До Дядо Коледа писма, пишат септемврийските деца

• 32 785
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
MariaF , благодаря ти че ме запозна с вашия вариант на Св.Никола. Простете за расизма, но България все още не е проява на расизъм да кажеш "негър", а не "цветнокож".....
 Rolling Eyes

Закуската пристига!!! Hug

# 151
ей мацки, привет!
бебе Дунди, честито! пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и здраво сладунче н акрая! Момченце ли сте поръчали?
МарияФ, прекрасни момчета  Heart Eyes виктор има много нежни черти.
Стели, защо не подариш н амайка си самото тържество??? някакво готино изненадващо парти с фойерверки, приятели, които не е виждала от години и т.н.

при нас - вчер абях много депресирана и изнервена - в повечко ми идва този 3 месечен маратон с децата... а всъщонст той ще продължи още доста време... Но няма да се дам на тежки  мисли  Flutter водхме Спаси профилактично на зъболекар - нямаме никакви проблеми - здрави, правилно подредени с достатъчно място зъбки. Мием ги средно по 1 път на ден, пастата още не я плюе.

# 152
 Grinning Приветки!
Благодарско за закуската Стели.Аз днес успях да купя от  любимите ми кроасани с масло и закусихме порядъчно.Напазарувахме едни купища подаръци и сега докато Арен спи опаковам,опаковаааам,но малко ми писна и докато пия чай се лепнах на компютъра.Като стане дребното заминаваме към братовчедка ми ,за да ни покаже сватбената рокля ,която днес е взела и да се набъбрим ако това е възможно с общо три деца.
Стели хубава е шейничката  Flutter
Ирини,браво за зъбките  Peace .Ние водихме Арен преди няколко месеца,периодично като ходя и аз го взимам с мен,за да сяда на стола и да отваря уста,да почопли някоя кутийка,за да не се страхува .Предполагам как се чувстваш с двамата мъника като се натрупа умора.Прегръдки големи от нас  Hug Щом Джинджи започне да опитва и друга храна и може да не е непрекъснато с теб,ще направите една почивка без деца само с любимия  Heart Eyes а както се ниже времето това е съвсем скоро.
Баба ми и дядо ми пък са решили,че много съжаляват за това че на времето когато са могли не са дошли да живеят в София ,а са останали в Пловдив и сега повечето от нас като са тук са ги налегнали съмнения за неправилен избор  Laughing Решихме дружно да им задоволим това лудо желание и от днес следобед ,ще са тук в двустаен апартамент от къща с двор.Сега сме се обзаложили колко време ще изкарат и дали след седмица ще са на същото си мнение  Laughing големи експериментатори на 86 години  Mr. Green
Прегръдки на всички
Отивам да продължа ролята си на джудже в работилницата на дядо Коледа.

# 153
Никакви ви няма !Слагам кафето,че и аз току що стигнах до него

Днес някаква тиха лудост витае из офиса,но се успокоиха нещата в момента.Вчера успяхме да посетим 3Д филма Коледа срещу снежния човек.Водихме Арен и детето на една приятелка с нас.Голямо приключение.Магазини,в книжарницата в Мола двамата младежа изровиха де що книжка видяха.Купихме една торба.После хапванка в Мак Доналдс,а самото кино беше уникална преживелица.Първоначално не искаха да ни дават билети за децата,защото имало много родители който подценявали ситуацията децата плачели и после си искали парите обратно.След като ги уверихме,че пари няма да си искаме ни пуснаха с два пакета пуканки и вода,въоръжени с очила.Вътре в салона имаше куп деца,коментари през цялото време и протегнати ръце да пипнат Коледа,снежния човек и джуджетата  Laughing .Арен на екрана в салона казва; голяяяямо бяло кубче  Laughing първите 15 мин ме държа здраво за ръка повтаряйки; няма да се плашиш,мамоо! След филма мълча докато се прибрахме и заспа на дивана на който откара 4часа.Като се събуди започнаха преразказите,та изрязвахме от цветна хартия снежен човек,лепихме.Сега имаме 4 броя картички който занесохме в яслата тази сутрин.Утре е тържеството с дядо Коледа и излиза във ваканция до.....не се знае.
 Hug много хубава седмица на всички малчовци.
Ирини,Джинджи днес става на цели 3 месеца.Кога минаха.Прегръдки ,да е много здрава  Hug

# 154
хеййй

Бебе_Дунди, честито и от мен  Hug страхотно, лека и безпроблемна  Peace

Стели шейната е хубава, но не е ли за планина по-скоро  newsm78

Ирини  Hug  Ще се справиш... само няма да се даваш...  Peace

Денис, много самотно си пишеш 2 дни... аз 3 пъти се опитвам да драсна някой ред и не ме оставят бееее  Close
Това с яслата гадно... и при нас така, но все пак ще работят 2 сборни групи... Браво щом са издържали. Ивайло го гледа миналата година, не беше впечатлен...

И аз се правих вчера на джуджанка. Приготвих подаръците за яслата и градината. Утре и други ден са Коледните тържества. Боян си научи стихчето  Laughing
                                   Коко киса
                                   наша аха
                                   аеа да
                                   сети аеа
А сетете се какво казва  Mr. Green
Вчера ги водих на Коледно тържество, бяха много впечатлени от Стареца (наистина много готин беше) Ивайло се бори със стотина дечица да си каже стихчето, но така и не се пребори  Confused Боян го беше страх... Подаръци имаше за всички де.
Правих и прословутия Коледен кекс... момичета, много кафев станааа, пък и корав, има ли шанс да не съм го изгорила многовсе пак... Срам ме е от кулинарките в готварския... нали 6 седмици предварително се прави  Confused
Къщата напредва... вече не е дупка  Laughing За сега ми харесва, въпреки че по едно време ми малееше...  Twisted Evil

# 155
Сладурки, наминавам на бързичко само да ви почерпя за прекрасния повод. Днес се навършват 7 години от сватбата ни.  Grinning Ще завъртя вкуснотийки в кухнята и ще вечеряме романтично у дома. Laughing

# 156
Мари_анка,

# 157
Мари_Анка,честит празник!Бъдете щастливи още дълги години.Много исках да ти лепна и аз една картичка,ама незнам как става Wink
Амарето, я кажи как става номера с картичките.
poli_ch, май не съм те поздравила с добре дошла! Hug
Благодаря! Hug
И пак да се оплача от Ками Mr. GreenМного трудно заспива вечер.Слагам я към 21:15 - 21:30 и заспива чак в 22:30 и сутрин съответно не мога да я вдигна за яслата.Ужас направо.Дайте съвет,моля?При вас как е?Чудя се вече как да я изморя повече newsm78.То в две стаи живеем и тичаме от едната в другата,ама не е като навън.А пък от яслата я вземам в 18ч и вече е тъмно за разходки и направо в къщи си ходим Sad
Доника и на нас ни съобщиха,че от 17.12. затварят за ремонт,който не може повече да се прави паралелно с присъствието на децата.Няма да има сборни групи,предлагат друга ясла за периода от 2 седмици,но не ми се вижда удачен,та ще впрягаме бабите.
Много кофти така.И ремонт по туй време?Добре,че са бабите.Да са живи и здрави!
Я кажете,какво ще правите по празниците?
Ние ще пътуваме към Гълъбово/до Стара Загора е/ на гости на моята майка.Нямам търпение да видя всички,че много рядко се виждаме.
Хайде оставям ви,че станало късно и вече се прозявам.
Спокойна нощ на всички!

# 158
Ехо, привет!

Ей ме на и мен. Тези дни дребното пак ми се качи на главата. Тръшкането вместо да отминава, се завръща с нови сили.  ooooh! Днес имаха среща с нейно приятелче и сега бузите й са надрани - дърпат си играчки, бутат се, оф. Имам още някой и друг подарък да купя за две-три дребосъчета и дядо Коледа може да идва. По магазините обаче нещата са на привършване, за онлайн поръчки няма много време за доставка. Аз още съм без кола (по последни данни утре трябва да я вземем) и няма мърдане. Започнахме да получаваме вече първите коледни картички, което много ми сгрява душата. Слушам Ultravox и им се радвам, а тези дни наистина ме е подгонила носталгия по миналото, че дори и това поръчах - http://www.amazon.com/Classic-Model-ViewMaster-viewer-Collector/dp/B000IOGVM4  - dennis, за подарък е, но нищо чудно да си го поръчам и аз, с нови приказки - Пепеляшка, Ариел...

Мари_Анка, честита годишнина! Много любов още дълги години!

dennis, Мими също се държа доста добре на 4D киното (жаби скачаха в краката, вятър в косите, пръска ни вода)  Mr. Green Но нашата приказка беше само 15 минути. Герои сте вие. Добре че ремонтът на яслата е само две седмици.

Amaretto, екстра сте с английския. По мое време започвахме в пети клас, а по времето на големият ми брат, започваха в 7 клас. Е, руският го захапвахме в трети.  Sunglasses

Ренка, нашият превод в ефир:
Коко киа
на'ата иха,
аена да
тети а.
А понякога, когато я карам да повтаря "колко е красива" тя отговаря "ного киа" (много красива).
После някой да смее да ми каже, че Мими говори. 6 седмици, ма аз всичко правя в последния момент, та останах без коледен кекс, ще опитам поне някакви сладки да направя.

irinii, поздрави у дома на малки и големи, беззъби и озъбени вече. Ти си мъжко момиче, нервите ще ги забравиш.

MariaF, децата очевидно са се забавлявали. Аз пропуснах тези забавления тази година и направо ме е яд на себе си.

Стели, страхотна шейна. Ние си нямаме сняг, хм.  Crossing Arms

Поли, надявам се да е период. Моята Мария има такива дни, но бързо влиза в релси. Късно заспива, но и късно става. Не ходи на ясла и си го позволяваме взаимно.  Mr. Green

Доничка, вземи пусни на детето дълга коса, че да не плаче. Ох, голям сладур.   Joy

Забравих да кажа дребното как си говори вечерно време като легне. Казвам "Тихо!", тя слага пръст пред устата, и започва да си шушука сама - ама доста време и аз полудявам понякога. Разказва си нещо на кучето до безкрай.

Хайде до скоро пак!

# 159
Марианка,честита годишнина. Hug Много обич,топлина,семеен уют и прекрасни бъдещи преживявания  Hug
Рени,кое?Колко е красива
                 нашата елха....
Чудесно го казва детето  Flutter Аз експерименти с кексове и сладкиши не правя,че винаги завършека е в кофата за боклук.Какво правя,как го правя,но не ми е силна страна това.
Мен днес ме застигна новината ,че ме съкращават.Та с идването на Новата Година,ще чакам Нов Късмет.Поне нямаме проблем със започващият ремонт в яслата,ще сме си пак двамата с Арен.Май не съжалявам чак толкова при тази мисъл... Flutter
Днес потеглям в 4ч.към Арен ,за да разбера как е минало тържеството и каква е реакцията от подаръка.Нямам търпениеее!
Поли,моят човек напоследък такава енергия го тресе,че както си лягаше чинно в 20.00ч така сега ляга между 22.30 и 23ч.Сутрин трудно става,на обед е категоричен за спането,даже не сяда.Изкарва деня и дори свикна и вече не му и тежи.Само на мен понякога ми е в повече,но...така пък се вижда с нас,защото сутрин го оставяме в яслата,после го прибираме и ако легне в 8 или 9 остава много малко време да му отделим внимание и това стоене до късни доби се получи от само себе си.Не ме тревожи.

# 160
  • София
Ииии Денис, много съжалявам Hug
А влязох да ви кажа да гледате на 09.01.09 от 10.00 часа - Часът на мама. Познайте кой ще участва Joy
Марлелка, много добре рецитира Мими, Хриси и токова не може...Иначе и той си слага пръст на устните за тихо, но не че млъква...
Марианка, честита годишнина Simple Smile Много здраве, любов и семейно щастие Simple Smile
Поли, ние мислехме да пътуваме, но с тия контракции се отказах. Дори и сега ме стяга корема и уж да лежа, ама не се получава...

# 161
Ани, пфуууу, неприятна работа. Пожелавам скоро ново предизвикателство!  Hug Разкажи за тържеството, като го знаем Арен какъв е сладур, сигурно има какво да ни разкаже.

Доничка, ма това не е рецитиране, само превод дадох, повтаря думите след мен. Заучаването ми се струва мисия невъзможна на този етап. А пък аз няма да видя кой ще участва в "Часът на мама", така че направо си кажи. Wink

# 162
Приветки...!

Най-накрая и аз да ви пиша от вкъщи... Много съм щастлива, все отлагахме купуването на компютъра поради други неща за купуване по спешни и сега така се радваме... Simple Smile
Тази вечр Дядо Коледа дойде у нас за малко. Леля ми и пратила на Даная едно колетче с играчки за Коледа и майкини го донесоха и сега Дани си играе доволна, че е слушала и затова Дядо Коледа и донесъл подаръци... И Казва "Мамо и още донесе ми"..."тото слушам". Ние днес на работа имахме много работа и така съм изморена сега, новлизам да се похваля и вече ссъм редовна пишеща. Wink

Утре сме на ясла...Петък и понеделник и вторник си беше в къщи, т.ест гледа я снаха ми. Утре обаче си я пускам и в четвъртък им е тържеството на яслата. Имаше някакво упорито разстройство, миналата седмица от сряда и до ден днешен. Чак сега се изака по гъстичко. и аз се зарадвах. Педи и пусна още в петък изследвания и бяха добри, днес ги взех. отрицателна е пробата от акото. Няма салмонели, дезинтерии и т.н. гадости, просто раздразнено стомахче. Нарушена перисталтика. Пием "Ентерол" "Сап симплекс" "Линекс" за чревната флора било....И има ефект да чукам на дърво. Praynig Ох, само ей такива проблеми, доста си поплаках да си призная. Все за нещо има да се тревожа един спокоен ден не съм имала незнам от кога. Не губя надежда обаче! Ще изгрее слънце и на нашата улица както казва моят татко!

Доника, да не забравя само да го гледам, ама честно да си кажа не можах да загрея кой ще участва newsm78?

Марианка, мила, желая ви още 100 години семейно щастие, любов и топлинка!!!  bouquet

Марлела, какво съвпадение, у нас сега се тръшкаме с пълна сила, а на яслата тихи и кротки, нали знаеш "по ниски от тревата и по тихи от водата"  Wink, то вече не ми прави впечатление. Сега като си е наумила пак че няма да яде и ще прави на пук и това си е, няма и няма и... накъде незнам, а на яслата яде. Това е глезене и чалъми на мама и тати...

Поли, ние също по някога заспиваме трудно. Но когато е била на ясла заспива в 21:30ч. някъде, обаче като си е у нас спи на обед повече от колкото в яслата и после вечер ми заспива в 23:00ч. питаш ли ме, същата история. Или ако заспи на време задължително ме вдига поне 2 пъти през ноща. Вика от кошарата " мама, тати, мама...." и като стана и отида до кошарата до там и заспива. А, какво е това?

Хайде ставам, че се захласнах... Grinning

Чао и лека нощ! Hug

# 163
Здравейте, мили дами!

Открадвам си няколко зимно-уютни минутки на вечерно усамотение с чаша червено винце до мен и веднага ги споделям с вас.

Ние тези дни имахме особено емоционални дни, за съжанение в негативна насока, но аз вярна на себе си, със силно позитивна нагласа и вяра в добрата развръзка на нещата не им се подадох и за миг. Чувствам се много изтощена и изцедена, но вдъхновена и окрилена от това, че за пореден път се убеждавам, че силата на мисълта и вярата може МНОГО!
   Йониче - Бонбониче пак е болно.... и в прекрасно настроение и пак е в домашен арест и лишаване от ясленски забавления. Смятам обаче да я заведем на 18- ти, когато ще им е Коледното парти, че тя толкова се готви за него. Непрекъснато репетира "Червените тушки, топа дядо Маз....", "Тихо се сихе, белия сняг..." и " Кой ли иде тук пе нас, ...Дядо Маз". Не искам да я лиша от един прекрасен спомен.... Иначе е толкова забавна вече. Направо е като голям човек. Такива неща разправя и толкова интересни въпроси задава, истинско удоволсвие е да общува с нея човек. Онзи ден и режа ноктите и тя ми вика - Ох, боли ме. Аз обаче продължавам и тя с остър тон - Абе, мамо, боли ме казах! Внимавай малко! В събота пък ми се скара, че съм седнала да закусвам по нощница и ми вика да съм си облечала други дрехи. ... Голям майтап е!
За Коледа се готвим усилено и прилежно. Украсихме си страхотна елха в контейнер, която после ще засадим пред блока и дано да се хване. В неделя 3-те със сестра ми правихме меденки. Лелееее голяма играчка - меси го, печи го, украсявай го.... Йоана обаче страшно се забавлява и активно участва във всички дейности по направата им.  Ето една малка част от крайния резултат  http://img229.imageshack.us/img229/2148/mg5092ji3.jpg...
   И така мили момичета, чакаме Тихата, Свята нощ с много надежда и любов....
dennis - мила, това въобще да не те притеснява. Всяко зло, за добро! Сега просто ще се наслаждаваш на уюта да си си у дома с любимите хора - чувство, което така добре описваше преди няколко поста и което и аз така пълно споделям! А новият късмет, със сигурност ще дойде с новата година!
Мари_Анка - да е жива винаги любовта ви! Да не забравяте никога за нея и да не я затрупвате под неволи и ежедневни проблеми. Тя, като всяко друго нещо се нуждае от грижи за да расте! А за Мими искам да ти пожелая, гордостта, която си изживяла в  онзи миг на тържеството, никога да не напуска сърцето ти, нито пък вярата, че всичко върви към прекрасни резултати!
Марлела - невероятна е малката ти художничка!  Hug Рисуването е нещо страхотно и аз също много държа Йоана да се занимава с това. Изобщо изкуството е нещо, което бих искала да разбира и да цени....защото то храни душата....
Rени - да го нацелуваш малкия стихорецитатор /абе, как се нарича човек, който рецитира стихове... Embarassed/
poli_ch - уелкъм и от мен.  Hug Не се притеснявай - всичко в тази възраст е абсолютно нормално и трудно контролируемо...., но минава и бъдещето е светло и славно.
irinii - сигурно, не е лесно.... единият ляга, другият става, единият плаче, другият нещо иска............но когато се усмихват, спят, играят или тихо присъстват, сигурна съм те правят най-богатата жена на света. Времето на трудности ще мине толкова бързо....наслаждавай му се....ти това го умееш!
   Ееее някой пак ме изпревари! Ще чета после....
Лека нощ от нас! Прегръщаме ви всички! Hug

# 164
  Whistling

Може ли някой да ми изпрати на емейла рецепта за тези вкусни и красиви меденки които правите, искам и аз да ги пробвам, до сега не съм правила за Коледа такива вкусотии, мисля, че моите хора ще им се зарадват! mimka_85@abv.bg Ще чакам моля, ви Praynig

Общи условия

Активация на акаунт