Очакващи ЮЛИ! Тема №3

• 13 993
  • 305
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря на всички ви за моралната подкрепа и успокоенията ... Hug друго си е като сподели човек! Blush
Априлска мама пожелавам бързо оздравяване на малката душка! Heart Eyes
Tan  не се самонавивай мила, това са нормални настроения , аз съм живият пример затова , ако си в началото на бременността /4-5г.с./ предменструалните болки са нормални , още ден два и трябват да отшумят. Успокой се и не мисли лоши неща/ зная, че ти минават едни мисли през главата, но ги изпъди/. Пиши тук каквото те тревожи и после не го мисли, така ще прогониш и отрицателните емоции. Нали затова сме тук да си даваме кураж и повече сила. Защото това е само началото. За мен е срамота, защото съм го вървяла веднъж този път, но това е психика , всеки го преживява различно явно. Blush  Wink Blush
Хубава вечер на всички!
Отново добре дошли на новите бремелинки!  bouquet

# 91
  • София
Здравейте мами, усетихте ли заметресенията. Аз усетих само днешното, което стана в 7 ч. сутринта. Прочетох, че е било 3.2 по скалата на Рихтер. Вчерашното е било даже по-силно- 4 по скалата на Рихтер. Доста се стреснах и поразтреперах, но какво да се прави.  Не успях да намеря никакви прогнози дали се очакват нови трусове в близките дни. Пишете, ако знаете нещо.

# 92
cveten prashec, има цяла тема в Клюкарника - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292244.880

Аз го усетих и снощи, и сутринта, доста осезателно, живеем в центъра. Снощи тъкмо заспивах на дивана и бързо скочих, беше доста по-силно от това сутринта, но и то успя да ме събуди и разлюлее в спалнята.
Няма нужда от паника!

# 93
  • Sofia
.:.Stef.:. благодаря ти   bouquet тази сутрин нямах никакво парене, вчера изпих около литър чай и сега се чувствам страхотно, даже пак си направих - много ми хареса този чай.  Simple Smile
Това ми напомня, че миналия път постоянно ми се пиеше чай от мента, а сега не мога да го гледам.
Детенцето ми днес е по-добре,  Praynig няма Т, след вчерашното спешно ходене на лекар, днес вече се оправя, че вчера казаха ако продължава да вдига Т, трябва да му се спука тъпанчето , Cry този вирус направо в ушенцата го е ударил. Пазете се момичета страшни вируси има!
Това от мен за сега, по-късно ще се включа пак.

# 94
Здравейте и от мен.

Честити ви точици и тупкащи сърчица на всички. smile3525

По мои изчисления съм в 5 седмица. Болките в корема вече преминаха, гаденето не ме е споходило за сега, а болките в гърдите са много много силни. В петък ходих при GP-то но той ми каза че е рано и да отида пак след 4 седмици.
Това ще ни е първо бебче, а за бабите и дядото -първо внуче, но не смятаме да им казваме новината до 12 седмица. Те живеят в БГ а ние в UK, така че няма да е трудно да опазим тайната.

Иначе точица или тупкащо сърчице няма да видим и чуем скоро.  Тук първият скан е след 12 седмица а за цялата бременност има само два .

желая лека бременност на всички.  Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 11:20 от md4282

# 95
Здравейте момичета и от мен най-после  Laughing
Честито на новите мами видели двете чертички и добре дошли а на момичетата видели точици и чули сърчица- пазете си ги   bouquet
Ние имахме малко тъжни дни в семейството но няма да ви занимавам с това и затова не съм писала няколко дни.
С първата бременност ми беше ттолкова добре - никакво гадене,настроение на 6 а сега ми е ужасно. Постоянно виене на свят и отпадналост.На 01,12 ще почвам работа а малката отива на бабин дом и дано поне дотогава малко се пооправя,че незнам как ще я карам там.
Вече съжалявам,че си писах час толкова късно - чак на 25,11  Laughing - така искам да си видя точицата и да я чуя - нямам търпение. Grinning
За секса - то мъжа ми май повече трае и не иска още,че да не стане фал - а да не ви разправям,че при първата бременност откакто почна да ми личи не сме правили нищо защото той все едно детето си щял да .....  Laughing
Какви земетресения - нищо не съм усетила - ама то в главата ми сега е такова постоянно земетресение,че сигурно затова нищо не знам  Laughing

# 96
Добро утро, момичета, няма ли някой да пише, че му е добре, че вече като видя форума и започва да ми се повръща  Sick просто го свързвам с това... Айде по-бързо да минават тези симптоми, омръзна ми... Вчера излъгахме приятелите, че няма да излизаме щото съм болна, ми другите седмици какво ще ги лъжем не знам... Просто не ми се ходи на никакво запушено миризливо място - а пък на гости ако идем всички пушат, на кръчма - също.
Априлска мама - цигарите като видях 2-те чертички и директно ги забравих. То така или иначе аз покрай зачеването вече 2 години пушех много малко - около 2 на ден... А сега вече ми става лошо от тях... Може би ще ти подейства психически ако прочетеш какви вреди носят - ти сигурно си ги знаеш но си направи нещо като психоатака - чети пак и пак...

# 97
Добро утро момичета Simple Smile или вече добър ден Blush
Аз чак сега се събуждам, защото снощи почти не можах да спя от притеснение. Усетих първото земетресение доста силно и такава паника ме обвзе. По принцип не съм такава, но явно комбинацията хормони и това, че мъжът ми го няма и резултата - безсънна нощ! Какви ли не щуротии ми минаха през главата ooooh! Явно сутринта по някое време съм заспала, второто земетресение не съм го усетила (и слава Богу) и се събуждам чак сега Mr. Green

md4282 леко и безпроблемно бременеене и по-малко неприятни симтоми Hug :hug Много странна практика имат в UK - как така чак в 12 седмица ще видиш мъничкото човече #Crazy

Априлска мама радвам се, че температурата спада, дано по-бързо отшуми този вирус Praynig

Дидикар съжалявам за неприятните неща, които са ви сполетели, но нали знаеш след тъжните моменти идват хубави и сега ви предстоят положителни емоции Wink Hug Hug

Хубав ден на всики, много ви Hug Hug

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 14:45 от djidjito

# 98
djidjito благодаря ти за пожеланията. bouquet
 Относно скана след 12 седмица newsm78, странно - но факт. Лъжат ни, че не било добре за бебето много сканове та затова само два Thinking,( дрън - дрън всичко е за икономия ) да не говорим че кумата ни роди преди около 3 седмици и през цялата бременност не е видяла гинеколог.  newsm12 Дори и пола на бебето не им казаха( такава е практиката на доста места в Англия полът не се казва защото не се знае каква е религията на родителите - може например момиченцата да не са на почит.

А в  България правят ли се гинекологични прегледи когато има бременност, колко и с каква цел?

# 99
md4282, на мен лично ми правиха чак в 9-тия месец за да видят имам ли разкритие. Иначе само всеки месец го гледат на видеозон. Много гадно - два пъти през бременността.  #2gunfire
Аз се ядосвах че не ходих за втори път и на 3D, пък какво остава на обикновен.

Ние с малкия ходихме на крайморска разходка. Нашият татко отново имаше работа, та пак си бяхме самички.  Blush Но времето беше прекрасно. Сега си почивам, че се поизморих. Особено докато го донеса до 4-тия етаж.......

Ей, някой ако знае хитринка за спасителен релакс след вдигане на тежко?! Много се притеснявам, че се налага да го нося, но няма начин. Надолу слиза сам, но нагоре не може. Още е мъничък.  newsm78

# 100
md ????? много е странно това, което казваш за практиката в Англия!!
Разбира се, че се правят гинекологични прегледи!!!! Бременността се следи постоянно - целта е да се проследява развитието на плода, да не би да изоставя или да върви много бързо, как се развиват органите, наблюдава се плацентата, матката и т.н. При всяка бременност честота на прегледите е различна

# 101
Ми знам ли то и на мен ми е странно. Иначе имам доста приятелки които родиха тук, но за сега не смея да разпитвам че нали е тайна. В петък GP-то ми каза да ида след 4 седмици и ще ми назначи акушерка. После доколкото си спомням от това какво са ми разказвали приятелки тази акушерка ще ме тегли и ще ми  измерва корема  ( не знам колко често),ще ми казва какво да ям и какво не- абе общи работи, но никакви прегледи- тя не е гинеколог.
Ще видим как ще е. Ще бъде интересно да съпоставяме бременеенето в България и в Англия

# 102
Мамита много се притеснявам от вчера имам болки от едната страна,където са тръбите и яйчника, прорязващи примерно като стана изведнъж... на 2 пъти ми се случи примерно през 10 часа, но си  е обезпокоително... Също имам прорязващи болки в шийката на матката (дъното на влагалището)... Все още не съм ходила на лекар да потвърдят вътрематочна бременност и започна да ме гони параноята за извънматочна... особено тези болки отстрани много ме притесняват... Някой има ли болки извън матката???

# 103
Емили вземи две таблетки но-шпа и се успокой миличка! Кога си на лекар?? Извинявай не мога да се сетя Blush

# 104
Emily преди няколко дена, през нощта станах рязко от леглото за да отида до тоалетната и такава болка ме прониза  от дясно че си останах приведена за около 1 мин. после отшумя и от тогава не ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт