Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 074
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 755
  • на брега на реката
Благодаря на Оранжево небето и на всички за хубавите рецепти.  С   нетърпение чакам ваканцията ,с един куп разпечатани рецепти. Обещала съм на децата доста неща да правя. Дано да ми стигне ваканцията за всичко!  bouquet

# 1 756
  • ВАРНА морето сините вълни
имам едно въпросче-ако бонбоните рафаело не бъдат изядени могат ли да издържат до празниците или трябва да ги направя по-нататък

# 1 757
"НАКАРАЙ НЕУКИЯ НА РАБОТА, ЧЕ ДА ТЕ НАУЧИ НА АКЪЛ" - е казал народа - ТА И МОЙТА СТАНА ТАКА!!!!!
Момичета, както споменах уменията ми в кухнята са почти нулеви. НООО, толкова много ви завидях, че купих от магазина два вида бисквити и ги слепих със мармалад. Направих /разбърках/ малко пудра захар с лъжица топло мляко и реших да правя украса. ДА, АМА НАЛИ СЪМ С ДВЕ ЛЕВИ РЪЦЕ - запънах при фунийката - И ОТКРИХ АМЕРИКА !!!???? Взех една СПРИНЦОВКА /без иглата/ -
иииии, не можете да си представите коолко лесно и бързо става всичко!!. Споделям всичко това, с надеждата, че може да помогна на някоя от вас.

# 1 758
Поздравления за идеята , sem22 Peace От една порода сме !   bouquet Много обичам такива хитри , подръчни техники ! Аз се развихрих покрай печенето на АКК.Нямах толкова висока тава и правих сложна , кофражна система от йената и пръстен от тава за торта !  Joy Обаче резултата е прекрасен ! Тази спринцовка със сигурност ще я запомня !     bouquet

# 1 759
Извинявам се за глупавият въпрос, но как става това с бланширането на коричките.Слага се студена вода върху коричките и се изчаква тя да заври и тогава се изсипва и пак се повтаря същото или по друг начин?

# 1 760
Извинявам се за глупавият въпрос, но как става това с бланширането на коричките.Слага се студена вода върху коричките и се изчаква тя да заври и тогава се изсипва и пак се повтаря същото или по друг начин?

Точно така  Peace. тази продцедура я повтаряш 4-5 пъти (докато спрат да нагарчат) и накрая вариш във захарен сироп.

# 1 761
Поздравления за всички    bouquet  Страхотни неща сте приготвили   Heart Eyes 

Ето малко снимки на една част от сладките, които съм пригитвила за празниците /снимките са от телефона, затова не са хубави  Embarassed/

сладки

# 1 762
  • София
имам едно въпросче-ако бонбоните рафаело не бъдат изядени могат ли да издържат до празниците или трябва да ги направя по-нататък
Аз моите ги държа на терасата, даже сега отидох да ги опитам  Blush станали са още по- вкусни/а може и да си въобразявам Heart Eyes/. Нищо им няма, но ги дръж на студено.  Peace

# 1 763
Тони, страхотни са. Виждам, че си отВарна... откъде намери тези ситните захарни топченца ? Embarassed Много искам да си взема такива от много отдавна, но не съм виждала тук.

# 1 764
Тони, страхотни са. Виждам, че си отВарна... откъде намери тези ситните захарни топченца ? Embarassed Много искам да си взема такива от много отдавна, но не съм виждала тук.

Белите а от един склад, а цветните от магазинче за насипни подправки  Peace

# 1 765
Ще споделиш ли къде се намират  Embarassed  bouquet

# 1 766
Мишел ,направих на баба ти коледните звезди-СТРАХОТНИ СА
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=310467&pid=9479049 ето тук са и подаръчета за децата

# 1 767
  • София
ето и моите ароматни коледни сладки по една рецепта, която имам от ученическите ми години. Направих и кошничките по рецепта на 2в1.

# 1 768
Dupence, писах ти на ЛС  Peace

petia_tag, много са ти хубави меденките и кошничките   Heart Eyes

# 1 769
Току що извадих Коледния кекс (Saint Nicholas bread) на Веси:

http://media.snimka.bg/1612/009479408.jpg
http://media.snimka.bg/1612/009479418.jpg

Мислех да го пооцветя с малко какао да стане по-шарен, но в крайна сметка не го направих. Може и ванилия да се сложи, въпреки че по рецепта няма.

sem22, добра идея за спринцофката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт