Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 051
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 515
Здравейте, майсторки на сладки изкушения Simple Smile Срам не срам, ето и моите меденки, пак, още малко, последно Simple Smile
Белтъчната глазура замених с 'бяла ледена' по разбираеми причини, за съжаление не уцелих консистенцията и бялата украса е малко странна и разтекла се, но от шоколадовата, нанасяна с найлонова торбичка с отрязан връх, съм горда  Blush

# 1 516
bodil, много са хубави. На мен не ми остана време да шоколизирам втората доза меденки, но ще ги омацам преди Коледа.

# 1 517
  • сред люляците
Аз довърших линцерите с кашу и замесих двойна доза от ванилените кравайчета. Доста се чудих две или три дози, но после реших, че ще правя и други сладки.

А да попитам тези от вас, които направиха райските сладки - този шоколад всичкия ли отива за глазура и колко броя сладки ви се получиха?

# 1 518
  • Русе
Manzhelka, много са ти хубави сладките. А това зеленото отгоре глазура ли е или марципан.
И ако е марципан с какво го залепи върху сладките?

# 1 519
ilrai78 , броят зависи и от големината , с която ще ги направиш сладките.При мен станаха 60 .Използвах само две блокчета шоколад , като го разтопих с повече маргарин, защото с посоченото количество просто не се получаваше.

# 1 520
  • ГОре на черешата...
Пепи, Наталина, благодаря  bouquet!
Значи слепвам и пак мушвам в кутията, а с пудра захар - на трапезата на Коледа.

# 1 521
Аз направих от тестото за ванилени кравайчета- пурички с локум. Само че малко измених рецептата- не намерих картофено нишесте и сложих обикновено. Освен това заради локума май не трябваше да слагам захар, че станаха много сладки, но... се изядоха за отрицателно време.

# 1 522
yay Диди, 60 райски? Моите станаха 40, и то дребни. Simple Smile
Ама глазура нямам време да им барна, и май ще ги изядем преди да ги дооправя Simple Smile

Идеята на rozali ми харесва--от тестото за ванилените кравайчета да направя локумки. По принцип много ми се ядат локумки, ама се чудя дали имаме нужда от още сладки Simple Smile

# 1 523
  • Балчик
Ето ги и моите меденки :

Шейничките още не съм ги напълнила. Simple Smile
Сеха пека медена кутийка, в която ще сложа сладките и медена елхичка. А също и масле ни сладки.

# 1 524
Олеее Джема, страхотни са ти сладките!

# 1 525
  • ГОре на черешата...
Леле, Джема, елхичките ти са като истински  bouquet!

# 1 526
  • Разград
Джемма,много са красиви.  bouquet
Аз днес набързо спретнах Линцеровите сладки на Пеполина  bouquet.направих половин доза,за проба.Децата много ги харесаха и ги подкараха,даже ги предпочитат без да са слепени с мармалад.Утре,ако ми остане време,ще направя цяла доза,и на мен много ми харесаха.
http://storage3.album.bg/fe4/img_0155_7f4ca_9602091.jpg

# 1 527
Здравейте изкусителки на кулинарните вълшебства!!!
Трябва ми рецепта за ронливо-маслено тесто...ако някой
може да ми помогне.....

Ами, не съм изкусителка Blush но мога да ти дам предложение за такова тесто...изчетох доста рецепти в нет-а тъй като ми трябва shortcrust pastry, а в превод това си е точно ронливо маслено тесто. Ето то примерна рецепта, защото важно е съотношението на продуктите (брашно:масло) - 2:1

250 г бяло брашно
125 г масло, изстудено и на малки кубчета
щипка сол
малко ледено студена вода

В пресятото брашно+солта се слага маслото и само с връхчетата на пръстите се втрива мазнината докато сместа заприлича на едри трохи. Това трябва да стане бързо, за да не се разтече маслото. Добавя се по 1 лъжичка ледено студена вода и след всяка се обърква леко докато тестото започне да се лепи заедно. Оформя се на топка като съдът, в който се замесва, накрая остава напълно чист от трохите. Увива се във фолио и се слага в хладилник да стегне поне 15мин. Най-важното за това тесто е всикчи продукти да са студени, да не се меси много и да се работи максимално бързо с него Peace

# 1 528
  • сред люляците
ilrai78 , броят зависи и от големината , с която ще ги направиш сладките.При мен станаха 60 .Използвах само две блокчета шоколад , като го разтопих с повече маргарин, защото с посоченото количество просто не се получаваше.

Благодаря, Диди Hug

Джема, чудесни меденки!

# 1 529
  • Czech Republic
Джемма чудесни сладки!  bouquet

ilrai78 супер линцери! Hug Heart Eyes

И въобще големи чудесии сте показали! Браво на всички!

Даник има утре в градината тържество и по традиция родителите носят сладки. Та моите деца ме кандардисаха да направя по случая шарени меденки(макар че за Коледа предпочитам да правя само бяла украса). Та ето ги и тях, но много бързах и нямах време да си играя много.

Иначе в албума съм пуснала по-подробни снимки за направа на ванилените кравайчета - http://natalyna.multiply.com/photos/album/41/Christmas_2008#

Ако има нещо неясно - питайте!

ПС. Само да видите в какви количества пека (кутията е 40х30см) -

- тези са снимани само половината   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт