Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 491
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 900
  • Мнения: 186
За съхранението на меденките да попитам: Има ли значение дали ще е метална, пластмасова или картонена кутията? И при каква температура - по-хладно, по-топло? Че аз ги вдигнах нависоко, а там нали е по-висока температурата... newsm78

# 901
  • Мнения: 4 358
Иване страхотни са ти меденките Peace
Гелава същите форми имам и аз на същата фирма Heart Eyes
Бети ммммм какви хубави рохлички Peace

# 902
  • Мнения: 253
Ето моите миналогодишни рохлички   Simple Smile

# 903
  • Мнения: 123
Мнгоо ви благодаря за помощта. Значи добавих и едно яйце още, малко масло и пак нищо не стана, накрая сипах и малко водичка и тестото се получи.
Изрязах формички от тестото за меденките, но някакси след печене ми се напукаха и след като направих глазурата с какаото, освен че не ми станах толкова тъмни " шоколадови" и по напуканото влезна какао и стана доста грозна картинка. Та искам да ви попитам с какво какао ги правите толкова тъмни, аз използвах нескуик?
И още едно въпросче за бялата глазура с белтъците и лимона. Значи и тя не ми стана, нито беше беше течна, нито твърда, но пан нещо не ми се получи. Излизаха едни големи парчета, на моменти и прекъсваше и общо взето всичко стана скапано  Cry.
Меденките, макар и грозни си ги хапнах, поне на вкус ми харесаха  Grinning. Тези дни мисля да пробвам пак, дано този път се получи нещо по хубаво, защото така не стават за гости  Rolling Eyes.

Утре трябва да поливам и АКК, та се чудя само от горе ли да го поя или и от долу да го обърна и там да сипя малко количество от течността. Вие как процедирате?

Благодаря ви още веднъж, защото без вас, направо щях да изхвърля тестото или по скоро пясъка Simple Smile

# 904
  • Мнения: 95
Моя АКК го изгорих. Не ми се видя нормално да го пека 2,5-3ч., миришеше прекрасно в началото, следях постоянно градусите, но след 1,5ч. започна да ми мирише на изгоряло и го извадих. Беше се изпекъл, дори прекалено  Twisted Evil След като изстина го поостъргах  Embarassed, и вече има нормален вид, но се чудя дали да го поливам или да правя друг  ooooh!

# 905
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
Моя АКК го изгорих. Не ми се видя нормално да го пека 2,5-3ч., миришеше прекрасно в началото, следях постоянно градусите, но след 1,5ч. започна да ми мирише на изгоряло и го извадих. Беше се изпекъл, дори прекалено  Twisted Evil След като изстина го поостъргах  Embarassed, и вече има нормален вид, но се чудя дали да го поливам или да правя друг  ooooh!
да не би да си объркала градусите аз моя го пекох 3часа и малко  по-тъмен е от снимката на джемма но не е и изгорял опитай някоя трохичка отстрани и прецени как е на вкус така ще решиш какво да правиш

# 906
  • Мнения: 389
Моя АКК го изгорих. Не ми се видя нормално да го пека 2,5-3ч., миришеше прекрасно в началото, следях постоянно градусите, но след 1,5ч. започна да ми мирише на изгоряло и го извадих. Беше се изпекъл, дори прекалено  Twisted Evil След като изстина го поостъргах  Embarassed, и вече има нормален вид, но се чудя дали да го поливам или да правя друг  ooooh!
да не би да си объркала градусите аз моя го пекох 3часа и малко -малко по-тъмен е от снимката на джемма но не е и изгорял опитай накоя трохичка отстрани и прецени как е на вкус така ще решишкокво да правиш
А моя го пекох 2ч  и е тъмен доста ,но в никакъв случай изгорял
 Да не би да си го пекла на вентилатор,по бързо става на тази функция??

# 907
  • Мнения: 95
не, не съм. Освен да имам проблем с тия градуси... По края стафидите бяха изгорели  Twisted Evil Като започнах да ги роня, се отчупи парче и вътре е добре, но отван  ooooh!

# 908
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
pokahontas -твоя как го чувстваш-моя стана един тежък влажен не знам дали ще се получи в крайна сметка аз не съм го правила до сега и незнам всъщност как трябва да е но ще видим




а можеш ли да пуснеш снимка по опитните могат да изкажат мнение
ако проблема ти е само отвън с една украса и няма проблем

# 909
  • София
  • Мнения: 2 671
pisankata, преся ли добре пудрата захар за глазурата? Струва ми се, че тя ти е изиграла номер  Confused

# 910
  • Мнения: 937
Вижте може да си поръчате формички от тук

http://www.bestshopbg.com/home.php?cat=323

http://www.bestshopbg.com/home.php?cat=307


страхотни сте момичета без вашето вдъхновение в нашата къща нямаше да ухае така всяка година..  bouquet

# 911
  • Мнения: 123
Да пресях пудрата 2 пъти, както си пише в рецептата и пак нещо не стана Sad.
А и сместа с какаото и яйцето и тях прецедих и пак нищо. Или съм много смотана или не знам и аз защо не ми се получи.
А и може би какаото трябва да е натурално, а не нескуик, знам ли и аз  newsm78

# 912
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Да пресях пудрата 2 пъти, както си пише в рецептата и пак нещо не стана Sad.
А и сместа с какаото и яйцето и тях прецедих и пак нищо. Или съм много смотана или не знам и аз защо не ми се получи.
А и може би какаото трябва да е натурално, а не нескуик, знам ли и аз  newsm78



Определено натурално - Нескуика е просто шоко, не може да направи интензивен кафяв цвят. Дори ако искате и малко боичка може да използвате!

За белтъчната глазура така както го описваш, най-вероятно е трябвало малко да я разредиш. Рецептата е приблизителна, защото от белтък до белтък има разлика. Трябва да оставя непрекъсната линия, без прекалено усилие. Ако има усилие и излиза на части значи е гъста, а ако се разлива, когато я нанасяте, значи и трябва сгъстяване. Другото нещо - пресяването трябва да е през много ситно сито. Който го е правил знае за какво говоря. В ситото остава буквално 1/3 от захарта. Трябва наистина да е на прах!

За съхранението - меденките съхранявам в метална или пластмасова кутия, но другите сладки в кутии от обувки - на хладно място (дори и тераса може, стига да не вали или пада сняг върху тях).

За печенето - имам фурна с вентилатор и всички сладки пека в загрята фурна на 150-160 градуса - не повече, иначе има опасност да изгорят. След като започнат да порозовяват и краищата леко да покафеняват вадя веднага (обикновено при две тави печащи се едновременно са достатъчни 10-12 мин.) но си зависи и от фурната.

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 15:20 от natalyna

# 913
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
момичета бихте ли споделили какво правите с белтъците-освен глазурата за меденките newsm78

# 914
  • Мнения: 7 144
Нат, когато печеш две тави едновременно на кои нива ги разполагаш и опичат ли се равномерно, имам предвид сладките в долната тава?


betina33 , от белтъците стават разкошни ореховки или целувки  Peace!

Общи условия

Активация на акаунт