Очакващи ЮЛИ! Тема №3

• 13 972
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте момичета, днес и аз ще влезна в списъка на оплакващите се. От сутринта ми е много лошо-гади ми се, прескача ми сърцето, вие ми се свят Confused Shocked Sick #Crazy. Имам усещането, че ако си сложа нещо в стомаха, малко ще ми облекчи гаденето, но там е работата, че немога да реша какво да изям, защото при вида на всяка храна ми се повдига, даже и от солените бисквити които понасях най-добре. Някой знае ли тези симптоми които усещаме имат ли склонност да се засилват с напредване на бременонстта, разбира се докато отшумят, което съм чевала, че става обикновенно към 4 месец. Мисълта ми е преди да изчезнат дали се засилват с времето, и ако преди съм имала леко, епизодично гадене, то да се превърне в силно и постоянно. Нещо малко засукано го казах, но съм сигурна, че вие ме разбрахте. То от това гадене и световъртеж и мозъкът ми вече не работи като хората. Добре, че днес не съм на работа, че незнам какво щях да правя иначе.
Честито на Фортунка за чутото сърчице  Two Heartsи на didikar за добрите новини. Какво ви изследвата с тази кръв и урина която сте давали, на мен досега не са ми пускали такива изследвания.
stellab по отношение на витамините и най-вече за фолиевата кисилина смятам, че трябва да се приемат и допълнителни количества, защото организмът ни сега работи при друг режим и неможе да насмогва да образува необходимите количества дори и целодневно да ядеш само плодове и зеленчуци. Знам, че за синтезирането на 1 гр. витамин е необходимо да се изядат плодове и зеленчуци в килограми, още повече сме в много неблагоприятен сезон. Няма нужното разнообразие от плодове и зеленчуци, а дори да ги намерим, те нямат онези качества, които когато ги копуваме в сезона им, защото за отгледането и съхранението им е използвана много повече синтетика, отколкото за производството примерно на фолиевата киселина, която представлява витамин В 9, който знам, че се съдържа предимно в зеленолистните зеленчуци и е много важен в борбата със спина-бифида.

# 181
то и на мен не са ми пускали ама аз си ги правя сама  - от както се помня все си поставям и се лекувам без никой да ми е казал - аз си занесох едно старо изследване от предната бременност и им казах да ми изследват същите неща  - чакай да пробвам да видя дали ще мога да го пратя

Лекуващ лекар : , Lab - Lina - lab - Burgas Външен ID

Фонд/Клиника 1  Фонд/Клиника 2

Забележка : Няма

--------------------------------------------------------------------------------

Хематология 

Име на теста (изследването)
 Резултат

Единици
 Референтни граници

ПКК ---  *
 Профил Виж по-долу

HGB ( Хемоглобин ) 134
 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )

RBC ( Еритроцити ) 4.44
 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )

HCT ( Хематокрит ) 0.39
 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )

WBC ( Левкоцити ) 5.4
 G/L 3.5 -10.5

MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 344
 g/l 300-360

MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 30.2
 pg 27.0-33.0

MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 87.6
 fL 82.0 -96.0

PLT ( Тромбоцити ) 188
 G/L 100-440

MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 7.2
 fL 7.5-11.0

RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 11.5
 % 11.6 - 15.7

LYMF ( Лимфоцити - бр ) 1.5
 G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )

GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 3.5
 G/L 1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )

MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.4
 G/L 

LYMF% ( Лимфоцити - % ) 28.8
 % 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )

GRAN% ( Гранулоцити - % ) 64.7
 % 30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )

MID% ( Междинни по обем клетки - % ) 6.5
 % 

Биохимия 

Резултат

Единици
 Референтни граници

Глюкоза - серумна ( GLU-S ) 4.35
 mmol/L 2.78 - 6.11

Урина 

Резултат

Единици
 Референтни граници

Белтък ( - ) Отрицателен
  Отрицателен

Билирубин ( - ) Отрицателен
  Отрицателен

Уробилиноген Неувеличен
  Неувеличен

Седимент

# 182
На мен витамини ми изписаха още на първия преглед и докторката ми каза, че ги изписа не толкова заради витамините, колкото заради минералите . Също така обясни, че те не са за мен, защото аз си ги набавям от храната, а са необходими на бебето, тъй като в този период расте с невероятна скорост и деленето на клетки е много бързо и има нужда от много минерали. А иначе аз и плодове и зеленчуци хапвам напоследък повече, отколкото преди. По принцип не си падам много по ябълките, но вече всеки ден изяждам поне по една и то не, че се насилвам, а просто ми се дояжда.

# 183
  • София
didikar от това което си написала ми става ясно, че това не са някакви специализирани изследвания за бременни, а профилактични. Наистина не е лошо всички да си правим такива и не само когано сме бременни, но за съжаление сме доста небрежни в това отношение. Аз сега незнам защо така съм се предоверила на лекарката си, че нямам никаква самоинициатива за нищо, просто чакам да каже какво трябва да правя, което не е много добре, ама нещо съм в такава фаза, затова поне трябва по-внимателно да ви чета, че да не взема да изпусна нещо много важно.

# 184
  • София
 Wink Здравейте момичета! Честито на чулите сърчице! Аз съм на преглед на 02.12. Дано не се побъркам от притеснение до тогава! Нямам търпение да чуя сърчицето на моето ембрионче. Уж се опитвам да мисля позитивно, но на моменти изпадам в паника. Може би е нормално, предвид състоянието на хормоните!

Инъче и аз се присъединявам към клуба на тези, на които им се гади. При мен не е сутрешно, а по-скоро целодневно. Пастата за зъби много ме дразни и си купих една хомеопатична, която долу-горе понасям.

Светен пръшец, на мен моята докторка ми каза, че такива изследвания ще направя след като ме регистрират за женска консултация.

# 185
didikar от това което си написала ми става ясно, че това не са някакви специализирани изследвания за бременни, а профилактични. Наистина не е лошо всички да си правим такива и не само когано сме бременни, но за съжаление сме доста небрежни в това отношение. Аз сега незнам защо така съм се предоверила на лекарката си, че нямам никаква самоинициатива за нищо, просто чакам да каже какво трябва да правя, което не е много добре, ама нещо съм в такава фаза, затова поне трябва по-внимателно да ви чета, че да не взема да изпусна нещо много важно.

То през цялата бременност не се правят никакви специални изследвания за бременни освен накрая има едно където се взема секрет от влагалището.Това са си профилактични такива от които да се види има ли нещо нередно - знаете,че на бременната жена организма се променя.Аз често си ги правя - мине не мине време ... вече ми се карат в къщи  Laughing

# 186
Момичета, искам да ви питам, има ли неща, които са категорично забранени за хапване. Мисля, някъде назад в темите се обсъждаше въпроса с храненето. Така ми се прияло нещо /сега няма да казвам какво/, а мисля че някой беше споменал че не се препоръчва при бременни. А честно да си кажа с първата ми бременност съм си хапвала всичко, което ми се е приискало, разбира се без да прекалявам.

# 187
Говореше се за морски дарове - миди, риба тон..пастети също - май това се споменаваше Thinking
Я кажи какво ти се папа Grinning

# 188
Здравейте момичета!
И аз вчера си видях точицата /5 г.с/, но радостта ми трая много кратко, защото тази сутрин прокървих. Не е точно чиста кръв, по- скоро кафяво зацапване. В ужас съм. Сутринта бях в Шейново, където един "мил" доктор ми наговори куп страхотии и не пожела да ми каже на какво се дължи това зацапване. Изписа ми "Утрогестан" и "Но Шпа и това е.
Не знам какво да мисля. Болки нямам никакви....
Някоя от вас преживявала ли е подобно нещо?
Потресена съм от отношението на този доктор.

# 189
Аз преди писах за това - не се шашкай така - аз бях така цалата 5 седмица - не кръв а кафяво зацапване .В началото беше по - светло и накрая стана много тъмно - какво ли не ми мина през главата и надух главите и тук на момичетата - няколко дни беше така и после мина- вече го няма.Само спокойно.Не съм пила никакви хапчета за това.А ти болки имаш ли - аз нямах - виждам,че и нош-па са ти изписали.Моя лекар ми каза,че това е нормално и най-вероятно са последици от имплантирането.

# 190
Говореше се за морски дарове - миди, риба тон..пастети също - май това се споменаваше Thinking
Я кажи какво ти се папа Grinning

Тан я кажи какво ти се хапва,че виж и на мен ми се е прияло - влизам в магазина да си харесам нещо и нищо не ми се яде а искам да хапна малко  Laughing

# 191
Миличка, само си почивай, а Утрогестанът е най-ефикасното на този етап!
Ако има да става - ще стане...просто от това повече не може да се направи в момента, надявам се да е достатъчно!
Пиши как си, ще ти стискаме палци Praynig Praynig Praynig

# 192
  • София
И аз след вчерашния преглед имам кафениково-ръждиво зацепване. Нямах го преди това. Иначе нямам болки...Ох, дано всичко е добре с ембриончетата. Praynig Praynig Praynig

# 193
Мерси за успокоението Simple Smile
Аз не се бях шашнала в началото, защото нищо не ме боли. Когато ме прие този в Шейново ми наговори такива работи, че аз се разревах в кабинета. Почна да ми обяснява как трябва много да съм притеснена, защото това е патология, как може би и ембриона нещо не е наред и ще го изхвърля.......Като го попитах на какво се дължи просто ми каза, че това мен изобщо не ме интересува- така или иначе нищо не мога да променя.
Направо откачих  Shocked

Дано всичко е наред  Praynig

# 194
cveten prashec Сигурно от целия форум за момента аз те разбирам най-добре, защото вчера бях на твоя хал ! Толкова, ама ТОЛКОВА ми беше зле, че виж как Сиси ми се е скарала какво съм написала (че е много гадно да си бременна)
Какво да ти кажа - гледай да поспиш, така поне няма да ти е толкова зле. Но пак е почти неспасяемо де....

Иначе аз днес бях на доктор, видях зрънцето на снимката на ехографа, но за сърце не стана дума...  Как ги виждате/чувате тези сърчица? Или може би е рано при мен?

Celica ако си много притеснена иди пак на друг доктор, но понякога се случват такива неща, въпроса е бебето да е ок. Гледа ли те пак на ехограф?

Общи условия

Активация на акаунт