До Дядо Коледа писма, пишат септемврийските деца

• 32 756
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Привет, привет!

Сядам на бегом да драсна няколко реда, че тези дни пак съм на педали. Днес и утре ще гледам децата на наши приятели (всъщност те са толкова кротки деца, че ще се гледат сами), защото са ваканция, а няма на кого да ги оставят, пък не са толкова големи, че законът да позволява да стоят сами в дома си.

Йоанка, Мими до скоро спеше с чувалче, сега съм подгънала завивката така, че да се пъха под нея. Не че като реши, че й е топло не я изритва, но сега я уча и да се завива сама.

Кузманка, ще ги правим ние домакини и това си е - ютии, щипки, аз - кухня (вече я имаме де) Mr. Green Аз също съм се спряла на магнитни буквички, но има време да сменя концепцията.

Доничка
, пардон - Нели, много си свежа!  Mr. Green Някакви страхотии-вкусотии си направила гледам.

Мил@, дано да е единственият кариес! Преди 2-3 седмици, когато ходихме на консултация, лекарката каза да продължаваме да мием зъбите по два пъти на ден, пък аз за да съм честна, ще си каза, че често пропускам първият (сутрешното) път. Малко са криви зъбките заради смученете на пръстите, но се надявам да са само зъбите.

Мари_Анка, пак карантия, а?  Mr. Green Да се оправя бързо малкото ти момиче! За Мими е излишно да ти казвам колко се радвам.  Hug

В четвъртък е Денят на благодарността и тази година аз ще бъда домакин. Поканили сме наше приятелско семейство (със същите деца, които са у дома сега) и аз за първа година ще правя пуйка. Така че приемам всякакви рецепти. Менюто ще е побългарено - вместо тиквен пай -  тиквеник с пекани, не с орехи; вместо пюре от сладки картофи - от нормални, и без боровинков  сос. Останалото е шопска салата и сухи мезета (луканки демек).  Mr. Green
В събота водих Мария на детски рожден ден. Веселба беше. Давам малко снимки от него, а и отдавна обещаните есенни снимки.
рожден ден
есен
Piedmont Park

Бягам, че Мими ей сега ще се събуди.
Приятен ден!

# 61
Здравейте мацки!

Чета ви, чета, но нямам време да пиша.
Работата така ме е налегнала, до Коледа нямам минута свободна и не знам как ще насмогвам.

Ей момичета, май има епидемия на варицела, като гледам Йоанка и Марианка не ги е подминала, внимавайте.  Аз хем искам да се пазим, хем пък си мисля, че не е зле да се зарази Игличка и да ни се махне от главата.

Марлелка мойта рецепта за пуйка е класика: на фурна с пълнеж от ориз и гъби, а отстрани - кисело зеле. Ако искаш подробна рецепта, свирни да ти я пусна на лични.
Ама ти кажи американската рецепта каква е, че ме заинтригува. Мими е голяма сладурка, и ние сме с подобна прическа, само че отзад имаме къдрици.
За кариесите - да възможно е да имат вече децата. Трябва много да се внимава със сладкото, като по опасно е не самото ядене на храни, богати на захар, а продължителния контакт на зъбките със захарта. Затова близалки, бонбони за смучене и др. подобни са много вредни.
Иги е фен на меда и го яде на филийка, с орехи и натюр. Не че не ядем сладкиши, ама ги избягваме уж.
Мием зъбки всяка вечер, като изяжда голямо количество паста за целта.

Ей, момичета ще имаме ли коледно парти и кога. С Иги сме на линия, бройте ни. На кого и колко парички трябва да дам.

Ние вече посвикнахме на яслата. Няма рев, няма драма и не знам какво правят тези лели там, но Иги, която си е злояда много, вече яде по много и от всичко. Даже леко се притеснявам за линията й. Вечер постоянно ми хленчи за храна и като види, че някой нещо прави в кухнята и се лепва да не изпусне нещо случайно.

Денис :  Hug Hug Правилно си постъпила с жената в яслата. Не знам какво да кажа, наистина там персонала е ниско платен, но това не е оправдание. Целувки на малкия мишок и дано всичко има добро разрешение.

Целувки и да знаете, че съм тук, не съм ви забравила.

# 62
Привееееееет... Спаси спи, Джинджърка задрема също -- да видим колко време ще имам.
Първо поздравления за смелото решение към АлексаЛ! Съдбата помага на смелите!  Hug
Второ, мечешка прегръдка за Ян,Мия и мама Чочи. Направо цветно си представям прз какво сте минали /минавате/ Чочи, добре, че ги изкарахте сливиците сега. Пиши как сте вече!?
Трето, Марлелита - виждаш ми се заслабнала, душа! Доника, ти си се позаоблила приятно  Wink
Базел, токът ни слава Богу не е спирал. Аз често пазарувам от Спорт Депо.
Сега подаръкът на Спаси ще е оттам - мисля да му купим или триколка, или батут. /Колелета имаме 3, но тази триколка е много стабилна и ще може да си я кара из къщи през зимата, а после ще остане за Джинджи, защото той вече почти схвана как да кара голмото си колело/
Вениш, партито ще е на 10.01 - следколедно   Grinning, ще бъде в клуба, където чествахте втория септемврийски РД. За пари и т.н. - не знам подробности. Подаръци - на томболен принцип. До колко пари? 15лв?
Мила, много кофти това със заболекаря. Спаси сме планирали до НГ да го заведем профилактично - да ни кажат има ли нужда от флуоризация, добре ли мием зъбите /то аз си знам, че не е добре ама карай/

Игри у дома - ритане на топка/и - средно по 2 часа на ден,танцуваме, гледаме филмчета... всички други занимания го задържат по 10 минути макс. Пъзели - въобще не реди - не го кефи, а и май не може  newsm78 Обича като наредя някой с един замах да го развали. Явно е усвоил будистката мъдрост, че всичко в живота е преходно, като прах разпиляна от вятъра... Wink
Рени, Меги, вълнувам се с вас за домовете ви!

Иначе на мен вече ми е коледно. Направих коледния кейк /популярен във форума - прави се 5-6 седмици преди коледа и е голяма врътня... през 3 дни се полива с ром, а съдържанието му е от около килограм ядки и сушени плодове, коняк, масло, подправки...мммм/ Със Спаси направихме и една доза традиционни коледни сладки. Намислила съм да направя още поне 4 вида. От утре започвам да пазарувам подаръци. Само за мъжа ми съм в голяма дилема. Намислила съм му една изненада, която, обаче, ще изисква да отсъствм от БГ за 3 дни в края на януари. А малката, като батко си не приема силиконови менте гърди  Wink и не съм я учила да пие от шише--- та не знам... Хем искам да го изненадам - любимият ще е направо шокиран, хем сърцето ми се свива да я оставя на шише... какво да правя!?
Ето снимчици:
http://images.irinii.multiply.com/image/2/photos/9/500x500/15/24 … mp;nmid=116865225
http://images.irinii.multiply.com/image/3/photos/9/500x500/16/24 … mp;nmid=116865225
http://images.irinii.multiply.com/image/3/photos/9/500x500/18/24 … mp;nmid=116865225

# 63
  • София
Малиии Ирини, не знам за децата, но Бошидо е станал огромен Joy Много сте сладки четиримата на последната снимка Simple Smile
Марлелка, гледам си калната полянка пред вкъщи, през която минават коли, камиони, автобуси...защото им е по-пряко и се сетих за теб...как щях да ти пращам снимки да им покажеш на Хамерикаците българската действителност...3 от 5-те улици, които се събират пред нашата къща са разкопани...Едни кални локви-наслада за прасета...Сигурно в Афганистан е по-добре, но...сме безсилни и срещу бюрокрацията и срещу българската простотия...
Аз вчера бях на преглед. Качила съм 10 килца (като се сетя, че с Хриси по това време бях 18 Embarassed Rolling Eyes) Госпожицата е взела, че се е обърнала с главата надолу и имам шанс дори за нормално раждане, ако не се обърка нещо. Та така за мен
Хриси готви в яслата коледно тържество. Учат танци(бил джудже Joy), само дето милия не може да различи клякане от ставане...Много ми е любопитно как ще се представи, но родители не допускат за жалост. Ще се задоволим със снимки.
Между другото в събота сме канени с Хриси на откриването на нов клуб до Джъмбо е близо. Ще видя как е и може да го ангажираме евентуално за някое мероприятие.

# 64
Здравейте,
почна си зимата с всички хубави празници и с неприятното мръзнене на вън брррр,но пък уюта в къщи е незаменим.
Доника,твориш ти вкусотии с новият подарък.Ееее,джудженцето ти ще е много сладко.И ти също с коремчето.Дали ли са ти тази опция за нормално раждане след секцио?Браво ,че се е обърнало правилно малкото ти момиче.
ирини,ти си върха в кулинарията и в смелостта и търпението да правиш подобни неща.Невероятни снимки.Тази на която сте цялото домочадие без тати е върховна.Спаси как помагаааа в готвенето,а Джинджи се е променила,расте.
Ави,хех това наистина са си белички.Сладун ,как ги измисля.
Марлелка,страхотни снимки,какви са тези цветовее есенни,направо невероятниии.Благодаря ти много за линкчетата,запазила съм си ги и ще ги прегледам и направя през почивните дни.Не спира да ме изненадват невероятните очи на Мими,направо говорят.Това е нещото което всеки път ме впечатлява.
Мила,как ги установихте кариесите?Кажи как е минал прегледа при зъболекар.Арен по 10 пъти си мие зъбите вечр,всеки път ме хващат нервите,защото се връща пак и пак.Напоследк май се е зациклил в този "лошият"период на моменти ми иде да избягам от вкъщи непоносимо е,но стискам зъби.
Това с разпръсването на пъзела и Арен го умее,не са му интерестни и ги разхвърля парчетата и тъпче с крака.Вечер играе с маймуната Гошо,която обгрижва,реди кула от кубчета и тича около нея докато не падне,танцува на денсинг старс,разговаря си с всякакви там топчета,кончета....непрекъснато иска да го водим на вън по сладкарници и клубчета.
Алексал,поздравления за взетото решение  Heart Eyes
Благодаря на всички за подкрепата  Hug
Ако някой иска да се разтовари и посмее на воля препоръчвам театър;Народното творчество" с Камен Донев...няма такъв смях.
Ох,много трудно пиша от работа....
Загубих си мислите
Прегръдки и хубава вечер!

# 65
Добър вечер дами
Ирини Марлела страхотни снимки прекрасни деца.Джинджи прилича на теб Hug
Денис аз мия зъбките на Неси и видях тази малка дупчица .С нетърпение чакам прегледа.
При нас е толкова коледно и приятно.И аз направих Английския Коледен кекс и всички бяха впечатлени от ароматите.Ще правя и няколко вида сладки,къщичка,елхичка,щолен.Намислила съм прекрасни вкуснотии .
Подаръците-на Ванеса сме купили няколко аксесоара за куклите(креватче,ваничка,дрешки за бебе Борн,шейна стол за кола-направо цифромания и такава краста са тези кукли)като се замисля си има всичко (което си е прекалено) и сега съм в дилема какво да е .Единствено интерес проявява към куклите си и затова реших че най ще се зарадва на аксесоари за тях .За мъжа ми още не мога да избера какво точно да е но доста неща ми се въртят в главата.
Лека вечер и много много,празнично настроение

# 66
Привет! Wink

И моето настроение вече е Коледно...Даже се замислям, дали вече да не слагам коледната украса, зарежда ме с толкова топлинка и се усеща онзи дух вълшебен коледен.....
За подаръците, нашите ще ги поръчвам в другата седмица, то имам и за нашите и малките сладки Близнаци, които освен, че ще посрещат първата си Коледа, ще имат и първи Рожден ден!!! Party Crazy
на тях мисля да им взимам кракомобили, а за коледа не съм решила, ще мисля...

Иринии, много сте сладки на снимката, а виждм, че и Спаси май ще е голям кулинар като мама  Peace А, Джинджи е толкова мъничка и сладичка, кукличка... Hug

# 67
Влизам на бързо да ви поздравя Hug
Ники ходи доволен на *работа* Mr. Green
Аз съм под напрежение -едно работно място трябва да се освободи в офиса и не се знае кой ще изхвърчи ooooh!
Та затова не ми се пише много много
Лек ден на всички  bouquet

# 68
DZ, не се притеснявай за работа, няма да си ти... Стискам палци все пак Praynig Аз винаги като се притеснявам, за нещо то става точно обратното на това което съм си мислела че ще стане... Peace

# 69
чул те бог Praynig

# 70
Приветки и от нас, чета редовно,  Heart Eyes викам: Хайде  и да драсна някой ред !

Тук преди няколко дни заваля сняг, и О, чудо, даже се и позадържа няколко часа. Събраха се много деца от квартала и беше весело. Правихме снежен човек, хвърляхме топки. Къде да видим такъв сняг? А на сутринта всичко беше се разтопило ...
За подаръците - и Филип иска 'Някакви други', но ако може да са коли, и най-добре Колите от филмчето за Колите. Всичките ги иска, а ги имаме вече под формата на пижами, бельо, възглавница, одеало, пъзели, пантофи... Сега за Коледа вместо подарък-играча, ще купим шкаф за играчки, пак с Колите, за да има къде да си ги прибира...  Grinning

# 71
писах-писах и с тъпата си глава го изтрих  #Cussing out
нямам време
ще гледам утре пак
 Hug

# 72
ехо...

МарияФ, сигурно е било чудесно... Party Имало е веселие, а и самата снежна обстановка на мен лично много ми харесва. А, юначетата ти като ги видя на снимката на аватара ти и ми иде да ги изям, много са сладки двамката да са ти живи и здрави... Hug

Миналата година Дани я беше страх да стъпи в снега и аз я пуснах а тя стоеше на едно място, после обаче поиска да я хвана за ръка и да ходиме. Тази година обаче смятам, че ще бъде много впечатлена, ама ха де още го чакаме "снешко белоснежко".

# 73
ехооо

Ама какво е това предколедно затишие  Confused

А днес приключих с Коледните подаръци и съм мнооого  щастлива  Laughing Че и аз като Ави, чак за именните дни съм им взела  Mr. Green
Много ми е коледно и на мен, всеки ден нещо се подкокоросваме с децата, поддържаме тръпката един вид, Йордан само ми се смее. Децата ще имат Коледни тържества, учат стихчета и песни. Ивайло разбира се рецитира постоянно, а Боян си пее нещо на език разбираем само за него, но в яслата лелите казаха, че никое от децата в групата не искало да пее  Whistling Аз за сега нищо не съм приготвила, реших непосредствено преди Коледа и сладки и кекс, пък каквото такова   Rolling Eyes

ДЗ, не го мисли, стискам палци  Peace

Мила, да споделиш как е минал зъбаря, милата Неси  Hug Загуби се ти, но в кулинарните възможности на теб и на Ирини не се и съмняваме, браво за усилията  Peace

Ирини, много сте готини, направо си ухае на Коледа от снимките ви  Hug

Чочи, вярвам, че боримечко е вече добре  Peace

Марлелка, поздравления за добрите резултати, то и нямаше как де  Wink

Хайде... пък дано предколедно се раздвижи темичката ни, дано имам възможност и аз да пиша де  Wink
 Heart Eyes

# 74
Здравейте!

Аз съм болна, и естествено ме е шубе за дребното. Дано не мине след мен. Ох, как не мога да дишам....
Денят на благодарността мина и замина, а пуйка ще ядем още седмица. Хиляди благодарности на venush за рецептата. По-скоро само плънката беше едно към едно, пуйката я мариновах и тогава я пекох. Зелето също си го сготвих отделно с чесънче. Стана изключително вкусна, макар и не с много вид на изглед. То с такива кулинарни вълшебници като irinii и Мила@ например си е срамота да я плесна тук, ма ще я покажа, че обещах на venush. Имахме гости и си прекарахме весело. Сега се стягам за Коледа. Подаръци май само за Мими ще има, че ние с милият като че ли отдавна не се изненадваме. Ще украсявам къщата тези дни. Да кажа как на следващия ден след Деня на благодарността (Black Friday), мъж ми отиде в 3.00 да се нареди на една опашка за нов компютър, че старият съвсем сдаде багажа (самостоятелна сглобка е от каквито части са били под ръка и беше толкова слаб, че...). Black Friday е денят известен с големите намаления и ако сте гледали достатъчно филми, ви е ясна картинката. Мъж ми рече, че имало хора с палатки от 23.00, със спални чували, походни столчета. Магазинът отворил в 5.00, моят се прибра в 5.45 с нов компютър, монитор и принтер за изключително сносна цена.  Mr. Green И аз се смях в началото, ма като видях колко е спестил...

irinii, страхотни сладури навсякъде по снимките, но на мен ми легна на сърце тази, на която Спаси готви и говори по телефона. Просто е един път!  Hug

Доничка, не се ядосвай, нали знаеш, че общината все няма пари, че да си изпълни задълженията да изгради улици и тротоари. Искам да видя непременно джуджето. Стискам палци и за раждането  такова, каквото го искаш ти!  Hug

Ани, първата снимка от "есенните снимки" е гледка от нашия балкон. Вярно, че вече не е такава, но наистина беше наслада за очите. И като каза за очите на Мими все се сещам какво каза една лекарка от Неонатологията, докато Мими беше все още в болница и тя разхождаше студенти из залите с ко(у)вьози (тази дума не знам как се пише) - "А сега вижте на това бебе очите, колко умен поглед има". Вчера се бях загледала в стари клипчета от болницата, със същите искащи и търсещи очички е. Много благодаря за милите думи!  Hug Театърът много ми липсва, последно ходех докато бях в България (само "199" не бяха закрили сезона тогава), обаче има един сайт, който е достъпен само за хора извън България, заплаща се някаква сума и може да гледам спектакли. Сега с новия ПЦ може и да стане номера. Иначе инженер Донев и аз много го харесвам.

DZ, стискам палци!  fingerscrossed

MariaF, ей такъв сняг имахме миналата зима и на сутринта при все, че се беше стопил, бяха затворили голяма част от училищата и разни администрации. Тази година се надявам да видя сняг в планината в Тенеси. Ти ми даде насока за размисъл - всички дечковци имат разни интереси - коли, принцеси.., а моята Мими едва я държа на едно място за някое филмче. Не че не й е интересно, ама всяка картинка бива коментирана и аз изобщо не разбирам от филма, което предполага, че и тя толкова внимава. Няма интерес към нещо  определено.  newsm78

Ренка, и при вас е весело виждам. Все така да е!

Кузманка, така съм се затъжила за Стара Загора...  Heart Eyes

Преди малко Мими ме нарече "ена йейя" (една леля, някаква си там) като ме видя на една снимка.  ooooh!

Ето няколко снимки - Thanksgiving '08

Общи условия

Активация на акаунт