Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 020
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 500
Иначе искам малко помощ--къде мога да намеря форми на човечета за джиндър курабии. На английски са джинджър бред мен и джинджър бред лейди...Някой има ли представа?

Dalka, можеш да опиташ с тези,по принцип са за мъфинс, но стават и за меденки, защо не и курабии.

Метални формички онлайн много хубави има тук.

# 1 501
Ето и моят резултат - Щолен от мама Криси, джинджифилки и сладки очички

# 1 502
Smehurko, мерси. Ще си поръчам.

celuvkata83, много хубави сладки и щолен. (аз кога ли ще снимам моя щолен???) Joy

# 1 503
  • Русе
Момичете, страхотни неща сте приготвили! Поздравления за всички вас   bouquet

Аз вчера най-после направих с децата първите сладки - меденки.

и Коледен влак с подаръци  Wink

# 1 504
Здравейте и от мен момичета. Първо искам да споделя, че и аз направих меденките, рохличките, лимоновите сладки на Танита, линцерните и кокоски..... Flutter Само че и аз имах същия проблем с рохличките като Бъни... Разпльокаха се, изгубиха форма и се поизкривиха. И аз пробвах трика с фризера, добавих и брашно, но..... нямаше резултат. Ползвах българско масло. Форма нямат, но са невероятни на вкус   Laughing

# 1 505
  • София
Предварително се извинявам, че не съм прочела цялата тема Embarassed но и с търсачката не открих, това което ми е нужно...

За джинджифиловите сладки, съм си взела пресен джинджифил Rolling Eyes ама незнам колко от него да сложа, та да отговаря на 1 с.л смлян Thinking Някой правил ли е сладки с корена, моля ви помагайте ? Praynig

# 1 506
Предварително се извинявам, че не съм прочела цялата тема Embarassed но и с търсачката не открих, това което ми е нужно...

За джинджифиловите сладки, съм си взела пресен джинджифил Rolling Eyes ама незнам колко от него да сложа, та да отговаря на 1 с.л смлян Thinking Някой правил ли е сладки с корена, моля ви помагайте ? Praynig

По-добре си купи сух, той си е точно за това. Суровия има и малко пикантен вкус и не знам дали няма да ти пропаднат сладките. В сладкарството се полза предимно или сух или сладко.

Но може и да бъркам,това е моето впечатление от дижджифила.
Успех

# 1 507
Хайде и аз да се отчета вече с готова къщичка и няколко от полу- готовите сладки от списъка, че то Коледа си дойде  Crazy

Eто къщичката, и пак, отзад (малко ми се разтече горното прозорче, но го коригирах после, и отново

Меденките без украса, и още меденки без украса

Линцерки в работен вариант
Подковки

За сега това. Чакат украса тези, а в бъдещето се очертават още няколко сладости по ваша вина, че от всичко искам да опитам.  Twisted Evil

# 1 508
МILADY, снощи си мечтах за бабините подковки. Но тя ги правеше със шприц. Кажи ми рецептата ти тук във форума ли е? Ако ми остане време, ще ги направя и тях. А къщичката е просто чудна. Надявам се и аз да имам това търпение когато имаме деца.

# 1 509
Това са моите произведения от днес...

-АКК-полят за пореден път

- рохличките,готови за печене

-изпечените рохлички

-джинджифиловите сладки на Зори.

А тях украсявате ли ги?

# 1 510
момичета,кажете кои меденки се правят най-лесно?
не сьм много добра с приготвянето на сладки и десерти,преди седмица правих линцеровите сладки,ама нещо не се получиха -едни прегоряха,други станаха по-дебелки  Rolling Eyes

ако има рецепта за нещо,каквото и да е и да става лесно и бьрзо,ще сьм ви много благодарна  Hug

# 1 511
  • ГОре на черешата...
Пак големи красоти сте показвали, браво  bouquet!

Плановете за тази седмица са слепяне на линцеровите и да питам - Като се слепят с мармалад и наръсят с пудра захар прибират ли се пак в кутията или вече се държат открити, наредени в поднос?

# 1 512
  • Пловдив
Хайде и аз да се отчета с кравайчетата. Само 1 доза за сега, че вчера нямях достатъчно масло... всъщност имах, но ми трябваше за една торта  Embarassed

mari_eta, от стоенето извън кутия миналата година ми се втвърдиха. Тази година не ги правих, защото нямат фенове сред нас, но бих ги държала до последният ден затворени.
Но нека и Нат да каже, тя знае най-добре Wink

# 1 513
  • Czech Republic
Момичета до довечера ще оправя и публикувам снимки за правенето на Ванилените кравайчета. Като гледам може и проблема при някои от вас да е, че ги правите доста дебели, а те се увеличават при печене и се обезформят.

mari_eta, мажа и пак слагам в кутия на хладно място. С пудра захар поръсвам едва когато сервирам. Peace

# 1 514
  • София
По-добре си купи сух, той си е точно за това...
Успех

Благодаря за съвета Hug Точно така ще направя, няма да рискувам

Общи условия

Активация на акаунт