Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 035
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Мнения: 940
И аз ще си позволя да кажа--готовите шрифтове са ужасни на вкус според мен и моя вкус. Затова и моите украсени с такава глазура меденки останаха само за украса. По-добре някаква ледена глазура или шоколад...

# 1 546
  • Мнения: 1 260
dalka ,няма да мога да оцветя шоколадовата глазура.Ходих скоро в Метро и не видях нито боя за сладки,нито шрифтове.Може просто да съм търсила на неподходящото място BlushНо идеята за ледена глазура не е никак лоша Peace

_Пепи_ Пак благодаря  bouquet

# 1 547
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
докато си рових назад видях едно АКК- едно такова красиво светличко -и направо изпаднах в ужас защото моето след като почнах да го поливам има вид на  черна прегоряла буца тежка много тъмна на вид една лепнеща изобщо не знам дали няма да се изложа с мойто АКК-ако е така може би никога няма да се пристраша да го направя пак но ще видим.Вашите  АКК как са бихте ли споделили smile3511

# 1 548
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета благодаря за милите думи!  bouquet
stasi76 чудесно изглеждат и твоите меденки!  bouquet
Люсил сладките изглеждат много апетитно! Heart Eyes
арабела прекрасни са, какво скромничиш, а снимката на елхичките е върха! Hug
MamaChrisi много добре "звучат" тези снежинки - обожавам комбинация ванилия и бадеми! Записвам си рецептата, но ще я пробвам при друг повод! Иначе гледайте да оздравявате! Hug

  Благодаря за светкавичния отговор  dalka! моите са готови и понеже нямам търпение да ги украся , а и имам доста други задачи и затова се чудя да ги почвам ли или не...Значи да разбирам , че не е проблем да се консумират съхранявани на стайна температура, в кутия , въпреки белтъчената глазура?

Не е проблем меденките да се украсят от сега с белтъчна глазура. В нея има много захар, която е като консервант. Само както е казала dalka изчакай да засъхнат напълно и тогава ги прибирай обратно в кутиите!


момичета едно въпросче направих -Линцерови сладки на Наталина преди  три дни и вчера със сина ми цял ден ги слепвахме със сладко -мислите ли че избързах със слепването и ще се запазят ли до Коледа -прибрала съм ги в метални кутии и не смея да отворя да погледна дали са наред Sick

Точно сега им е времето да се слепят, особено ако са по-твърдички. Издържат намазани около месец! аз съм намазала само една част за сега:)

# 1 549
  • Мнения: 4 358
докато си рових назад видях едно АКК- едно такова красиво светличко -и направо изпаднах в ужас защото моето след като почнах да го поливам има вид на  черна прегоряла буца тежка много тъмна на вид една лепнеща изобщо не знам дали няма да се изложа с мойто АКК-ако е така може би никога няма да се пристраша да го направя пак но ще видим.Вашите  АКК как са бихте ли споделили smile3511
И моя е доста лепкав.Не е твърд обаче.Омекна от поливането.
Мен ме притеснява понеже е увит във домакинско фолио да не вземе да мухляса.Един вид да не стане парник ефект newsm78
И  още един въпрос за меденките - ще ги украсявам тази събота.
Аз правя шоколадова глазура и действам с клечка за зъби.
Въпроса ми е newsm78 искам да ги намажа отгоре с нещо да са лъскавки,защото така изпечени са едни такива оръфани.Искам да лъскат -  ooooh!ох как го обясних.
Та въпроса ми е преди да положа и да рисувам шоколада отдолу с какво да намажа меденките - разреден с вода мед ли newsm78 или какво.
Отделно ще правя глазура от пудра захар и прясно мляко.
Крисче специално твоите девойки мажеха меденките с една четчица.С какво мажехте преди да почнете да ги рисувате  newsm78
Нат и твоите меденки под рисунака са тъмнички.С шоколадова глазура ли се постига този фон newsm78

# 1 550
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
От мен една предколедна доза ванилени топки и кравайчета,мноооооооого вкусни,токущо доядох последните с кафенцето и отивам да забъркам двойна доза за Коледа

# 1 551
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Бъни, миличка, меденките се мажат с яйце с какао още докато са топли. Описано е в рецептата, която Нат е дала. Сега не знам как да постигнеш тази лъскавина  Sad

# 1 552
  • Мнения: 4 358
Ох как успяхте така да ги докалате тези кравайчета бе момичета Sick.radost24 прекрасни са  PeaceА моите разпльокани питки Sick.
Какво масло използвахте, че така ги докарахте.Да не е тук да ни се карат ,който иска на ЛС да ми пише за маслото.

# 1 553
  • Мнения: 4 358
Бъни, миличка, меденките се мажат с яйце с какао още докато са топли. Описано е в рецептата, която Нат е дала. Сега не знам как да постигнеш тази лъскавина  Sad
Ох пак чела недочела съм аз #Crazy.
Мерак много време Хич Sick

# 1 554
  • Мнения: 940
Бъни, спокойно мила. Знам, че роднините и приятелите ти няма да ги върнат. А догодина с повече опит, вече ще сме корифее в правенето на коледни сладки.  bouquet Hug

# 1 555
  • Мнения: 2 708
Njamam cyr.  Sad
Bunny, Pepi ti e kazala. Tya moita devoika na snimkata takmo maje toku 6to izvadenata vryala tava, a do neya na plota se vijda varhu hartiya podgotvenata sledva6ta partida. Peace Peace Peace Ti kato po4ne6 da si 4ete6 receptata predi da gi napravi6 6te si vidi6 vsi4ko. Joy

# 1 556
  • Мнения: 1 486
Привет неуморни майсторки!
От доста време не съм влизала и съм пропуснала много,но сега ще наваксам.
Ето моята Коледна къщичка,имам да сглобявам още една която е май по-хубава.

Повече снимки тук

# 1 557
  • Мнения: 58
Здравейте,момичета!От вчера съм в отпуск и сериозно съм се хванала със сладките.Вчера правих меденки,днес съм приключила вече с маслени гъбки и едни маслени шприцовани бисквитки,сега почвам цветните бастунчета,но установих,че какаото,което съм взела въобще не оцветява!  #Cussing out Имам спешен въпрос-с какво мога да подсиля цвета?В наличност имам нескафе,нескуик на прах и черен шоколад,който евентуално да разтопя и прибавя към тестото.Тъкмо съм набрала скорост и въобще не ми се излиза да търся нещо друго!

# 1 558
  • София
  • Мнения: 6 603
Fior, много хубава къщичка. Сподели как измайстори елхичката, много е хубава. А за елените нямам думи, страхотни.

# 1 559
  • Мнения: 248
Олееее, момичета страхотни сте! Като ви чета, мисля и аз утре, като стана да се хващам с коледните вкуснотиики!

Общи условия

Активация на акаунт