Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 007
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 585
Толкова е готино това с АКК-то. Много е мило, как си ги отглеждаме, тръпнем, вълнуваме се...

Предлагам накрая, да си направим в един пост, който може да остане в началната страница на темата - за идните поколения Wink Wink Wink линкове със снимки на нашите АКК-та набор 2008 Joy, ама вече напудрени, пригласени, начервосани и панделкосани за гала вечерята на НВ АКК. Както и да си добавим коментари - ядове, радости, или само - изяде се, не ни хареса, трепач, омухаха го до последна троха ...... hahaha hahaha hahaha

Да се отчета - циганин кисело мляко не държи  hahaha hahaha Нали сте чували тази поговорка? Е, нямаме нищо общо с боята, ама навиците им сме си ги познали. След дълго обикаляне и чудене - дали не е клисав, дали се изпече, дали няма да се развали и т.н.  семейния съвет реши - ЩЕ СЕ ЯДЕ.
Така че снощи  Embarassed Embarassed сладко сладко си го омахахме, омухахме и т. н.  ТРЕПАЧ Е  hahaha hahaha Сега ще правя нов, който ще удържи до Коледа  Sick
Само едно се чудя - при печенето му аз отделих две лъжици от сместа в една шоличка и го опитахме пресен. Имам чувството, че алкохола му придаде малко по различен вкус и аромат. И може би ще направя нашия най-много 5 дни преди Коледа и ще го ядем пресен  newsm78

# 586
  • 5 етаж в ляво
orkud ,искаш да кажеш,че пресен по ти допада от отлежалия ?

# 587
Krische , то терзанията за АКК са си за цяла тема. Това за догодина е страхотна идея, всички АКК със снимки и рецептите към тях Hug

На мен не ми стигнаха терзанията по моя АКК, но най- вероятно ще правя още един, но традиционен ирландски коледен кейк Wink има малка разлика в рецептите и предполагам, че ирландският ще е по- сочен (защото има настъргана ябълка  и сока на един лимон и един портокал) и  по- ароматен, защото в добавка на всички подправки на АКК има ванилия и канела.  

Като се замисля всичките ми коледни сладки и сладкиши са високо алкохолни  newsm78 и при вас ли е така? Party

orkud, и аз направих малко отделно в една огнеопорна купичка, за да съм сигурна, че е добър на вкус иначе щях да се побъркам ако не ни хареаса след толкова време и грижи .

# 588
  • 5 етаж в ляво
Мама Криси ,ма то и аз на Акк-то си му сложих ванилии ,и то 3 бр.и малко канела за разкош Party

# 589
danidji, да ! Но всичко е въпрос на вкус! Всички, които го опитаха вчера и днес - разбирай семейство, приятели и колеги / по малко, но от сърце/ много го харесаха. Но на мен лично пресен ми хареса една идея повече  newsm78

# 590
  • 5 етаж в ляво
Хвърли ме в мисли да знаеш smile3506

# 591
danidji, аз не броих колко лъжици изядох от накиснатите плодове преди да го забъркам Embarassed и знаех, че няма да издържа да го кусам, за това и отделих малко. Наистина е много вкусен и прясно изпечен Rolling Eyes Същото важи и за щолена Hug

# 592
Ей , прогонете всякакви мисли да теглите предколедно ножа на АКК  !  Mr. Green

Аз мога да кажа как ми харесва - пресен или отлежал - чак другата година , когато може би ще направя два.В момента не мога да правя разлика , защото не съм го опитала напоен с ром , за да реша как е по-хубав !

# 593
  • София
Така, искам да благодаря за отговорите на въпросите ми на Мах мама и Джемма  Hug много ме ориентирахте
Аз утре сутрин накисвам плодовете и вечерта ще го майсторя, но изниква пак въпрос  Mr. Green при n-тото прочитане на начина за приготвяне има на 4 места време за втасване, та колко е това време пак около 30 мин ли ? и цялото масло 500 гр. ли се слага в рецептата или от него се ползва и част за намазване? Вече се срамувам от глупавите ми въпроси   Embarassed
Сега като видях щолениете на Мах мама , ми се струва че и аз ще правя половин доза  Simple Smile
ох, докато ги направа ще ви омрънкам темата значи  hahaha Joy hahaha

# 594
Ей , прогонете всякакви мисли да теглите предколедно ножа на АКК  !  Mr. Green

bishop Късно е чааадо, мандалото хлопна  hahaha hahaha

Ама  няма да останем без тая вкусотия на Коледата, така да знаете

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 14:01 от orkud

# 595
Момичета много ви благодаря за милите думи и съчуствието по злополучният ми ААК Embarassed. Hug
Аз за вида хич не се кося.Ще го замаскирам аз.Ама за вкуса Embarassed дето го прегорих.Да не плюят хората.Това ми е болката.Ще стане ясно чак на празника а педи това колко грижи колко нещо.
Вярно като бебе тоя АКК ooooh! Joy.
Сега се чудя и май дали Щолен по рецепта на Джемма да не спретна и тоя път до фурната плътно ще седя да го вардя.

# 596
orkud , ти си подстрекателка !  Twisted Evil Не всявай смут в редиците на придворните дами !  Детронирала си НВ АКК със задкулисен заговор !  Mr. Green

Бъни , ама ти не седя ли пред фурната да вардиш АКК ? Аз бях на пост през 20 мин , гледах , душих , после взех да го мушкам с клечка.Дъщерята каза , че приличал на решето отгоре , така го бях надупчила !   Twisted Evil

# 597
А трябва си и малко смут,иначе няма да е весело Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 598
Благодаря, Мистерия! Най-сетне подкрепа, че аз от срам  Embarassed , newsm43  тука се бях навряла. Ама аз за Коледа отдавна се приготвям. Приготвям под звуците на коледни песни неща за базара на ДБМ и пека сладки по рецепти на този страхотен форум. Диди благодаря !
Така,че при мен Коледа просто е дошла  bowuu

Призовавам и вие да се включите, за благото на децата - поне като купувачи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333631.855

# 599
Разбивате ме с този АКК  Laughing .Много ви се радвам като ви чета,но удържам фронта с решението си да не го правя тази година (макар,че е трудничко покрай вас  Twisted Evil ).Мисля от следващата седмица и аз да почвам полека-лека със сладките и щолена  Thinking .

Общи условия

Активация на акаунт