Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 024
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 4 358
Бързам докато не ме е подхванал деня да кажа.Снощи пекох ААК - то.
Акъла ми взе това англ.чудо #Crazy.На 150 градуса уж ама във моята фурна явно само 2 часа бяха достатъчни.
Изгорих го момичета  smile3511. Снощи до среднощ стъргах чагъртах изгорялото.Доста падна.Само се притеснявам да не нагарча като го ядем.Иначе се изпече пърфект отвътре:peace: - отчупих оттук отттам и ми хареса на вкус.Даже много. Уф само око малко по рано го бях изкарала ама като сте писали ,че сте пекли по 4 часа #Crazy. и си викам аз ли ще откривам топлата вода с моите 2 часа Shocked
Моята фурна е виновна smile3511 не вие то е ясно Hug.Сега ща не ща ще му правя украса - нещо с марципан покритие ще видя.
Хайде оплаках се smile3506.Не мога да ви покажа снимка, че съм без фото Mr. Green.Ама то по добре да не показвам тоз резил.
Доста ме е яд доста........Дано поне като го разрежем да не нагарчат тук там прегорелите черешки и да се хареса, че иначе ще ме #Cussing out

# 571
  • Мнения: 2 708
Горкичката Бъни Sad Представям си какво ти е.
Ама хайде, преживей го.  Laughing, ще се изяде, то си е такова изобилие от плодове и аромати, че няма как да не е хубаво. Laughing Laughing Laughing
Освен това, нали имаш по списъка още хиляди неща да правиш, така че като ги шашнеш с украсата, няма да му придирят на вкуса Joy Joy Joy

И Пепи - Честит Рожден Ден, да си все така усмихната, да те радват и обичат любимите хора  bouquet

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 10:03 от Krische

# 572
  • Мнения: 186
Здравейте момичета! Има ли някоя от вас, която вече направи портокаловите корички, че имам въпросче. Laughing Значи- мислите ли ,че ще им има нещо, ако заделям коричките в продължение на 2 дена например, защото няма кой да изяде 3-4 портокала на веднъж? Страхувам се ,че ще изсъхнат.

Az sym pravila cukati portokalovi korichki, burkan i polovina izleznaha... izpolzvah gi za shtolen i kozunak syshto. Te ne se razvalqt taka che nqma da zbyrkash spored men  Simple Smile Uspeh!

# 573
  • Мнения: 978
Благодаря ти! Надявам се да не сбъркам, аз ще ги правя с шоколад.

# 574
  • София
  • Мнения: 6 598
Нещата, които правите са страхотни! Направо изкушения !   bouquet  chef   Искам да ви попитам дали някой знае как се прави тиквеник и подходящ ли е за Бъдни вечер! 

Правя тиквеник винаги за Бъдни вечер. И аз го правя по подобен начин като Нарина. Рендосвам тиквата (сурова), добавям захар на вкус (обикновено слагам 12-13 с.л., последния път сложих 50:50 кафява и бяла захар), пакетче канела, смлени орехи (може и начукани, за да се усещат). Разбърквам хубаво сместа. Ползвам кори Фамилия от 500 гр. или едни по-дебели домашни кори 9купувам ги от ХИТ). Вземам 2 листа кори, намазвам ги с олио, разстилам плънката, навивам на руло и подреждам в намаслена тавичка. Намазвам с олио отгоре рулата, поръсвам със захар и пека. Като е готов, изваждам от фурната и поръсвам леко с вода.

Ей, как ме зарибихте с тези портокалови корички, от кога им се точа.

# 575
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Бъни ,не се ядосвай мила..... spokoсигурна съм,че е хубав и няма да нагарча.Нали си го остъргала,ако не е достатъчно отрежи калпак за по сигурно от изгорялото,нали и без това ще го покриваш с чаршаф.... newsm12Джемма ,гениална идея за това с хартията за печене newsm10 Винаги когато правя дребни сладки ми е зар прехвърлянето,много внимавам,ама то трябва малко да имаш ,ама навреме да ти дойде smile3521
Тез портокалови кори май голяма врътня,но ще видим може би ще ги направя,нали и щолен ми предстои да майсторя smile3506
Доника , и на мен ми е интересно по коя рецепта прави щолена newsm12

# 576
  • Пловдив
  • Мнения: 2 280
donika.t,ето моите:
http://media.snimka.bg/1359/008973550.jpg
Още не сме ги опитали.
Много добре си втасаха,почти двойно се увеличиха.Уж,половин доза направих като си мислех за един щолен,а то излезе доста голямо тесто и щолените станаха два.


Поздравления за твоите, изглеждат като тези в магазините, ти по коя рецепта ги прави?
Аз ползвах рецептата на Ива, но нещо втасването не се получи както трябва  Thinking

# 577
  • Мнения: 3 770
Бъни , много съжалявам за твоя АКК ! Но щом казваш , че вътре е станал добре , като го поизрежеш от всички страни и го покриеш с декорация пак ще стане , макар и по-малък.Горе главата !  Hug

# 578
  • Мнения: 1 461
чрд Пепи   bouquet

# 579
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Бъни, не се притеснявай, предполагам че прегорялкото е смо отвън. Като му лепнеш една украса и няма да му личи.

Krische, kar4ita, благодаря за честитките момичета. Нямам никакво време за себе си днес. Дано поне успея да си направя тортата, че много ми се насъбра предните дни  Simple Smile

# 580
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Пепи Честит Рожден Ден  hbday newsm59  love001

# 581
  • София
  • Мнения: 2 649
Бъни, ужас мила, аз винаги слагам отгоре като пека сладкиш фолио, само хартията не пази, а моята фурна прегаря. Като го покриеш, никой няма да разбере.
Моите портокалои и лимонови корички отлежават за щолена, който съм решила да правя първата седмица на декември по рецепта на Джемма.

# 582
  • София
  • Мнения: 2 518
Бързам докато не ме е подхванал деня да кажа.Снощи пекох ААК - то.
Акъла ми взе това англ.чудо #Crazy.На 150 градуса уж ама във моята фурна явно само 2 часа бяха достатъчни.
Изгорих го момичета  smile3511. Снощи до среднощ стъргах чагъртах изгорялото.Доста падна.Само се притеснявам да не нагарча като го ядем.Иначе се изпече пърфект отвътре:peace: - отчупих оттук отттам и ми хареса на вкус.Даже много. Уф само око малко по рано го бях изкарала ама като сте писали ,че сте пекли по 4 часа #Crazy. и си викам аз ли ще откривам топлата вода с моите 2 часа Shocked
Моята фурна е виновна smile3511 не вие то е ясно Hug.Сега ща не ща ще му правя украса - нещо с марципан покритие ще видя.
Хайде оплаках се smile3506.Не мога да ви покажа снимка, че съм без фото Mr. Green.Ама то по добре да не показвам тоз резил.
Доста ме е яд доста........Дано поне като го разрежем да не нагарчат тук там прегорелите черешки и да се хареса, че иначе ще ме #Cussing out
Е на това му се вика съвпадение, Бъни, почнахме го по едно и също време, пекох го и моят 2 часа и накрая изгоря като твоя АКК hahaha

# 583
  • Мнения: 3 770
Честит Рожден , Пепи !

Много здраве и усмивки ти желая !
Весел празник !

# 584
  • Мнения: 2 708
Толкова е готино това с АКК-то. Много е мило, как си ги отглеждаме, тръпнем, вълнуваме се...

Предлагам накрая, да си направим в един пост, който може да остане в началната страница на темата - за идните поколения Wink Wink Wink линкове със снимки на нашите АКК-та набор 2008 Joy, ама вече напудрени, пригласени, начервосани и панделкосани за гала вечерята на НВ АКК. Както и да си добавим коментари - ядове, радости, или само - изяде се, не ни хареса, трепач, омухаха го до последна троха ...... hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт