Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 511
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 885
Krische, "Ц" ! Много ти благодаря за отзивчивостта и бързината, но другата беше с карамел. Само не знам коя е оригинала. Ще я пробвам преди празниците и ще докладвам.

# 886
един въпрос за АКК-преди да полея за първи път с 5с.л.ром кекса ми се струваше много добре сега един ден след поливането кекса ми стои един тежък мокър и леко лепнещ това нормално ли е  а кога се спира поливането-колко дни преди коледа и на финала когато е готов за консумация как трябва да е отвътре -мокър влажен или сух ако може някой да разясни ще съм благодарна newsm78

Моят е абсолютно същия. Но аз мисля, че е така твърд защото го държа на терасата. Днес го обърнах и го напоих от долу, че беше много сух там.

Момичета страхотни са ви сладките на всичките.   bouquet И аз почвам с тях другата седмица, че тази ще правя торти за двама рожденика и един именник. Laughing

# 887
Здравейте!   bouquet
Страшно ме заинтригувахте с красотите, които създавате и естествено успяхте да ме запалите.
А и при вас цари страхотна предпразнична и ароматна атмосфера...
Днес реших да се пробвам с меденките на Джули. Малко се стеснявам да покажа резултата, защото не е според очакванията ми, но ми е за първи път Embarassed http://media.snimka.bg/1456/009167407-big.jpg

# 888
  • Плевен
Ivane няма от какво да се притесняваш. Справила си се блестящо и то от първия път, поздравления   chef !

# 889
 Ivane Според мен са се получили страхотно  Peace
Диди аз искам да попитам за линцеровите сладки формичките трябва да са специални ли като гледам твоите са с дупка посредата

# 890
  • 7800
Моите рохлички станаха чудьесни. Тъкмо щях да питам, дали  в мене е повредата, че са толкова ронливи, ама прочетох, че това е нормално. Е, то добре, че имаше тук-таме по някоя счупена, че да си опитаме - не знам просто, как оцеляха останалите след това опитване.

Дръжте се, линцери, вие сте следващите!

# 891
Благодаря, Люсил и kar4ita !
Имам обаче едно въпросче: Тъй като се затрудних с рязането по картонен шаблон на големите фигури и ми се наложи дооформяне след печенето, има ли някакъв трик или се ползват отново шаблони за сладки с желаната големина? Спомням си едно време в училище правихме по "Труд и творчество" форми от ламарина, мислех така да пробвам но не намерих под ръка нищо подходящо.
За дупките в средата мога да споделя, че се изрязват допънително. Аз полвах за най-малкия размер капачка от флумастер и тестото, което остава вътре го вадя с клечка за зъби.

# 892
  • София
Ох, успокоих се, че не съм единствената, чиито рохлички са се разпаднали. Следващите ще ги направя с друга форма да видя какво ще стане. Но сте абсолютно прави за вкуса - останаха десетина само. Май днес-утре ще трябва пак да правя Simple SmileSimple Smile
Днес смятам да се пробвам с меденките на Джули. Може ли някой да ми каже как се прави карамела за слепване?? newsm78 newsm78
И още един въпрос - за линцеровите сладки - горните са с дупка в средата. Това някаква специална формичка ли е? (Май и някой по-нагоре беше попитал същото)??

# 893
  • ВАРНА морето сините вълни
спешен въпрос-на колко градуса да пека ванилените кравайчета и да загрея ли фурната предваритерно

# 894
  • София
Аз ги пекох на 170 градуса и беше загрята предварително.

# 895
  • София
За всички, които питат за формичките, да, специални с дупка са. Миналата година си купих такива от Пикадили, на Факелман са/те какви красоти предлагат  Crazy/ и са много хубави. Предполагам и на Диди са такива. Ето и снимки качих.  Hug

Имам и една книжка с рецепти за Коледни сладки, беше подарък към продуктите на Д-р Йоткер, ако искате мога да ги препиша.  Simple Smile

# 896
geleva , единият комплект е абсолютно същият  !  Peace И са китайски , от магазин за 1 лев !  Grinning Но аз използвах по-големите формички и от другите комплекти , да има разнообразие !  Grinning

kar4ita , вече има и нагледен отговор - не са специални формичките , най-обикновени !  Wink

Ivane , не виждам защо трябва да се стесняваш  меденките ти са много хубави !  Peace

Аз като чета за тези рохлички и започвам да се отказвам.То излиза , че трябва да им треперя постоянно , за да ги опазя здрави до Коледа !
  Rolling Eyes

# 897
Здравейте, момичета   Simple Smile   Редовно ви чета и следя кой какво е приготвил. Поздравявам ви всички   bouquet

Диди, въобще не се притеснявай за рохличките - аз ги правих миналата година и да съм имала 1-2 счупени   Peace  а за вкуса не коментирам - божествен е  Heart Eyes

# 898
Ivane, много добре си се справила браво

Мил@, браво. Какво ще правиш друго или стова приключваш?
И аз като Диди ,като чета ,незнам дали да ги почвам рохличките.Явно не случайно това им е другото име
Мойте формички едните са от Кадемлия,а другите са ми пласмасови и съм ги вземала от Кауфланд
Дупките в средата са от същите форми,те са по 3 в комплект ,голяма,по-малка и най-малка от един вид

# 899
  • ВАРНА морето сините вълни
да се отчета с рохличките нито едно не се счупи аз направих така-снощи преди да легна оформих полумесеците наредих ги в тавата и така ги оставих да пренощуват а днес направо ги пъхнах във фурната  формите се запазиха счупени няма а вкуса е вълшебен по този повод ви черпя по едно винце наше производство ха наздраве  и да са ни весели празниците newsm24

Общи условия

Активация на акаунт