресе треската.

Другата седмица ще пътуваме за Виена за празниците и се надявам да не откача пак от скука, като последната нова година в Швейцария. Но ако не друго ще видя прослувутата им коледна украса.
Хайде и другите да се включат да разкажат къде ще ходят за празниците.
Поздрави на малки и големи   bouquet  bouquet

# 111
monechka Благодаря за отговорите. Вие във Виена ли сте?
Снимай я тая украса да се порадваме и ние Close-mas:

# 112
Мирче не сме във Виена
там имаме къща и отиваме за празниците. Ще я снимам и ще показвам после Peace Peace

# 113
monechka Благодаря за отговорите. Вие във Виена ли сте?
Снимай я тая украса да се порадваме и ние Close-mas:

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 12:01 от lamiata spaska

# 114
# 115
Надявам се следващата Коледа да я видя на живо!!!
 Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 15:05 от lamiata spaska

# 116
  • E-CLM & CH-VD
Ето ме и мен!  Hug
Такъв сняг има тук, при вас как е? И сега, в момента, пак вали  Crazy

Мирче-немирче, ще се опитам и аз да ти отговоря, нека момичетата добавят после  Peace
1. Работа - ако си намериш работа отвън, дори и по интернет, е по-добре. Тук си имат квоти за чужденци, и правилото е ако има швейцарец за позицията, да взимат него. Което автоматично отрязва пътя за по-хубавите позиции. За момента ние бг още нямаме правата на европейците, т.е. ако има свободна позиция, първо се търси швейцарец, после някой от ЕС (без българи и румънци), и тогава всички останали. Така, че ако по интернет попаднеш на оферта и работодател те хареса и покани, това е идеалния вариант. Разбира се, зависи и от квалификации, дипломи и т.н., но като цяло, положението е така.

2. Обзавеждане - почти всичко се дава необзаведено. 2 месеца сме търсили апартамент, не знам колко посещения сме правили, но нито един от апартаментите не беше обзаведен - 4 голи стени навсякъде, а в много от случаите кухнята беше само шкафове и мивка, евентуално печка и/или хладилник. Можеш да правиш каквото искаш в апартамента, но като го напускаш, трябва да бъде в същото състояние, в каквото си го приел. Т.е. можеш да ковнеш пирон, да боядисаш стени, но накрая трябва всичко да е бяло, и дупката от пирона да я няма. Има доста магазини за обзавеждане, както Мони ти каза, основно се обзавеждат от Икеа, защото е най-евтино. Но много други магазини правят периодично намаления, трябва да се следи. Един от тях е Конфорама примерно, или Отто.

3. Кола - Нашата е в Испания, тук се движим с гр.транспорт. Но като гледам по автокъщите, не са скъпи колите; знам, че трябва да имаш винетка за магистрала, че книжката трябва да се смени с швейцарска след 1 година престой тук, и като си тръгваш, ти връщат твоята.

4. За гинеколозите - застраховката ти покрива винаги 1 посещение годишно, ако не се лъжа, поне моята тук е такава. Аз лично не мога да ти кажа впечатления, защото си ходя при моята гинеколожка в Испания, а и съм във френската част. Но знам, че и тук имат лекари, владеещи всякакви езици, така че общуването не е проблем. На английски пък - още по-малко  Laughing.

# 117
Вес, направо ви завиждам тайничко за снега. Тук е толкова сиво и гадно, мръсотията е уникална. Все се надявах да завали малко сняг че поне да не я гледам тая мизерия навсякъде, но уви Whistling
Е ще се надявам другата седмича във Виена да има малко снежец, че се готвим за ски да ходим там.  Praynig Praynig
Явно в различните части на Швейцария е различно относно апартаментите. При мъжо почти всичките са обзаведени. И сега се надявам след реновирането на комплекса да ги обзаведат отново, защото в германия аз купувах почти всичко и не ми се иска пак да спим 1 седмица на земята докато докарат мебелите.  #Crazy

# 118
  • E-CLM & CH-VD

Това беше преди половин час  Mr. Green, сега едва виждам отсрещните дървета, толкова е силен слеговалежа.

# 119
И тук сняг се сипе на парцали (в Цуг) и е супер. Едвам дойдох на работа сутринта и нямам нищо против утре да не успея.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

monechka, и ние ще сме в Виена от събота до понеделник да ги видим тези известни коледни украси...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт