Новите ви книги - 2 част

• 66 654
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
ria благодаря   bouquet
Покрай Удхаус се сетих ,че скоро четох 2 книжки на Сан Антонио-"История на Франция" и "Берю Берю".И ще използвам израза на Ivs - и аз цвилих от смях.
Много ми допаднаха и разказите на Роалд Дал-''Разкази с неочакван край".А детските му книжки са любими на хлапетата ми.''Матилда'',ГДВ'',''Чарли и шоколадената фабрика''-тия са детските.
Обичам книги които ме разсмиват.Гадостите ми ги доставя в оригинал животът.
Ако ми препоръчате нещо ще съм ви благодарна! Hug Hug Hug

# 181
Ерик- Еманюел Шмит- закупих последната му преведена на български книга " Мечтателката от Остенде". Искрено препоръчвам всичките му книги - "Оскар и розовата дама", "Господин Ибрахим и децата на корана" и т. н. Това са книги, които искам да подарявам !А на "Мечтателката" съм съвсем в началото, но е класа!

и аз мислех да си ги поръчам, обещаващи ми изглеждат по описанието в нета

# 182
"Търкалящи се камъни" на О`Хенри. От една антикварна сергия.
Вие купувате ли книги от антикварите?

# 183

Момичета, някой чел ли е тази, видях много хубави отзиви за нея.
Толкова съжалявам, че нямам време да чета за удоволствие.

# 184
Тай, понякога при антикварите намирам страхотни неща Simple Smile

# 185
Вие купувате ли книги от антикварите?
Да, много често. Само гледам да са запазени, мразя овехтели книги.

# 186
Включвам се в темата ви с молба за съвет.
Търся книга за подарък на мъж почитател на руската класика. Знам че харесва "Дванадесетте стола", "Златния телец".Скоро гледах че препрочита "Анна Каренина".
Също пак за подарък днес не можах да намеря "501 места които трябва да видите"- коя книга и е добър заместител?

# 187
Направих голям пазар преди няколко дни, но основно за детето. Взех Андерсен в оригинал. Също приказки, събирани от Лозинка Йорданова - етнолог - към тях има и кратки обяснения на ритуали, вярвания, представи.
Едната е за русалки, самодиви, караконджули и таласъми, другата зацаре, царици...Има още два тома, които не взех.
И други по-детски книжлета.
За мен ще си взема на Бернар Вебер, от трилогията с танатонавтите, втората книга, не се сещам сега заглавието.

# 188
  • Belgium
Включвам се в темата ви с молба за съвет.
Търся книга за подарък на мъж почитател на руската класика. Знам че харесва "Дванадесетте стола", "Златния телец".Скоро гледах че препрочита "Анна Каренина".

Относно руската класика бих ти препоръчала "Ние" на Замятин. Това е първата утопия, много преди Оруел да напише неговата книга. Същевременно е нестандартен избор за подарък, защото твоят познат сигурно е чел всички класици като Чехов, Достоевски, Пушкин.

# 189
ДеЩоВиди, митологията звучи страхотно! Ще я търся и аз

# 190
  • София
Някой чел ли е Французойките не пълнеят?Заслужава ли си и ивъобще в какъв стил е?

# 191
Някой чел ли е Французойките не пълнеят?Заслужава ли си и ивъобще в какъв стил е?

книга за отслабване, има и рецепти, написана е в приятен стил, с истории, илюстриращи някои основни положения в борбата с лакомията

# 192
Не е нова, но баш по Коледа чета "Един Ден от Живота на Иван Денисович" на Солженицин. Много отрезвяващо действа.

На въпроса на ДийпРед: да, чела съм я, може да се почерпят неща от нея, заслужава си да се прегледа.

# 193
Слушах една сутрин представяха книгата "Харем" от Колин Фалконър.
Впечетли ме коментара.
Някой има ли отзиви?

# 194
  • София

книга за отслабване, има и рецепти, написана е в приятен стил, с истории, илюстриращи някои основни положения в борбата с лакомията
Embarassed аз мислех, че е чиклит

Общи условия

Активация на акаунт