Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 055
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 150
Jujka, благодаря.И аз чета,ама то от толкова рецепти вече...къде какво беше...

roska_ps , струва ми се ,че в Неделя и в Кауфланд мернах сладко от зелени орехчета...

* *•● Диди ●•* *, не съм спец,но съм чела,тук във форума,че с вентилатор такива кексове изсъхват повече,и за да остане сочен,се пече без вентилатор.Но който е пекъл,да каже...

И аз отивам да слагам плодовете в ром...и утре ще пека... Praynig  

Или ми отказва,или го праща два пъти...нещо се бъзика сървъра...

# 151
Минаха вече 2 часа , вентилаторът го спрях още преди 1,30 часа , обаче моя кекс не мирише !!!  Confused На нищо ! Питах дъщерята дали на нея й мирише , че аз съм с хрема , но и тя каза същото - никакъв аромат !  Rolling Eyes След 30 мин го отварям да видя какво е станало !

# 152
  • София
Сигурна съм , че е станал, спокойно, той и моят дълго не миришеше, но към 2 час така омириса къщата, че като вляза през входната врата, още се носи аромата му из къщи.
Чакаме снимки, като го извадиш на решетка.

# 153
Ако кекса се прави точно по указанията на Джема - увиване,печене,температура,време .....,си става без проблеми.
Видовете на сушените плодове според мен могат да бъдат променяни в зависимост от вкуса ви и това какво може да намерите по магазините.Важно е да се спази количеството като цяло. Миналата година не намерих захаросани портокалови и лимонови корички,но намерих сушени мандарини и нарязах тях.Настъргах само малко портокалова и лимонова кора,заради аромата.За тази година съм се подготвила с едно импровизирано сладко от портокалови кори,което взе,че стана,макар че го правих "на око".
Относно украсата на кекса,миналата година го намазах тънко със сладко от кайсии и го покрих с бадемов марципан.Виждала съм,че след това се украсява с разбити белтъци или някаква глазура,но също така съм виждала и без каквато и да е допълнителна украса, а само увит с красива панделка отстрани.

Някой питаше за подложките на медените къщички.Аз си направих от тестото един по голям правоъгълник,изпекох си го и после лепих къщичката направо върху него.

Диди, и моят не миришеше докато беше завит и се печеше,но послееее ......... ooooh!   newsm53 .

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 21:57 от 2в1

# 154
Момичета , отворих фурната и вдигнах тавата , с която го бях покрила - замириса ми , обаче дървеното шишче го изкарах с доста смес по него , направо си е суров !  Confused Увеличих малко фурната и пак го захлупих.имам чувството , че ще го пека 4 часа !   Mr. Green

# 155
  • Плевен
И моите замирисаха по-късно, но сега цялата къща ухае на Коледа  Grinning.

Ето ги и във вече готов вид:
още във фурната;
тук са вече на решетките да изстиват.

Измерих й съдовете, в които ги пекох. Голямата касерола е с диаметър 23см и височина 9см, а малката е с диаметър 17 см и височина 9см.

# 156
Люсил , браво ! И двата са супер !  Peace Като гледам моят е мнооого далече от този цвят , по-скоро прилича на нещо друго - сещайте се !   Wink

# 157
  • Плевен
* *•● Диди ●•* * Благодаря!
Аз си мислех, че ще станат по-кафяви от миналата година, защото използвах една кафява захар специално за сладкиши, която е доста по-тъмна.

# 158
* *•● Диди ●•* *  станали готов твоя АКК

# 159
* *•● Диди ●•* *  станали готов твоя АКК

Тц , ще го пека 4 часа сигурно , суров е !  Confused

# 160
Много внимателно прочетох обяснението на Джемма за това увиване и връзване и не че тя го е обяснила зле, просто явно аз съм тези дни тъпа. Подчертавам тези дни, иначе не съм  Mr. Green Та, ще можеш ли, Диди, да дадеш този линк с показаното връзване, та да ми проблесне, пък и  спокойно да спя, че утре на обяд го слагам да се пече. Мерси   bouquet и успех с кекса.
Люсил, изглеждат превъзходно.

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 22:28 от Анонимен

# 161
Диди с теб съм Hug fingerscrossed и ти стискам палци да стане

# 162
Люсил страхотно изглеждат, мисля около коледа да намина край вас Mr. Green

# 163
Дидииии ,казвай какво стана. Прочетох, че не е готов още. Като ти прочетох мъките, ама едно към едно мойта драма. И аз бучках така като теб и все ми беше мокро. Та не 4, ами повече от 4 часа го пекох. Ама стана на края. Не съм му пускала аз вентилатора. Хайде казвай, че те мисля Heart Eyes

# 164
мистерия , сега го погледнах - вече е по-добре и сигурно до 30 мин ще е съвсем изпечен !  Mr. Green

Ma4o , не можах да намеря точно това , което гледах , защото между другото то беше единственото , на което се връзваше хартията !  Rolling Eyes Просто не знам на коя страница от Гугъл попаднах на него , докато търсех декорации ?! Иначе всичко останало , което видях се печеше без да се връзва.Ето две снимки , стърчащите краища на хартията се връзват , обаче не знам с какво , може би с тези лентички от пликовете за печене ?! newsm78  Просто ги събираш , все едно ще си връзваш косата на опашка !
  Laughing

Ехее , Крисче , да съм спокойна , че не съм единствената издънка !  Mr. Green Имало и други с над 3 часа ! Аз май от страх съвсем съм я намалила фурната !
  Crazy

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 01:24 от * *•● Диди ●•* *

Общи условия

Активация на акаунт