Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 161
  • 2 129
  •   2
Отговори
# 465
  • Мнения: 3 770
velimira , той по принцип не се надига много.Поне моят само 3 см. Обаче разрязан ти е страхотен !  Peace Кажи как е , макар и не напоен ? Мек , твърд ?

# 466
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Забърках АКК,но не съм писала на загрята фурна ли се пече и на колко градуса......моля за много спешен отговор който знае Praynig

# 467
  • Мнения: 27 523
Правила съм  Simple Smile

# 468
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Забърках АКК,но не съм писала на загрята фурна ли се пече и на колко градуса......моля за много спешен отговор който знае Praynig

Още в началото на рецептата пише да се включи фурната на 150да загрява Wink

# 469
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Божеее ,Пепи,сега видях,че най-отгоре на рецептата има написани 150 градуса........аз го сложих на не толкова загряла но на 170 с вентилатор.....да разбирам ли,че до края на 3те часа се пече на 150 и с вентилатор ли,без ли?!
Извинявайте,но днес е много напрегнат ден,нервен, и аз незнам защо реших точно днес да го правя,но като си наумя няма връщане.....
всеки ден влизам в тая тема,и сега всичко ми изхвърча което знаех за АКК,що ли не си записах  ooooh!
Благодаря Пепи за бързия отговор  bouquet

# 470
  • Мнения: 94
velimira , той по принцип не се надига много.Поне моят само 3 см. Обаче разрязан ти е страхотен !  Peace Кажи как е , макар и не напоен ? Мек , твърд ?

Като консистенция е много сбит, но не бих казала, че е твърд. То с толкова плодове вътре ...

...да разбирам ли,че до края на 3те часа се пече на 150 и с вентилатор ли,без ли?!

Да, намали го на 150гр. Мисля, че ако ползваш вентилатор трябва да го намалиш още.

# 471
  • Мнения: 3 770
danidji , сложи фурната на 150 без вентилатор.Аз в началото бях пуснала вентилатора , но казаха , че можело да се пресуши и го изключих.

velimira , твърд имам предвид , че като го натисна пръста ми потъва 2-3 мм , не повече.Това ми е най-голямата тревога и затова все разпитвам за чуждите АКК !
  Grinning

# 472
  • Мнения: X
danidji , аз го пекох дори на по-ниска температура,дори на моменти изключвах ,да не го изгоря.Почти както пека баклавата,повече като сушене.

# 473
  • Мнения: 3 770
краси.мира , може би зависи от фурната ?! Аз като го бях сложила на 140 и за 2,30 часа си беше направо суров.Затова ми отидоха 5,30 часа за печене !  Mr. Green На 150 след това му трябваха точно 3 часа Grinning

# 474
  • На морето!
  • Мнения: 6 638
Изглежда мнооого добре, но как се яде? Отчупва се или се реже? Стана ми любопитно, въпреки че аз такава красота ще ме е жал да изям.

# 475
  • Мнения: 94
velimira , твърд имам предвид , че като го натисна пръста ми потъва 2-3 мм , не повече.Това ми е най-голямата тревога и затова все разпитвам за чуждите АКК !  Grinning

Моя потъва доста повече.

И аз го пекох около 5h. Пусках и вентилатора за около 1h и пловина.

# 476
  • Мнения: 315
моят АКК беше на балкона снощи.по време на бурята/вятър около 100км/ч/ падна мазилката и
целия беше в мазилка Grinning.добре, че е увит в алуминиево фолио ooooh!
препових го Joy Joyи сега пак отлежава в очакване на поредния запой с ром.
пекох го стриктно по указанията - на 150 градуса-3,5 ч./някъде там клечката ми излизаше суха/.
мъжът ми се притеснява, че на коледа ще има киселини от него, но няма да му дам да го яде пресен Twisted Evil.
не знам как да кача снимкине, но в момента нямам време да чета указанията.

# 477
  • Мнения: 3 770
milsim1 , качването на снимки е лесно - копирай адреса на снимката , над прозореца , където пишеш отговори, натисни първия бутон от втория ред с една картина с рамка и пействаш адреса между получените тагове , там където двете скоби са с гръб една към друга - [img]ТУК[/img

# 478
  • 7800
  • Мнения: 243
Поодялкох го аз.Притеснявам се да не горчи когато се яде.Иначе вече втори ден цялата къща мирише на канела.И ми е едно вкусно.Всички питат къде е кекса но аз съм го скрила и не го давам.

Добре си направила. Моят само отгоре имаше попрегоряла коричка, но вчера - преди поредното поливане - поизрязах излишната чернилка и се оправи работата. Даже си чокнах малко - едва се удържах да не повторя  Blush . За украсата реших - на Коледа ще го поръся с пудра захар отвсякъде, май така ще е най-добре.

# 479
  • Мнения: 364
Честит първи сняг момичета
Знае тели колко мие коледно с този сняг,топло вътре,а на вън вали ли вали

Общи условия

Активация на акаунт