Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 322 736
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, аз мисля да правя АКК следващата седмица, понеже сега сме в ремонт. Мислите ли, че е проблем? Нали се прави 6 седмици преди Коледа... а вече трета година му се каня на този кейк и все нещо се случва и не успявам да го направя.

Аз не мисля, че е проблем.  Peace По принцип кейка се прави около първия адвент, който е в началото на декември. Порових се в нета. Много хора го правят в края на ноември по времеви причини, а не защото трябва. Не знам защо и кой твърди, че се прави по средата на ноемрви. Може да се направи, но не е късно и в края или в началото на декември.

# 391
  • София
Благодаря ви момичета за милите думи Hug

Наистина у нас ухае на Коледа (така каза мъжа ми, като се прибра днес от работа), и наистина са страшно вкусни bowuu и двата вида.

# 392
roska_ps , благодаря   bouquet, оправих го , както и още един със същата грешка !

# 393
* *•● Диди ●•* *, благодаря ти.  bouquet
Сега съм замесила маслено-лимоновите бисквитки  като за проба, ако се получат добре - ще ги снимам. Нямам време обаче за украси, ще ги тестваме вкусово. Grinning

# 394
и аз ще си препиша рецептата на Пепи за къщичка, че сега тепърва ще се пробвам да правя, но незная по коя рецепта.

Лимоновите сладки изглеждат много апетитно

# 395
Здравейте момичета!  santa2

Не съм влизала скоро тук, но от следващата седмица смятам да съм по-редовна  Mr. Green
Време е и аз да отворя коледната работилница на сладки изкушения.

Миналата година Rumya бе дала линк към 12 Days of Cookies. Тази година стартират с публикуването на рецепти за коледни сладки на 1 декември.
Ако искате да видите рецепти от предишни години, кликнете на снимката.

# 396
Диди, каква бърза реакция!  Hug  bouquet  bouquet

Кюбит, благодаря за инфото!   bouquet Значи и аз ще правя АКК следващата седмица!  Hug

# 397
Благодаря пепи за превода.
...а залепването със сос Тартар  newsm78 нещо не ми се връзва

# 398
Samotnika - рецептата звучи интересна - Тези маслени коледни сладки , като се изпекът различава ли се двата цвята /какао и без/, има ли видима разлика, стават ли ефектни,..надявам се ме разбра
и колко време издържат тези следки?

# 399
Ralfieta , много интересни неща има в линка !  Peace Ще трябва да се поразгледам по-подробно !  Thinking

Сега отивам да поливам АКК , която не го е направил да тръгва ! 
Mr. Green

# 400
Gast , не е сос Тартар,а кремотартар,това е киселина,ако не се лъжа лимонтозу, или нещо подобно.Който е правил,да каже...

# 401
Cream of tartar е винена киселина.Спомага единствено за по-доброто разбиване на белтъците.Може да се изпусне или да се замени с лимонтозу или лимонов сок.

# 402
Здравейте! Снощи направих маслено-лимоновите бисквити на Танита, за проба. Одобриха се и ще бъдат част от празничната ни трапеза. Laughing Част от тях  попрегоряха,  вероятната  причина е фурната ми, а и това ,че в една тава бях сложила бисквитки с различен размер. Следващият път, няма да правя тази грешка.Дъщеря ми беше много щастлива, защото ги изрязва. Сега с нетърпение чака да дойде реда на меденките. Grinning
Ето ги и тях- не бъдете много строги. Mr. Green
http://www.greta4wpetrova.snimka.bg/album.php?album_id=309982

# 403
Здравейте! Снощи направих маслено-лимоновите бисквити на Танита, за проба. Одобриха се и ще бъдат част от празничната ни трапеза. Laughing Част от тях  по прегоряха,  вероятната причина е фурната ми, а и това ,че в една тава бях сложила бисквитки с различен размер. Следващият път, няма да правя тази грешка.Дъщеря ми беше много щастлива, защото ги изрязва. Сега с нетърпение чака да дойде реда на меденките. Grinning
Ето ги и тях- не бъдете много строги. Mr. Green
http://www.greta4wpetrova.snimka.bg/album.php?album_id=309982
[/quote]
Защо да сме строги newsm78 станали са  много хубави Hug Hug  bouquet

# 404
Браво, момичета smile3501

Аз вчера затворих в буркани плодовата смес и сега отлежава на терасата...миришеше невероятно Joy Тези дни ще взема рецептата за Bread Pudding-a, който мъжът ми иска да му приготвя за Коледа. Май за следващите 2 седмици нищо друго не съм запланувала. Само трябва да си намеря тавичка за мъфини, защото тук нито в Билла, нито Пикадили, нито магазинчетата за домашни потреби наоколо имат. Евентуално остава Метро newsm78

Спорен ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт