Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 071
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Балчик
Опс, интернетът ми е гаден, пратих 2 еднакви съобщения, редактирам.

И поздравявам всички за прекрасните неща, които са сътворили. Peace

# 1 186
  • Балчик
Е и аз най-после открих тазгодишния сезон на приготовленията - със сестра ми днес правихме щолен. Тестото стана както винаги прекрасно, ароматът е невероятен. Снимки по-късно, че са в апарата на сестра ми.

# 1 187
Искам да направя ванилените кравайчета.В рецептата пише картофено нишисте.С пшенично ще станат ли?

# 1 188
Искам да направя ванилените кравайчета.В рецептата пише картофено нишисте.С пшенично ще станат ли?
Става Peace.
Обсъждахме по напред в темата.Със всякакво нишесте без цвят и аромат.

# 1 189
petia_tag,около обяд ги правих и в момента все още е леко мека глазурата като я пипнеш.Не лепне,но не е и твърда като белтъчната.Преди няколко дни правих други сладки,за които ползвах от цветните глазури.И при тях не е твърда,но не се е размазала или развалила въпреки, че сладките стоят една върху друга.
Jujka,постели си една салфетка по добре.Обикновено бисквитките в тези кутии се продават сложени в хортиени формички.А парченце ябълка сложи 2-3 дена преди Коледа,ако не са омекнали до тогава.

# 1 190
И аз искам да попитам 2в1 засъхва ли бързо готовата глазура в тубичките?

# 1 191
а писали сме едновременно  Grinning

# 1 192
  • сред люляците
Най-после и аз да се включа в тази тема, а не само да чета вие какво приготвяте Rolling Eyes
Преди малко замесих ванилените кравайчета и направих Шоколадови бисквити Трюфел. Аз не съм ги опитвала, но вкъщи казаха, че ги харесват много. Пак ще ги направя за Коледа или Нова година. А тестото за кравайчетата мирише чудно. Представям си колко ще са вкусни Embarassed

# 1 193
Браво момичета страхотни неща сте сътворили-къщички,щолени,меденки.
Меденките на Джули Четох че не се харесват особенно.Аз ги правих миналата година и много се харесаха.Тази също станаха прекрасни.Аз слагам малко повече подправкиза да са по ароматни.
Коледните звезди на Мишел Препоръчвам ги.Стават едни от любимите ни сладки.аз ги направих различни форми,намазах ги със бял ковертюр иги облепих в кокосови стърготини и захарни пръчици.Не мога да открия кабела на фотото за да ви ги покажа.Но на вкус са страхотни
отивам да ви чета
2в1 Би ли споделила от къде си купувла готовата глазура и има ли цветна?Аз търсих но никде не открих Thinking

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 21:18 от Мил@

# 1 194
  • Плевен
Здравейте, много сте заразни с всички тези сладки неща, днес се влюбих в едни елхички, които не помня кой беше пуснал и се пробвах да ги направя. Това ще са част от подаръците ми за Коледа :

Мисля другата седмица да се пробвам и с къщичка, че стана късно вече Simple Smile

# 1 195
Бъни , страхотни щолени и това от 1/2 доза по рецепта на Джемма #Crazy Аз от цялата докарах три големи. И моите са корави на камък и ме е страх да не си счупи милото някой зъб , че умира за сладко.Иначе ваниловите кравайчета ги няма - изядени. Правих меденки - двойна доза , по моя си рецепта - една част топчета които ще слепя с мармалад , а друга част - елхички , камбанки , сърчица и др. , прибрани в пластмасова кутия и завити в пекарна хартия в хладилника.

# 1 196
Иване и Хедра, едно голямо БРАВО и от мен. Различни са ви къщичките, но всяка е красива по своему. Много ми харесват и двете. Браво за търпението и сръчността.  Peace

Дестини ти днес кога сколаса и дупе такова да извъртиш и щолени да направиш. Много си сръчна ти явно и не си поплюваш. Laughing Laughing Laughing Как пък не го сбъркахте тоя щолен. Шегувам се, браво. Сега като ви гледам с тия щолени верно ме дразните, че ги отписах. Тя Бъни само се тръшка, ама и АККто направи и страхотни щолени извъртя Laughing

Мила за теб специални поздрави за звездните елхички. Аз май се отказах и от къщичка и от звездички. Нямам сили вече. Онази вечер подхвърлих на мойте - ей така по повод 1 годишното майчинство, дали пък да не си остана в къщи по тоя повод, че нали не ща да ходя на работа, а искам да си готвя - те в хор ревнаха  да не съм си и помисляла Rage Rage Rage
Аз днес с линцеровите сладки се борих. Доза и половина направих - ето това е количеството (без 8 изядени, които изрично разреших и определих, за да не ми развалят бройката) hahaha hahaha hahaha Под страх от смъртна заплаха, другите не се пипат newsm29 newsm66 newsm29 newsm66 newsm29 newsm66

# 1 197
  • София
Бъни не направих както ти описа. Извадих едни тавички уж алки ама пак се оказаха широчки. А и те пусти доста се разпУЩИха Mr. Green Виде им се широчко и айййде Mr. Green

Крисче гледам докато мъжа е на работа, че пусто само мърмори, като стара свекърва е #2gunfire #2gunfire А и детето пак болноо #Cussing out и днес беше кошмар Cry ама ти що така си ги строила хорицата Naughty

ilrai78 Krische ifka ама и вие не се помотвате, страхотни вкусни, пресни и чудесни Flutter

# 1 198
  • Балчик
Ето снимките на тестото и готовите щолени. От половин доза излязоха тези два и един малък, който вече е изяден. Embarassed
Сега пак д анапиша, че ми е прясно- тестото трябва да втаса добре увеличава обема си двойно, след изпичането само коричката е твърда иначе навътре са меки щолените. Като ги натисна леко са меки на частите, където е по-светла кората.

# 1 199
Мил@ ,от Метро е глазурата.Има и цветна - жълто,зелено,червено и кафяво са в кутийките.

ooooh!Леле-мале каква производителност ooooh! .
 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт