90-дневна диета - рецепти

  • 1 227 884
  • 501
  •   1
Отговори
# 240
  • York
  • Мнения: 826
Белтъчен ден Млечна салата с печен пипер

Необходими продукти:
цедено кисело мляко или мляко с висок процент на масленост
обезсолена извара
печен пипер
ситно нарязан чесън или чесън на прах
млян черен пипер

Начин на приготвяне:
Разбъркват се млякото и изварата в пропорция 1:1. Печеният пипер се нарязва ситно и заедно с чесъна и черния пипер се прибавя към сместта. Може да се поръси с малко магданоз.

# 241
  • София
  • Мнения: 69
Постни сладки с мармалад

Необходими продукти:

За тестото:
2 кафени чашки олио
1 кафена чашка топла вода
2 кафени чашки захар
1 амонячна сода
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
сода бикарбонат на върха на ножа
1-2 пакетчета ванилия
Брашно - колкото поеме за меко тесто

За слепване: конфитюр по избор

За поръсване: пудра захар, смесена с 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Брашното се смесва със содата бикарбонат и бакпулвера. Размесва се със захарта и се прави кладенче, в което се изсипва олиото. Амонячната сода се разтваря в топлата вода и се добавя към другите продукти. Добавят се 1-2 ванилии. Омесва се меко тесто и се оставя да почине 30 минути. После тестото се разточва на тънка кора и от нея се изрязват фигурки с формички за сладки или с чаша.

Сладките се нареждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 175 градуса. Готови са, когато са бледорозови, почти бели. Изваждат се да изстинат, след което се слепват с конфитюр и се поръсват с пудрата захар с ванилия. Оставят се да престоят 1-2 дни преди

# 242
  • Universe
  • Мнения: 1 559
БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА"  (рецептата е на labrex    bouquet )- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16737736#msg16737736



2 кутийки спрайт /може и друго безалкохолно - при мен "Дерби- оранжада" /
2 опаковки бутер тесто малки или 1 голяма
2 ябълки
1 чаша захар (може да намалите на ¾)
краве масло (около 200 -250 гр)
ванилия, канела по желание

Ябълките се белят, изрязва се сърцевината и се режат на резанчета.
Тестото се нарязва (големия пакет) на 10 правоъгълника, а всеки правоъгълник по диагонал на два триъгълника. В широката част на триъгълника слагате резен ябълка и навивате като кифла.
Разтопявате кравето масло и захарта, добавяте ванилия.
Заливате подредените в тавичка кифлички.
Заливате и със спрайта и, ако желаете, поръсвате с канела.
Печете в загрята на 200 град фурна 30 мин.


Източник стъпка по стъпка

# 243
  • България
  • Мнения: 491
Пърленка

500 г брашно
10 г бакпулвер
70-80 мл олио
леко топла вода за средно меко тесто - около 150 мл
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
Смесва се в купа брашното със солта, бакпулвера и захарта. Налива се олиото и се бърка с ръка или лъжица, докато стане на трохи. Слага се водата малко по малко, докато се получи нелепнещо средно меко тесто. Оставя се 10-15 минути да престои.
От тестото се правят 6-7 топки. Нагрява се голям сух тиган на 2/3 от капацитета на котлона. Всяка топка се разточва на големина колкото дъното на тигана и се пече по около 2 минути от всяка страна. Консумират се още горещи, намазани с масло и гарнирани по желание, или се предлагат към основно ястие.

# 244
  • Варна
  • Мнения: 324
Запеканка Фиданка

Тази рецепта е измислена, количеството продукти е според личните предпочитания на всеки!

Необходими продукти:
Гъби, бейби моркови, броколи, лук, чесън, соев сос, сол, чер пипер, босилек, кашкавал и сирене

В тавичка поставяме  измитите и нарязани гъби. Поръсваме с натрошено сирене, босилек и чер пипер. Отгоре слагаме нарязания лук и чесън. Следват морковите и броколите. Подправяме със солта, черния пипер и соевия сос. Сипваме малко водичка,  покриваме с фолио тавичката и оставяме да се задушат около половин час. Махаме фолиото, за да поизври водата, и малко преди да са готови поръсваме с кашкавал и оставяме още няколко минути да се запече кашкавала!

# 245
  • София
  • Мнения: 1 290
Спагети със спанак
Половин пакет спагети
100-200гр. спанак
7-8 черни маслини
2-3 гъбки
5-6 чери доматчета
няколко сушени, мариновани домати
50мл. растителна сметана за готвене

Варите спагетите и през това време приготвяте соса:
Задушавате спанака, аз ползвам замразен, добавяте гъбите и когато са готови,намаляте котлона, добавяте маслините и сушените домати (може да сложите и каперси, ако харесвате). Когато изври водата, слагате нарязаните на половинки чери домати и разбърквате около 1 минута. Накрая слагате сметаната, сол и подправки по желание (аз слагам черен пипер и риган).

# 246
  • Мнения: 47
[b][/b]
ВЪГЛЕХИДРАТЕН ДЕН

ПОСНИ  КИФЛИЧКИ  СЪС СЛАДКО ОТ КРУШИ И СМЛЕНИ БАДЕМИ

за  тестото
200 мл. топла вода
1куб. мая
диеточно брашно

за плънката

сладко от круши
смлени  бадеми

Замесвасе тестото и се оставя да втаса,след това се разточва на тънка кора и се нарязва на триъгълници слага се плънката и се навиват кифличките.Нареждат се в намазана тава и се оставят отново да втасат.Пекът се в умерена фурна.Могат да се поръсят и със сусам преди печене.

# 247
  • Мнения: 12
Моята току що ометена рецепта за БЕЛТЪЧЕН

ВОДЕНИЧКИ В ГЮВЕЧЕ
/Продуктите са за 2 гювечета/

500гр. воденички
1/2 буркан домати със сокчето им
3-4 средно големи глави лук
сол, подправки на вкус /аз използвах едни сушени зеленчуци и зелени подправки/

Първо се почистват много добре воденичките и се слагат да се варят, аз ги варих на котлона 1 час, предполагам че в тенджера под налягане ще стане много по-бързо...
Докато се варят може да се почисти и нареже лука. След това се задушава на котлона в малко мазнина и се слага на дъното на гювечето. Варените вече 1 час воденички се слагат отгоре и най-накрая се сипват доматките заедно със сока от буркана, така че почти да покрият воденичките. Отгоре поръсвате със сол и подправките, захлюпвате с капачето и слагате във фурната, трябва да е студена, за да не се пукнат гювечетата. След като заври, може да се пече м/у половин и един час още, докато прецените, че воденичките са готови. Да ви кажа само, че аз ги пеках сигурно 1 час и са станали мозък. Направо да си оближеш пръстите...

# 248
  • Мнения: 0
Нещо, което изпробвах в неделя, стана мн. вкусно:

Нужните продукти:

300 г пилешко филе
30 г синьо сирене
1 скилидка чесън
1 жълтък
20 г сусам
20 г черен синап

Начин на приготвяне:
Разрежете филето през средата, така че да се получат два тънки пласта месо и ги разчукайте. Посолете гърдите и ги подправете с черен пипер. Сложете малко чесън и по 1 парче синьо сирене и ги завийте на рулца. Рулцата  се закопчават с клечка за зъби.
Подредете ги в тавичка със зехтин. Намажете ги с разбит жълтък и ги поръсете със сусам и синап. Печете ги във фурна до готовност.

За по-стриктните - ако сиренето се замени с лук се избягва смесването на 2 вида белтък.
Не само са вкусни, но и изглеждат страхотно.
Източник:
http://bnt.bg/bg/productions/93/edition/13153/byrzo_lesno_vkusno … ys_salata_ot_midi

# 249
  • Мнения: 2 590
Онзи ден, както казах, че нямам рецепта, така днес си измислих.

Бобов-варива

Необходими продукти:

4 големи картофа
200 гр. гъби
2 зеленчукови бульона
1 връзка зелен лук
зехтин
сол на вкус

Начин на приготовление:

Сваряваме картофите, обелвами ги, охлаждаме ги, нарязваме на шайби и нареждаме в намаслена със зехтин тавичка, нарязваме гъбките и лука и ги прибавяме и тях, разтваряме бульоните в чаена чаша вода и заливаме. Поръсваме гъбките с още малко зехтин, леко посоляваме и бухаме да се запече във фурната.


Разделя се за обяд и вечеря Simple Smile
Сега го ям и ми се услади честно казано, пък може би защото съм била гладна  Thinking

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 20:50 от ЗлаВещица

# 250
  • Мнения: 8 615
Здравейте!
Предлагам рецепта за втория ден-варива!

Салата от картофи, фасул и пресен лук.

Сварих 3 картофа.Прибавих 1/2 консерва червен боб и 2 стръкчета пресен лук.Подправя се със сол, лимон и малко зехтин.Невероятно вкусна е и много засища, а аз малко прекалих с количеството ми се струва......  Embarassed   Може да се добави и малко царевица.
 Peace

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 20:51 от ЗлаВещица

# 251
  • Мнения: 1 263
"Снежанка" с маруля.

250 г кис.мляко (по-гъстичко)
сол
чесън на прах
оцет и олио на вкус

С телена бъркалка енергично разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

Прибавяме нарязани на много ситно 5-6 листа маруля и разбъркваме с вилица.

Получава се невероятно вкусна салата.  bouquet

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 20:52 от ЗлаВещица

# 252
  • Мнения: 99
Според мен това е най-хубавата диета. Има ефект, може да я видите тук, на този линк -  --//--/angelraikov
Тук няма линк Peace
По скоро форума го вижда като спам.
А тук в БГ-мамата има всичко за тази диета и то е събирано вече доста години. Материалите и рецептите са много.
А тази тема тук има увод, в който увод изрично пише, че темата е само и единствено за рецепти-без коментари или въпроси!!!


А ТОВА Е ОТ УВОДА!
НАЧИН НА ПУБЛИКУВАНЕ НА РЕЦЕПТИТЕ:
1-ви ден-Белтъчен със син цвят
2-ри ден-Варива със зелен цвят
3-ти ден-Въглехидрати с червен цвят

Темата е само за рецепти - без коментари за храните или за самата диета. За тях си има отделна тема!

# 253
  • Мнения: 0
Доматен сос за спагети/макарони/пица

Продукти за 1 човек, достатъчни за обяд и вечеря:
1 ч.л. зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
1-2 пресни домата (или от консерва)
200мл доматено пюре
1 с.л. риган
1 с.л. босилек
2 дафинови листа
сол и люто на вкус (аз сложих няколко капки червено табаско)

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Запържват се до златисто в зехтина, след което се добавят нарязаните домати и пюрето. Слагат се и останалите подправки и сосът се оставя да ври, докато се посгъсти.
Благодарение на многото подправки, почти не се усеща липсата на месо/кашкавал/сирене/пармезан Simple Smile

Шоколадова торта без яйца и масло

150г брашно
3 с.л. какао
3/4 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол (НЕ повече)
75г захар (или 100г, ако не използвате шоколад)
50г натурален шоколад, нарязан на много малки парченца (или настърган)
100мл вода
1 ванилова есенция
1 с.л. лимонов сок или оцет
20-25мл олио/зехтин

1. Водата, ванилията, захарта, лимоновият сок и олиото се смесват в купа и се разбъркват, докато захарта се разтвори напълно.
2. Смесват се брашното, содата, бакпулверът и какаото. Пресяват се и се разбъркват добре, така, че да се получи едноцветна смес
3. Бавно се добавят сухите съставки към другите, може би на 2 пъти. Внимателно се бърка в една посока, докато сместа стане гладка, без бучки. Добавя се половината от шоколада.
4. Фурната се загрява предварително на 180градуса. С няколко капки олио се намазнява тавата, в която ще се пече тортата, "тестото" се изсипва в нея (няма вид на тесто, напротив, доста е течно) и се покрива с другата половина от шоколада.
5. Пече се 35-40мин или докато премине успешно теста с клечката за зъби Simple Smile

# 254
  • Бургас
  • Мнения: 10 828

КРЕМ СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
Продукти:

- 1 глава кромид лук
- 1 ч.ч. червена леща
- 2 дафинови листа
- 1 стрък целина
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. кимион
- 3 скилидки чесън
- 4-5 с.л. олио
- 1 морков
- сол

Начин на приготвяне:
1.  Нарязвате зеленчуците на дребно и ги задушете в мазнината.

2. Прибавяте лещата и подправките. Заливате с вода малко над лещата и оставяте да ври на бавен огън.

3. След като лещата омекне, извадете дафиновите листа и пасирайте с пасатор докато стане гладка. Добавяте още вода до желаната от вас гъстота. Посолявате на вкус и сервирате  с крутони.

Аз лично не пасирам супата - изпълнявам само стъпка 1 и 2. Супата става уникално вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт