Купонджийски месец настана - една година аз съм НОЕМВРИйска мама

• 11 763
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕСИ!!!ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!!!
На мен днес ми е едно мързеливооооо  ooooh! Дадох да ми вземат кухнята и мисля хич да не излизаме сега,ама да видим  Thinking Ако я хванат много лудите на моята девойка може да врътнем из квартала  Whistling Ама ако ме пита мен хич не ми се мърда  Mr. Green
Харесах си вчера един анцунг и сега чакам да ми преведат парички,че Любо все взима парите след мен  Rolling Eyes
Мерги много хубави снимки,ама качи в албумчето по-големички че се изторммозих докато ги видя   bouquet
Сем хайде качвай снимчици и ти,да видим и тортите.  Mr. Green Вземи врътни и за мен една торта,така и така си се подкарала   chef
Май още работи щях да пиша,ама нещо ми е едно хаотично из главата  Crazy

# 256
  • София
И аз забелязах, че Сладурка е зачезнала, но понеже не съм чела всичко назад и реших, че е на изпит  Rolling Eyes

Роси, как сте, душа? Дано не е много сериозно положението при вас  Praynig

Дита, как е свекърва ти? Прегледаха ли я по-обстойно, какво казаха?

Медхен, много уважавам чуството ти за хумор.  Hug Представям си колко е весело с теб и Тали в метрото, искам и аз да дойда. Обещавам да не участвам, само ще присъствам   WinkMr. Green
За синузита единственото, което съм чувала, че действа (макар и кратко) е хавлиена торбичка с морска сол, загрята на котлона. Преди години имаше и хапчета по аптеките...мисля бяха Синутаб, веднъж бях пила.
Скоро мъжа ми донесе от Иран едни таблетки Панадол Синус. Много бяха добри, но ги свършихме и няма повече "внос"...ако имаш познати в чужбина, а ти страдаш често, помоли да ти купят. Отпушват от раз. Когато бях с Павката в болница ме спасиха.

# 257
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКАТА ДЕСКА И МНОГО ЦЕЛУВКИ ЗА МАМА КРАСИ

Видяхте ли колко закодирано пиша, но след като преживяхме две еротични сутрини в метрото е разбираемо отношенията ни да се променят.  Joy
Медхен, много си нахална, душко  Thinking-аз гледам тук да не те излагам, ти се буташ : то второто ти еротично преживяване беше със Слави /моят  Wink/, а и бяхте на 2 метра от мен  Mr. Green

Мерги, хубавици сте си ми, какво да кажа друго  Laughing Heart Eyes, чакам 30-ти с нетърпение  Hug Hug Hug

Креми, ама страшни тоалети и измисляш на малката фръцла Кари  Laughing, как ще и устоявате след някоя година, не знам.Много красиво семейство сте, страхотно, че ви се падна дъщеричка  Heart Eyes

За тортата - важно да е голяма /аз пък си мислех, че е за нас, не за децата, но на мен ще ми се падне тогава парчето на Александър  Laughing/.Ако не обичате шоколадова, ние със Скреч ще се насилим повечко  Embarassed

Исках да пиша на 10 човека поне, но ме засилват нещо в офиса и след обяд гледайте само какъв пост ще отвъртя  Mr. Green /нали съм им малко сърдита, гледам да няма за какво да се хванат  Wink/

Галакси, Сладурка, прекалявате  Naughty /дано всичко е наред  Hug/

Шлябада , чудя се как да ти викаме на галено  newsm78

# 258
Момичетааа,някой ще ми каже ли нещо повече за общия рожден ден Simple SmileКакво точно сте намислили и късно ли е и аз да се включа?

# 259
Честит Рожден Ден на Деската! Много здраве, щастливо детство и игри! За мама Краси   bouquet

Креми ама наистина много я гласиш Кари Heart Eyes Страхотна е, пу-пу, но тя си е красавица, знам си я аз Grinning
Ditta аз бях писала за играчките, но права си и за българските книжки, ние също имаме няколко пълни с безумия Sad
Елииии тоя пък синузит откъде се взе. Нищо не мога да кажа, знам че боли много обаче. Дано намериш нещо което да те облекчи Hug
Мерги чудно филмче ни показа на красивата рожденичка Heart Eyes
Билба мисля, че не е късно за включване и аз още не съм потвърдила категорично. Става въпрос за "Петлето" и мисля че беше от 11.30 на 30.11 дано да не те подведа само, айде и другите да потвърдят за часа и датата.

http://www.petlence.com/

# 260
Ако не обичате шоколадова, ние със Скреч ще се насилим повечко  Embarassed

Аз ша помагам с всички сили  Mr. Green
И аз мислех, че тортата е за нас  Blush

Шлябада , чудя се как да ти викаме на галено  newsm78

Mr. Green  Само да не е някой прякор от ония, дето Младен ги мисли (на Иво му вика Гъзолечо, примерно)

# 261
Включвам се със закъснели благодарности за милите думи към нас, тъй като рядко успявам да се доредя до компа.  Close
Специално благодаря от името на Бояна за комплиментите, отправени към нейна милост, както и към прическата й.  Embarassed

В тази връзка в мен напира един въпрос, който много искам да задам: Как се грижите за прическите на дечицата? Има ли някой, който вече е подстригвал косичката или пък да е водил детето на фризьор? Щото на нашто дете къдриците му влизат в очите, пък аз май не бих се наела да се правя на фризьорка... Та така, ако някой има опит в това, моля да сподели!

Желая ви ден, пълен с усмивки!

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 13:40 от antena

# 262
Честит рожден ден на малката Деси!Пожелавам и много радостно и безгрижно детство.
Момичета благодаря ви , наистина сме щастливи, а малката е такава душица.Толкова е добричка, плаче само като вече е много гладна и то много малко заплаква.Сега май почват и повечко коликите ама не съм сигурна.Леко тръгва да плаче докато спи (свива се малко и става червеничка). Ама ми е мъжко момиче, не се оплаква много. Grinning Давам и биба и се поуспокоява.
Сега ми е криво защото свекърва ми от както си е дошла бебка все е сърдите (ама и аз не знам защо), предполагам защото се опитва да дава "съвети" , ама по скоре се налага и аз я отрезвам и тя явно за това.Днес и вчера ми е сърдита и не идва да види бебето.Ама да си гледа работата, обясних и как стоят нещата и че аз съм майката а тя бабата и от нея се иска само да и се радва.Все пак не мога да се съобразявам с нейните възгледи и да си гледам детето както тя смята за добре.Отгледала е 4 деца, все пак аз едвам се сдобих с едно и оставя да го гледам отстрани , докато тя се опитва да я "завземе". Толкова е свикнала тя да е главно действащо лице и да се прави всичко каквото тя каже, че сега не може да понесе че аз ще си гледам детето без да съм опряла до нея.
Много се извинявам ама исках някъде да споделя.Мъжа ми знае ама какво да направи , ту нея защитава ту мене (но в общи линии за него това не е нещо на което да се обръща внимание). Е да ама аз сега си седя в стаята за да не се засичам с намръщената и физиономия. #Cussing out
Пак се извинявам. Rolling Eyes
Сега извън тема "свекърви" да ви попитам , нормално ли е да седи по 3 часа будна? От едното ядене та чак до другото.Струва ми се че много малко спи дълбоко.Не плаче докато е будна а само гледа ама ми е чудно защо толкова дълго.Ту затвори очите ту отвори.

# 263
Мила Лейди,
следя с интерес и тревога вашата одисея и ми е мъчно, че след всичко, което преживяхте, се налага да се справяш и с нетактична свекърва Misc Ghost. Никога няма да разбера психологията на свекървите  afwitch и манията им да контролират живота на децата си, че и на техните деца (знам, че има изключения, но аз поне не съм ги виждала).

И ние преживяхме подобна криза, след като се прибрахме от болницата, но, слава Богу, поне засега, ситуацията е горе-долу овладяна - в смисъл, че стана ясно, че съвети и помощ се дават само ако бъдат поискани и пак ние преценяваме дали да се възползваме.
Пожелавам ти да бъдеш твърда и да отстояваш позицията си на майка, както и в най-скоро време да заживеете самостоятелно, което, вярвам, до голяма степен ще разтовари напрежението. Toilet

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 14:05 от antena

# 264
Лейди, проблемите в отношенията (сега не се засягай, просто имам много лични наблюдения) са двустранни. Първото дете е много особено и специално дете и майката не иска да го дава на никой друг даже да го докосне. Аз преживях същото с Иво, макар че моята свеки е от редките случаи на душа-свекърва  Heart Eyes При второто дете нещата се оправят до степен - приемаш повечето съвети (и даже се хващаш, че ги смяташ за добре обосновани и правилни) и си готова да предадеш детето веднага в ръцете й, а ти да се отдадеш на себе си и на малки радости като вземане на душ или пиене на кафе навън за половин час с приятелка.
Така че не се притеснявай, гледай си детето и не се чувствай виновна за това, че в момента си отдадена майка. Напълно е нормално.
А за коликите - ако на 3 седмици само се присвива от време на време - радвай се, това кажи-речи не са колики. И е нормално да остава будна дълго време. Щом е спокойна, няма какво да те притеснява  Hug Много ви се радвам, оня ден почнах да ти пиша дълго лично съобщение, но се скапа компютъра и ми секна вдъхновението  Confused Ако нещо те притеснява, питай  Hug

Антена, първото подстригване на Иво го правих на годинка и малко, резнах му бретончето и дългите висулки отстрани - в банята, вечер, залисваш да седи мирно, хващаш кичур по кичур и клъцкаш, а после внимателно изравняваш. Кичурите ги повдигаш малко нагоре (все едно решеш с пръсти и вдигаш нагоре), така косата става като изтънена и неравното личи по-малко. 

# 265
Никаква ме няма напоследък  #Silly Като нямам много неща на главата си, не мога да се организирам и по цял ден мързелувам и се шляя, без да я свърша никаква  ooooh! Не е за мен тая работа  Crossing Arms Последно време ставам с Лили в 9.00часа и денят ми минава неусетно  Confused Съответно чета на пресекулки и забравям какво съм искала да пиша  Rolling Eyes Карай!

Та , Лейди, докато те четях за свекито ти, стомахът ми се сви на топка, нали го знаеш онова усещане ? Аз съм преживяла абсолютно същото с моите свекъри, затова мога само да те посъветвам да следваш мислите си, не само да ги задържаш в себе си, защото един ден ще експлоадираш. Всичко ще се отрази единствено на теб и на малката Мишка, което не е никак добре. На мен психиката ми отиде на кино в този период от живота ми , защото бях повече от необходимото тактична . Да не говорим, че Ицко е много изнервен още от сега Sad Хич не се гуши в стаята си, ами смело и се пъхай в краката , завладей част от нейната територия и и дай да разбере, че оттук нататък ТИ отговаряш за семейството , което сте съсдали със сина и. Отстоявай смело позициите си, без да се притесняваш от последствията. Не мисли много!!! Действай първоинстинктивно. Знаеш законът на джунглата , нали  Wink В случая по-силната трябва да си ти. Тя е дала каквото се иска от нея да даде на света. Сега е твой ред  Peace Не задържай нищо в себе си, а го изсипвай на момента, колкото и да боли, защото по-късно остава по-трайни следи. Успех душицо! Наслади се на това, което си постигнала и не позволявай никой за нищо на света да ти го отнеме  Hug

Дианче,
благодаря, че попита  Hug Май работата не върви на добре. Лилия взе да кашля  Confused Ще и взема Проспан, че е суха - лаеща кашлица. Аз се пооправям, ама Сашо...ужас. Ицко е куче марка  Wink

Теди, оправяй се  Hug

Юлино, какви са тези неща от теб сега  Joy

Креми, имате си малко сладко ангелче  Heart Eyes

Тройката в метрото да внимава какви ги върши  Joy

Мале, що неща исках да напиша, ама нямам време  ooooh!

# 266
Ех, Юле, за първи път не мога да се съглася с теб  Crazy Ама то май зависи кой какво е преживял  Rolling Eyes На мен всички ми се чудеха защо не се възпозвам от "помощта" на свекитата, ама аз си знам какво съм преживяла в тези моменти  Sad При нас се получи точно обратното - свекървата смяташе, че моето дете е само нейно и никой друг няма право да го докосва  Shocked Дори и моите права се свеждаха до това да накърмя детето и да извършвам дейности, от които то ще запази лоши спомени, например слагане на капки в нослето или даване на гадни сиропи  Confused И държа да отбележа, че свекърва ми иначе е чудесен човек  Peace
Аз не веднъж съм казвала, че сега съм се вкопчила в Лилия, така както смяташ, че една майка се вкопчва в първото си дете и колкото и да ми е трудно , не бих заменила това усещане за онова отпреди близо 6 години. Дано не те обидя / това е най-малкото, което искам да направя/ , но все пак има помощ и помощ  Wink Едната е тази, която искаме да получваме, а другата тази, която ни се предлага.

Ох, съжалявам, че не мога да се изкажа разбираемо , но Сашо ми виси цял ден на главата  Twisted Evil

Ай, няма да се включвам повече  Mr. Green

# 267
  • София
Честит 1-ви Рожден Ден на малката чаровна усмивчица Деси! Пожелавам й да е здрава, да е нежна, фина и добричка като майка си! Краси, весел празник! Hug

Аз ще използвам, че Василия спи, за да предремна. Тая вечер мисля да си дам малко почивка и да ви се отдам по късни доби  Wink

# 268
Пак съм аз  Mr. Green

Много поздрави от Сладурчето  Party Добре е доколкото разбрах. В София е, а утре заминава за Смолян  Peace Не пише, защото няма време да търси интернет зали и най-вероятно ще пише от Смолян  Heart Eyes

# 269
Роси, не си ме доразбрала  Laughing  Аз не съветвам да слуша съветите на свекито си и да й предаде грижите за Мишето - точно обратното. За да преодолееш това чувство на обвързаност с бебето, трябва да му се отдадеш напълно. Аз се чувствах най-спокойна, когато се преместихме от Пловдив в София и се отдалечихме от всички, предлагащи помощ. Не исках да си ходим обратно и не исках никой да идва (даже и след като забременях) в продължение на година сигурно. И се чувствах страхотно - макар че бях сама, имах време за всичко и си имах Иво само и изцяло за мен. Предполагам, че ако ти си имала възможност да имаш Ицко само за себе си, сега нямаше да си, както казваш ти, вкопчена за Лили. Не че е лошо, за мен си е най-нормалното нещо на света. Това обвързване просто трябва да се изживее, иначе няма начин да се освободиш от него и почва да избива в лоши чувства и мисли. Затова е добре да се живее самостоятелно, а ако не може - майка си има бебе, а свекървата  - внуче. Кое е по-важното? Ами бебето за майката, естествено. Тя поема отговорността.

Общи условия

Активация на акаунт