Купонджийски месец настана - една година аз съм НОЕМВРИйска мама

• 11 760
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Хелоу  Simple Smile

Приспах Стефан, взех си душ, сипах си биричка и седнах да ви чета.

Дианче, много лошо че не могат да установят какво му е на Павката  Sad Дано не е сериозно. Praynig
E&M аз не виждам какво му е малкото на кг - Стефан е 9,200 и 72 см и мойта лекарка каза че е идеален. За кърменето пък ми каза - до 2 години да си цока човека като иска Simple Smile
Сладурка, приятно разкрасяване  Simple Smile
Кате, честити обички.
Лилчо, честито 7-мо зъбче.

Уф, нещо не нагласих часовете на АБ и след малко трябва да го събудя Стефан да му го дам. Дано не се разкриви много и после бързо да заспи пак.

Гале, спокойно, ще се отмирише - не е опасно.

Ох, нещо ми липсва мезето за бирата и отивам да видя какво ще изровя.
Лека вечер   bouquet

# 31
Куку! Hug

Преди малко си дадох повивалника и столчето за кола и някои други дреболии на моята бременна дружка и така мило ми стана...спомням си какви трепети бяха миналата година по това време. Heart EyesАбе, майчета - дето - вече - минахте - РДта - на - децата си Mr. Green, чуствахте ли се странно пред рождения ден? Аз съм една хем превъзбудена, хем развълнувана, хем страшно носталгична, искам само да гуша Мона и да я целувам, разглеждам си снимките й като новородена, абе странно ми е... Simple Smile

Дианче, брейй какво става?? ThinkingДано смъкнете тази Т и да се оправи миличкия Павка. Hug

Ели, аааа, как ще плачеш за такива работи??Много добре си наддава детето, я стига. Аз с моя беден кърмачески опит знам, че 300 гр са си много добро наддаване, а пък за нашите "дърти" магаренца Grinning май грамчетата нямат такова значение вече. Wink Айде успокой се. Hug Мария има уникално красивив очи. Heart Eyes

Таш,я дай на детето един шоколад от Своге и не се излагай. Laughing Бе тия доктори понякога ме шашкат, чавка ли им изпива акъла, временно умопомрачение ли е?? newsm78

Кате, ма мале, да й изям ушите аз на тая кокона! Heart Eyes

Ванилия, айде давай да те видим.  Simple Smile

Момичета, аз май 85% е сигурно, че ще идвам на общия РД и като мине сега на Симоната ще започвам да се вълнувам от предстоящата си среща с вас. Hug

Лека и спокойна!  bouquet

# 32
  • София
Дианче, стискам палци бързо да се оправяте и вече никакви болести  NaughtyHug Hug Hug

Нинка много ви благодари за милите думи и ви изпраща целувки

Дита, нали знаеш - за среща с нас - прически- мрически-маникюри-педикюри  Peace  Joy hahaha Joy
/ Не се излагай бе жена. Ние си се знаем  Laughing /

Лилчо, честито 7-мо зъбче.

Роси, на мен пък ме се отварит всичките снимки без проблем.

На Таш одеве пропуснах да кажа - приличаш на момиченце. И с таз изправена коса.... Снимки трила моля ти се  Crossing Arms.

Аз всички бебешко и розово  hahaha дадох на приятелката ми - роди на 15 септ - и сега като видя с нещо наше облечена госпожицата ми е едно мило и драго. Все едно Нинка гледам. И тя една бузанка  Heart Eyes

# 33
  • София
Здравейте, чудесни момичета!

Честит първи рожден ден на Никола на Венчо и Венислав на Eliq! Да са живи и здрави малките ноемврийски юнаци!

Дианче Защо така Павката? Едно приятелско дете беше точно със същата температура цяла седмица, заподозряха мононуклеоза, а накрая се оказа, че го е повторила скарлатината, а я беше карал само два месеца по- рано. Дано скоро разберат причината при вас и да се излекува сладурчето!

Аз позачезнах, но последния ден го прекарах в опити да разбера защо компютъра постоянно си прави сам рестарт Shocked Междувременно и наглеждам едно много проходило момче, но това го знаете.
Благодаря на всички стискали палци за моите венци  bouquet Размина ми се баш операцията, а сега ще ми направят някои по- леки, но все пак неприятни процедури. Слава Богу нещата не са толкова зле колкото си мислехме със зъболекаря и са поправими. Интересното е, че вероятно проблемите с венците са довели до преждевременното раждане и недохранване на бебето. Казвам го, за да го знаете и вие при следващо забременяване.  Peace

За шоколада-не мисля да давам /а и да давам да дадат/ такива неща в близките две- три години. Освен всичко останало шоколада превъзбужда и енергизира, а аз от такова нещо нямам нужда, че и без това дечко не знае що е умора. А доста педиатри ще направят добре ако не лежат на наученото през 70-те в университета между две вечеринки / и съответно позабравено през изминалите 30-40 години/, да не са така самонадеяни и да следят новостите в своята област. Аман от глупости. Същото се отнася и до наддаването. Моето момче преди наддаваше по 200- 300 грама, а сега почти по килограм, но това са си периоди. Моето педи ми обясни, че има различни периоди на по- интензивен растеж следвани от по- умерени и те не са по точен график. Та, сълзите да спират и Ели ако знаеш колко ти завиждам, че още кърмиш. Аз бях предимно помпаща почти 10 месеца и така и не се почувствах истинска кърмачка. Sad Пак бая издържах и дори бях обявена за мазохистка от няколко приятелки.

Всички снимки са страхотни, а за поканата на СЕМ да не говорим.

Щеше ми се да отразявам и да отбелязвам, но съм много изморена и ме наболява гърлото ,то ще пийна чайче с алкохолче и ще се опитам да включа по- подробно утре.

Лека и приятна нощ!
 Hug

# 34
  • Pierrefonds, CA
Ditta, тук нищо не казват, ами мерят, нанасят едни точки и ако кривата спадне малко, хайде - има проблем  Sick

Само за снимка, ако знаеш какъв съм трън в очите на доста хора около мен заради кърменето, не че ми пука много, ама то не са приказки  Sick  ooooh!. Сега пък и този педиатър... Добре, че майка ми ме подкрепя  Simple Smile

# 35
  • София
Добър вечер, мили дами   bouquet

Много сте писали, тамън ще има за какво да се изказвам  Mr. Green

Аз съм против шоколада поне до 3 годишна възраст, ако удържим естествено. Той е доста силен алерген и няма нищо толкова ценно в него, което да не може да се набави от друга храна. Ако е за желязото, има сто други начина да се получи.

Дианка, стискам ви палци! Сигурно ще излезе накрая някоя тъпотия, ама само да си отровите нервите...

Цеце, не се стискай, ами сподели да ти олекне. И не позволявай на работата да те засипва, че тя никога не свършва. А колкото повече носиш на бой, толкова повече ще те товарят. Аз много умея да давам тоя съвет, ама питай ме дали го пазвам  Mr. Green

Таш, Лили, перфектни сте на снимките! И вие, и сладките ви бебчовци.

Дита, радвам се, че шанса да дойдеш на рд-то е толкова голям  Wink И аз съм в същото носталтично настроение като теб, даже по някоя сълза проронвам от време на време. Не разбрах как мина времето, кога стана на 1 година моето съкровище  Heart Eyes Ние с мъжо съвсем се замислихме дали да не се почваме за второ  Mr. Green Само доки да разрешииии

E&M, относно качването, Кари яде здраво и качва по макс 300 гр. на месец. Педи каза, че е нормално на тази възраст дори да име месеци без качване. Важно било да не се сваля. Иначе, ако задържа, е ОК.

Скреч, Таш, мен много ме кефи чувството ви за хумор, както и да го наричате. Аз съм горям фен на черния хумор, така, че Скреч, при пълна конфиденциалност, на общия рожден ден, може да ми покажеш част от репертоара си  Wink

Катюша, честити обеци! Страхотни муцунки прави малката, браво!

Арабелка, Кари рядко яде на парчета, мога да я излъжа само с кашкавал. Него го мори страшно. Режа й на малки парченца и с голяма прецизност си ги изяжда всичките и реве за още. Обикновено бисквити, солети и сухари също яде на по-големи парчета. Ако обаче в яденето й има парче, веднага го плюе  Mr. Green

Дотук ми беше паметта, лека от нас  Hug

# 36
Ето:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=307853&pid=8877271

Таш,
досега ти писах ЛС, ама в крайна сметка не го изпратих  Rolling Eyes

Лека вечер!

# 37
  • София
Роси, на второ четене  Mr. Green забелязах един доста закачлив поглед. Намирисвами, че е след гоститУ   dancing Kissing Heart dancing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=307853&pid=8879723
 Hug Шегунав се - страхотни сте - мисля, че бях на РД в Свиленград   ura

# 38
  • София
Ох, толкова много неща имам и искам да ви понапиша, обаче съм в кофти период нещо. Имам чувството, че ми убягват нещата и нищо не върша като хората. Трудно ми е да го обясня, Креми, но аз си имам такива периоди и явно ще чакам да ми мине. А и не обичам да се оплаквам  Rolling Eyes Както и да е.

Реших да приключа за днес, че тя работата верно няма свършване, но пък като отложа нещо, после ми идва двойно и все мен си чака. Затова гледам горе-долу да движа в някакъв график, че и Василия си иска своето и с нея няма как да отбия номера. Обаче се замислям дали да се хвърлям в един проект, за който никой не ми е давал зор и започнах от чист професионален интерес, а реално няма да ми донесе никакви дивиденти. Хем ме сърбят ръцете, хем си мисля какво допълнително натоварване ще поема. Май ще го туря в чекмеджето да отлежава Thinking

Дианче, аз все се канех да те питам как е нослето на Павката, но нали позачезнах тия дни и така и не те попитах. И сега гледай какви работи стават Sad Как пък да не могат да разберат тая Т от какво е, бе? То да е 37-38 иди-дойди, ама 40 градуса толкова време да поддържа, и то при положение, че е на АБ?? Дано още утре да имате вярната диагноза и да се атакува проблема, че направо не те виждам, душицо. Мъчно ми е за теб, да знаеш, и много много стискам палци на Павката бързо да се оправя! Praynig

Дита, тия 85 процента ги приемам само ако са от 85 възможни! Crossing Arms Няма тука да ни пускаш мухите и после хън-мън, ама аз таковата не мога да дойда  Naughty Направо си идваш и това е! Няма какво да го обсъждаме повече  Hug
А иначе за емоциите преди РД на детенце - същите Радини вълнения ме тресяха и мен, а предполагам, че със всички е така. Просто си се отдай на щастието и си поплачкай, като ти дойде музата Heart Eyes

Роси, да й изям сукмана на твойта гуспойца. И чепика също  Heart Eyes  Надявам се при вас процентите за присъствие на 30-ти вече да са 100, нали така? Whistling

Мацки, за тия пари сега ми е неудобно като чета, че става въпрос. Айде дано да не опра до въпросните 50 лева, обаче ако ще поръчваме и торта, а ние ще поръчваме, ще трябва и тя да се капарира. Не знам какво да се разберем, тъпо е някой да се вдига от другия край на София, че да остави на 5 или 10 лева. Аз затова и не го поставям въпроса. Но ако искате, който има възможност, както Юлчето, да превежда през e-pay, може да ми пише на ЛС, да му изпратя IBAN и да пусне една 10-тарка  Wink /то така или иначе ще излезе не по-малко от 10лв. на човек/, и с парите, които се съберат, да ходя да оправя и тортата. Но аз не се натискам непременно да извърша тая мисия, да не си помислите сега  Mr. Green Работа си имам и без това като за целия китайски народ  Peace

Снимчице, само на теб да кажа - радвам се, че случаят не се е оказал толкова тежък и няма да се подлагаш на мъчителни манипулации и операции. Стискам палци да мине леко и безболезнено!

Сладур, айде да ги разбиеш и утре  Hug

Ами това е, скъпи ми, доникъде не си дописах, ама по-добре да лягам, че ме знаете кога ставам. Майка ми си замина днес, няма отмянааааа.....Добре поне, че е петък.

Лека нощ!

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 00:07 от Цецето

# 39
Дианка, много съжалявам, че Павчо е зле  Sad.  Стискам палци да открият причината възможно най-скоро и ви прегръщам много.

Ели=== и аз да кажа за кг и Васето беше качил 350гр последния месец, а и напоследък по толкова май си качва. Ама и при вас ли има педита от старата школа бе ужас Laughing Аз пък си мислех, че извън БГ кърменето до по късна възраст не е необичайно, дори напротив, точно тази вечер точно това обяснявах на мъжа ми Thinking А ти много ме изненада, нещо съм в грешка. Ами според сменяй педиатъра задължително.

Роска аз разгледах снимките без проблем. Преди време наистина сайта често прекъсваше, но скоро не ми се е случвало, аз все там качвам  33uu.

Кате тая Ниночка сладка е прелестна, а пък с тези обички мани-мани голяма мадама Heart Eyes

Арабела ще го пращам вече аз 3в1-то Laughing

Ванилия зърнах аз още днес някъде из темите новия красящ аватар. Страхотен сладур е Рони  Heart Eyes

Гале видях, че си тук и много се изненадахм, че не спиш Grinning

Васето благодари на всички ви за честитката за зъба Grinning

Айде лека на всички

# 40
  • София
Я ми обяснете как успявате да не викате пред детето? Не знам как може Коце да ми вдига кръвното все когато съм с детето  Crossing Arms (на практика 24 часа). И не стига, че ми се налага да викам, ами и той вика  Close . Абе цирк и то пред детето, а мишленцето мига, мига и гледа ту мен, ту баща си  Sad .

Вие слагате ли вече възглавници на децата? Аз още не, но хлапето се катери по моята.

Тали, тая вашата педка като предлага толкова смело шоколадче на малките дечица, питай я после как ще лекува прецакан черен дроб. Бреййй, добре че е какаото, че инак желязото голям дефицит ще излезе.
Верик, брато живее на булеварда  Mr. Green . На Софийско шосе в блоковете е на квартира. А имам и вуйчо в Перник, който живее там при стръмните улици над автогарата.
ЕЛИ, ама какъв е тоя мухльо, бе! Как разбира, че нямаш кърма? Да не се е опитал да суче от тебе  Crossing Arms Май последното, което е чел е учебника през татово време. Я му тегли една  Twisted Evil . И аз като казвам на моята лекарка, че имам кърма, тя разправя:"Но сигурно са капчици само"   smile3516 После се оказа, че не бил пораснал Митко, защото го мери на различни кантари. И ти се разкрещял, викаш  Shocked . А ти тихичка ли си или можеш да се защитаваш? Не му се давай на недоучилия!
 Евала на майка ти, а моята не ме подкрепя и да знаеш какви ги бръщолеви: недорасло ми било детето, анемично било, или пък вика:"Какво се правиш на интересна, ма? Само ти си гледала дете, а ние трева сме пасли" Ама нека си дърдори, гледам да не и обръщам внимание.

Хайде чао, че се разбушувах тука! Т'ва лекарите на Таш и на Елито така ми вдигнаха кръвното, а нали съм си младо яре, кръвта кипи  newsm68

# 41
  • Pierrefonds, CA
Скреч, няма какво да ги обсъждаме противниците  Twisted Evil  Тук педиатрите много набързо преглеждат, след като вече са измерени от сестрата. И ако има нещо за казване го изпяват и bye..Няма време за защити.

Lilcho, според официалните препоръки на канадското МЗ кърменето трябва да продължи 2 год. и повечеSimple Smile

Лек ден на всички !

ЧРД на  Бояна и Надежда !   newsm38

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 04:53 от E&M

# 42
Добро утро!

Ние днес сме доста ранобудни, че ще ходим у нашите да си нарзяваме дърва за зимъска  Party
Мислех , че ще имам възможност да попиша, ама мъжо тук ме занимава с новото двайсет на баща ми - черешова градина  Crazy Свалях им разни материали за образоване  Laughing

Дианче, надявам се, че днес сте по-добре  Praynig Не ми харесва тази върволица от неприятности при вас  Confused Дано успеете да я преборите в най-скоро време  Praynig

Таш,
не мисля, че трябва да ревнуваш Алекс от майка си  Peace Вярвам, че тя е умна жена и слуша какво и казваш  Peace Моята свекърва се вкопчи в Ицко като удавник за сламка, когато се роди и му даваше и позволяваше всичко, за което аз нямах достатъчно време или смятах , че не е необходимо  Tired Първоначално аз бях само дойка, а тя извършваше всички необходими процедури. Беше разперила като орлица крила над него и не допускаше друг да припари доне него. Принуждавал съм се да го будя по-рано , за да мога да му сменя памперса АЗ, а не тя, на което тя отвъщаше с поглед, изпълнен с гняв  Rolling Eyes Аз бях малко глупаво момчиенце, което смяташе , че с доброто си отношение към хората, може да промени света и в чстност хората в него  Tired А когато се осъзнах и застанах смело пред нея , предизвиках непияъзн към себе си, подкрепен с куп обиди от страна на свекъра. В крайна сметка не говорих на свекито 1 година, а на свекъра 2, но допуснах голямата грешка да реша, че детето трябва да познава и своите баба и дядо и не го изолирах от тях. Те се възползваха и на всичко, на което аз казвах "Не!", те казваха "Да!" , т.е позволяваха му да ги удря и обижда и се забавляваха с това, защото видиш ли той е още малък и не се сеща  Tired Смееха се на всички непозволени неща, които Ицко правеше и всякакви такива неща, в които не трябва да се възпитава едно дете. А аз бях в ролята на звероукротител, т.е налагах забрани . Знаеш, че децата са първоинстинктивни и естествено, че детето предпочете да бъде там, където всичко му е позволено  Tired Дърпаше се от нас и все търсеше баба си. Много години чаках да дойде мигът на разплатата  Twisted Evil Сега да си сърбат това, което сами си надробиха. Търсят адекватна реакция от мен , но какво очакват да направя, след като те навремето не реагираха, както аз смятах за добре. Важното е , че детето се осъзна и разбира, че по-важен човек от мама на света няма. Затова и сега така съм се вкопчила в Лилия и няма да си позволя да допусна грешката с Ицко. Може да ми е трудо, но само физически  Peace Психически се чувствам страшно удовлетворена  Peace

Цеце, хайде влизай в крачка , че ни липсваш  Hug

Деска, с всеки РД ще изпитваш същите трепети. Отдай им се изцяло, няма по-мило нещо от това  Heart Eyes

Съжалявам, но ще е до тук, че нямам време  Rolling Eyes

Хубав ден!

П.п: Я да изпуша още една цигарка  Sick

Снимчице, много се радвам, че ти се е разминала операцията  Party

Катюшке, баш тази снимка ли откри да изтипосаш тук  ooooh! Ей затова трябваше да ги подбера  Laughing

Ели, аз така и не разбрах къде му е проблема на вашия педиатър  Rolling Eyes Лилия от 7-8 месеца насам слага само по 300гр на месц  Peace

Скреч, Лилия има една малка възглавничка, която не използва  Laughing

Сладурче, чакаме добри новини от теб  Hug

Галенце, Никича кротна ли се вече  Hug

Относно шоколада естествено съм против, обаче не успях да опазя Лилия от захарните фигурки от тортата  Sick В резултат цялата ни къща е омазана в захарни лиги  Mr. Green Много нахална е станала - иска ли нещо, докопва го  ooooh!

Айде, фаспаузата ми свърши  Laughing

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 07:29 от Роси_

# 43
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЯНА И НАДЕЖДА!!!ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!   bouquet   bouquet   bouquet

Хайде ставайтееееееее  Party

# 44
Еййй,много спите всички бе  Rolling Eyes
Дианче мила,много ми е мъчно за вас  Sad дано се разбере вече какво му е на Павката и да минава бързо  Praynig Прегръщам ви силно и като ти остане малко време пиши ни как си  Hug

Общи условия

Активация на акаунт