До Дядо Коледа писма, пишат септемврийските деца

• 32 753
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
Поздрави!

alexal, не се чуди - има и още как. Моят шеф (все още, че съм в неплатен 6-месечен отпуск), е същият, ако не и по-зле. Загуби уважението ми скоро след като започнах работа за него. Взаимно обаче си бяхме от полза и най-вече той ме търпеше (не цепех басма - каквото мислех за правилно, това казвах и правех). Един ден метнах заявлението за напускане, разубеди ме, а след 2 седмици забременях и съм сигурна, че още съжалява, че не ме освободи навреме. Сега си отстоявам правата и комуникирам с него чрез адвокат (моя приятелка де). Дерзай!  Hug

Chochy, радвам се много, че малчовците се оправят!  Hug

ЦветиБ, аз май не се изразих правилно - имах предвид, че текат много лиги от устата, толкова и при никнене на първите зъби не е било. Понякога като се е съсредоточила в нещо и е с полуотворена уста... потичат. Много добре звучи това "иначе Габи ме слуша много", аз не се и надявам вече някога да го кажа за моята Мария. Радвайте се все така на "дзаек"-а (нашата думичка е "даяк").  Laughing

Ави, и при вас е весело.  Hug

dennis, разбирам те добре, че такива моменти тежат. Не е въпрос да пуснеш жалби, за да се вземат мерки, а да се погрижат превантивно за това. Едва ли точно тази лелка е била единствената, която се е навила да работи. Най-обичам някой да се оправдава с държавата.  #Cussing out И сега какво - "не искала, случайно", затова ще я оставят, че сигурно "й остават 2-3 години до пенсия, как да я съкратят". Много те прегръщам!  Hug И неповторимото и прекрасно дете.  Hug
Намерих разни неща в Мрежата, ето за информация:
27 Month Questionnaire
30 Month Questionnaire
виж седмата страница - същото е като първото, но тук има оценяването.
виж шестата страница с оценяването
Social-Emotional  Questionnaire

Аз да кажа как се смях с Мими преди малко. Гледам, че си взела куклата и хванала двете й ръце и с едната сочи другата и брои пръстчетата на куклата така, както ние я учим да си ги брои сама. И като каже "но, де, ти, пи" (четири се губи винаги някъде) започва да пляска с ръце и да вика "Баво куко" (браво на куклата). После я накарах да я нахрани, да й смени памперса, не е истина просто как й вдигаше крачетата и я бършеше с каквото й е под ръка, не се стърпях и прихнах да се смея като я видях да я бърше с един пластмасов гвоздей.  hahaha

# 46
  • Пловдив
Добро утро, дами... Hug
 Честит празник!!! Днес - 21 ноември Българската православна църква отбелязва един от големите Богородични празници – Ден на християнското семейство.

И по чаша кафе за приятно събуждане!!!

Довечера ще пиша повече...... Hug

# 47
  • София
Добрютру и от мен и честит празник!!! Поднасяла се питка в тоя ден, та

Марлелка, като ти видя елена и ми става едно такова празнично...Като чета, Мимката май е готова за кака - има кой да ти помага в смяната на памперсите hahaha
Алексал, какво ти се чудя, като и аз съм същата - все напускам работа и така колко години откарах...А дори шофьора вземаше повече пари от мен, но това е тема на друг разговор. Радвам се, че си взела решение за себе си.
Чочи, щом къщата е отесняла, значи добре се възстановява Боримечко Hug
Денис, пак добре, че са се постреснали, защото повечето държавни чиновници си мислят, че едва ли не трябва да си им длъжен...Уви, това е нашата действителност.
Вчера лелята с тих глас ми казва, как Хриси се е ударил и е с подута устна-ама аз си го знам какъв дивак е-доста време изкара без инциденти Joy
Ави, на Хриси миналата година Дядо Коли му донесе шейна, която се оказа голям боклук - никакъв баланс, Хриси все се изтъркулваше назад и в резултат не искаше да се вози. При разчистване вчера обаче открихме шейната на баща му, която си е светлинни години пред "новата"
Цвети, покажи снимка на коремчето Simple SmileВ този ред на мисли - представям ви Слончето Нели

# 48
Здравейте, сладурани! Grinning
Честит празник и от мен! Много любов и сговор в домовете ви! Прегръщам ви горещо!
Сега в кратце за нас.  Laughing Веси е със шарка. Варицелата не ни подмина, за жалост. Лошото е, че преди да разбера, че вече се сдобила с няколко пъпчици на коремчето, имахме контакти с няколко дечица. А днес срещанах приятелка с нейното детенце. И двете, на няколко метра разстояние една от друга, в един глас си подвикнахме: "По-далече, че се шарим". hahaha
На Никулден се задава тържество в детската градина и Мими вече си знае стихчето. Въобще не съм се съмнявала, че ще научи не само нейното, но и тези на цялата групичка  Mr. Green Laughing, но не съм сигурна, че на самото тържество ще го каже. Многото хора на едно място и действа изнервящо.  Confused Така или иначе, няма да ми е за първи път и вече приемам нещата с лекота. У дома наблягаме на писането и изобщо като цяло смея да твърдя, че се справя с учебният материал по-добре, от колкото предполагах. Но в говора имаме още да наваксваме, както и със социалната адаптация. Но очаква с нетърпение зимата. Щом няма сняг, за нея не е зима. Laughing И само повтаря: "Искам да дойде зимата".
Чочи, радвам се, че Ян вече е добре. Сладур е той, борбено момче! Heart Eyes И Мими беше с атопичен дерматит като бебе. Лечението протича бавно, въоръжи се с търпение и не се притеснявай. Заложи на късното захранване.
Денис, и аз се ужасих от историята в яслите. За съжаление тази лелка изобщо не е изключение.  Tired И в яслите тук си имаме едно такова подобие, на което се носи славата, макар Мими никога да не е ходила на ясли. Знам че много жалби на родители се изписаха срещу нея и нищо! Това на какво прилича?! Ама тя щяла да се поправи. Хубаво, но аз определено ще пусна Веси със свито сърце там. Confused Желая ти успех и се гордея с твоята инициативност! Браво, ти си страхотна!
Алексал, поздравявам те за решението! И ти желая успех от сърце! Въобще не се съмнявам, че ще си намериш бързичко нова работа.
Ренко, благородно ви завидях, че къщурката вече се строи. хайде, дано по-скоро стане!  Grinning Нашата е още само проект и все се надявам да започнем да организираме строежа скоро.
Марлелка, твоята мимоза е уникат! Laughing
АвиHug
Целувки и приятен ден!  Heart Eyes

# 49
Здравейте, момичета!

Честит празник на християнското семейство! Аз съм сама вкъщи. Дани е с татко си на разходка, а Сашко е при баба и деди. Два часа пълна тишина - направо невероятно.

Марианка, шарката ще мине бързо и после няма да се притесняваш по този повод. Радвам се на прогреса на Мими. Ти се притесняваш прекомерно, както всяка майка разбира се.  Hug

Алексал, всъщност май е по-добре да изработите едно братче/сестриче на Мишето. Така глупавата ти шефка няма да може да те съкрати, а ще е длъжна да те осигурява по време на бременността, която можеш да прекараш в болнични...

Доника, Цвети Берова, радвам се, че сте във форма. Така да я карате докрая.

Цвети Русимова, как е новата работа? И ти зачезна от хоризонта.

Денис, трудно ще ми е да изредя беличките на Сашко. Например рови из тоалетната с четката, пипа вечно това, което не трябва. Слава Богу, бързо забравям. Иначе на моменти имам чувството, че изкрейзвам. Онзи ден беше докопал едно червило. Бъркал вътре с пръстите си, пък и на бузата се беше намазал. Като го питам обаче, какви подаръци иска, казва "някви други". Е, от това по-лесно, здраве му кажи!

Чочи, радвам се, че ведрият ти дух се възвръща! Скоро ще забравите за операцията, а с нея и болестите на Яни!

Наш Дани става утре на 7 месеца! Леле, остаря и той вече!  Wink

Хубав ден ви желая! Прегръдки!

# 50
Здравейте момичета!
Незнам защо,но всеки път като ви чета и се зареждам с положителна енергия  Hug ,което е хубаво де..  Peace
Честит празник на християнското семейство!
Ави страхотоно  Hug два часа сама в къщи... А пък кога минаха седем месеца направо незнам,все едно беше вчера . Вече си имаш двама големи мъже.т.е трима  LaughingПрегръдки от нас!
Марианка това с шарката е много неприятно,дано бързо да оздравее Веси!  bouquet
Доника   newsm10 изглеждаш страхотно! Моят мъж използва същото обръщение към мен " слонче "  261uu и даже имитира как слона прави с хобота и ме кара и аз да го правя..... Joy Разбира се всичко това когато съм в настроение,щото ако не съм  #2gunfire А снимки днес съм се замислила че от тази бременност нямам много такива ,ама ще ви покажа някоя.
Марлелка  Joy явно не съм те разбрала,ама нищо то ми е простено,като се има предвид бременноста... ,доста съм разсеяна.Най-интересното е че в момента и аз забелязвам отношенията на Габи към куклите.Отношението и е същото като нашето към нея.Което ме радва,защото не виждам агресия от нейна страна,даже напротив,непрекъснато ги гали,реши им косата,приспива ги в количката.Ами галенка си ми е тя ,кво да се прави,на мама прилича.  Heart Eyes
Чочи радвам се че сте по-добре Hug
Хайде приятна вечер от нас с Габи ! До скоро!

# 51
Здравейте!

Ние сме на гости в Пещера!
Дани е с температурка, от какво е сега незнам, хвърли ме в размисли пак.

В четвъртък я взимам от яслата, доволна и усмихната... Отиваме си в къщи и и свалям шапката и какво виждам. На главичката на Даная виждам едно петно косата я намя. Онемях, много се уплаших! Веднага на личната от там на другия ден след работа на кожен лекар и ни изписаха един шампоан и един лосион. Сега съм малко по спокойна, обаче другото което ми кажа кожната е ,че това се е появило от честото възпаление на горните дихателни пътища, а ние сме все така и с антибиотици и от тях... И сега като я видях пак с темп. ........притесни ме пак. Честно ви казвам един спокое уикенд не съм имала от 3-4 месеца, все сме болни или с темепература или пък сега това петно... Пием от една седмица единсироп за имунната система. Казва се Ад Ликуид Фор Кидс. На листовката пише че е особенно подходящ за често боледуващи деца, каквито сме за момента ние. Двадесет дена пием двадесет се почива и пак така. И дано от него има резултат Praynig Praynig Praynig
В яслата се готват за Коледа, подготвят децата за тържество. Събират парички за торбичка с лакомства (което на мен не ми харесва много много) но немога да си отделя само моето дете при положение че всички ще получат от дядо Коледа, който вече е толкова чаканнннн.Предпочитам да им съберат плодчета в торбичката от колкото шоколади, ама на... И в къщи вече ми се иска да слагаме украсата и някой ден понр да влезе декември ще я слагаме, тази година с активното участие на Даная. Ще си имаме и чорапче под елхата за парички, така казва Даная .Тя освен подарък от дядо коледа чака и парички за бонбонки... Joy Wink Така казва. избрала съм и една рокличка, която ще и купувам за да я снимам с нея, на Снежанка... То по точно е в червено и бяло, като костюма на дядо Коледа, подобна е и с шапка. Ще се включа после със снимки.

Момичета това е покрай нас за сега...

Денис, винаги ще се оправдаят естествено... Ние като няхме в яслата на родителска среща, всяка майка която каза някаква макар и малка препоръка към персонала или забележка, беше надвиквана от директорката (която с извинение мие толкова простичка) и казваше, "Ама нашия персонал е добре образован подготвени са сетрите много добре, с опит и т.н.".

# 52
  • София
Ехооо, къде сте всички?
Кузманка, разминали сме-ние миналата седмица бяхме по този край Joy
Ави, покажи ни снимки на Бате Сашко и "дъртичкия" вече Дани...И той мъж за женене стана вече Wink
Ние вчера направихме един въргал в снега и след малко тръгваме пак с шейната

# 53
Едно привет и от нас  lovekiss
Не сме писали отдавна но редовно ви четем с Ванеса.
Чочи Следях постовете ти и се радвам че Яни е по добре.И аз с нетърпение чакам снимка на принцеса Мия . Все по често забелязвам атопичния дерматит при бебетата.Може и да не съм била запозната ,но все повече приятелки ми споделят за този проблем.важното е че с времето отшумява.
Денис много ми е трудно да си представя какво ти е .Не ми се мисли аз как бих постъпила в твоята ситуация ,но със сигурност нямаше да е разумно.Дано усилията ти имат резултат.А относно подмазваници колко е невероятен Арен и т.н са толкова неуместни в такива ситуации че чак се чудя откъде това лицемерие.
Аз от моята градина пазя прекрасни спомени,дори и след като тръгнахме на училище с един приятел беряхме от градинките цветя и ги носихме на учителките ни . А за негативизма не ми се пише ...целувки
Алексал Има много неблагодарни хора ,третиращи другите все едно трябва да са им безкрайно благодарни.Напусни работа винаги ще има посоки на където да развиваш професията си .
В този ред на мисли Вие водихте ли децата си на зъболекар?Ванеса има кариес (въпреки че мием всеки ден зъбките)и сме на зъболекар другият месец(най раната дата беше 12 декември)
Рени "дупката" е впечатляваща и съм сигурна че ще се превърне в един прекрасен и уютен дом  пълен с деца (2 момчета и 1 момиченце поне)
Меги сигурна съм че чакате с нетърпение окончателното завършване на вашият дом и е интересно и приятно да споделяш емоциите си с нас(поне на мен де).
Кузманка Дано здравословните проблеми преминат скоро при вас.Пробва ли други методи на лечение -хомеопатия . Аз не съм привърженик на антибиотика и бих го дала във възможно най краен случай.
Марианка По добре да минат като по малки шарката ,но все пак е неприятно де.Браво за стихчето което е запомнила Мими(а и не само нейното) и съм сигурна че ще се представи блестящо.Тук има сняг дано и за Мими зимата е дошла.
Ави и аз искам да видя порасналият ДАни и чаровният му батко
Ирини Благодарности за коледното настроение.Децата ти са прекрасни .Браво за ЕБХ.
Сигурно има още неща който изпускам,но пиша вече един час като в същото време  играя с Неси.
Ние почнахме вече да приготвяме Коледните подаръци .Тези дни ще украсим вкъщи и ще ги опаковаме и сложим под елхата.Миналата година събрахме на Ванеса над 30 цветни пакета който отваряхме с голям интерес.
Купихме и една кукла която трябваше да е за Колета Шуши (от същата фирма имаме една Бебе Борн) и която аз веднага реших да изпробвам и сега Ванеса неотлъчно е с нея -смее се ,рита с крачета говори,плаче мърда си очите и устата .Много е интересна и Ванеса е страшно впечатлена .Вечер редим всичките любими кукли (4)на спалнята целуваме ги и им пеем и след това заспиваме.Съответно аз местя куклите защото няма как да се съберем цялото голямо семейство.
Вие с какво се занимавате в това студено време вкъщи?Идеи?
Ние редим пъзли ,но от големите (сега редим един с Мечо Пух който е 1000 части) но това по скоро е забавление за мен и мъжа ми а Неси се опитва да помага но определено не става Grinning тя реди малкия мечо пух
Много писах и сигурно вече е досадно
Лека и приятна седмица и много много усмивки

# 54
  • София
Привет сладунки-медунки,

Честит първи сняг, много радост ни донесе на нас, Вики вчера не можех да я прибера от снега, а днес си купихме шейна и е още по-весело.
МИла, ние не мием зъбите всеки ден, но засега не съм видяла кариес. Дано мине леко посещението при зъбаря.
Ирини,имате ли ток по вашия край, че гледам по ТВ, че доста скъсани жици има. Браво за ЕБХ. Ние още сме с памперс.
Алексал,досега такъв шеф не ми се е падал, но никога не е късно. Май и аз бих напуснала в тази ситуация, много се обиждам, ако някой ми каже, че лъжа.
Доника, много тематично яке, а къде  е паркирано ферарито Wink
Чочи, радвам се че се оправяте вече от операцията  Hug

Момичета, има шейни в Спорт депо в Младост 4, тип"леген" както им казвам, но с кормило. Има и от тези тип"Чук и Гек", ако си спомняте от едно време. Ние се взехме от Кауфланд - тип"леген", но има дръжки и спирачки. Дървени шейни никъде не съм видяла  Sad

Стоенето в къщи: какво правят с майка ми по цял ден незнам. Аз й чета книжки, пъзелите са й омръзнали, качва се на дивана и слиза с ръцете надолу по 100 пъти. Набира се на ръце на столчето и се люлее. Същинска гимнастичка. Подскача с двата крака, скача от нещо по-високо, абе подскоците са ни любими. Подозирам,че спортната гимнастика е нашето амплоа  Wink

Хайде чао, че ще излизаме пак Heart Eyes

# 55
Ехо,приветки и от нас! Grinning
Когато съм си вкъщи,я колко време имало за всичко Whistling
Окончателното ми решение е да напусна,надявам се да нямам проблеми с това!
bazel ,това не е първият ми проблем с този шеф,очевидно въобще нямаме допирни точки като хора,ценостните ни системи са абсолютно различни,надявам се да съм взела правилното решение!
Мил@ ,как така кариес ,много е малка още? newsm78Има ли някакви вредни навици,яде ли много сладко,пие ли още от биберон?Пожелавам ти успех,дано всичко е наред!Относно насоките ми за развитие,аз от няколко месеца имам 2-3 предложения ,които обмислям,знам че имам много възможности пред себе си,но нали тайно в сърцето си мечтая за номер 2 baby_neutral,та от там идва дилемата,иначе работа имам,от това не ме е страх!Много благодаря за подкрепата! Hug
Доника ,много сте сладки,как си ти,а бебчо?
cvetiberova,ох,страхотно е да имаш такава галена дъщеричка,ние нали сме от буйничките,но нещо напоследък и той е станал много обичлив и гальовен! Wink
Ави ,честно да ти кажа не искам да имам никакви взаимоотношения с този човек,някак си след реакцията й относно болестта ми,видях и други неща в нея,така че все някак ще се справя,аз нежелая да я "прецаквам" по някакъв начин,просто исках човешко отношение!По повод белите на Сашко,а аз като го видя,че отивам към забранени места и го питам какво иска оттам ,той ми отговаря"Тука има много неща за пипане!" Laughing

Ох,пак стана много дълго EmbarassedЧао и доскоро...
П.С.irinii,как сте?

# 56
Доника, ще има шамари вече, все се раминаваме, може би защото и аз не пиша често и немога да засека кога ходите, ама мисля, че си имаме мобилните телефони... За Коледа няма ли да ходите, ние тогава пак ще сме там? Hug

Мил@, от малка Даная я лекувам с хомеопатия... Сега обаче направо и давам гранулката от лекарството (За хомеопатичното лекарство говоря) и тя го схрусква и го гълта, а хомеопатичните лекарства по принцип се държат под езика или се смучат за да има ефект трябва да престоят повече време в устната кухина. Аз имам наръчници и изобщо смея да кажа, че съм се образовала добре в хомеопатията. Лекуваме в къщи и високото кръвно на тати с хомеопатия и моите колене и т.н. и Дани но преди и ги разтварях, а сега пробвах да и ги давам така...Но тя като го схруска и бързо го гълта и затова нищо не сме направили последния път с хомеопатията, сега пак ще и ги разтварям.

А, за температурката която имахме в събота установихме, че е от зъбче, имаме още 4 кътника за вадене, сега сме си добре, на ясла и нищо не ни боли и нямаме темп. 
За антибиотиците и аз съм им върла противничка и не искам да и давам, ама то като не мина с хомеопатия и я заведах на детски специалист и то не на един и всички "праз" веднага антибиотик, та от там си докарахме и петното на главичката, сега слава богу зараства. То до сега на каъвто и лекар детски да съм я завела, още докато си покажеш носа от вратата и антибиотика веднага ти е изписан. Confused Просто така е ...

Може ли всеки да сподели какво смята да подари на малкото си човече и човечета  Laughing за Коледа, за да обменим идеи за подаръци!!!

Това е за сега от мен започвам работа пак, че ме чака ...Чао!

# 57
  • София
Кузманка-вече чак на пролет евентуално ще ходим, че ще сме сватбари. Сега с тоя корем и с контракциите не ми дават да пътувам много...А имаме резервация за 21.12 на Мелник...ще видим каква ще я измъдрим и доктора какво ще каже.
За подаръци...имам много идеи, но в събота ще пазаруваме и ще знам по-конкретно. Питам го какво иска, но не казва...Мисля си за китара, микрофон(яд ме е, че са само в розово, а той така ги харесва) Че Дядо Коли и в градината ще ходи и в къщи ще си идва, както всяка година...
Алексал, желая ти Дядо Коледа да ти донесе тест с 2 чертички и догодина едно малко септемврийче HugОпределено в така обстановка не е за работене.
Дървени шейни има в Метро
Мила, ако не ви стигне елхата, да ви дам и местото под нашата Joy
При мен ежедневието си е едно и също - водя Хриси на ясла, домакистване, интернет и то станало време да го вземам.
Експериментирам с новата придобивка, като ме заплашиха свекърва ми и зълва ми, че ще трябва портални врати да се слагат...Чакайте да ви покажа творенията ми

# 58
Привет, момичета!  Hug Все се каня да драсна някой ред и все не ми остава време,чета редовно,ама все на крак Crazy
Децата са добре,миналата седмица Дари беше 2 дена с 40 градуса Т ми вдигаше,после изби обрив,6-та ли,5-та ли беше шарка Confused Добре,че Ради го подмина.Голям зор е с тази висока Т,направо се побърквам ooooh! Добре,че мина за 2 дни, Дария ми е по-здрава по принцип,Ради по го повалят болести Tired Да чукна на дърво досега тя не е пила антибиотици. Praynig
За подаръците,харесах им много едни магнитни дъски,отгоре с буквичките и има и химикал за писане,който после се трие с гумичка.Мисля,че ще е интересно за тях,те вече знаят коя буквичка на кой е.Отделно ще им взимам спални чували,че още спят с бебшките,които вече са им къси.Много са ми удобни,защото не се налага да ставам да ги завивам през ноща.Отделно ще има кукла за Дари от бабите и коли или мотор,  разбира се за Ради Mr. Green
Относно антибиотиците съм много благодарна на тяхната педиатърка,че не бърза и изчаква до край, има лекари за да се презастраховат веднага изписват.Вируси не се лекуват с антибиотици и не им влияят,само се тровят децата излишно Peace
Ставам,че войната около мен е голяма Crazy До скоро и дано няма болни дечица! Praynig Hug

# 59
yoana77, на магнитните дъски, Дани е запалена фенка. имаме си в къщи и редовно пишем и слагаме печатчета... Аз и я бях поръчала от един сайт може да го знаеш www.vegatoys.com (мисля че така беше), даже и я взех за 4 лева има и по скъпи, но нашата си я харесва. Има химикал с магнитен накрайник и печати 2 броя пак с магнитни накрайници и приствака за да си изтриеш това което си написал.

Аз смятам да и купя топка гумена с уши, дето се скача с нея, Дани много ги харесва и все ги взима ако види друго дете с такава, и ютия за гладене с кош за пране, дъска, щипки 4 бр. и рокля към нея това всичкото в комплект... За сега това съм решила, ако си променя решението ще споделя  Wink Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт