Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 182
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 605
Момичета, много сте производителни.
Невероятни красоти, страхотни идеи, всичко изглежда прекрасно, а си представям как ухае в домовете Ви.
Аз тепърва започвам с приготвянето на сладки, че едва сега ми остана малко време.
Приготвих едни маслени сладки по рецепта на Зори. Искрено и благодаря за безценните указания, които ми даде много скоростно   bouquet
Украсих няколко, но ще снимам вероятно довечера. Смятам да се захвана и с няколко други сладки, но да видим ще има ли време.  Blush

Лек и успешен ден на всички  Hug

# 1 606
Fior, много хубава къщичка. Сподели как измайстори елхичката, много е хубава. А за елените нямам думи, страхотни.
Благодаря ти  bouquet
Виж това видео относно елхичката-http://uk.youtube.com/watch?v=lDvpQn3fUcg
2в1,разкошни са станали сладките! Hug

# 1 607
И аз същото исках да питам за нишестето. И един въпрос за лешниците - печени или сурови?
Аз сложих сурови лешници, сладките станаха много вкусни.

Правите наистина много красиви неща  bouquet. На Мил@ коледните звезди ми изглеждат много много вкусни BlushТези, които сте направили и АКК и по няколко щолена - не знам как ще ги изяждате Laughing

# 1 608
Лелееее ooooh! каква производителност.
Крисче мерси мила за снимките на Рохличките.В началото си бяха наред но поподайки във фурната маслото като че почваше да се разтапя яко и резултата то се видя EmbarassedНищо де няма да ги върнем.
Мак Мама,Dupence,Мариета - браво на вас Peace Peace Peace
Лина и Джемма влюбихме се вкъщи в медените кутийки.Казаха ми да направим и ние hahaha викам Ние демек Аз hahaha.Ще взема да си го спестя тази година #Crazyче то на нашето трудно се насмогва.
Пети ако ми остане време може да направя Маслените бисквитки.За шприц са нали newsm78 чудесни изглеждат Hug
Вивиан кокоските ти много ми харесаха Peace точно на форма.За вкуса не се съмнявам Peace
Милаааа каква производителност.Много ще с яде у вас.То не че и у нас по малко де hahaha
Обявили са ме за тра ла ла ама всички посягат към кутиите скришом hahaha
2 в 1, Фиор - страхотна украса, страхотни произведения.

# 1 609
Ето и от мен малко меденки,не са като вашите красиви,но това успях да направя само.

# 1 610
Как да не са красиви. Много са хубави даже. С каква глазура са? С белтък или само захар?

Бъни, благодаря Wink

# 1 611
  • Карлово
Меденките от 1-ва страница, корави ли трябва да са? Ще омекнат ли някога?
Детето диктува да пиша "Меденките са превъзходни!"

# 1 612
След малко отивам до магазина и почвам със сладките..избрала съм си меденките на джема,рафаело бонбонките,коледните звезди на Мишел..но имам един-два въпроса

"2 яйца,
1 ч.ч захар (слагам малко по-малко за сметка на меда, понякога захарта я смесвам бяла и кафява. Кафявата захар дава много хубав цвят на меденките и приятен карамелов вкус и аромат)
1 к.ч мед, (аз слагам малко повече за сметка на захарта)
1 ч.ч. олио,
ванилия
1 канела,
1 ч.л сода хлебна,
брашно колкото поеме. "

това колкото поеме,ако искам да са около 60 бройки-колко трябва да е?Никога не съм правила меденки,а вие сте майсторки в тази област! Simple Smile
а и друго..късно ли е вече?бях чела някъде,че ако се сложат няколко парченца ябълка в кутията,меденките ще омекнат достатъчно?

# 1 613
Как да не са красиви. Много са хубави даже. С каква глазура са? С белтък или само захар?
Със белтък,пудра захар и малко лимонов сок.Благодаря ти,макар,4е до като достигна вашето ниво имам да правя о6те доста тави меденки. Grinning Grinning Grinning

# 1 614
След малко отивам до магазина и почвам със сладките..избрала съм си меденките на джема,рафаело бонбонките,коледните звезди на Мишел..но имам един-два въпроса

"2 яйца,
1 ч.ч захар (слагам малко по-малко за сметка на меда, понякога захарта я смесвам бяла и кафява. Кафявата захар дава много хубав цвят на меденките и приятен карамелов вкус и аромат)
1 к.ч мед, (аз слагам малко повече за сметка на захарта)
1 ч.ч. олио,
ванилия
1 канела,
1 ч.л сода хлебна,
брашно колкото поеме. "

това колкото поеме,ако искам да са около 60 бройки-колко трябва да е?Никога не съм правила меденки,а вие сте майсторки в тази област! Simple Smile
а и друго..късно ли е вече?бях чела някъде,че ако се сложат няколко парченца ябълка в кутията,меденките ще омекнат достатъчно?

На мен ми поема около 700гр + -  и стават много, не съм ги броила, но са доста ... определено не ти трябват две дози
Сега съм направила една доза и ще ги печем с децата, така, че ще преброя колко стават  Peace

# 1 615
Бъни, благодаря  Hug

Аз току що опекох меденките и частите за първата ми къщичка  Flutter. Много съм доволна, че не счупих нито една част, а и се получиха доста добре  Party. Не съм ги снимала, но меденките ви ги представям, макар и не украсени.

Сигурно няма да стане нищо с украсата, та по-добре да ги видите сега  Joy

А глазурата ако не е с пудра захар, а на кристали няма ли да стане? Нямам пудра захар.

# 1 616
изключителни неща сте показали .Браво на всички!
Аз започнах с джинджифиловите сладки на Зори ,а след малко започвам да пека ваниловите кравайчета

# 1 617
  • София
Vivian*, няма как да стане с кристална захар освен ако не я смелиш на пудра и не я пресееш, за да стане супер фина.

Аз най-после стигнах до Райските кокоски. Е, знам си аз, че моят любимец Алтън Браун няма да ме подведе, много ми харесаха на вкус. Само като пише белтъци от големи яйца, не слагайте средни като мен  Rolling Eyes И друго - аз докарах със зор 15 бр. от половин доза, явно моята идея за сладки е по-грандоманска  hahaha И последни две бележки - глазурата я направих с 2/3 по-малко като количество и ми стигна идеално. И благодарности на Биляна за забележката, че стават твърде сладки; затова реших да не увеличавам количеството захар, въпреки че кокосът ми не беше подсладен и се получиха добре балансирани на сладост  Peace
Снимка - ако успея да включа фотото, че май генерално сдаде багажа  Sad

# 1 618
Аха! Значи ето къде съм сбъркала с кокоските. Сложих белтъци от яйца каквито имаше на магазина тук....а те са каквито докарат. А не ми се ходеше до МЕТРО.
Станаха ми към 30 райски сладки, но много вкусни. Май пак ще се правят за Нова Година....няма да ги опазя  Joy

# 1 619
Здравейте и от мен първо искам да Ви поздравя за невероятните изкушения които са в тази хубава коледна темичка.   bouquet   bouquet   bouquet  Най-благородно завиждам за сътворените от вас красоти.  Blush Аз направих линцеровите сладки и меденките на Джема, станаха много хубави и естествено няма вече нито една, а и бяха по скоро за проба. Сега пак ще правя за да има на Коледа. Пробвах се и с кошничка, за съжаление по-голямата се счупи, но пък малката успешно си изпълни мисията. 
линцеровите   http://media.snimka.bg/1433/009122336.jpg
меденките  http://media.snimka.bg/1596/009446835.jpg
медената кошничка http://media.snimka.bg/1596/009446838.jpg
и пак http://media.snimka.bg/1596/009446844.jpg

Общи условия

Активация на акаунт