Великобритания - тема 19-та, последна тийнейджърска (пак празнична)

• 32 182
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • Лондон
Добро утро, английски мами и бебета!

Надявам се някои от вас още да ме помнят, въпреки, че аз само ви чета, но ме е малко срам да пиша, нали съм ни тук, ни там Embarassed

Исках да ви кажа все пак какво реших след дълго мислене и умуване - тъй като таткото ни няма работа в момента, а разходите с бебка ще се качат много, а от друга страна аз не искам да си загубя моята работа (пазят ми мястото до февруари), реших, че от средата на януари ще започна работа като пътувам обратно до София за уикендите. Бебка ще се гледат с тати ,а баба й ще помага. Е, това е, изглежда безумно, но за до края на март ще издържим, дотогава ще трябва да решим и да се позиционираме за постоянно. Ще живея в Uxbridge за това време, да съм по-близо до офиса.

Иначе като ви чета за носталгията, не ви разбирам, явно всеки иска това, което няма...Аз като видя снимки или чуя нещо за Лондон в новините, се разревавам истински. Честно казано, навремето като заминах се адаптирах за рекордно бързо време и после никога не ми е липсвала Бг, знам, че не звучи добре, но така си беше... Embarassed

Много ми е интересна дискусията за ученето на двата езика, ще следя внимателно и ще искам съвети по-нататък. Ние в момента говорим на бебка на английски, тъй като всички останали говорят български, после сигурно ще е обратно и съвсем ще го шашнем това дете Grinning

Искам да използвам включването и да ви пожелая много Коледно настроение, много подаръци и хубави емоции Hug

# 196
Маpи, за още подаръци не е късно Wink  Hug
Моите човечета ще ги приемат дори и след Коледа (аз повечето вече съм взела за тогава, де)  Grinning
Благодаря ти!  Hug   bouquet

А иначе, ако се намери мама, която да е поръчвала on-line, покупките ми пак ще пристигнат навреме - > 3-4 дни от магазина до фирмата доставчик, която съм открила и която ще достави нещата ми за 4-5 дни до БГ... Имат пътуващи бусчета през няколко дни...

Биляна, искам да ти благодаря и тук! - за желанието да ми помогнеш, за начините, с които се опита да омилостивиш хората от магазина да изпратят поръчката на "моя" адрес... за удоволствието да се "запозная" по-отблизо Wink и да комуникирам с теб!  Hug
Ти си един ПРЕКРАСЕН Човек!  Heart Eyes  Hug
Благодаря ти!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Приятен и усмихнат ден на всички!  Hug

# 197
  • След завоя в дясно
GI Весел празник и от нас  newsm59 newsm59 newsm59

Мишолина и Алиса исках да попитам дали им хареса на малките Груфалото?
Maminka за съжаление не съм поръчвала и аз, иначе с удоволствие ще помогна.

Между другото Лида си има момченце- да и е живо и здраво. Дано успее да се включи скоро с подробности.  bouquet

Усмихнат ден пожелавам на всички унили муцуни Grinning

# 198
майчета, здравейте!
не знам дали тук се включват хора от Англия, но мисля да пусна въпроса си към всички вас!
живея в БГ със съпруга и детето си, но съм с британско гражданство, както и детето. А на съпруга ми ще му излезе синя карта, ако се преместим там
в голямо чудене съм дали да си вдигаме парцалите от БГ? и тук нещата няма да се развиват добре, затова май ще е по-добре за нас да започнем наново в Англия, но с тази криза и с тази безработица се страхувам да не направя голяма грешка с местенето.
мисля първоначално да замина сама, да си намеря работа (ако има такава) и по-късно да пристигнат и те.
какво мислите? знам че това е много лично решение, но ще ми е полезна малко реалистична информация>
имам приятели в Англия и някои казват че нещата са малко преувеличени, не знам?
пък поне ще можем да вземем някои друг сошиал бенефит оттам, тук нищо от никъде!
благодаря ви предварително,
алекс  ххх

# 199
  • UK/София

alexsb, според мен си стойте в БГ.Тук положението става много, много тежко.Хората масово губят работата си и не могат да си намерят нова.Не смятам, че нещата са преувеличени от медиите.И с бенефитите няма да процъфтите тук, не се самозалъгвай.

Това е моето мнение, на останалите може и да е различно - любопитна съм Simple Smile

# 200
биляна, благодаря ти за отговора!
не си мисля да разчитам напълно на бенефити, това е сигурно!
освен това мисля да дойда 1во сама и да остана при приятели и да видя какво е положението и дали ще успея да започна някъде работа, з/о последните ми постове са били на мениджърско ниво, въпреки че съм без професия.
и ако нещата потръгнат тогава ще взема семейството,
но и на мен ще ми е интересно да чуя и други мнения!
благодаря ви момичета!

# 201
Честито на Лида   bouquet! Да е здрав, весел и щастлив малкия! Ще чакаме официалното включване да разберем името и да видим снимки!

============
За Груфалото: хареса ни; лично аз очаквах малко повече от костюмите Sunglasses (също така, не съм ходила на детски театър от 25 години сигурно...) Бяха общо трима актьори; мишката беше с къси панталони и имаше опашка от текстилен колан и уши от собствената си коса (ала принцеса Леа). Мариана разказа после, "татко, това не беше мишка, беше момиче, което се преструваше на мишка!" - но се забавляваше. Не се изплаши много от самото Груфало (той си беше страшничък). Караха децата да подвикват от време на време и макар и малко "участваха" в представлението. Като цяло, тъй като нямам база за сравнение, бяхме доволни. Сега ще я заведа на кукления театър в Пловдив; поне за мен исках да потвърдя, че има търпението да стои и да гледа, и че разбира какво става. И също така - много добре знаем приказката; тя може цялата да я изиграе, не знам как ще е с непозната история.

============
Алекс, за работата и пристигането в Англия, никой не може да ти каже как ще се развият нещата; аз още търся работа - вече три месеца (но пък и съм с висок ценз и искам много пари Mr. Green) Зависи от сектора, в кой град...Ако имаш къде да останеш и просто искаш да се пробваш, естествено - защо не. Най-много ще ти струва един билет и доста нерви.

# 202
GI, честит рожден ден на порасналото ти момче  Hug Здраве и много щастливо детство му пожелавам!

Алекс, когато човек иска да се пробва, е по-добре да го направи. И да не стане, поне знаеш, че си опитала, а ако стане според очакванията ти - чудесно! Simple Smile Относно работата е много различно и понякога въпрос на късмет Simple Smile

Мишолина, ще чакам да разкажеш как е било в П-в. Така ми е домиляло. За театър и ние водихме Тео 2 пъти за последния месец в един почти квартален театър и много му харесва. Взима и той участие  Mr. Green

Ние бяхме тази събота пак до музея на науката. Купихме ферма за мравки на Тео и той е много щастлив. Сега търсим добитък, че е празна фермата. Пише, че може за 3.50 да си поръчаме да ни доставят 20-25 мравки  Joy Joy

Заминавам да работя, че шефа ми прати пак един куп задачи.

До скоро

# 203
  • Bristol
Честито бебенце на Лида   bouquet Очакваме директно включване!

Алекс, била си тук, знаеш как е, какво ти харесва и какво не. Сега е по-трудно с намирането на работа, но не е невъзможно, ако нямаш много претенции и си по флексибъл  Crazy
Аз днес отидох до сервиза да сменят предните накладки. Един час само щяло да отнеме. Отвисях си почти два часа, за да открият още един проблем по спирачната система и се прибрах в къщи пеша ooooh!  Rolling Eyes

# 204
Здравейте момичета,пак нахлувам в темата и като четох и четох ми стана едно спокойно че не съм само аз така/сама,без социални контакти,приятелки имам предвид/Явно това е цената който плащаме че живеем в чужбината.Явно мястото къде живеем няма други българи нито в мола сум чувала нито в супера а аз в Лондон не отивам с колата щото за късмет на мъжо може да не се върна и така си оставам стакната у дома 24/7...скука с 3 годишно е трудно да кажа но изолациа да.,да живее скайпа и тва е.

# 205
Ето адреса на Санта, за да се получи истинско писмо обратно по пощата (безплатно, от Royal Mail) - в смисъл, с парите от данъците, дето ги плащаме...

Santa
Reindeerland
SAN TA1

Не знам дали работи; ще пробваме  Mr. Green

# 206
момичета, благодаря ви!
прави сте за всичко!
нищо не мога да загубя, освен това че известно време ще съм далеч от сина ми, за таткото ще го преживея някак си Simple Smile
но ще ме е яд ако не опитам! още повече, че Англия ужасно ми липсва, аз заминах там когато бях на 18 и най-хубавите ми години прекарах там и дори сега да съм си у дома, все нещо ме дърпа натам. Оставих там доста по добри приятели, от тези които имам тук сега и те също много ми липсват. още повече хората там са съвсем други, така че съм настроена абсолютно положително.
поздрави от БГ, на всички ви!
алекс ххх

# 207
Да допълня само Мишолина - писмото до дядо Коледа трябва да се изпрати до 12 Декември.

# 208
Здравейте момичета,пак нахлувам в темата и като четох и четох ми стана едно спокойно че не съм само аз така/сама,без социални контакти,приятелки имам предвид/Явно това е цената който плащаме че живеем в чужбината.Явно мястото къде живеем няма други българи нито в мола сум чувала нито в супера а аз в Лондон не отивам с колата щото за късмет на мъжо може да не се върна и така си оставам стакната у дома 24/7...скука с 3 годишно е трудно да кажа но изолациа да.,да живее скайпа и тва е.

Момичета, недейте така - и тук хора живеят и деца гледат. Дори да нямате приятели българи, то и алгичанки има много приятни, а и мами от други държави. С мишолина бяхме изброявали в предишната тема колко групи има тук, които са огромна предпоставка за нови запознаства с майки с деца...
Аз дкоато работех преди да се роди малката имах по-малко социални контакит в смилъл на приятлства - основно общувах с колеги и приятлския кръг на мъжа ми. От както Софи се роди -  не мога да насмогна - всеки ден има нещо, всеки ден се виждаме с някой, чудесно си изкарваме (само да имаше кой да ни плаща, но и работа ще намерим един ден). Имам няколко много близки приятелки тук в квартала. Даже миналата седмица когато мъжът ми беше в комадировка, едната мацка дойде вечерта у дома, за да не ми е самотно. Донесе 1 бутилка бейлис и да видите как хубаво му пийнахме и побъбрихме. Много приятно ми стана. Разбира се семейството и приятелите ми от България ми липсват, но поддържаме връзка - те ни идват на гости, ние си ходим и така.

Празниците идват, хайде повечко усмивки!  Grinning

# 209
 Здравейте Simple Smile
Много песимизъм поналъхва от темата последните седмици, но ми се иска да си мисля, че е защото Коледа наближава  и близките, приятели и роднини в България ни липсват повече от обикновено. Аз съм изцяло на празнична вълна вече две седмици. Пека сладки в несвяст, обикалям магазините в търсене на най- хубавите подаръци за семейството ми и се опитвам да се изолирам от всичко негативно. Поне докато минат празниците Wink

Някой пазарувал ли е от, http://www.kiddicare.com ? Имат телефон  за контакти и бих могла да ги питам каквото ме интересува, но предпочитам мнението, на някой, който вече си е купувал от тях. Ако някой има впечатления , ще съм благодарна да сподели. Може и на лични  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт