Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 045
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Пепи - благодаря за линковете за схеми за новогодишни къщички...но може ли да преведеш поне една от рецептите за тестото и как се прави, как се оформя....и т.п.  - предполагам не съм единственната незнаеща английски! 

По принцип неколкократно сме обсъждали, че се взима която и да е рецепта за меденки  ( става и с меденките на Джули от 1-ва страница). Точи се върху хартия за печене и се изрязва по шаблона. А после изпечените частите се слепват с роял айсинг(Глазура от белтък, пудра захар и няколко капки лимон) Има рецепта в тортената библиотека.

# 376
  • София
Замесих тесто за бисквитките на Танита, да видим от тях какво ще сътворя Wink

# 377
Не мога да повярвам,че толкова яко се зарибих по тази Коледа!Всеки ден ви чета и попивам всичко.Резултата-Планирани около 8-9 вида сладки и медена къщичка!За АКК нещо нямам нерви  да го обгрижвам толкова време и ще го пропусна.
irkata1984 и тези сладки са ми в списъка за Коледа.Ето как ги правя аз:
                      МАСЛЕНИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Продукти:125гр.масло,75гр.пудра захар,1ванилия,1жълтък,250гр.брашно,2ч.л.какао,щипка сол.Маслото с пудрата захар се разбиват с миксер на пяна,прибавя се жълтъка и ванилията и бъркането продължава до получаването на гладка смес.Прибавя се брашното и се омесва тесто,което се разделя на две части.Към едната се прибавя какаото и се замесва отново.Може да сложиш още какао докато ти хареса цвета.Бялата и кафявата топчица се слагат в хладилник,за да се стегнат.След това върху набрашнен плот се разточват два еднакви правоъгълника.Белия правоъгълник се поставя върху кафевия,навиват се внимателно на руло и отново в хладилника за 1 час.Охладеното двуцветно руло се нарязва на кръгчета с дебелина 1см .Сладките се пекат до съвсем бледо розово.                

# 378
Относно кое как се прави, поглеждайте първа страница и ако и там не виждате отговора, тогава вече питайте майсторките тук (без да визирам себе си  Mr. GreenPeaceДиди толкова се постара да направи всичко лесно за намиране, нека уважим труда й  Party

Невероятни сладки сте напарвили-джинджифилови, кравайчетата, а гости приемате ли, че само преглъщам пред компютъра  Laughing
Браво!!!

# 379
Благодаря Пепи - но от много опити, аз не бих взела коя да е рецепта за меденки, защото с тези които пробвах през годините всички изразяни предварително шаблони се надуват при печене и представи си как се залепват различни по големина стени,..../и рецептата на Джема също съм пробвала/  ...искаше ми се нещо оригинално, директно от сайта, ...но като не разбирам английски,

Надявам се да се яви някоя мама с желание да преведе примерно тази рецепта  - http://dinnercoop.cs.cmu.edu/dinnercoop/Recipes/karen/GingerbreadHouse.html - поне продуктите за тестото и това с което се сглобява къщичката.
Благодаря ви

# 380
  • София
Ето и Лимоновите сладки на Танита:

Малко ми се позачервиха по краищата, но имам време до Коледа да тренирам Wink

# 381
  • Пловдив
Благодаря Пепи - но от много опити, аз не бих взела коя да е рецепта за меденки, защото с тези които пробвах през годините всички изразяни предварително шаблони се надуват при печене и представи си как се залепват различни по големина стени,..../и рецептата на Джема също съм пробвала/  ...искаше ми се нещо оригинално, директно от сайта, ...но като не разбирам английски,

Надявам се да се яви някоя мама с желание да преведе примерно тази рецепта  - http://dinnercoop.cs.cmu.edu/dinnercoop/Recipes/karen/GingerbreadHouse.html - поне продуктите за тестото и това с което се сглобява къщичката.
Благодаря ви

1 чаена чаша масло при стайна температура
1 3 / 4 чаши кафява захар
1 1 / 4 чаши бяла захар
2 с.л. меласа
6 яйца
6 чаши в брашно
2 лъжички хлебна сода
1 с.л. джинжифил
1 супена лъжица канела на прах
1 с.л. бахар (това бих го пропуснала)

В голяма купа разбийте маслото и захарта, добавете меласата и яйцата.
В друга купа смесете сухите съставки.
Смесете съставките от двете купи, направете от тестото топка, завийте го с фолио и го оставете минимум за 30 мин. в хладилник.

За глазурата ти писах одеве, но ето ти превод и на тази

3 белтъка
1 1 / 2 лъжички крем tartar
3 - 3 1 / 2 чаши пудра захар

# 382
Е браво бе Жука, милост нямаш ти.
Шегувам се, и тези са ти невероятно хубави и ако знаеш как ти завиждам, че сигурно цялата ти къщи и ти включително ухаете на ванилия и сладости Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 383
  • Разград
Ето и снимки на щолените,които направих снощи:
Тук са прясно изпечени
http://media.snimka.bg/1359/008973543.jpg
напудрени
http://media.snimka.bg/1359/008973550.jpg
опаковани за съхранение
http://media.snimka.bg/1359/008973558.jpg

# 384
Момичета , от два дена рядко влизам и утре ще ви чета подробно , но някой има ли проблем с линковете от първа страница ? В смисъл да го насочват на други страници , а не където са публикувани рецептите ! Моля  ви да пробвате и ако има нещо нередно да ми кажете !

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 19:04 от * *•● Диди ●•* *

# 385
2в1, благодаря за рецептата на масленото тесто - после се пакт, нали? Знам,ч е е тъп въпрос, ама да съм сигурна. И аз храесах тези сладки на Танита, страхотно изглеждат.

За днес бях планувала да направя джинджифиловите сладки,но съм болна и ще оставя за през укенда #Cussing out #Cussing out

До Коледа ще издържат ли? И аз много се чудя кога да почна сладките, ама май ще е след 1 декември, въпреки,ч е този уикенд ще съм свободна. Не ми се рискува май да ги държа 4-5 седмици.
В рецептата ето това пише: Могат да се консумират веднага, а така също и колкото повече престояват, толкова по-изразен става вкусът на подправките. Затова става идеални за украса на Коледната елха Sadаз исках да ги направя за проба)  bouquet

# 386
Момичета , от два дена рядко влизам и утре ще ви чета подробно , но някой има ли проблем с линковете от първа страница ? В смисъл да го насочват на други страници , а не където са публикувани рецептите ! Моля , ви да пробвате и ако има нещо нередно да ми кажете !
Диди аз нямам никакъв проблем  bouquet Peace

# 387
gretacvetina , много добър първи опит на кравайчетата !  Peace

Jujka , джинджифиловите ти сладки са направо красиви !  Grinning За лимоновите имаш време да тренираш , аз пък се надявам , да не ги объркам , че нямам втори шанс.Сигурно са вкусни !  Peace

max-mama , щолените ти са като купешки направо - перфектни !
  Peace

# 388
samotnika ,благодаря и за твоя отговор.Всички сте много милички!  bouquet Ще видим накрая какви ще ги сътворя,като немога да ям поне мога да се постарая на другите да им е вкусно  hahaha Joy

# 389
* *•● Диди ●•* *, като натисна на линка на първа страница за къщичките и вместо към рецептата ме препраща към последна страница на тази тема.
Gast, тестото, което правя аз за къщичките почти не се надува. Стените стават напълно еднакви  Peace

Момичета, аз мисля да правя АКК следващата седмица, понеже сега сме в ремонт. Мислите ли, че е проблем? Нали се прави 6 седмици преди Коледа... а вече трета година му се каня на този кейк и все нещо се случва и не успявам да го направя.

Общи условия

Активация на акаунт