Новите ви книги - 2 част

• 66 673
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 645
  • Countryside
Амии...хм...автобиографична, но има много история също. Да речем сродна.
На мен не ми допадна- писано е отдалеч за наши неща. А г-жа Бъчварова почти не е българка вече...затова.
Хм, продължавам да се чудя...

# 646
Umbra, много ми хареса "Шоколад". Просто заспивах с уханието на уют и шоколадови аромати! Изключително приятно четиво!
Сега започнах "Моята измислена страна" на Исабел Алиенде.
След нея ще си купя продължението на "Шоколад".

# 647
  • Countryside
Umbra, много ми хареса "Шоколад". Просто заспивах с уханието на уют и шоколадови аромати! Изключително приятно четиво!
Сега започнах "Моята измислена страна" на Исабел Алиенде.
След нея ще си купя продължението на "Шоколад".
"Бонбонените обувки" ? "Шоколад-а" е по-добър, но и продължението става.
"Моята измислена страна" на Исабел Алиенде е автобиографична и доста тъжна, има и по-добри произведения.

# 648
Сиренце, аз на Исабел съм прочела доста неща, след "Паула" едва ли нещо откъм тъга може да ме стресне. Но пише с толкова богат речник и така увлекателно, че не мога да и се наситя.

# 649
"Смехотворен газ" и "Любов по френски" на П. Г. Удхаус са последните ми попадения. Поръчах си да ми доставят и сборника му "Стрихнин в супата... и много други истории", който чета онлайн в офиса  Mr. Green

# 650
  • Countryside
Сиренце, аз на Исабел съм прочела доста неща, след "Паула" едва ли нещо откъм тъга може да ме стресне. Но пише с толкова богат речник и така увлекателно, че не мога да и се наситя.

Мдам, Паула е разтърсваща и мнооого тъжна. Алиенде има доста стабилна библиография, но Колибри я издават доста разбъркано и произволно, нямам идея защо. Добре, че поне издадоха трилогията на "Духовете..." и то една след друга Mr. Green . Подобен стил е Лаура Ескивел, ако те вълнуват заместители. Все пак да не забравяме и доайените Маркес и Борхес, ако не си ги чела, те са началото. Даже има слух, че Маркес пише нов роман, дано е вярно и Колибри се напънат да го издадат.

# 651
Сиренце, не се надявай за Маркес. Само в оригинал или на английски.
На мен Лаура Ескивел не ми понесе. Може би тъкмо защото я разглеждах като заместител на Алиенде.
Борхес е нещо друго. Бих добавила и Жоржи Амаду.
А Маркес, Маркес е голямата ми любов.

# 652
  • Countryside

А Маркес, Маркес е голямата ми любов.
И на мен  Heart Eyes Има една приказка : Ще го взимам  Mr. Green
В оригинал ще видя зор, но на английски ще го докопам аз, имам и други негови книжки на английски, знам че няма смисъл, ама като не ги издават и преиздават на бг.  Crossing Arms
Жоржи Амаду е друга бира, но и той ми е любимец все пак е от тайфата  Mr. Green

# 653
Сиренце, didkapitka , много ви благодаря! Откак видях тази тема спрях да си задавам въпроса - А сега какво да прочета?. Сега само се питам - дали ще ми стигне времето да прочета всичко, което искам?
По отношение на Маркес - май ще опра до библиотеката на свекито, може пък да има нещо от преди забраната да се издава на български език.

# 654
Привет любителки на латиноамериканската литература  bouquet Да се впиша и аз.

Лаура Ескивел - Като гореща вода за шоколад е страхотна книга. Даже филмът ми хареса. Другите са напъни. Според мен.
Маркес има 2 тома от 79 - Сто години самота, Няма кой да пише на полковника, Окапалата шума и разкази. Боря се с майка ми за тях с променлив успех. Но Любов по време на холера не мога да добия. Последно имам от 98 - За любовта и други демони.
Голямо разочарование ми е Марисол - Топъл мед....

# 655
  • Countryside
Значи правилно не си купих Марисол  Mr. Green
Маркес не е преиздван, и аз имам двата тома от '79(т.е. мама, ама аз й ги краднах  Mr. Green ) и "Холерата..." старото издание. Филмът за съжаление е повече от слаб, а книгата е повече от разкошна.

# 656
Лу сподели после отзиви за Болейн,защото я гледах в една книжарница ,но нямах възможност дори да я разгледам.

Аз я приключих скоро. Хареса ми, продължава историята на рода Болейн. Разказана е от 3 лица и това е основната разлика с предишната книга. Същият увличащ стил, много интриги от двора на Хенри VIII. Ако трябва обаче да сравнявам Другата Болейн по ми хареса като история. Очаква се и скоро да излезе и третата книга от поредицата Другата кралица.

# 657
Някой може ли да даде отзиви за тази книга    http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=29399&cat=2 или за авторката. Благодаря ,предварително.

# 658
Някой може ли да даде отзиви за тази книга    http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=29399&cat=2 или за авторката. Благодаря ,предварително.

Сири Хуствет е съприга на нашумелия писател Пол Остър. Чела съм "Какво обичах", страхотна книга! Много нежна, емоционална, увлекателна.

# 659
Благодаря ти!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт