alexal, не се чуди - има и още как. Моят шеф (все още, че съм в неплатен 6-месечен отпуск), е същият, ако не и по-зле. Загуби уважението ми скоро след като започнах работа за него. Взаимно обаче си бяхме от полза и най-вече той ме търпеше (не цепех басма - каквото мислех за правилно, това казвах и правех). Един ден метнах заявлението за напускане, разубеди ме, а след 2 седмици забременях и съм сигурна, че още съжалява, че не ме освободи навреме. Сега си отстоявам правата и комуникирам с него чрез адвокат (моя приятелка де). Дерзай!

Chochy, радвам се много, че малчовците се оправят!

ЦветиБ, аз май не се изразих правилно - имах предвид, че текат много лиги от устата, толкова и при никнене на първите зъби не е било. Понякога като се е съсредоточила в нещо и е с полуотворена уста... потичат. Много добре звучи това "иначе Габи ме слуша много", аз не се и надявам вече някога да го кажа за моята Мария. Радвайте се все така на "дзаек"-а (нашата думичка е "даяк").
Ави, и при вас е весело.

dennis, разбирам те добре, че такива моменти тежат. Не е въпрос да пуснеш жалби, за да се вземат мерки, а да се погрижат превантивно за това. Едва ли точно тази лелка е била единствената, която се е навила да работи. Най-обичам някой да се оправдава с държавата.
И сега какво - "не искала, случайно", затова ще я оставят, че сигурно "й остават 2-3 години до пенсия, как да я съкратят". Много те прегръщам!
И неповторимото и прекрасно дете. 
Намерих разни неща в Мрежата, ето за информация:
27 Month Questionnaire
30 Month Questionnaire
виж седмата страница - същото е като първото, но тук има оценяването.
виж шестата страница с оценяването
Social-Emotional Questionnaire
Аз да кажа как се смях с Мими преди малко. Гледам, че си взела куклата и хванала двете й ръце и с едната сочи другата и брои пръстчетата на куклата така, както ние я учим да си ги брои сама. И като каже "но, де, ти, пи" (четири се губи винаги някъде) започва да пляска с ръце и да вика "Баво куко" (браво на куклата). После я накарах да я нахрани, да й смени памперса, не е истина просто как й вдигаше крачетата и я бършеше с каквото й е под ръка, не се стърпях и прихнах да се смея като я видях да я бърше с един пластмасов гвоздей.

В този ред на мисли - представям ви 
И Мими беше с атопичен дерматит като бебе. Лечението протича бавно, въоръжи се с търпение и не се притеснявай. Заложи на късното захранване.
И в яслите тук си имаме едно такова подобие, на което се носи славата, макар Мими никога да не е ходила на ясли. Знам че много жалби на родители се изписаха срещу нея и нищо! Това на какво прилича?! Ама тя щяла да се поправи. Хубаво, но аз определено ще пусна Веси със свито сърце там. 

изглеждаш страхотно! Моят мъж използва същото обръщение към мен " слонче "
и даже имитира как слона прави с хобота и ме кара и аз да го правя.....
А снимки днес съм се замислила че от тази бременност нямам много такива ,ама ще ви покажа някоя.

Има ли някакви вредни навици,яде ли много сладко,пие ли още от биберон?Пожелавам ти успех,дано всичко е наред!Относно насоките ми за развитие,аз от няколко месеца имам 2-3 предложения ,които обмислям,знам че имам много възможности пред себе си,но нали тайно в сърцето си мечтая за номер 2
,та от там идва дилемата,иначе работа имам,от това не ме е страх!Много благодаря за подкрепата! 
Добре,че мина за 2 дни, Дария ми е по-здрава по принцип,Ради по го повалят болести