Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 078
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 710
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


  Момичета, имам нужда от помощ!Искам да направя глазурата(по-точно снежен покрив) на медената къщичка, но не знам как.Попаднах на една рецепта, в която се слага 700гр. пудра захар ooooh!.Тук не мога да открия такъв лукс SadИмате ли някаква идея с какво да я заменя.За слепване на стените намерих айсинг, на който пише, че уж върши работа.

# 1 711
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Биляна, ако не те притеснява пресен белтък си направи сама айсинг. На 1 белтък 130-180гр. 2 пъти пресята пудра захар и няколко капки лимон. Количеството захар зависи от големината на белтъка  Simple Smile

# 1 712
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


                Laughing_Пепи_ , притеснява ме, че нямам пудра захар, не белтъците  Simple SmileЯвно аз не зададах правилно въпроса - пудрата захар може ли да се замени с обикновена?

# 1 713
  • Мнения: 1 269
с кухненски робот можеш да направиш захарта на пудра захар  Peace

# 1 714
  • Мнения: 1 440
Момичета, я кажете на тестото за меденките на Джема ако престои една вечер в хладилника
е му стане ли нещо? Защото ги замесих следобяд, но така се стекоха обстоятелствата, че не можах да ги опека после. Сега тестото спи, увито във фолио newsm78

# 1 715
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
с кухненски робот можеш да направиш захарта на пудра захар  Peace

Нямам кухненски робот.Опитах с чопър, но нищо не стана.Едно време помня, че майка правеше пудра захар с кафемелачката, но и такова нямам.

 Заради липсата на пудра захар къщичката ми ще остане като след цунами Sad

# 1 716
  • Мнения: 1 440
Ох, Биляна, разсмя ме с това цунами Laughing Защо няма там пудра захар?

# 1 717
  • София
  • Мнения: 597
Ето и моите меденки са готови.Надявам се да ви харесат.И тази година моето вдъхновение  е Наталина.Благодаря й отново.
  bouquet

http://media.snimka.bg/1597/009448723-big.jpg
http://media.snimka.bg/1597/009448738-big.jpg
http://media.snimka.bg/1597/009448733-big.jpg

# 1 718
  • Мнения: 45
Биляна, със сигурност има пудра захар. Търси icing sugar обикновено я слагат при другите подправки за сладкиши по техните магазини. Успех!

# 1 719
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Биляна, със сигурност има пудра захар. Търси icing sugar обикновено я слагат при другите подправки за сладкиши по техните магазини. Успех!

 Да, виждала съм го само в един магазин, далеч от нашия град.Няма как да отида до там.В останалите има като кристалната, но по-дребна.От турския магазин ми предложиха същата.

  Както и да е, няма да ви занимавам с мите проблеми.Благодаря!

# 1 720
  • Мнения: 818
Биляна ,може би ще стане ако замениш пудрата захар с малко сухо мляко.Може би малко ще жьлтеее обаче.
Ако искаш пробвай с малко количество...

# 1 721
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Ето и моите меденки са готови...

Уна, страхотни са! smile3501

Оранжево небето, по първия въпрос за кекса - може да го направиш един ден преди Коледа, за съжаление по втория въпрос в момента не мога да ти отговоря, защото съм на работа. Довечера ще измеря вместимостта на чашата.  Peace

# 1 722
  • Мнения: 248
Здравейте момичета, като гледам колко много вкуснотийки сте направили и мен ме вдъхновихте!  chef Моля ви помагайте! Решила съм да приготвя щолена на Мама Криси,  chef обаче в рецептата пише за 1 кг брашно-110 гр прясна мая или 28 гр суха. Едно кубче мая е 42 гр и аз знам, че то е за 1 кг брашно, имам суха -на д-р Йоткер 1 пакетче е 7 гр и е за 500 гр брашно. Моля ви който го е правил, да дава акъл, newsm78 че нещо ме притеснява тази мая Извинявам се, ако сте писали по въпроса, но нямам в момента много време, за да чета а пък и снощи съм накиснала плодовете за щолена в малко коняк, така  че трябва да започвам да го правя. Предварително ви благодаря!

# 1 723
  • Мнения: 7 144


  Момичета, имам нужда от помощ!Искам да направя глазурата(по-точно снежен покрив) на медената къщичка, но не знам как.Попаднах на една рецепта, в която се слага 700гр. пудра захар ooooh!.Тук не мога да открия такъв лукс SadИмате ли някаква идея с какво да я заменя.За слепване на стените намерих айсинг, на който пише, че уж върши работа.

Какъв е айсинга - като в тубичките, пудра или като захарно тесто? Имам нещо на ум, затова задавам въпроса  Simple Smile.
Иначе бял шоколад също може да ти свърши работа за покрива  Peace.

Ако намериш и бели бонбонки маршмелоуз или някакви желирани бели, и ги разтопиш, също можеш да постигнеш с тях ефекта на заснежен покрив.

# 1 724
  • Мнения: 7 144
Здравейте момичета, като гледам колко много вкуснотийки сте направили и мен ме вдъхновихте!  chef Моля ви помагайте! Решила съм да приготвя щолена на Мама Криси,  chef обаче в рецептата пише за 1 кг брашно-110 гр прясна мая или 28 гр суха. Едно кубче мая е 42 гр и аз знам, че то е за 1 кг брашно, имам суха -на д-р Йоткер 1 пакетче е 7 гр и е за 500 гр брашно. Моля ви който го е правил, да дава акъл, newsm78 че нещо ме притеснява тази мая Извинявам се, ако сте писали по въпроса, но нямам в момента много време, за да чета а пък и снощи съм накиснала плодовете за щолена в малко коняк, така  че трябва да започвам да го правя. Предварително ви благодаря!

Аз два пъти правих половин доза и първият път сложих съответно 55 гр. мая (прясна). Много му дойде, много бързо втаса и ако бях изпуснала момента щеше да превтаса. Вторият път сложих на половин доза 40 гр. мая и се получи много добре. Но в нас е доста топло и това също оказва влияние до известна степен.

Общи условия

Активация на акаунт