Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 319 983
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 600
Е, четох, четох, и не се стърпях. И аз ще правя щолен следващия уикенд. Надявам се да детронираме поне частично АКК и щоленофенките да вземем властта! Simple Smile

Извинявам се за спама, ама отвътре ми дойде. Имам намерения догодина и аз да се пробвам с НВ.

# 601
  • 5 етаж в ляво
Така, искам да благодаря за отговорите на въпросите ми на Мах мама и Джемма  Hug много ме ориентирахте
Аз утре сутрин накисвам плодовете и вечерта ще го майсторя, но изниква пак въпрос  Mr. Green при n-тото прочитане на начина за приготвяне има на 4 места време за втасване, та колко е това време пак около 30 мин ли ? и цялото масло 500 гр. ли се слага в рецептата или от него се ползва и част за намазване? Вече се срамувам от глупавите ми въпроси   Embarassed
Сега като видях щолениете на Мах мама , ми се струва че и аз ще правя половин доза  Simple Smile
ох, докато ги направа ще ви омрънкам темата значи  hahaha Joy hahaha
За коя рецепта иде реч,че не схванах?! smile3506

# 602
И аз съм решила да правя Щолен,такаче може и власта да вземем Mr. Green Mr. Green

# 603
  • Пловдив
Момичета, за сега АКК е на трона, защото се пече най-рано. Ще видите декември и щолените ще дойдат и сладките ... и коледните къщички.
Малееееее  ooooh! колко много неща ще правя, а съм затрупана и с поръчки за торти  Crazy

# 604
  • София
danidji, за Дрезденския щолен на Джемма

# 605
  • 5 етаж в ляво
Колнелия,мисля,че маслото е за тестото,а отделно трябва да се стопи масло за намазване отгоре Peace

# 606
Според мен АКК ще си остане на трона , защото е най-обгрижван - цели 6 седмици преди Коледа , по два пъти в седмицата се въртим около него !  Mr. Green Та в този смисъл ще си остане НВ !  Grinning Щоленът ще е първи канцлер !  Grinning

Сега имам въпрос , който си спомням , че още някой беше задавал , но не помня отговора , а не ми се рови десетки страници назад . Маята за щолена пише , че е 120 гр - това суха или жива мая е ?

# 607
Диди, в моята рецепта е 110гр жива мая на килограм брашно.

# 608
MamaChrisi , коя е твоята рецепта ? Тази за която питам е на Джемма Дрезденският щолен - 1500 кг - 120 гр мая  и не мога да разбера каква е маята ?  newsm78 Твоята рецепта писала ли си я тук ? Да не съм я пропуснала ?

# 609
  • Пловдив
Диди, коментирахме че е жива мая Wink

# 610
Пепи , помня , че имаше коментари някъде , но тогава в главата ми само АКК беше и изобщо не си направих труда да го запомня !  Blush Значи 120 гр жива мая , ще го запомня вече !  Laughing

Ти направи ли тортата ? Айде , че гостите вече чукат на вратата !
  Grinning

# 611
Диди не съм я писала.... Ще го правя в петък и мислех тогава да пусна и снимки Heart Eyes Ако искаш да ти я напиша сега?

АКК също не е по рецептата на Джемма, а по традиционна английска рецепта, която ми даде една англчанка. Дори по самия кейк си личи , че не е същото тесто. Peace

# 612
Ааа , MamaChrisi , защо не сподели с нас тези тайни рецепти ?  Mr. Green Давай и двете ! Друго си е някой от първа ръка да ти каже за традиционни национални ястия !   Wink

# 613
  • Пловдив
Ооооо, Диди, сори. Направих я, ама тя е за домашно ползване. Официалната ще е в пртък, когато ще празнуваме с приятели.
Ама ето, почерпете се с торта "Пламъци"

# 614
Хехех , Пепи , чуваш ли вече как чукам на вратата ти ?  Mr. Green Много обичам такива неща за хапване , дето са за домашно ползване без излишни официалности ! Тортата е страхотна , давай сега и рецептата , нищо че е Коледна тема ! Торти се ядът по всяко време !   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт