Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 027
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 180
Леле Диди, ама той перфектен твоя бе Hug Страшен е станал. И на височина и на печене. Супер е Laughing Laughing Laughing Ей, пребори се значи Laughing И аз с този ром си другарувам. И утре ми е ден за поливане. Скаличкееее, ти кога си? Laughing Да не го забравиш твоя Wink
Краси - благодаря ти. То не че има някакви невероятни неравности, но все пак се чудя какво да му сложа отдолу под покритието и затова запитах. Ще чакам и други да се включат, ако знаят. Wink

# 181
Дидиии,страхотен е ,и на цвят и на форма си го докарала...  Peace

Кюбит , щолени,панетонета има в Метро,по два-три вида...т. е. на две-три фирми.На щандовете с коледни вкуснотийки.

# 182
  • Пловдив
Аууу Диди прекрасен е ! Наистига изглежда огромен  Crazy

# 183
Диди, браво, страхотен е!
Аз днес на обяд мятам моя във фурната, но още не мога да реша в какво да го пека - едната ми тенджера е с диаметър 24 и висока 13.5см, а другата подходяща е с диаметър 20 и висока 10см. Нека майсторките, горди притежателки на вече изпечен АКК да ми кажат коя е по-подходяща.
Тези украси са просто великолепни, само че имат един недостатък - не се правят сами  Laughing , а аз в това отношение съм пълен лаик  Embarassed Аз май ще се спра на някакво плътно покритие отгоре и отстрани и украса с перлички и готовите формички от Кауфланд. Имам цели 6 седмици да мисля. Всъщност нека първо го опека, че аз може да съм първият провал  Crazy

# 184
Диди нали този е вече твоя, да не объркам пак ,защото този е направо нямам думи smile3501

# 185
Момичета , добро утро !  Grinning Който кара нощни смяни в служба на НВ АКК става на обяд !  Laughing
Благодаря ви , наистина стана хубав, да видим сега с поливането.Вече съм навила часовника за датата !  Mr. Green

Мистерия
, вече е Той !
  bowuu  Laughing

Ma4o , ако не си го метнала още го сложи в по-голямата форма.Моят е със същия диаметър на по-малката ти и е висок 12 см , но го пеках в йената.Няма да казвам какви еквалибристики правих с фолио , за да удължа стените на съда !  Mr. Green Така че слагай в голямата , ако не ти се занимава със сложни кофражи !  Laughing А за украсата изобщо не се притеснявай.На предната страница страшно ми хареса онази с плодовете , които са все едно върху снежни преспи - елементарна и ефектна , със сигурност ще можеш да я направиш !  Peace

asq82 , огромен и адски тежък е , буцата му с буца !  Mr. Green

краси.мира , Кюбит не е в БГ и затова ще й се наложи да запрята ръкави за да угоди на стомахчето си !  Grinning

Krische
, ако питаш за украсата , виж и ти снимката с плодовете - като направиш снежните преспи никакви неравности няма да се видят !  Peace

catty m
, благодаря за думите   Hug, но ..... никакво чупене , ей ! Оградила съм го с мрежа с ток !  Mr. Green

Котка , Кюбит , благодаря и на вас ! Нали ми бяхте и компания в късната доба !
  Hug

# 186
Диди, newsm10 .

Момичета,ето няколко снимки от нет-а,където се вижда добре как е покрит кекса.По-жълтеникавия слой е бадемов марципан,който може да се намери в Метро, готов и разточен,направо да се метне върху кекса.Бялото е белтъчна глазура или сметана,зависи какво предпочитате.
На тази добре се вижда,че дори и да не е равен,с глазурата всичко се прикрива.

А този е натюр.

Ако напишете в Гугъл в "Изображения" - "Christmas fruit cake" излизат много предложения за украса.  Hug

# 187
  • София
Здравейте и от мен,

Диди, браво, най-накрая си го дочакала прословутия кекс да се изпече, ама си е заслужавало чакането - БРАВО, МНОГО Е ХУБАВ Peace Peace Peace

Крисче, на нас днес ни е ден за поливане май newsm78, нали във вторник го пекохме - днес е 4 -ти ден.

# 188
Ааааа Жужка, аз в неделя го пекох, и понеже и аз не помнех точно кога, ходих да гледам датата на файловете със снимките hahaha Добре, че ми е настроена де, че до скоро и това не бях направила Joy
И в сряда го полях за първи път, може и в четвъртък да е, и понеже пише на 3-4 дни да се полива, аз си запомних неделята като важен ден и някъде я сряда, я четвъртък, което ми дойде по сгодничко Joy

# 189
  • София
ААА,ОК, значи сама ще си го поливам Mr. Green, ама по-привечер, за да няма после - пияна жена, весела къща Joy Joy Joy

# 190
  • Плевен
Стграхотна тема! Благодаря,момичета Hug
* *•● Диди ●•* *  ,много хубав ти изглежда АКК. Аз моя ще го забъркам най-вероятно утре, та ще видим какво ще стане.

# 191
  • 7800
...И утре ми е ден за поливане. Скаличкееее, ти кога си? ...

Ами, тъй като в четвъртък прочетох, че ти си го поляла в сряда и тогава се сетих да го полея и аз - съм с един ден назад. Значи в понеделник ми е следващия път.

# 192
Айде,и моят е изпечен!  Много е крехък и едвам го извадих от кутията,в която го пекох.Вашите така ли бяха?

# 193
  • 7800
Аз нямах проблем с ваденето. Обърнах тенджерата и той си падна на решетката. После съвсем спокойно си го хванах с ръце и си го обърнах в нормално положение.

# 194
  • Балчик
Браво момичета, майсторки сте на АКК. Прекрасни са ви коледните сладкиши.  Simple Smile

skali4ka, подписът ти е жесток. Wink

Относно урасата- моите 2 кекса бяха така укрсени:
http://www.djemma.snimka.bg/album.php?album_id=114801&pid=2422010
http://www.djemma.snimka.bg/album.php?album_id=114801&pid=2415786

За покрития с маршмелоу мастика си мислих, че кривината му е очевадна (беше първият ми кекс- 1/2 доза и стана крив, в широка форма), но получих комплименти как съм докарала преспите все едно снегът е навят от вятър. Laughing Добре, ч еима хора, които не разбират много, та минават номерата.  Laughing

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 23:18 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт