Колко съм щастлива вече, шава AПРИЛското човече!

• 12 432
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
  • Там където има любов
Здравейте момичета
И аз да всема да се включа че все нямам време.
За масажите мисля че мога да ви отговоря компетентно защото миналата бременност ходих и бях много доволна. Да отбележа че сега не ходя единствено по финансови причини и липса на време естествено. Значи бременната застава настрани и масажиста и прави нещо като антицелулитни масажи на бедрата отвън и отвътре и надолу по краката. Мисля че това се прави сцел раздвижване на кръвта избягване на целулита и проблеми с капилярите които много от нас е възможно да получим. Не е опасно даже мисля че е много тонизиращо. Не знам дали заради това но предния път бях с 10 кг за цялата бременност в 8-я месец. А сега вече съм +4 не знам как ще е до края.
За облеклото - мисля че сега модата е много благосклонна към нас защото са модерни туниките и палта и рокли с високи талии. Преди месец и половина си купих нещо като плетена рокличка с висока талия подчертава ми бюста (с който само сега мога да се похваля  Laughing ) и от там се разширява надолу. Стои много добре и мисля че и за Нова Година няма да имам проблем да я облека пък и после мога да я нося. Вчера и дълга жилетка си взех от Манго която надолу се разтваря и като порасне шкембака пак няма да имам проблем а после ще я нося като горна дреха вместо яке.
Утре съм на ФМ и ще пиша пак
Целувки на всички и без контракции и бацили  Heart Eyes

# 181
Здравейте!
Аз също сънувам някакви небивалици ама найстина страшно въображение.моя снощния сън е една част от него беше че обирам един банкомат и той пуска ли пуска и от там тръгнах по магазините и първо купих на Деска една четка за коса,после се оказа че съм на един кораб,едни такива объркани работи.Ама много се разочаровах като се събудих че парите от банкомата ги няма  smile3518 .За стриите ,аз си ги имам в изобилие на каквито места си помислите ама нещо кремчетата предния път не ми повлияха,явно кожата ми е податлива,но сега пък с напълняването малко ми се позапълниха  newsm47 да видим как ще съм като родя  newsm12.
На мен също не ми се пипва нищо в къщи и то не защото ме боли нещо ами главно защото ме мързи,много грозно ама си е вярно  Flushed
За коледните празници сме при родителите а за нова година още не сме се организирали,но най вероятно ще е някъде на хижа или на ресторант,незнам как ще издържа,но все пак не ми се стои в къщи с предната бременност бяхме в къщи  на нова години и аз обрах цялото миене,гответе и чистене а бях в осмия месец!
 smile3525 за новите мами!
честито на всички които вече знаят какви бебчета се подвизават в коремчетата им,аз в събота съм на консултация и много ми се иска да знам пола вече на бебчо,че и аз да му купя нещичко.Някои запознат ли е дали в 5-я месец може да се види пола на бебчето на 2Д видеозон?!
Аз да ви оставям че май доста дълго писах!Лек ден на всички!

# 182
  • Някъде там...
Кенга, размерът на коремчето не е задължително да е свързан с теглото на бебето, това не бива да те притеснява. А за пола, имам усещането, че и твоите са две моми, не знам защо.  Laughing Между другото на последния преглед лекарят ми се усъмни, че моите може и да са еднояйчни.

Деси, вижда се пола и още как. Моите ги разконспирираха още в началото на 4ти месец.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 13:02 от Жабче

# 183

Ние вчера купихме легълце - много го харесахме, идеално ни пасва на предвиденото място, тъй като е дълго само 1 м. (всички други са поне 1,20 м), много съм доволна:
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/Picture_1181.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/Picture_1151.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/Picture_1171.jpg
[/quote]

От къде се сдоби с това легълце,много е сладко?
Ное, от както купихме количката и само легълца гледам и все не мога да се спра на нещо=все някакъв минус намирам  Embarassed

Иначе напоследък все не успявам да ви прочета и докато навакасам...

Исках да попитам, какво ви е количеството на протеини в урината? Моето е 25 мг/л и доктора каза, че не е възможно и че вероятно се изследвам на прекалено чувствителен апарат.

Освен това на БХС излезе, че ЧХГ ми е доста под нормата-има ли и други мами с подобен проблем?

# 184
Освен това на БХС излезе, че ЧХГ ми е доста под нормата-има ли и други мами с подобен проблем?
ЧХГ се мери при БХС ли?  Rolling Eyes Защо нямам такъв спомен? Защо споменът ми за това нещо е, че нивата му се мерят при ранна бременност?
Ще видя къде греша, когато ми излезе резултатът от БХС-то.
А протеин въобще не са ми мерили. Това за какво?
Kenga_, и вариант  newsm04 е хубав.  Simple Smile

# 185
Здравейте момичета  Hug Аз...за стриите...ами аз от скоро се мажа  Blush Всъщност започнах може би няколко седмици след като се появиха на краката и веднага след като заподозрях, че и на корема са ми има. Мажа се с Мамма Донна на Чико. Ефект не знам дали има, но ще се разбере до месец два. А силно се съмнявам да може да помогне на нашарените ми крачета  Sad Но... за жалост сама съм си виновна- никога не съм обичала да се мажотя с разни кремчета и лосиончета и ... затова едва сега започнах. А си знаех, че кожата си ми е предразположена. Явно по- предразположена от всички ви, щом съм единствената на която вече са се появили. Момичета, мажете се по много, че е много тъжно когато си видиш така кожата, не е нещо фатално, но мен си ме натъжава- тези стрии поставиха края на късите панталонки и полички, които всяко лято носех  Sad Не знам и от къде ще събера смелост да се появя на плаж с тях  Sad  Но пък ще си имам най- голямата радост на света- ще си имам детенце живот и здраве  Heart Eyes на кой му пука за нацепените крачета като ще си гушкам бебе  Crazy
Искам да ви попитам дискретно...как се чувствате след секс?  Blush
Относно мързела...аз никога не съм се препокривала с образа на перфектната домакиня, но сега...жив и здрав да ми е мъжът да ме изтърпи, защото още не съм прибрала дори летните дрехи  Blush За днес съм си обещала най- тържествено да го направя, но...ще видим. Като заседна пред компютъра и ... край.
За Коледа ще сме в баба ми най- вероятно...стар обичай...от преди...ами не си спомням да съм празнувала другаде. А за Нова Година половинката мисли да отидем в неговия град, който е на другия край на България и ... не прегръщам идеята, но ... все пак и той има нужда да се види с приятелите и семейството си. Та там явно някои ще празнуват и пият, а други ще си вземат лаптопа и ще си пилеят времето във виртуалното пространство  Crazy
Луда работа са тези хормони- събуждам се в чудесно настроение и няколко часа по- късно съм ... зла, оттегчена и .... гррррррр.
Хубав ден ви желая коремчета...и много поводи за усмивки  Hug

# 186
ЧХГ се мери при БХС ли?  Rolling Eyes Защо нямам такъв спомен? Защо споменът ми за това нещо е, че нивата му се мерят при ранна бременност?
Ще видя къде греша, когато ми излезе резултатът от БХС-то.
А протеин въобще не са ми мерили. Това за какво?
Ами, освен ако аз не греша и Хорионгенадотропин и ЧХГ са две различни неща...И аз се очудих, защото при първото БХС го нямаше. А иначе протеина PRO ми е 25mg/dl като си гледах и стари изследвания на урина винаги го е имало, така че предполагам е нещо стандартно...но се притесних и исках да сравня какво са стойностите на другите майки.

# 187
Съвсем не съм сигурна, ЙоЙо. Стана ми обаче странно, че ЧХС може да се прави в различни лаборатории, а за БХС (тройния риск) изследването се прави единствено в МД. Изчакай да видиш какво ще прочете от изследването ти твоят лекар. По спомен ходеше при Хранов, нищо не пречи да се качиш до проф. Кременски за разясняване, ако продължи да те тревожи отклонението. Много внимателен човек е.  Иначе и на ФМ си носи листчето, за да погледне по-внимателно, този който ще те разглежда обстойно.  Peace 

# 188
здравейте мамчета много сте писали немога да сваря да ви прочета

честито на всички узнали пола на малките разбойници в коремчетата smile3501
добре дошли на новите майчета  Thinking

вчера ходих на жк всичко с моето бебе е ок, но не се видя какво е много е подвижно макар, че аз не го усещам още ,но и това ще стане
надявам се на 6 дек като отида на фм да го видят какво ще е, но пък това май нее много важно
и аз си имам едни болежки , тая опашка много ме боли , а с нея и кръста понякога като се наведа няма изправяне
за чистене и мен не ме търсете добре , че мъжът ми ми помага много иначе незнам
снощи много се смяхме , снимката от видеозона е на дупето на бебето но доки отбеляза едни точки кое е крак и кое дупе и тати и бати се скъсаха от смях и те нямат търпение за 6 за да видят бебето

# 189
Poem относно секса последно време май много не ми се прави ,но в неделя просто беше изнасилен ,чак той се изненада, че аз съм поела инициативата ,но някак странно ми се искаше
да но снощи ми се нацупи малко като му отказъх    от както съм бременна немога да се отпусна и да му се насладя все се страхувам да не прокървя или нещо от тоя сорт но определено не ми сеправи секс

# 190
  • София
Привет и от мене мили мами.
на ново присъединилите се   bouquet
Относно стрийте:аз си ги имам около пъпа от предишната бременност,но не се притеснявай Poem не остават лилави а избледняват и си стават с цвета на кожата,освен ако не ходиш да се печеш де,тогава остават бели а другата част на кожата ти почернява.
За срещата:Твърдо съм да се срещнем софийските мами,когато и както кажете.Ако трябва ще избягам от работа. Mr. Green
Да ви се похваля мили мами,днеска си взех успешно изпита по един модул на Майкрософт и съм много щастлива.Отсега нататък ме чакат само книжки и почивка Flutter Sunglasses Blush
За Нова Година: Отиваме на Банско да купонясваме за 4 дена,май ще ми е за последно,че после ще съм твърде наедряла и сигурно ще ми е тежко.  261uu
За Коледа:ще си бъдем в нас с мъжа и дъщерята а на 25.12 ще ходим при свекито да си спестя малко готвене и аз Laughing
относно неспането искам да споделя,че сънувах кошмари и днеска пак усетих земетръса и съвсем изкрейзих:crazyeyes:
Дано не съм ви досадила,че стана много дълъг пост.
Целувки от мене и лек ден изпълнен с много ритничета,за да могат и татковците да почнат да ги усещат и те. Heart Eyes

# 191
Здравейте колежки!

Да честитя и аз на разбралите пола!
При мене нищо интересно,то и затова не съм писала.Малкия не ще да се обажда още. Нещо много май го мързи,а аз вече нямам търпение. Качила съм досега 3 кг., но почти нямам апетит,което ИЗОБШО не е присъщо за мене.
 Някой беше писал,че има намерение да си купува маслото за стрии на Веледа. Мога само да посъветвам, първо да се вземе проба. Аз си го купих,след горещи препоръки, но на мене лично миризмата хич не ми понесе. Първоначално като го купувах, ми хареса. Но после се отвратих. Ползвах го не повече от 10 дена,а не е много евтино.

Шоки,креватчето е страшно очарователно.

За Коледа и Нова Година още не сме го мислили,но най- вероятно ще се съберем с приятели. А иначе имаме намерение да се приберем в БГ януари за рожденните ни дни. Тогава ще съм някъде 24 -25 седмица. Мислите ли,че ще мога да летя?

# 192
  • Някъде там...
Io_io, под протеин да не би да имаш предвид белтък?  newsm78 И аз имах преди месец стойност 25 в урината, лекарят ми тогава каза, че трябва да пия повече течности. Освен по белтъка съдеше и по други показатели в урината де. Но аз още повръщах и ми беше трудно с ламаринената на вкус вода. При последното ми изследване преди 10 дни вече нямах белтък в урината, но и си се наливам с вода вече без проблем. Чувала съм, че при бременни е нормално да има по малко белтък в урината, но да не те заблудя.
Иначе за БХС и аз съм останала с впечатление, че се изследва ЧХГ, което се съотнася към някакъв друг хормон.

Стрии още нямам, мажа се с кремчето на Авент за стрии. Доскоро не бях много редовна, но сега много ми се опъва кожата и ме сърби и боли та се мажотя всеки ден след баня, понякога и по-често.

По Коледа мислим да идем при свекитата на гости, но единствено ако се чувствам добре и ако ми разрешат лекарите да пътувам, защото все пак е на 250 км разстояние.

Рони, близначетата на Кенга са еднояйчни, та затова ги спрягаме за еднополови.  Wink

# 193
Рони, Жабче благодаря ви за отговорите!
Да, при Хранов ходя и той ми каза, че не трябва да се притеснявам за този хормон,защото ,както каза и Жабчето, той се съотнася към други.
Колкото за протеина в урината-каза ми, че машината, на която си изследвам урината е много чувствителна и трябва да отида на някоя "по-старичка"  Rolling Eyes
Жабче, по принцип протеин и белтък е едно и също и на мен ми казаха, че е нормално за бременни да по-увеличен, но това за пиенето на вода не го знаех, започвам да се наливам стабилно, че и без това имам песъчинки в бъбреците и ме е страх да не ми направят проблем...и другата седмица ще пуснем пак урина Simple Smile
Още веднъж ви благодаря, много сте мили!

# 194
Здравейте мамчета   bouquet
От нас нищо ново - чак на 04.12 на ЖК и 15.12 на ФМ. Сякаш е след години  ooooh!
Исках да кажа само за стриите. Аз си взех на кремчето на Мустела с двоен ефект. Едвам ми се откъснаха от сърцето 36 лв. ама пък сега съм много доволна. Средата на октомври моят доки ми каза да почвам витамини и тогава за две седмици качих 3 кг.  #Crazy Появиха ми се две стриички на лявото бедро  newsm78 и се стреснах и в бързината да си взема нещо за мазане си взех първото което ми скимна (че нали с двоен ефект за преди да се появят и евентуално след това). Доста е скъпо, обаче от тогава повече стрии не са ми излезли (да чукна на дърво). Много приятен лек аромат има и не е мазно (не ставаш мазен като сумист пред мач  hahaha ) и вечер мъжо редовно ми напомня "Няма ли да се мажеш с онова хубавото кремче"  Laughing То не знам дали спряха да излизат защото спрях витамините и сега качвам съвсем по малко, ама все си мисля, че е от кремчето, защото и тези двечките стрийки вече едвам се забелязват. Дано не се лъжа  Praynig
Поздравления на всички узнали пола. Все си мисля, че аз последна ще разбера за моето бебче какъв цвят шапчица ще взимам  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт