Новите ви книги - 2 част

• 66 649
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 150
За Голямото Коледно Четене препоръчвам Исабел Алиенде. Simple Smile

# 151
Аз доста неща съм прочела от Исабел Алиенде и май там ми е грешката. След 4-5-тата книга установих, че авторката се повтаря твърде често. Не ме разбирайте погрешно, аз харесвам книгите и, но май попрекалих с количеството им  Laughing.
Днес си купих "Като гореща вода за шоколад" - завладяваща е, почти можеш да усетиш ароматите от кухнята на Тита и Нача. Аз имам непреодолимо влечение към латино-стила още от "Сто години самота".

# 152
  • Countryside
Еее, Маркес е друга "бира" все пак  Mr. Green Исабел Алиенде е добра Лаура Ескивел също, стилът е подобен, ама не е лесно да стигнеш батко Габриел  Mr. Green А най-любимо ми е профанското сравнение на Маркес с Жоржи Амаду  Mr. Green
За протокола сдобих се с 2 нови книжлета, втора книжка на Сантяго Ронкалиоло(с фамилното име виждам зор  Laughing ) и третата "хроника":

# 153
Обожавам Маркес, но най-вече "Дванадесет разказа", според ме те са върхът на творчеството му. Любимец ми е Хулио Кортасар, Борхес и Ескивал. Паблу Коелю, Херман Хесе и Селинджър са класиката за мен. Кефят ме и старите фентъзите на Бард, а не тези безконечни саги...
Но в момента съм на друга вълна: Какво ще кажете за Ричард Брансън и неговите книги "Майната му, да го направим" и "Как изгубих наивността си"?

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 19:56 от M_Nik

# 154
Гледах по bTV презентацията на "Как изгубих невинността си" и този човек ме заинтригува. Преди време по Discovery имаше филм за него и още тогава ми направи впечатление, стори ми се доста земен за милиардер. Дори ексцентичността му е уникална. Аз също я загледах в книжарницата тази книжка, но малко скъпичка ми се стори и се въздържах. Наближава Коледа и понеже бях много послушна, се надявам Дядо Коледа да е доста щедър, защото имам голяяяям списък с книжки  Laughing.
Kaкто вече писах, в момента чета "Като гореща вода за шоколад". Тази книга не трябва да се чете на празен стомах. Рецептите в нея са колоритна смесица от омайни подправки и продукти в смели и провокиращи апетита комбинации.

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 21:38 от lady di

# 155
"Как изгубих невинността си"-точно днес я купих за подарък на мъжа ми.

# 156
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
" Монахът,който продаде своето ферари" - Робин Шарма . От няколко места ми е препоръчаха, приготвила съм си я за коледните четива Peace

# 157
 PeaceСтари шлагери и крем брюле - хареса ми, макар че наистина май краят е попретупан набързо - сякаш авторката не е имала време достатъчно...но иначе, даже на места се смях с глас / и не казвайте на никой, обаче и аз навремето имах жълто анцугче/

# 158
От мен  "Шибуми "- Треванян и" Денят на змията" - Стив Олтън

# 159
  • Кацнала на едно дърво.
И нашата последна книга е "Как изгубих невинността си". Още не съм я прочела, но си мисля, че си залужава да я имаш. Вдъхновяща е, вероятно.
П.П. Като дете много обичах книги-биографии (имаше една много хубава поредица на издателство "Музика"). Четях, четях, пък сядах на пианото. След два дена започвах някоя биография на художник и... Сбогом, пиано.  Mr. Green Къде са боите?
В крайна сметка не станах нито музикант, нито художник. Освен вдъхновение се оказа, че трябвало талант и много труд.  Laughing
П.П.П. Това означава ли, че и голям бизнесмен няма да стана! Shocked

# 160
  • Варна.....
Иля, всъщност "Вихрушка" е последна като хронология на развитието на компанията "Струан" (действието се развива в Иран през 70-те години на 20 век). "Гай-Джин" хронологично е преди нея, въпреки че е написана последна, там действието се развива през 19-ти век в Япония.

gargamela, сигурно е така, чела съм ги много отдавна и съм ги позабравила.  Crazy Hug
Вихрушка наистина е последна от поредицата. Дано и спре дотук, на светлинни години е от Шогун- първата в сагата.
Сега съм на Вино от глухарчета.
И Тайната чета в една от стаите вкъщи.
Набелязала съм "Толстой" на Анри Троая- много го обичам този автор, споделете ако сте я чели.

# 161
  • Майничка
...Набелязала съм "Толстой" на Анри Троая- много го обичам този автор, споделете ако сте я чели.

Чета я в момента. Чудесен автор, досаден (дотук) обект.

# 162
Аз довършвам "Стрихнин в супата"(избрани произведения) от Удхаус и мисля да продължа в тази посока. Препоръки?

# 163
Поръчах си "Карантината" на Льо Клезио и "Типът ЗЕТ" на Марк Алън .

От "Майната му ..." на Брансън съм по-скоро доволна - лековата , полуавтобиографична /вкратце/ , но пък незлоблива и ентусиазираща . " Как изгубих невинността си" е по-скоро разширен вариант на предната / да не кажа , че първата е била нещо като съдържанието на втората newsm78/ . ... но ще се чете , пък дано ми дойде "милиардерско"вдъхновение.

Сиренце , сподели  моля те "Хрониките..." стават ли за 14-годишен ? newsm78 Набелязала съм ги за изненада , че напоследък ни влече историята - всякаква .  

# 164
  • Belgium
Аз довършвам "Стрихнин в супата"(избрани произведения) от Удхаус и мисля да продължа в тази посока. Препоръки?

На Удхаус препоръчвам "Радост в утринта" - това беше първата му книга, която прочетох преди много време и мисля, че една от най-добрите  Peace

На мен последно ми подариха Даниел Стийл - "Сестри".  Не си падам особено по тази авторка, но книгата става за четене.

Общи условия

Активация на акаунт