ДЕКЕМВРИ близо е вече, чакаме те мъничко човече!

• 17 065
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • София
ох това направление много ме притеснява Sad
моето май не е както трябва.моля ви кажете ми правилно ли е с диагноза-спонтанно раждане при едноплодна бременност Sad
А на моето пише:
"Насочваща диагноза: Наблюдение върху нормално протичаща първа бременност" и после има един код в квадратчетата: Z34.0
(този код мисля, че е за нормално раждане - тази лекарка каза, че докторите решават на място в болницата как се ражда и държеше да ми пише нормално раждане)

Мисля, че кода е важен, а не текста Simple Smile текста е за ориентир.
Щом имаш направление, това е важното - няма какво да се притесняваш Wink

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 15:07 от abel

# 121
кода z 34 ако не се бъркам е за наблюдение върху нормално протичаща бременност.явно направленията на повечето са различни но подкрепям ,че важното е да имаш направление.пук ако нямаш или е невярно какво-ше те върнат да ти го поправят ли?макар,че не се съмнявам в това безумие...

# 122
Здравейте маминца!

eternety каква бонбонка само! мъничка сладичка кукличка, да ви е жива и здрава и много да ви радва!  babydust7

siseto84  newsm59  newsm67

Аз със моите прословути въпроси за прословутите води... Колко са тези води така или иначе? То е ясно че не са баш литри ама все пак предполагам че ще е някакво прилично количество... може би по- опитните знаят. И дали има начин преди това да се усетиш някак си че ще изтекат а не да наплескаш например седалката в рейса  Embarassed  Embarassed  Embarassed

Исках да попитам и за разкритието. Мен не са ме гледали дали имам. Аз може ли сама да разбера дали имам разкритие и има ли някакви "симптоми" така да се каже...  Rolling Eyes

# 123
Сисее, честит рожден ден! Бъди здрава и обичана и скоро да се радваш на едно прекрасно бебче!  bouquet

Сега се връщам от лекция, много се смяхме! Тази диетоложка беше страхотна! Joy

Миленка, ЗК не поема разходите при секцио по желание. Има инфо на първата страничка, разгледай го.

Момичета, Бамбина се обади с една молба - вече има кърма, усеща гърдите си пълни, но каналчетата са запушени и не тече.
Някой има ли инфо как да се справи с това?  С масажи, определена храна или нещо друго?? Сега ще пробва с топъл душ, но ако знаете някой трик, моля споделете.  Hug
Всички имате поздрави и целувки от нея. Heart Eyes

# 124
  • София
Относно направлението - за Шейново не знам как е, но преди време бях питала в Майчин дом и ми казаха, че при постъпване за раждане трябват направление №7 и обменна карта, но ако нямаш, ще си ги набавят или напишат сами. Особено тези от вас, които ходят на ЖК където ще раждат не би трябвало да имат проблем, т.к. направлението се издава и от ЖК, т.е. може да стане и след раждането. За специализираните АГ домове, не мисля че могат да върнат някого ако започне да ражда, дори без направление. Все едно в Пирогов да те върнат при спешен случай.  

# 125
  • София
Йоанка, аз съм си взела едни компреси  за целта. Нагряват се в топла вода и се слагат на гърдите за успокояване.
Ето това са: http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=78&products_id=193

Да пита и някоя акушерка за съвет. Те би трябвало да и помогнат също. Иначе тази компреси ги има по аптеките също. Може някой да й купи и да й ги занесе. От 7-10 минути се държат във водата.

# 126
  • София
Момичета, Бамбина се обади с една молба - вече има кърма, усеща гърдите си пълни, но каналчетата са запушени и не тече.
Някой има ли инфо как да се справи с това?  С масажи, определена храна или нещо друго?? Сега ще пробва с топъл душ, но ако знаете някой трик, моля споделете.  Hug
Всички имате поздрави и целувки от нея. Heart Eyes

Йоана - аз оттук четох какво се прави - има инфо за всичко около кърменето:
http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/79/        - тук пише как евентуално да се справи с проблема Simple Smile
http://xedra.wordpress.com/bf/

А и аз имам подобни компреси, като показаните от Диди.

# 127
Йоанка, предай на Бамби, че може и с влажна загрята в топла вода кърпа. Това го казаха на лекцията за кърменето. Иначе и аз имам такива компреси, които вършат същата работа, но според мен трябва да се реагира веднага, та кърпата за първо време ще свърши работа. Зърната не трябва да се третират с кърпата, само самите гърди.
За това не би ли трябвало да й помогнат акушерките  newsm78

# 128
Тъй като в началото няма да е необходима толова много кърма - нека да понамали течностите (плодовите сокове, млякото) и всички храни, способстващи образуването на много кърма, иначе кърмата ще даде напор и при запушени канали ще си докара мастит. И задължително да се изцежда, в началото докато прокара каналите е адски болезнено, но да не се отказва... като се отпушат ще й олекне.

# 129
Благодаря ви, момичета.  bouquet
Сега ще й предам съветите на всички.

# 130
  • На брега на реката
Момичета, имам болки...хм между краката  newsm78 . Като се поразтъпча малко и имам чувството, че бебка се отпуска съвсем. Леко ме прорязва, но на последния преглед не беше ниско раположена, а и не виждам корема ми да се е смъкнал. Вие усещали ли сте такова нещо  newsm78

# 131
Цитат
eses - би следвало каквото си консумирала до момента на осигуровката в ЗОИ да си го търсят от тях, а не от теб... Провери си в ЗОИ ако искаш. А оттук насетне след като нямаш допълнителна осигуровка - да поемеш ти, но само за новите неща, не за миналите.
Именно за това не искам да плащам ,ако е от тук нататък да ,но те искат и за предни прегледи,да не говорим че имам 2 фетални и БХС който ги правих на др място и си плащах,а те искат да им дам 380 лв за някви обикновени прегледи около 5-6 на брой и едни изследвания  Naughty но проблема е че не знам кво да правя с това седалищно ако не се обърне.Ако не се обърне до края и реши да излиза явно ще е секцио по спешност  ooooh! което ме плаши

# 132
  • София
Момичета, имам болки...хм между краката  newsm78 . Като се поразтъпча малко и имам чувството, че бебка се отпуска съвсем. Леко ме прорязва, но на последния преглед не беше ниско раположена, а и не виждам корема ми да се е смъкнал. Вие усещали ли сте такова нещо  newsm78

На мен ми се случва напоследък - когато ходя или седя и бебо се върти - притиска пикочния мехур, а понякога и самото каналче, което е доста неприятно, нещо средно между боцкане и дращене е болката. И аз го усещам като тежест в тези моменти. Но след известно време отминават... не знам дали това точно имаше предвид Simple Smile

есес - ако се задържите седалищно, според мен е по-добре да си избереш лекар и да планирате секциото. Така ми се струва по-разумно, а и ти ще си по-спокойна.

# 133
  • Велико Търново
И мен така ме боцка, сигурно бебчо натежава поречко там

# 134
инвизибъл на ме също ми казаха да не си записвам час за тоновете но да ходя в петък когато е на смяна да я следи.аз хадя рано още в 8 ч.и като почнат да викат съм там.и минавам мн.бързо ако нещо не се наложи друго.

тцвета пиле  от  това какво поемат закрила в токуда зависи от договора между работодателя и закрила.аз също съм към тях дог ми е пълен пакет и ми поемат всичко само с картата.за да си по спокойна се обади на координатора си който ти е записан на картата и питай.аз им се обаждам и е мн.любезна

Общи условия

Активация на акаунт