Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 116
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Днес направих Сладки кошнички-една доза,която си мисля,че ще свърши за нула време.За празниците ще се отчета с двойна доза.
http://storage3.album.bg/553/img_0165_ac604_9629522.jpg

# 1 591
  • Варна
  • Мнения: 976
Благодаря за комплиментите  Hug

Krische аз не пиша в тази темичка, само ви шпионирам  Mr. Green иначе съм редовна във форума. А относно формата на кутийката - шестоъгълник е, аз си направих шаблона - 1 шестоъгълник и 1 правоъгълник за стеничките и готово. Така, че който иска може да се заеме малко с чертане Peace

п.п. и да, има прозорчета  Peace правилно си видяла

# 1 592
  • Мнения: 364
lina6.3 Кутийката е направо страхотна очите ми останаха  bouquet Shocked

# 1 593
  • UK/София
  • Мнения: 7 686

   Леле, Krische , страхотни са райските ти сладки  bouquetМоите не се получиха, бебето плачеше и нямах време да разбия белтъците на твърд сняг.Кажи ми, моля те ти как ги разби, цялата захар ли сложи наведнъж?Аз се отказвам да ги правя, стават мнооого сладки.

# 1 594
  • Мнения: 678
Здравейте
Страхотни къщички,сладки,кутийки фигурки и най вече рохлички LaughingАз от седмица се боря с картата памет на фотоапарата за да сваля снимките и най накрая успях.
Страшно съм довола от резултата още овече че за първи път правя газура на сладки и къщичка.
А имах и една голяма малка помощничка,която всъщност намаза всички линцерите със сладко.Така..
Ако има някой не видял моя английски коледен кекс.Малко попрепечен в момента е доста сиропиран или ромиран по скоро по план график го завъртам през поливане.

Любимите ни от миналата година Линцерови сладки

Слепих ги по рано,защото ги попрепекох и бяха твърди
Неслепени
Джинджифиловите сладки Страхотни са

Коледните звезди на Мишел.Невероятни са от тях правя два пъти .Мисля че тайната им е в това че меда и захарта се разтварят до еднородна смес и лко се карамелизира

Отгоре ги  мазах с бял шоколадов кувертюр и овалвах със пръчици или с кокосови стърготини пак те
Любимите ни от тази година Рохлички

Първи опит
Не на последно място Щолен по рецептата на Джема но вместо с бадеми с лешници.От половин доза излязоха три малки тухли

ненапудрен с големи цепки
Меденките на Джули който са невероятно аромани и мекички

пак теи пак
и паки пак
последно!
И не на последно място Къщичката по рецептата за меденки на Джема
Във Виторянски стил.Имаше и шейна и еленчета,но едно джудже реши да си играе с тях и ги изпочупи,но важното е да сме щастливи .рсувала съм с найлоново пликче с две годишна любопитна госпожица не бъдете критични

отзад.Оградата умишлено е препечена
Елхичката

Това е засега.Не можах да снимам кошницата за меденки,но бързо се счупи.Мислих да не правя повече,но крастата си е краста и със сигурност ще спретна още нещо.добрече сме с много роднини и приятели че да има за даване.
Сега си мисля за шприц сладки дали могат да се украсят с глазура и да се слепят о две .Само такива не съм пробвала тази година

# 1 595
  • Мнения: 69
Момичета, големи фурии сте!!!  За малко ме нямаше във форума и вие сте сътворили чудеса.  Абе ЧАРОДЕЙКИ  ще имали кой да изяде всичко това? Като гледам колко нещо сте приготвили, просто ме е срам да казвам какво съм направила аз. По принцип моите домашни любимци /детенце и мъжът/ не са по сладкото, наблягат на месо и сухичко. Но и аз направих това-онова / за разнообразие на масата/  Но да се върна на  темата. Днес бяхме в МЕТРО и там видях да продават КОЛЕДЕН КЕЙК . Като се върнахме веднага  се порових във вашите рецепти /на ДЖЕМА и Mama Chrisi/. Хубаво изглеждат и звучат като продукти, но този който видях приличаше по-скоро на голям мъфин. А имам и друг проблем. Печката ми е малко по особена.  Embarassed Нямам за печене само отгоре или само отдолу. Имам готови програми за готвене и печене. Във всяка програма е заложено градуси и редуване отгоре-отдолу. Имам програми за печене на кейк и на блатове за торта. Там дори и не знам на колко градуса и как пече показва ми само колко минути ще пече. На другите програми показва градусите . Най ниските градуси са 190.  АКО НЯКОЯ ОТ ВАС НАМЕРИ малко време да ми напише някоя рецепта за кейк подходящ за мен ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРНА ДОГАТО СЪМ  ЖИВА.  chef newsm10 smile3501 newsm51 smile3525 newsm03
       А аз ще ви напиша по-късно любимият кейк на моето домочадие. newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 1 596
  • Мнения: 2 708
Ехе хеееейййййййй Мила ти пък не си се спряла. Аз съм била правила много. Crossing Arms Нищо подобно. Я виж тви кви тонове сладки си навръткала. То понеже на Джемма са малко може би Naughty ааааа маха ...... Страхотни сте.

Биляна, сега като се замисля, като ме попита де, ми да, шльопнах си го цялото количество. Само че, както е на клипчето първо си ги джурках белтъците само тях малко, да бухнат и чак след това добавих захарта. И не са чак толкова сладки, поне според мен де. Съчетанието с леко горчивия шоколад и изпечените лешници без нищо много ми се връзва и някак като че ли омекотяват и неутрализират сладостта. Ама и Диди много ми помогна, защото и нейните са прекрасни. Все пак тя ги прави преди мен. Все пак яйцата също имат значение - аз от няколко години насам не си купувам просто яйца. Ако трябва обикалям като луда, но други освен на Хайпро не си купувам. За мен това са най-хубавите яйца - както се казва - "от свободни кокошки". Шегата настрана, не знам дали сте забелязали и вие, но жълтъците са им като на домашни кокошки, тъмни са, не са белезникаво жълтеникави като другите. Аз само в Била ги намирам (и в Метро де, ама там ги продават като за сладкарница). Та дали пък не са бухнали заради яйцата, знам ли. Аз нямах никакъв проблем с райските, като оставим настрана чуденето ми варено или неварено трябва да е млякото, че на клипчето ми се стори по тъмно, ама си е кондензирано неварено де, поне не казват и не пишат никъде да е варено.

# 1 597
  • Мнения: X
Мил@ ,страхотна производителност.Много са красиви!   Peace
А на Джемма и lina6.3  кутийките са очарователни... 
Спрете се малко,бе момичета,вие умора нямате ли?
Аз вчера успях да спретна къщичката,но още не е украсена...Исках и аз кутийка,но не ми остана тесто,ако не ме домързи пак да меся,ще я направя и нея...   

# 1 598
  • Мнения: 491
Ето част от моите сладки

Оттук натам - http://www.dupinci.snimka.bg/album.php?album_id=313764&pid=9158907 меденките

до края - Меломакарона - http://www.dupinci.snimka.bg/album.php?album_id=313764&pid=9426101

шоколадови целувки - http://www.dupinci.snimka.bg/album.php?album_id=188989&pid=9431583


И едни соленки - http://www.dupinci.snimka.bg/album.php?album_id=188988&pid=9431926 /до края на албумчето/


И днес ще замеся още една доза от меденките и ще ги украся, след това ще ги покажа.

# 1 599
  • Мнения: 940
Браво, браво!!!
Сега съм се запалила по бонбоните Рафаело на Галева. Ще се правят в събота, няма как!

А някой питаше за яденете--аз лично си хапвам по една сладка на ден. Приятеля ми понякога изобщо не яде. Обаче много раздаваме, гости идват, на съседите, на колегите, на родителите...

# 1 600
  • София
  • Мнения: 2 910
Момичета при ванилените кравайчета картофеното нишесте може ли да се замени със царевично,пшенично или друг вид.Никъде не откривам картофено нишесте,вие от къде го купихте?

Правите страхотни работи,възхищавам ви се на майсторството   bouquet

# 1 601
  • София
  • Мнения: 18 685
И аз същото исках да питам за нишестето. И един въпрос за лешниците - печени или сурови?

Извинявам се, ако вече е обсъждано, но темата има над сто страници и просто няма как да я изчета Confused

# 1 602
  • София
  • Мнения: 6 603
За нишестето - може всякакво натурално нишесте. Аз слагах орехи - сурови.

# 1 603
  • Мнения: 7 955
 newsm09  newsm09  newsm09

Разногледа станах вече от толкова красоти.Страхотни сте всички smile3501 .На производителността ви може да завиди всеки сладкарски цех  Joy  Mr. Green .

Последните украсени сладки и от мен.Край с украсата.Останалите ще са натюр  Whistling .

ето още малко  newsm08

# 1 604
  • Мнения: 491
Тези с нотичките и звездичките са много красиви.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт