МАЙските деца се сбогуват с есента!

• 17 600
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Привеет на всички,

Герито е болна и сме си в нас. Има температура и я боли гърлото. Утре ще я водя на лекар, но засега се оправяме с разните му хомеопатични дражета за смучене и ефералган за температурата. Сигурно е ангина или някакъв вирус. Ама аз вече го очаквах, защото много време издържа в градината.
Вчера бях и на родителска среща за Явор - добре е, доволни са, пооръсиха ни с някой и друг лев и си заминахме по живо по здраво. Най-хубавото е, че ще имат безплатно ски-училище през февруари, та поне да иде на чист въздух, ако не друго.

Мимозке, изтрих съобщенията на лични, сега ще поизтрия и в мейла.

Сиске, на мен ми се вижда големичък корема ти. Ти в кой месец си вече? За четвърти -пети си е едричък, но важното е, че всичко си е наред, после ще му мислиш за свалянето.

Ани, тия книжки не съм ги виждала. Ти как си? Как върви лечението?

Пастичке, колегата ти явно е искал да блесне с оригиналност или с някакво странно чувство за хумор, но нещо му куца домашното възпитание.   #Cussing out А малката ти принцеса е просто невероятна красавица. Колко разбити мъжки сърца ще има...

Тая мойта Гергана непрекъснато нещо влачи,като истински хамалин. То не са столове, кошове с играчки, колички - дърпа, бута, подрежда, сменя, пак влачи - хвърля, абе все едно е момче. Наказва столовете в ъгъла, вика им,че са лоши, че не слушат, раздава правосъдие по цял ден.  Crazy

Айде целувки на всички ви.

# 256
Ани, опитах се да открия друг сайт (не корейски) и поне да ги разгледам, за да питам в една книжна борса тук, но нищо не намерих, под тях пише 2003г. наистина са старички - успех.
Ето и няколко предложения от мен за книжки с пъзели:
http://books.balkanatolia.com/c/sl-b/mid-228/p-p/id-16554/prikaz … -za-zhivotni.html тази е с 6 цели разказани приказки - не са съвсем безобразно осакатени и 6 пъзела.
и едно предложение за момиченца: http://books.balkanatolia.com/c/sl-b/mid-228/p-p/id-23105/prikaz … -za-princesi.html
и една поредица от книжки: Кой живее в гората - Феите, Животните http://books.balkanatolia.com/cgi-bin/catalogB.cgi на Ема Феите и е любима, до безкрай сама прави всички пъзели (е те са с по 6 елемента Wink ) Илюстрациите са великолепни, текстовете обаче не са особено смислени.
Това дете напоследък такива ги върши, вчера отивам да я взема и тя ме посреща с новината, че баба й се е карала и тя е наказана. И започва да ми разказва, как извадила десетина CD-та (с ценни за баба й неща) и как дисковете били болнички и тя трябвало да ги излекува, като ги намаже с кремче. Майка ми я видяла, когато вече било здраво мазало.
Преди седмица си наряза една блузка с ножицата, за 2 минути не я наблюдавах.
Преди това се опита да се гримира, хванах я точно когато си слагаше лак по клепача.
Снощи изчопли с нокът няколко малки звездички от играчка за елха и дойде при мен .... за да и ги извадя от носа.
Репликите и са също на ниво. До скоро беше влюбена в Слави Трифонов, сега ми заяви, че Слави бил за мама, а тя искала Принца  newsm78 и тати. Аз и казах, че принца може, обаче тати е за мама и го прегърнах, при което Ема се развика пиш-пиш, аз отидох за гърнето, а Ема веднага увисна за врата на баща си и там си остана 20 мин. В малката и главица е изгряла мисълта, че с лъжата "пиш" най-лесно ще ме отстрани.  Rolling Eyes
Ще трябва да огранича ТВ-то (тя гледа предимно реклами) след като ме попита "Какво прави простатата?" а други ги знае наизуст.
На въпроса: кога ще направи нещо? (да събере играчките, да заспива и т.н.) винаги отговаря "В шест и половина".
Тази сутрин ни изпрати на работа с думите: "Тате, внимавай да не паднеш по стълбите, дръж мама за ръчичката" и акъл дава вече и се сърди, като не изпълняваме веднагически.
Довечера какво ли ще ми спретне?   Laughing
Това е най-забавната им възраст. Да има как да заснема всяка физиономия, да запиша всяка реплика. Не искам нищо да пропусна или забравя.
Приятен ден!   bouquet Нагушкайте си всички малчовци от мен.

# 257
  • София
Пастичка, разсмя ме с изпълненията на Ема и с въпросите за простатата hahaha Joy
Като каза за отношенията на Ема към татко й - в момента чета една книга "Семейството и как да оцелеем в него", в която е описано, че от 3 до 6 години децата изживяват нещо като любовни отношения към родителя от противоположен пол и всичко се развива по най-добрия начин, ако през този период родителите имат здрава връзка помежду си същевременно подкрепят детето. Не знам дали го обясних както трябва и дали е вярно, но ще видим. На Румката все още не са му хрумвали идеи за подобни бели.
Дано на Гери й мине бързо и леко разболяването Praynig

# 258
Пастичке, размя ме с тази твоя Ема. И Ивко на въпроса КОГА? си има дежурен отговор: "в девет". И дори ако аз или Дидо го попитаме по инерция Кога и другия тихичко отговаря - девет! Ивко отваря врата на тоалетната докато Дидо е вътре и го пита : Тате, какво правиш? , Дидо отговаря: Пишам тате! , Ивко гледа внимателно и накрая казва: Бравоо на тати! ..... Ако слизам с колата по барир винаги ми казва: леко, мамо , леко! ..... Започнал е и да вкарва рими - като незнаетекста на някоя песен си измисля нещо , но добре му се получава: Над смълчаните полета викат весели джуджета! и разни такива.
А тези книжки с пъзелите са много хубави. Вече запонахме да набираме скорост и да изкупуваме тях от книжарниците. Но от тях нямаме в толкова огромни количества и затова лесно си намираме от тях.
Вечерница, благодаря ти за предложението. Но издателство не виждам, само пише че е от Сингапур. Предполагам, че ако попиташ за книга с електростатични стикери, и ако имат ще ти предложат това. Аз други книги с електростатични стикери не съм виждала.  Grinning
Нанчи, благодаря ти че питаш, лечението си върви полека лека. В началото на другата година ще правим пак изследвания и дано да са добри.  Praynig
Болните муцунки да оздравяват!  Peace

# 259
  • Варна
Лелееее, от кога не съм писала... срам  Embarassed

Много работа имам, а Макс пак е болен и ... не знам къде съм. Тоя път е вирус, който му докара конюктивит и херп ангина... то само това не бяхме боледували....

Олче честито за момиченцето!   bouquet
Честито и на Лале за бременността!   bouquet
На Сиска коремчето е много сладко!   Heart Eyes Hug

Не можах нищо да прочета само прехвърлих нечетенето... и по диагонала само това видях  Embarassed И мнооого благодаря за номинациията ми за оправна мама, то ако беше и 100%
вярно  Crazy

Ани, стискам палци всичко да мине след лечението и се забрави. При мен резултата е ПАП 2, но пък си имам раничка за горене и другата седмица имам час. А иначе имаш силна  Hug и няма да се притесняваш. А тия стикери и са много интересни... ама кога ли и в книжарница да ми стъпи крака  Crazy

Извинявам се за нахвърляния пост, ама исках да пиша нещо все пак  Mr. Green
Целувки на всички  Hug

# 260

днес имам годишнина
изгоря ми компа  Cry и не съм чела от много страници
после ще пиша и чета

# 261
Гичо, честита годишнина! Пожелавам ви скоро да се съберете с татито - дали в чужбинско, или тук!

И аз се срамя като Вифчето, но какво да се прави... Магистратурата ми идва нагорно... Имаме и едни конференции и доклади, които трябва да пиша...

# 262
  • Varna
ГИЧО - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВАС !!!

# 263
  • Русе
   Олче, чудесна новина за госпожичката! Вели ще бъде страхотен батко!
   Честита бременноста и на Лале! Дано да пише повечко и тук.
   Честита годишнина на Гичо! Скоро да празнувате заедно с татито!
   Пастичке, твоята Ема е голяма хитруша! Какви интересни желания има за подаръци! А пък твоя колега наистина е за бой, то бива нетактичност, ама такова чудо пък не бях срещала! #2gunfire
   Като питаме Дарито какво ще й донесе Дядо Коледа - тя отговаря кратко "много играчки" Grinning
   Утре сутрин е последната(надявам се Praynig) инжекция на Дарито, а ще й правим и кръвна картина да се види дали е паднала утайката. Малката бандитка си палува качествено, не изглежда болна, вече не се оплаква от болки в гърлото, само като наближи часа за инжекциите и започва да плаче и да ни пита - "мамо, нали няма боци?" Sad
   Сисе, много си е хубаво коремчето Heart Eyes

# 264
Вифче, не може ли да се оправи раничката без горене! Не съм много компетентна по този въпрос, но докато се рових за инфо по моя въпрос и останах с впечатление, че това горене трябва да е последен вариант. Дано Макси да оздравее по скоро и да остави болестите в тази година.
Аз вчера отидох да си върна направленията и спешно получих следващо направление за друг проблем. Нещо в края на годината се разпадам май!  Wink

# 265
gi4o_pi4o, честита годишнина! Дано скоро да ти поправят компютъра и дано щетите не са големи.
Аз само влизам да ви пожелая приятен ден. За пръв път от много дни днес ще мързелувам. Непрекъснато има задачи за вършене. Но вчера бях толкова уморена, че дадох на мъжа ми списък и му казах какво трябва да се прави. Ако го свърши - добре, ако не - в понеделник аз.

# 266
  • Варна
Гичо, честита ви годишнина!!! Пожелавам ви много време, прекарано заедно!   bouquet

Ани, лекувахме се, но на последния контролен докторицата каза, че явно друго няма да помогне. И аз бях чела, че вече не ги горят, но пък аз й имам пълно доверие на моята и каквото каже това.

Страйпърче, дано мъжа ти се справи, за да няма за теб.

Аз пък си останах самичка тия дни - Макси на село, Тони замина за София, и сега се чудя как да си подредя уикенда, така че в неделя къщата да свети, а аз да съм отпочинала  Mr. Green май двете едновременно няма да ми се случат...

# 267

да сложа обяда (като извинение, че нямам никакво време да ви изчета и пиша)  Embarassed
Болните, бързо да оздравяват  Hug Praynig
Много ви благодаря за поздравите  Hug
Stryper, не поправим е  Cry Ще ползвам тази антика до нов.
Олче, супер новина! Heart Eyes
Лале, поздрави и дано  бременноста ти е лека и безпроблемна!  bouquet
Чао! Приятен ден!
ей, направо ни потроши къщите този вятър

# 268
Гичо какви ветрове!? Тук е лято! И аз все слушам за някакви ветрове по телевизията, но до тук не са стигнали.
Сутринта забравих да ти честита, но с малко закъснение искам да ви пожелая да се обичате много с Жоре и в най-скоро време да се съберете и да сте си заедно тримата.

# 269
Гичо,честита Ви годишнина/със закъснение,но все пак да не пропусна/-да се обичате и уважавате още дълги години и дано по-скоро да се съберете!

И тук вятър няма,а са ни пуснали лятно време......тамън повод да си ошетам и да сготвя кисело зеле/че от всичко най-мразя да ми мирише на такова/докато чакам юнаците да се наспят..и после ще палим пак навън/ама из квартала,че с тая нефелна мама е направо опасно да правим по-големи преходи/
Пожелавам на всички слънчев и усмихнат ден!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт