Купонджийски месец настана - една година аз съм НОЕМВРИйска мама

• 11 767
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте милички!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ СЛАДУРКОВЦИ!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ , ДА СЛУШКАТ И РАДВАТ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ!
Само минавам да ви понагледам и ще тичам ,че днес ще водим баткото отново на лекар   Twisted Evil.
Ние сме добре ,ходихме на консултация  ,взеха ни кръв и урина.
Нашите резултати са доста скромни - 9 кг и 74 см.
Изобщо не плакахме като ни вземаха кръв .Даже проявихме интерес към шишенцето.
Дианче,дано се бързо се разбере какво му е на Павката Praynig,та да започне адекватно лечение.Много висока Т подържа ThinkingИма ли възможност да е нещо недоизлекувано?   А ти как си?

# 46
  • София
Роси, ко й е на снимката? Страшна си е тва е  Heart Eyes.

Отново рожденници  bowuu . Честит рожден ден на Бояна и Надежда! Да са живи и здрави и много щастливи!

Честито и на всички Филиповци. Да им е свято името   bouquet.

# 47
Привет!

Приспах мъжа/малкия де/ и седнах веднагииически Simple Smile  Laughing
Лилчо - влизам с паролата си веднъж на ден и така стоя до другия, за да не натискам постоянно след като изтече сесията ми, ама не съм посред нощите като вас "у форумЪ"
Софич - мерси за закуско-кафето Simple Smile
Цеци - липсваше някак в темата ни и се радвам, че намери време да се подпишеш подобаващо в нея.
Роси - много увлекателно пишеш, харесва ми как се бориш за своето, то само препатил човек се държи така силно за личните, наистина важни неща.!
Ели== много ми допада,че пишеш по-редовно, преди май не те срещах толкова често  Hug Hug Hug

Честити Рожден Ден на порасналите деца:
Бояна и Надежда!

# 48
Честити рождени дни на Бояна и Надежда!

Този лаптоп ме съсипва. Ако по  някое време днес стана саркастична, да знаете, че той е виновен.

Дианче, много лошо, че не могат да открият какво му е на Павката. МИличкото.
Дани също поддържаше 2 дни само температура, след това един ден му нямаше нищо, точно помислих, че съм се отървала леко този път и на следващия ден почна да грачи - бронхит.

Роси, аз отворих снимка.бг ама тази снимка, дето Катюша я цитира, милостиво не я бях забелязала  Mr. Green И аз много харесах сукманчето на Лили, а Иво като й видя петлето (има същото), се строи до мен и той да гледа снимки. Между другото на Иво прякора като малък му беше педя човек - лакът нахал. Толкова любопитно и нахално същество рядко е пълзяло по нечий под.

Ели, добре че не съм попадала на подобен педиатър, можеше и да ми отнемат детето за лоши грижи  ooooh! Иво качваше от края на 4-я си месец до 1година и половина по 200гр на месец. Това даже не е крива, а права, да не говорим, че е изцяло под нормите за дете, родено 3,4 кг. Теглото му все още не беше утроено на година и половина. От друга страна ядеше като прасе и не боледуваше. Захранването и после отбиването (съответно почна да пие АМ) въобще не повлияха на наддаването.
Аз какво съм виновна, че всичко, което влиза отгоре, после излиза отдолу в също така големи количества по 3 пъти на ден (фабриката за пампи сигурно само за нас е работела) или че в будно състояние не спираше да търчи?
То е много лесно да гледаш разни таблици и да не се съобразяваш с индивидуалния растеж на детето. Сменяй го тоя педиатър, за нищо не става. Ами ако минеш изцяло на АМ и пак не расте, тогава какво?

Скреч, възглавница се дава, когато обиколката на гърдите стане по-голяма от обиколката на главата. Иначе Иво почна да търси възглавница на около годинка, а ДАни вече обожава да се метне до главата м ии после полека да ме избута и да завземе възглавницата.

Това е засега, че Дани се събуди и ще ги извеждам. До кухята и обратно, да не вземе да им хареса прекалено много.

# 49
Да ви се оплача . Ние пак сме на АБ Twisted Evil #2gunfire #Cussing outЗащото тези некъдрници не си свършили работата като хората. Оказа се ,че само са ми тровили детето 1 месец ! #2gunfireРезистентен е към почти всички АБ с които са го лекували !Направооооооо!
Медицина ли трябва да завърша ,за да съм сигурна ,че ми лекуват детето като хората!? Аман от недоучили лекари!

# 50
  • София
 Grinning

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 13:45 от Цецето

# 51
Добро утро!

Софи, благодаря за закуската!

Честит рожден ден на Бояна и Надежда!

Благодаря за отговорите за консултациите - при нас от 6-ти месец са на два месеца, а отсега стават на 3, което хич не ми харесва. Арабела, следващата ваксина е срещу Мorbili-Rubeola-Mumps - тя е една и съща в цяла Европа /другите континенти не съм ги проучвала Wink/ - п онашия календар се слага на 15 месеца. После на 18 месеца има реваксинация с Пентаксим и после до навършване на 6 Години няма боцкания. Аз се чудя дали да не ваксинираме Рони срещу кърлежи, лаишки казано - ако реша трябва да започнем през декември. Обаче трябват 3 дози и се чудя дали да го мъча - аз през живота си кърлеж не съм виждала. Другото ми чудене е относно ваксините Менингококус С и Хепатит А. Ако някой има мнение за тези ваксини, ще се радвам да сподели. И трите са доброволни, затова ми е чуденето.

Ели, много гадно това педи! ooooh! Компаниите за АМ да не би му дават комисионни?! Предполагам, че Мими е утроила теглото си от раждането поне долу-горе /Рони без 100 гр./. Имам едни БГ таблици, според които "нормата" за наддаване за 13-ти м. е 300 г., за 14-ти и 15-ти - 250 г и после доста месеци е по 200 гр. В Унгария пък изобщо не гледат таблици - щом детето е жизнено и енергично, проблем няма. Peace Освен това ти най-добре знаеш дали детето ти е гладно. Учудвам се на енергията ти да го кърмиш на 2-3 часа. Аз кърмя 5 пъти на денонощие и това ме изтощава достатъчно. При Рони забелязвам, че кърмата му е като напитка - когато е жаден ме дърпа за блузата, когато е гладен - ме води в кухнята. Joy Ако е гладен и само го кърмя, не минава номерът, после пак ме дърпа към кухнята. Та, то детето си знае. Grinning На нашето педи не съм споменала, че още кърмя - сигурно и тя ще ме закопае - обаче като не пита, не казвам. Peace
За АМ и прясното краве мляко - не помня тук ли писах, но получих едно писмо от Милупа, в което рекламираха тяхна млечна напитка след 1-годишна вързаст - сравняваха майчиното мляко, тяхната напитка и кравето мляко. Тяхната напитка, тук този тип се нарича бебешко мляко, беше много по-близка по състав до кърмата. Никой производител на краве мляко не ми е пратил реклама, затова купих напитката на Милупа. Joy Мисля да я ползвам като преход към прясното мляко, но възможно най-късно, на този етап в малки количества и само при готвене. Иначе от Милупа твърдят, че според специалистите е добре до 3-годишна възраст да не се пие прясно мляко - естествено, че е добре за тях, пълни им сметките. Joy

На Рони така и не му взимаха кръв и пиш, изследвания се правели само ако има проблем. newsm78 Като дойдем в България, ще му пусна.

Бързо оздравяване на Павката! Hug

Тиана, дано и твоето момче се оправи бързо! Hug

Роси, явно  бгфото не се зарежда добре от чужбина, същият проблем имам и с vbox - нищо не мога да видя оттам. Снимките на Лилчо ги видях само в малкия размер. А вашите от снимка.бг  се зареждат без проблем.

За възглавниците - Рони спи на една 5-мм-ова, която едва ли усеща изобщо.

По-късно може да пиша повече, че сега свекърът ми ще идва да гледа Рони, а аз ще излизам самосиндикално.  Flutter

Няма да проверявам за грешки! Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 11:39 от Ванилия Канелска

# 52
  uraЧестит рожден ден на Бояна и на Надежда. Да растат здрави и да имат щастливо детство! newsm59

Дианче, дано Павката оздравее по - бързо. Hug Лили изкара вирус с тридневно поддържане на висока температура. Не разбрах при вас обаче колко дни сте така, ще се върна отново да чета.

Тиана, лекарите трябва да изписват АБ след антибиограма. Не просто - ей, така! #2gunfire Оздравявайте по -бързо и вие! Praynig
Катюша, и аз вече съм на вълна да пробием ушите на Лильока и да й поставя обеци. Боли ли всъщност тази процедура?
Роси, снимките от РД ги видях без проблем. Лили е пораснала много и изглежда по-голяма от едногодишно дете! Сладурана! Grinning
За аватарите... ами прекрасни са децата. Но да не изброявам - Ники, Рони, Кари......
Лили вече е с осем зъбчета. Пържолите отхапва с лекота Laughing Все още не се е пуснала да ходи сама, но хората като я видят вън как я водя за ръчичка смятат, че вече проходила.
Хубав ден ви желая и до скоро!

# 53
Честит рожден ден на Надежда и Бояна!

Здравейте,

Дианка, стискам палци Павката по-бързо а се оправя. Аз при висока температура освен оцет използвам и вана с вода 2 градуса по-ниска от температурата на детето. Върши работа доста бързо и не мирише толкова лошо.

Ванилия, и аз го гледах това мляко на Милупа в сайта им, но в БГ не го внасят (или поне аз никъде не съм го видяла). То като идея е същото като Нестле джуниър. Ники (баткото) пи такова до след 3 години.

За шоколада - Милупа имат каша Страчиатела, за над 8 месеца, която е с парченца шоколад, Тошко много я тачи  Wink Видях и една просто "Шоколадова" пак на Милупа но не съм я пробвала. А иначе освен магнезий в шоколада има и Витамин Д, което е моето оправдание аз да се нагъвам с шоколад Joy

Възглавница на Тошко още не съм слагала, той по принцип спи из цялото легло, тъй че не виждам смисъл. Иначе имам една на Чико за над 5 месеца от тези с дупките против задушаване, но не сме я ползвали. Напоследък гледам, че си събира одеялото на топка и ляга отгоре, дали пък не си търси възглавница newsm78

# 54
  • Варна
Здравейте и от мен  Hug

Честит Рожден ден на малките рожденници!

Вчера уредих Влади с костУма  Mr. Green Останах аз недоскипрена  Confused Също така се сдоби с първия си подарък - колело от леля. Мнооого е доволен. Не можем да се разберем краката къде да седят -  аз му обяснявамче трябва да ги сложи на педалите или степенките, но човека е убеден че се държат на кормилото  hahaha
Дойде ред и аз да се пУфаля - снощи Влади се пусна и направи 3-4 крачки сам  bowuu Не остана време баница да правя, така че месенето на питка за прощъпулника няма да ми се размине. Но ще трябва не знам колко да почакаме 3-4 крачки не стигат  Naughty

Арабела, тебе те сърбят ръцета за роклето, а мене за фотосесията, че пусто мноооого пари искат.  Whistling Колкото за една сватба  Confused Обаче какви снимки правят.... Ако реша ще трябва мъж ми да не разбира чеееее  fight
Вие  шоколад се чудите дали да давате, пък за кока-колата се стискате  hahaha Снимка на Влади с пепелника няма да публикувам, че ще ме разпнат   Naughty  Mr. Green

Дианче, стискаме палци Павката бързо да се оправя. Имаш подкрепата ни  Hug  Praynig

Скреч и на Влади не му се разминават сцените и кавгите ни. Опитваме се уж да несе караме пред него, ама как да си мълчиш като в главата ти ври и кипи  #Cussing out А няма и къде да пратим детето, та да се накараме и навикаме на воля.

За шоколада и аз към против, но пък като докопа нещо как да му го измъкна от устата. Влади е ял от кръглите бисквите, които са полети с шоколад. Не остана впечатлен обаче, което ме радва. И не виждам смисъл да му се дава при положение, че не може да го оцени  eat

За възглавницата - майка ми започна да го слага преди месец, когато бяхме в Турция. Но пък Влади от доста месеци - не помня колко -  обиколката на главата му е по-голяма от гръдната. А иначе не че се задържа върху нея. През ноща се върти - спи върху мен, върху моята възглавница, а сутри редовно го намирам в краката ми. На калъфката на възглавничката има кученце и като му кажа - гушни кученцето и той си ляга. Това трае 5 сек обаче  Laughing

Ели, при нас консултациите до годинка са всеки месец, след това са през три месеца. И на 1г. и 1 м. има ваксина, следващите не ги знам на изуст Simple Smile

Канела и аз да кажа че Рони е страхотно изглежда на аватара. Сигурно на живо е още по-голям чаровник. Обожавам този нюанс на синьото. На Влади също му стои много добре.

Говорих с Цецето - не се притеснявайте за телефона ми  Wink

Отивам за манджата и украсата за рождения ден. И свещичка да видим къде ще намеря  Rolling Eyes

# 55
Привет!
Цеце, пуснах ти го.
По-късно, като имам повече време, пак ще пиша.
Лек ден засега!

А, тя Валенсия писала вече.  ooooh!

# 56
Привет  Hug
Разходихме се с Таничка,взехме изследванията,хемоглобина и е 120  Peace Приспах я сега,аз си направех едно мокачино,сипах си портокалов сок и набивам шоколодови баклавички  smile3534  Днес съм решила докато детето спи да се шлая из форума  smile3521
За шоколада смятам да не бързам,докато мога ще отлагам това опитване,е имам предвид горе-долу 1-2 години още де  Rolling Eyes
Скреч ами ние се съобразяваме с повишаването на тон не само заради детето,но и заради това,че живеем и с други хора,но поняко се случва да се караме,ми то е неизбежно  smile3506
Ванилия,Таня до 1 год. пиеше Милумил и на 3-ката имаше реклама на това мляко за след годинка за което говориш ти,но ми обясниха че в България не се внася изобщо  newsm12
За възглавницата,Таничка все още спи без,имам 3 по принцип,но незнам кога ще влязат в употреба  smile3503
Тиана  Hug дано скоро се оправи и твоето момченце,стискам палци  Praynig

# 57
Пу, да му се не види, чета, чета и си мисля какво ще пиша, пък като му дойде времето , всичко забравям  ooooh!

Тианка, в крайна сметка направихте ли на Христо антибиограма, не разбрах  Embarassed , да не го тъпчат излишно с Аб детенцето. Много е тъпо, че изписват каквото им дойде на ум, с очакването да подейства, както на предишния им пациент  Confused Аз например за такова нещо антибиограма чух за първи път преди 2 години  Sick, та кой да ми каже, че има такова нещо  Confused Сега си изисквам, когато ми се налага нов вид АБ  Peace
Дано вече този да ви помогне  Praynig

Валенце,
честити ви проходили краченца  Heart Eyes Аз моята я изчаках около 10-тина дни и тогава направих прощапулката  Peace
Бе я ти пък пепелник  Stop Лилия онзи ден нагъва тютюн от цигарите на баща си  ooooh! Добре, че я спипах у време , та го извадих от устата и. Беше много разочарована, че я хванах  Mr. Green
Честит ви тУФалет  Heart Eyes Ще чакаме с  нетърпение да го видим  Hug

Арабелка,
все забравям за тортата да ти кажа, че в действителност цветът не е толкова наситен, но пак е хубава  Peace Ама наистина съм очарована от тортите на Неделя  Crazy Досега толкова вкусна детска торта не бях яла  Heart Eyes Само се чудя дали всички детски торти са им с един вкус  Thinking Я мамите дето имаха Неделска торта да споделят  Hug Нашата беше с кафяви блатове, леко сиропирани, с млечно-дъра-бъра крем, а глазурата е такава захарна една  Rolling Eyes Има такива прасковки, ако се сещате   newsm78

Ах, Юлия Копринкова,  Joy Ей го тук до мен това същество - лежи на земята, разпръснало солетки, хапва си, потропва с краче и си тананика  Whistling

Тотонто, с този бебешки мъх, дето имаме за коса на главата си, не знам как ви изглежда на по-голямо дететнце  Joy Ама тя и галето каза, че и изглежда по-голяма  Thinking А аз толкова исках да е миньонче като мен, пък Ицко да е висок и едър като баща си  , пък те май ще обърнат ролите  ooooh! Да са живи и здрави, другото е бял кахър  Laughing

Канелка,
с този въпрос за консултациите ме озадачи  Thinking Аз защо съм решила, че като направим имунизацията на 13 месеца, после ще отидем на 18 и после вече на всяка кръгла година  newsm78 Ми, така си беше с баткото  Thinking

Приказливке, Лилия ми се опъпчи от въпросната шоколадова каша на Милупа  Confused Ти нали ме посъветва да и дам още веднъж, за да съм сигурна, че е от нея, ама аз не посмях  Confused Да взема да я пробвам и ако пак се опъпчи , да си направим някакво кремче, а  Mr. Green

Гале, много телеграфно, бе  Naughty Кажи сега, като е по-хладно, побърква ли те вкъщи Никича, а  Mr. Green

Катееее, Кате, той погледът хубаво е след гостито, ама е безсмислен  Whistling В Понеделник съм на контролен преглед, ама от вчера пак не мога да си намеря място  Confused Тъпата болка пак се появи явно от студеното време  Tired Сашо ще ме изгони вече от вкъщи  Mr. Green

Все ми се струва, че не се доизказвам докрай  Thinking Много, много съм разсеяна  Tired

П.п:Софинко, по-късно ще те чета, че Лили гази солети  ooooh!

# 58
Троппааалаааа....

Днес в нашето село е голем студ, дет се вика - мъгливо, хапещо и мрачно/ детенце навлечено се поразходи в колчиката за храната и направихме едно кръгче и кръгом.  smile3534
Студено си е, стига толкова разходка.

Възглавнички: Ники си има 3 тамън в кошарата, и спи и не спи на тях, не робувам на такива неща, просто го гледам че си ги гушка и все са около него, не ги послва като голям човек по предназначение за главата, но има и моменти в които главата му е на възглавничката.

Софи - че като дойда да ти открадна шоколадовите баклавички ще видиш ти, че и как смело си казва к'во яде, лелеее убих те!Добре че снимката им не си постнала, тогава щях да се сгромулясам на пода под РС... Simple Smile  hahaha
Роси - сега е по-спокоен, ама няма как, на приливи и отливи сме и ние  Crazy Stop

Нещо инетерсно :

Мъж отсяда в хотел в Австралия. В стаята
има компютър и той решава да

изпрати електронно писмо на жена си. Обаче
случайно сбърква адреса и без

да осъзнае грешката си изпраща писмото.

В същото време някъде в Хюстън, вдовица
се връща от погребението на

съпруга си. Вдовицата решава да си провери
електронната поща за писма от

роднини и познати. След като прочита първото
писмо, тя пада възнак в

безсъзнание. Синът на вдовицата дотърчава
в стаята, намира майка си на

пода и хвърля поглед на екрана, на който пише:

До: моята любяща съпруга

Тема: пристигнах

Дата: 7-ми септември, 2005 г.

Знам, че ще се изненадаш да ме чуеш. И
тук имат компютри вече, и можеш да

изпратиш писма на своите любими. Току-що
пристигнах и отседнах тук.

Виждам, че всичко е приготвено и за твоето
пристигане утре. Нямам търпение да се
видим! Надявам се твоето пътуване да е
също безпроблемно, като моето.

Послепис: Адски е горещо тук долу!

Бизнес поука:
Уверете се, че комуникацията се осъщестява
между правилните страни. Иначе резултатите могат да
не отговорят на очакванията ви.

# 59
Да, би трябвало да са един и същи тип и на Милупа, и на Нестле и др., споменах Милупа, защото те ми писаха, а и ми изпратиха талон за отстъпка - зарибиха ме тотално тоест. Joy

Днес сме имали празник - 1000 дни от сватбата - мъжът ми се върна от подводната гимнастика с рози и светкавица. Laughing /Аз си падам малко мъжкарана и на такива подаръци се радвам. Embarassed/ Като ми даде подаръка взех да прехвърлям наум какъв празник може да е, но така и не се сетих /то как да се сети човек Wink/. Утре отиваме на фотосесия.  Flutter

Софи, и аз си хапвам през компа в момента - сандвичи и зелева салата. Crazy

Роси, и Рони се опъпчи от една каша на Милупа - тази с бисквити, имало в нея цяло яйце, но се съм видяла. ooooh!

Валенсия, честити ви първи стъпчици! Колко  ви искат фотографите? И аз тук съм харесала едни, но мъжът ми не иска и то без да знае цената. Нещо 50 лв беше за 5 снимки на един декор. И ти дават само снимките, никакви СД-та и прочие. Ако искаш още снимки, може, но на петорна цена от обичайната. Големи наглеци! Ама такива хубави декори имат. Eто, на който му се гледа http://www.gyermek-foto.hu/galeria.php?f=vattacukor - Малките снимки са категориите, като се избере някоя от тях, от голямата снимка със стрелките се разглеждат следващите. Аз отначало, не забелязах това, затова сега изпадам в детайли. Embarassed

Ох, Галакси, голям майтап е тая история! Joy Joy Joy

Пак да допиша.
Скреч, опитайте се да не повишавате тон - ако извикаш нещо, това няма да го прави по-правилно и по-значимо, само се нервирате. Ако осъзнаете това, проблемът ви е решен.  Peace Преди като казвах това на един приятел, той отвърна: "Да, ти не повишаваш тон, но така хубаво жилиш!" Joy Никак не е добре за детето, казвам това, защото съм израснала сред разговори и спорове на висок тон. Може и да не са били толкова чести, но са оставили сериозна следа в съзнанието ми и до ден-днешен не понасям да се повишава тон, дори да не се отнася за мен. Мразя и да споря, и да слушам нецивилизовани спорове на каквато и да била тема.  За късмет си намерих съпруг, който също не вика. Ако нещо ме нервира, споделям и намираме решение. Мекото е по-силно от твърдото - или по български: Блага дума, железни врата отваря. Grinning

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 15:12 от Ванилия Канелска

Общи условия

Активация на акаунт