Щом чуем "мама" от АПРИЛското дете, разтапя се нашето сърце!

• 12 516
  • 273
  •   1
Отговори
# 180
ехоооооооооо ето ме.от 3ч. съм Shocked Shocked Shocked-няма спане с мойто притеснение.ние пазаруваме и пакетираме.купихме на Оливия столче за колата,столче за хранене много дрехи за пролет,лято есен-догодина.само зимни трябва да купя като се прибера,че тук сега няма по магазините.засега Оливия стои здраво на крачетата,но ме е страх да я пусна а и тия дни нямам време да се занимавам с нея Blush-милата ми,ама ще наваксам като се приберем,а и баба ще помага.иначе сме добре-хапваме всичко и с новите беберони-няма проблем.лек ден  bouquet

# 181
  • София
Ася20, вие решихте ли последно къде ще се установите - Русе или София?
Чудя ти се защо купуваш от там толкова неща като се притесняваш за транспортирането на багажа  newsm78 Тук има всичко....

А иначе да ви похваля и аз моя Милко...От известно време има ново име - Стойко Simple Smile По цял ден стои и обикаля креватчето си. В началото много падаше назад (и аз като Лурдес все бях на една ръка разстояние), но вече се държи само с една ръка даже. Вчера се опита и нея да пусне, ама...с дупето си усети, че му е рано Simple Smile Голям проблем ми е обаче като се измори или като му се доспи - по навик се изправя и реве, реве, реве...

И да ви се оплача - нашия тати замина в командировка Sad Сега едно, че ми е тъпо без него, второ, че постоянно "усещам" земетресения Sad Това шубето било голям страх, бе...

Хайде лек ден Simple Smile ....Въпреки тъпия дъжд...(мамка му!)

Всъшност сега като си чета поста си мисля, че възпитанието изискваше да започна с "Добро утро"...

Добро утро, момичета Hug

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 06:42 от ВаняМ

# 182
СТАВАЙТЕЕЕЕЕЕЕ и волюмето на max  Mariah Carey - All I Want For Christmas
 Хелън, и представа нямаш колко съм съгласна с теб за "онова" време. Аз не хванах много от него, но и малкото - много ми липсва и с риск да ме заклеймите като "червена бабичка" (въпреки, че нямам никакви политически пристрастия към която и да е партия) искам да се върне, искам да има ред, да има спокойствие, искам да знам че утре, в другиден или след 5 години ще имам работа, че ще има място за децата ми в яслата/градината, че ще ходя всяка година на почивка, че няма да има мутри, няма да има гигантски джипове, убийства под път и над път, катастрофи на всяка 5 минута и какво ли още не....ох, като за рано сутрин много се разприказвах. Наистина много ми липсва това време. С всичките му недостатъци. А Еличка се надявам светкавично да се оправи и все едно да не е била болна. Както и всички други дечица и майки-край на болестите, откривам официално Коледния сезон и сслагам вето на болестите :

В тази връзка искам да благодаря на всички, които пожелаха на Сумо бързо оздравяване, сега не знам в рецесия ли е, що ли? Голяма мъка е с тоз запушен нос-педи ни изписа чай от лайка да му капя в нослето  и да редувам със Стеримар-познайте през нощта колко е лесно и после да бъркам с тая помпичка и с клечки за уши и той пищи миличкия, само като ме види и му иде да избяга, ама няма как. И добре че тук някой беше споменал кремчето Низита-взех го на своя глава и от вчера го мажа с него, че е по-малко болезнена процедура. Иначе си киха и кашля......вече седмица стана. Ама се надявам да започне да отшумява.
 Айде марш да купувате коледни картички и да изпратите на всичките си роднини и приятели, дори да са в същия град, ама не интернетаджийски, а хубави, хартиени, в плик с марка както едно време.

# 183
А знаете ли какви коледни катрички съм намислила аз?
Да снимам децата с онези Дядомразовски шапчици.
Смятам че за бабите и дядовците няма да има по-хубава картичка от тази с техните внуци.
Ето нещо такова

# 184
Ivane, и аз съм го решила това за картичките, намерих си и фирма, която да ми ги направи! Освен това смятам да поръчам и календарчета със снимка на малкия Жики! Приготвила съм и костюмчето му и тези дни ще го снимам!
Емма, надявам се, че малкия Сумо съвсем скоро ще е по-добре! Преживяла съм го това с хремата, Живко изобщо не търпи нито Стеримар, нито каквото и да  било друго... голяма борба пада, когато трябва да го пръскам.

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 09:14 от roska_ps

# 185
  • София
Ивейн, идеята за картичката е супер  Peace

А за подаръци за бабите и дядовците знаеш ли аз какво съм замислила...Понеже смятам за излишно купуването на персонални подаръци (нито мога да им уцеля вкус, ни необходимости), смятам да им вземем по един семеен подарък - цифрова фоторамка (куча марка, че е по-евтинко) и периодично да им ъпдейтваме снимките на нея...Какво мислите?

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 09:18 от ВаняМ

# 186
  • Пловдив
Емма, не мога да видя добре-вали ли сняг навън  Grinning Незнам откъде си я изровила, но снимката е...представата ми за идилия  Grinning По въпроса със запушения нос-предният път Любина като не можеше да диша цяла седмица - нито Стеримари, нито бла-бла и капахме Виброцил. Нашата педка е противник на всички излишни илачи- АБ, капки-мапки, но в случая беше на мнение, че трябва да се избере по-малкото зло-виброцил. защото детето не можеше нито да яде, нито да спи повече от седмица. Аз й имам пълно доверие. Така че имай предвид, но ти ще си прецениш, все пак.
ВаняМ, че то има ли кучи марки и за какви пари  newsm78 Аз също я имах тази идея, ама 300 кинта множко ми се видяха  Shocked
Хелън, разбирам раздразнението ти, вервай ми, сега особено хване ли едното и лепва и на другото...става страшно. И аз не разбирам какви са тези майки да си оставят детето на градина с 38,6, ама...има ги. Поне при нашето педи обаче в часовете за консултация не се приемат болни деца! Права си за "на времето", тогава и бременните, и косултациите бяха отделени от грипозните... Уф, пожелавам ви да се оправяте вече, че няма по-лошо от болно дете  Sad...

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 10:00 от jul

# 187
Ивейн, идеята за картичката е супер  Peace

А за подаръци за бабите и дядовците знаеш ли аз какво съм замислила...Понеже смятам за излишно купуването на персонални подаръци (нито мога да им уцеля вкус, ни необходимости), смятам да им вземем по един семеен подарък - цифрова фоторамка (куча марка, че е по-евтинко) и периодично да им ъпдейтваме снимките на нея...Какво мислите?

ВанаМ, кажи моля те, какво представляват тези цифрови фото рамки?

Честити месечинки на Тея,Георги,Сияна и Йоана !  bouquet Heart Eyes

# 188
ВаняМ, цифровата фотормка е стархотен подарък - мъжът ми ни донесе от Китай такива, включително за бабите и дядовците. Много се зарадваха - заредихме на тях снимки на Боби - от раждането до сега - много хубав подарък е, а вие както сте голям отбор юнаци и сте семейни отдавна - радостта ще е още по-голяма, защото сигуро имате по-голям фонд от снимков материал  Hug

Хелън, точно това имах предвид, като писах, че Еличка може да се е разболяла в парка, а може и да не е. Когато дойде на първата консултаия в нас лекарката ни каза - "Запоменете, едно добре гледано дете не се разболява и не настива, то може да бъде само заразено. От това трябва да го пазите!"

Бобката спинка с боди с късо ръкавче и цяла нощничка тип гащеризон с дълго ръкавче- паучна. Завит е в спално чувалче. Поддържаме около 22 градуса в спалнята.

Реянче, отдавна се каня да пиша по повод на уменията на Миленка, но все не осатва време. От както разбрах, че я учиш да казва ЧАО, както и че Санди на Съни вече го умее, и аз започнах да показвам на Боби, е още нямаме успех, но се надявам скоро да зацепи. Големи сладури са тези бебчета, когато махат с ръчички и общуват на езика на възрастните макар и с един невинен жест, като помахване с ръчичка. И аз като Верчо черпя идеи от тук какво ново можем да правим с Боби  Peace

Ние ходихме на Банско за уикенда и изкарахме чудесно, е имаше малко мрънкане от страна на Боби първата вечер, но после всичко беше 6. Хапнахме пийнахме, направихме си масажчета и ето ни тук - чисто нови. Като се прибрахме у дома, Боби беше много щастлив - голяма игра и въртене падна - обича си къщичката детето, а тази сутрин спа до  9.30  Laughing

# 189
Здравейте и от мен!

Три дни не съм влизала -  снощи четох, четох - гледам страстите се  развихрили от "осанна" до "разпни го"...
Набързичко да прокоментирам:
- Против анкета съм - мисля, че никоя от нас не е тук, за да доказва колко е готина. Чета всички постове, в споделеното от всяка мама откривам интересни неща, дори ако с някоя сме влезли в пререкание по някой въпрос, по следваща тема сме били на едно мнение и пр.
- Ема спи облечена с боди без ръкав, цяла пижамка и чувалче средна дебелина
- За кашлянето срещу бебето -ясно. Аз не давам и непознати деца да ми се навират в количката - един път направих компромис и детето се разболя- правя забележка на майките, които не се съобразяват и не си контролират децата.
И още имаше, ама не помняяяяя...

И да споделя мъката си - бяхме на Банско през почивните дни. Ужасих се от това в какво човешката алчност е превърнала това китно местенце. Случва се така, че вече няколко поредни години ходим там по това време на годината и аз всеки път се възмущавам от новоизникналите творения, и си мисля, че няма накъде повече да се строи. Да, ама не. Много мъчно ми стана този път - един върху друг са изникнали комплекси и  хотели, вече планината не се вижда, въздух няма за дишане. Около пистите са настроили едни чудесии - скиорите ще трябва да слаломират между апартмент-хаузите. И кому е нужно това безумие - нито ще ги продадат тия апартаменти, нито ще ги напълнят хотелите - ама планината е унищожена. Много ми е болно, както и за черноморието - то бива алчност, бива ама...
И още - поради гореизтъкнатите прични явно всеки собственик на хотел се мъчи да си го напълни на всяка цена. Това го разбирам - ама трябва и да има и самоуважение малко бе джанъм. Ето  - в нашия хотел се изсипаха 2 автобуса гръцки селяндури(средна възраст 60години). Лошо няма - че са шумни го знае целия свят, че пушат много също. Ама седим ние с бебето в зоната за непушачи, до нас се разплува един гръцки чичка, който демонстративно пали цигара на 1 метър от муцуната на Емата. Аз любезно, на гръцки го помолих да не пуши до детето, оня тъпанар се направи, че не чува Shocked, Аз пак на английски, оня се обръща на другата страна и не ще да знае. Е, мъжа ми направо полудя, скочи  и го нарита към пушаческата зона. Питам се - това в гръцки или друг европейски хотел ще се случи ли? На 2  метра от нас беше рецепцията и никой не му направи забележка... И още - в механата цяла вечер бичи гръцко - аз като отида на хотел в Корфу напр дали ще ми пуснат Македонско девойче newsm78

Извинявам се за негативните редове, ама това ме вълнува...

Емма, благодаря за коледното настроение! След поста ти се ужасих от себе си...Замислих се на кого да пратя истинска картичка и се уплаших Shocked Ами че аз на половината хора не им знам пощенския адрес. Но за сметка на това знам 3 имейла, 3 GSMа, 2 стационарни тел... А ако все пак им пусна картички, дали ще си проверят пощенските кутии newsm78 Като знам нашата как прашасва...
ВаняМ, и аз мислех за фоторамки, ама намерих само на баснословни цени. Би ли споделила какви са тези куча марка, къде ги има, долу-горе цена и пр. Благодаря предварително!

Приятен дъждовен ден на всички!

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 09:59 от Lassi

# 190
Ема, Боби често страда от хъркане в нослето и запуше нос - трябва да се въоръжиш с търпение, защото тези работи отшумяват бавно - е поне при нас де  Peace

# 191
Добро утро! Grinning
Ваня, това пък цифрова фоторамка какво е??? Зарибих се и аз по този подарък. Наистина на бабите, дядовците и лелите ще и м хареса. Идеята на Ема за картичките също ми допада, ама като на повечето хора знам мейла, а не знам адреса???  Embarassed
Аквариел честит нов фотоапарат!!! Доколкото знам прави супер снимки, ще чакаме да публикуваш някоя да "изплакнем" очи. Снощи гледех снимки, правени с такъв апарат ето тук

Лилито снощи яде на вечеря спаначена супа собственоръчно правена от мен. Много и хареса, изяде доста, направо едва сварваше да преглътне горкичкото и пак започваше да зяпа, много беше смешна. Днес ще и давам пак, че нали е с нисък хемоглобин. Grinning Мисля, че е готова за детска кухня  Wink Смятам по-често да и правя супички щом ги яде.

По въпроса за обличането - спим с потник-боди и отгоре пижамка-ританки и две одеала - испанско и българско  Grinning

Няма да постя. Защото от постенето дебелея, плюс това още кърмя, та си имам две причини.

Също съм от истерясалите майки, дето слагат маски на децата си, когато ходят в поликлиниката. И много ме дразнят хората, които са болни и от незнание ли от какво ли кихат, брихат, навират се в теб, пускат децата си да щъкат близо до твоите, иде ми да ги убия. След всичко, което преживяхме това лято с Васи съм непрекъснато на нокти да не се завърти някой болен около децата.  Close

За преди - мисля, че все повече ще го търсим онова спокойно съществуване....Политически пристрастия и аз нямам, което е жалко, ама това е друга тема Peace

# 192
Добро утро лейдис,
Аз първо ще си похваля детето-имаме си горен зъб,избил е тая нощ,много съм хеппи,а и туко що идвайки от другата стая насам ми каза чао с ръчичка разбира се,че речевите ни възможности са на вълна бръм,гу и ааааааа.Въпреки милионните повтаряния за мама,тате,баба,и тн.
 Ласси въпреки че не сме ходили на каквато и да е почивка от по миналото лято,съм съгласна с теб за всичко по повод нашите курирти и винаги съм го мислила,чужденците идват в България и очакват да им говориш на техния език,независимо какъв би бил той,второ това нашето не са курорти а строителни площадки,(а според мен  и заметресението стана поради същата тази причина() не може да се налива толкова бетон в тая земя бе хора,и всичко да е 6.) И в същите тези курорти не може да диша човек,камо ли да почине,а да не говорим и че ти трябва солидно пълен портофеил за да тръгнеш където и да било у нас на курорт.и в краина сметка се връщаш празен от всяка погледната страна и уморен поне 10 пъти повече. и превръщаме и малкото на което се радваме-демек природата ни в един буклук,защото след някоя година няма и кой да стъпи на тея места и няма и с това да можем да се гордеем,защото всичко се продава и всичко се руши.
Еленче ние спим  по нощница или пижама,с дълъг ръкав ,отдолу нищо не и слагам,а я завивам с олекотена завивка.
Ваня М и ние мислехме да подаряваме снимки на родата ,ама много скъпи бе ,я споделяи бързо къде си ги намерила тия и отивай да ги купиш всичките пък ще се разплатим после.
 Емма това ми е любимата Коледна песничка.
 Акварелче честит ти фотопапарак,със здраве да с и го ползваш,аз видях новите снимки,ей друго нещо си е хубавата техника.
 И друго имаше ама  newsm78 и мозъка ми ако го имаше най-добре щеше да е
 П.С :Роска -Пс  благодаря още веднъж и имаш страхотни стихове  bouquet

# 193
  • София
Воала....уит ол май плежър

ЕММА, браво, че смени аватара!!! Не ме разбирайте погрешно - не че си падам по голи мъжове, но разни жени в черни рокли, вперили поглед нейде далеч ми навяват много мрак...

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 11:11 от ВаняМ

# 194
  • Разпиляна във въображението
Добъл ден!

Цифрова фоторамка е нещо като скрийнсейвъра на компа - сменя през определен интервал качените снимки.

Поръчала съм два фотоалбума за бабите за Коледа. Надявам се да им харесват. Снощи хвърлих едно око на чужбинския форум и ми стана толкова мило като видях, че ще си разменят картички за празниците. Преди години беше толкова приятно да си отворих пощата и да намелриш картичка от приятел или близки. Дори и в училище си разменяхме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт