Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 024
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 225
  • Сливен
Привет от мен. Темата е чудесия някаква - изпълвам се с мераци и лека завист.  Hug

Минавам да изкажа благодарност на Наталина за меденките - направих опит-неопит предколеден и съм изключително доволна. Освен, дето стават красоти, меденките са ужасно вкусни. Нямах такава готова подправка за меденки, но сложих канела и джинджифил.

Имам снимчица - голяма е и давам само линк:
http://www.prikachi.com/users/dorchester/91x.jpg
а коя е рецептата за меденките Rolling Eyes

# 226
  • Пловдив
Ураааа , имам Метакса  newsm44 - довечера накисвам плодовете и утре ще пека.
Диди, много ти благодаря  smile3525

# 227
  • Варна
Ехе, благодаря ви, реакцията ви ми е изключително приятна! Hug Hug Hug
Да отговоря:

* *•● Диди ●•* *, веднага ги украсих, даже нямах търпение да изстинат съвсем. Докато ги свърша, първите бяха почти изсъхнали.

_Пепи_, мазах ги само с разводнено какао с различна гъстота - не бях предвидила яйце и за мазането и нямах  Embarassed

iva i moni , линк към рецептата има в първия пост на тази тема - просто следвах инструкциите от там. Обяснени са тези меденки ("на Джули" мисля), а също и глазурата.

# 228
_Пепи_ , няма защо !  Grinning Аз за пръв път се заглеждам в твоите торти , те са страхотни ! И сега видях , че е твоя златната сватба , която ми беше един от фаворитите ! Как ги правиш тези фигурки ? Не е тук мястото , но може ли на ЛС да ми драснеш обяснения и откъде се купуват материали за тях ?  Praynig

dorchester , благодаря за пояснението , когато му дойде времето и аз ще се пробвам !
  Grinning

# 229
  • Сливен
......

iva i moni , линк към рецептата има в първия пост на тази тема - просто следвах инструкциите от там. Обяснени са тези меденки ("на Джули" мисля), а също и глазурата.
благодаря  bouquet

# 230
  • Плевен
Забърках стафидите и другите съставки с конячето , само не можах да намеря карамфил снощи в Била. Тази вечер ще потърся в друг магазин, че не е редно да изпускам подправките Laughing 

# 231
Здравейте и от мен!Имате много хубави идеи! santa2

# 232
Искам да ви питам откъде си купувате формички за сладки ?

# 233
Такааа прочетох ви до последна буква.Не съм ви забравила момичета  Hug, но едвам смогвам #Crazy.
Искам да поздравя всички успешно изпълнили  операцията с АКК .Страхотни са ви сладкишите до един  Peace Peace Peace.

С големи перипетии, още повече нерви и рев точно и аз като Крисче ,днес си набавих сушени плодове от Произведено в българия в НДК - на последния етеж където обичайно излагат храните всяка година.Аз си взех сушени мандарини(вместо портакалови кори), череши, ананас и едно такова  newsm78 не знам точно какво е казва се Джиндър(вместо лимонови кори) - на вкус между Лимон и джинжифил.Портокалови и лимонови кори след като магазинът на Руски паметник трясна врати пред мене  - нямам нерви да го посетя пак и се отказвам от тях.Дано не се промени много вкуса.Стафиди ще купя утре.
Взех и бадеми сурови филетирани.Да ги слагам ли в АКК или да ги пазя за Щолена newsm78
В Пикадили нищо не открих - нито портокалови, нито лимонови корички.Гледаха ме като луда като ги запитах две девойки от магазина #Cussing out
На свой ред искам да ви питам - правилно ли съм разбрала, че рома може да се замени с коняк или метакса в АКК.Алкохол в къщи почти не се пие, та ще купя което е по евтино.Че досега съм навъртяла да не ви казвам каква сума за продукти Whistling ooooh!

# 234
едно такова  newsm78 не знам точно какво е казва се Джиндър(вместо лимонови кори) - на вкус между Лимон и джинжифил.

Бъни, джинджър и джинджифил е едно и също.  Peace

http://en.wikipedia.org/wiki/Ginger
http://bg.wikipedia.org/wiki/Джинджифил

# 235
  • Пловдив
На свой ред искам да ви питам - правилно ли съм разбрала, че рома може да се замени с коняк или метакса в АКК.Алкохол в къщи почти не се пие, та ще купя което е по евтино.Че досега съм навъртяла да не ви казвам каква сума за продукти Whistling ooooh!

Бъни, конякът (брендито, метаксата) е за накисването на плодовете, а рома за напояването на кекса. Някой каза че е заменил коняка с уиски. Ако направиш така, ще може да си купиш патронче уиски, а не цяла бутилка и 1 бутилка ром за поливането Wink

# 236
  • София
Искам да ви питам откъде си купувате формички за сладки ?

От Хит. В Била не видях да има. В други магазини не съм гледала.

# 237
  • София
В Пикадили има страхотни формички за сладки Simple Smile

Аз както винаги съм чела, чела, недочела. Аз си накиснах плодовете в ром и сега продължавам да си го поя в същия. Дано накрая да има нещо общо с истинския АКК.  Само да попитам, че да не издъня съвсем работата - полива се на 3-4 дни с ром и изцеден портокалов сок, нали?

# 238
Етомира, да на 3-4 дни е поенето с рома.

Бъни Hug браво на теб, обзавела си се значи с всички продукти Laughing и само остава да се включваш в отбора ромопиещо поливащи Joy. А за филетираните бадеми, аз не съм слагала такива в кейка. Освен всичко не си заслужава да слагаш от скъпите филетирани бадеми, а да не си сложиш от целите, които пък ти трябват и за смелените на брашно еди колко си грама.  Peace

# 239
Бъни, джинджър и джинджифил е едно и също.Ако си купила от този захаросания,не го слагай директно в кекса,защото е леко лют.За подправка ползвай на прах или едно малко парченце корен,но настъргано на много ситно.
Не знам защо при вас е толкова трудно намирането на сухи плодове  Thinking .Аз съм в малък град и в момента при нас има всякакви сушени плодове (с изключение на портокалови корички) по зеленчуковите пазарчета.
А за алкохола - не е задължително да купувате скъп алкохол.Има български ром в малките разфасовки по 200 гр. ,който ви върши работа и струва 2-3 лв.Като остане винаги може да го ползвате като ароматизатор в различни сладкиши.Аз съм ползвала и вишновка, и бадемов ликьор и щоколадова пина колада.Важното е да е ароматно.

Общи условия

Активация на акаунт