Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 152
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 785
  • Балчик
Джемма-сподели как се правят тези елхички,изглеждат лесни.

Лесни са, да- но трябва формичка. Тъпчиш добре от сместта в нея, после издухваш през отвора отгоре и излиза цяло борче. Laughing
Формичката е правена на струг :

# 1 786
  • сред люляците
Диди, благодаря за рецептата! За съжаление нямах време да правя корички днес, пък сладките ми трябваха готови за утре сутрин и се отказах. Все пак направих меденки. Бях ги предвидила по друга рецепта, но нещо обърках. Не съжалявам,защото се получиха много вкусни и мекички меденки Simple Smile

Не съм ги украсявала много с бяла глазура, защото у нас не я обичат. Наблегнах повече на шоколада и даже си хапнаха и без глазура. За Коледа няма да останат. Дори не знам до утре дали ще стигнат... #Crazy

Джемма, а ти с тези елхички ме върна много години назад. Една комшийка правеше такива и бяха любими на всички деца наоколо Crazy А тя горката се сдухваше, докато издуха толкова, че да ни нахрани всичките Joy

# 1 787
* *•● Диди ●•* *,много благодаря!

# 1 788
Здравейте момичета,

днес отново тук е пълно с много прекрасни коледни сладки.

От доста време се каня да правя Райските сладки, но въпреки, че често преглеждам рецептата едва тази вечер забелязах кондензираното мляко.
Да попитам може ли да го заменя с нещо друго, че в близките магазини нямаше кондензирано мляко, а едва ли ще ходя до Билла, Метро или Пикадили през уикенда.
Извинявам се за глупавия въпрос  Blush и предварително Ви благодаря.  Hug

# 1 789
  • София
Днес още чудесии, страхотни сте!

И заразителни - успях да се скатая за 1/2 ч. и да забъркам Коледния кекс на vesi_127. Сложих 5 малки яйца, но като консистениця тестото ми се получи доста течно  Confused в бързането не съобразих да добавя брашно  Banghead и сега чакам да се изпече, да видя какво ще излезе... мирише прекрасно  Heart Eyes

# 1 790
Ох, като сърце не трае тази вечер трябваше по спешност да направя меденки защото утре ще изпращам по предназначение ,че и да украся ,но глазура не ми стана както трябва.
Ама аз да си ги покажа ,че няма да мога да спя тази вечер

и още малко

втория път съм сигурна ,че ще станат много по добри
Коледният кейк на  vesi _127 е чудесен и него ще правя
и аз да ви кажа ,че се справяте прекрасно с меденкоправенето

# 1 791
Лелеееее, какви красоти виждам Joy
Бамбинкамалинка, меденките ти са прекрасни..очите ми останаха в тях Hug

Аз днес пекох меденките на Джема и станаха чудесни...Сега са се втвърдили вече, но ги затворих в кутия, утре ще ги украся и после с ябълка Peace
Пекох и частите на къщичката като си изрязах шаблончета от кутии от прясно мляко, защото вътрешната им страна е с някакво фолио...изобщо не ми залепнаха Grinning Иначе ще я сглобявам утре.
Успях и да залепя линцерите тази вечер...снимки ще кача утре.

Артемида, меденките ти са станали много хубаво тъмни..само си мисля, че глазурата е доста рядка - затова се разтича. Или й трябва повече захар, или по-малко лимон newsm78

# 1 792
Добър ден и честит празник на всички именници и техните близки!   bouquet
Ma4o , много красива къщичка!  Hug
Най- после и аз да се отчета с нещичко. Снощи с дъщеря ми правихме меденки и щолен. Ето и малко снимки:

украсяването ще го правим днес или утре  Simple Smile

Качих и няколко рецептички от книжката на др. Йоткер, ако не рецептите, то поне украсите може да ползва някой за идея.  Hug

Шоколадови топчета
Виенски сърца
Сладки с анасон
Медени сърца
Златисти сладки
Канелени лунички
Като цъкнете върху снимката, тя се уголемява и спокойно можете да прочетете рецептата. Не съм ги пробвала рецептите, така че не знам дали са успешни или не.  Blush

може ли рецептата на щолена  ooooh!

# 1 793
  • София
Хм, не ми се получи на мене тоя Коледен кекс  Sad Изпече се, но е ужасно мазен! - като отрежа парче и го сложа върху салфетка оставя мазни петна  Sick Сигурна съм, че измерих 1 ч.ч. разтопено масло+олио /1 малък пакет не ми стигна и допълних с олио/. Другия път ще го правя с 4 яйца, но дали и мазнината да не намаля  newsm78 /а, пропуснах да кажа, че го правих по оригиналната технология/.
Жалко, че не ми работи апарата, да го покажа.
Единствено съм доволна от глазурата от бял шоколад, която му сложих. Разтопих 120 гр. с 1 с.л. мляко на водна баня и залях отгоре - много добре се получи на вид и добре се съчетава с вкуса  Peace

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 01:26 от Rumya

# 1 794
  • София
Здравейте момичета,

днес отново тук е пълно с много прекрасни коледни сладки.

От доста време се каня да правя Райските сладки, но въпреки, че често преглеждам рецептата едва тази вечер забелязах кондензираното мляко.
Да попитам може ли да го заменя с нещо друго, че в близките магазини нямаше кондензирано мляко, а едва ли ще ходя до Билла, Метро или Пикадили през уикенда.
Извинявам се за глупавия въпрос  Blush и предварително Ви благодаря.  Hug
Че защо да е глупав! Мисля си, че би могло да стане и с течна сметана.
П.С. ако имате наоколо магазинче за кафе и чайове - погледни там за кондензирано мляко - и при нас в кваратлния супермаркет няма, но в павилиона за насипно кафе имаше.

# 1 795
аз се включвам на всеки 20-30 страници по един път.

....за да ви покажа сега - каква кутия направих за Коледните ми сладки.
ето тук - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294885&pid=9488253    и предната снимка също

имам един въпрос и една молба
Молбата - трябва ми рецепта за сладки, които са меки, с пълнеж някакъв, или с шоколад, ...т.е. нещо сочно
Въпросът ми е - за кондензираното мляко - бихте ли ми казали, ако има някой снимка как изглежда българското кондензирано мляко, в каква консистенция е, може ли да се разбива с миксер и бухва ликато сметаната - Питам, защото тук където живея кондензираното мляко е или на прах или в малка бутилчица за добявка към кафето.

# 1 796
Вчера сте написали много хубави рецепти. Свалих си ги и се чудя дали да ги правя за Коледа или по нататък Crazy Много хубави ми се стори и тази книга "Да печем с любов". Намерих я в интернет книжарница, но искам да я видя и на живо преди да я купя, защото не е малко парички.

Искам да помоля за рецепта за сладки, които се правят с шприц. Сигурна съм, че назад в темата имаше, защото се оплаках, че нямам и не знам от къде да си купя. Вчера намерих такъв в хит и искам да го пробвам, но не можах да открия рецепта.

Джемма, тази формичка купувала ли си я или си поръчвала някъде да ти я изработят?

# 1 797
 Позволявам си да отговоря

Шприц сладки на Джема
Много благодаря на Джема за тази рецепта, тя е една от най-успешните, които имам.

2 яйца,
1 ч.ч. св. мас,
1 ч.ч. пудра захар,
2 с.л кис.мляко , в което са погасени сода за хляб- на върха на чаена лъжичка и амонячна сода-също на върха на чаена лъжичка, ванилия и брашно за не много твърдо тесто, по-скоро меко. Част от тестото се оцветява с какао, правят се фитили, като кафевия се увива в бяло тесто. Един по един фитилите се поставят в шприца и се шприцоват сладки. Аз лично натискам 2 пъти, зашото ако натисна само веднъж не ми се отделят бисквитите от шприца и трябва да им помагам с ножче. Освен това, се притиска леко шприца към тавата, за да залепне сладката и да се отдели лесно от шприца. Аз ги шприцовах върху силиконово килимче, но преди съм ги правила в ненамазана тава, защото са със св. мас и не залепват по тавата.

Шприцовани сладки 2

1 ч.ч масло
90г  крем сирене
1 ч.ч захар
1 жълтък
1 ч.л. ванилиа
1 ч.л. настъргана портокалова кора
2 и 1/2  ч.ч брашно
1/4 ч.л. канела
Щипка сол

Разбиват се заедно маслото и крем сиренето. Прибавя се захарта, жълтъка, портокаловата кора и ванилиата. Пресява се брашното с канелата и  постепенно се прибавя към маслената смес. Пълни се щприца и се правят сладки върху ненамаслена тава. Пекът се около 12-15 минути на 175С градуса.

Шприцовани сладки

1 ч.ч масло
3/4 ч.ч захар
1 жълтък
1/3 ч.ч сметана
1 ч.л. ванилиа
2 и 3/4  ч.ч брашно
1/2 ч.л. канела
1/4  ч.л. хлябна сода
Щипка сол

Разбиват се заедно маслото и захарта, прибавя се жълтъка, сметаната и ванилиата. Пресява се брашното с канелата, солта и хлябната сода и постепенно се прибавя към маслената смес. Пълни се щприца и се правят сладки върху ненамаслена тава. Пекът се около 10 минути на 190С гр

Simple Smile) ,страхотна е кутията
Джемма ,много са ефектни елхичките

# 1 798
  • София
...
Въпросът ми е - за кондензираното мляко - бихте ли ми казали, ако има някой снимка как изглежда българското кондензирано мляко, в каква консистенция е, може ли да се разбива с миксер и бухва ликато сметаната - Питам, защото тук където живея кондензираното мляко е или на прах или в малка бутилчица за добявка към кафето.

Eто така изглежда кондензираното мляко в кутийката; като консистенция - гъсто е; не знам дали ср разбива с миксер - не съм пробвала

# 1 799
  • Поморие
Здравейте ,страхотни вкусотии сте направили,личи си ,че са приготвени с много желание и старание.Ето и моите последни сладки.

Общи условия

Активация на акаунт