Новите ви книги - 2 част

• 66 999
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 330
Резерви в акъв смисъл? Какво те притеснява?

# 331
  • на село
 Е, като към всеки непознат автор.

# 332
  • Belgium
Же Орхан Памук е специфичен автор.

Според мен си почнала с най-подходящата книга - "Името ми е червен".

Особена е защото действието е разказано през очите на различните герои, но това я прави и оригинална. По-добра е от "Сняг" примерно.

# 333
Разбирам те. Аз почнах "Беки Б. очаква бебе" с огромен ентусиазъм, и пряко сили я довърших, просто защото не оставям недочетени книги. Толкова ... празна, поне да беше забавна.

Подлъгах се, защото тук някъде бях прочела за Софи Кинсела. Голямо разочарование...

# 334
Кажете за Орхан Памук...Името ми е червен за какво се разказва

А някой да е чел Хиляда сияйни слънца?

# 335
Разказва се за едно убийство, за едни майстори-художници, за любов, за един друг свят,за това кой може да е убиецът според всеки от героите. Струва си да се прочете.

# 336
  • Belgium
Кажете за Орхан Памук...Името ми е червен за какво се разказва

Наистина ли искаш да ти я разкажем?

После няма да ти е интересно  Laughing

# 337
ААА само да сте посмяли да разказвате!!! Mr. GreenИсках да знам дали е психо,че напоследък все такива чета,а исках да си почина малко Simple Smileно ще си я взема Crazy

Ето и тази сега ще изтичам да си купя:овият роман на автора на бестселъра "Ловецът на хвърчила" – книгата, която развълнува целия свят и вдъхнови Марк Форстър за филма, който очакваме в България през април.
"Хиляда сияйни слънца" е на първо място в класациите на "Пъблишърс Уийкли" за най-продаваните романи през 2007 г.!

Драматичен и вдъхновяващ разказ за съдбата на две жени, събрани под общ покрив от опустошителната война в Афганистан и измамата на един деспотичен мъж. Мариам и Лайла са от два свята, от различни поколения и култури. Тяхната среща поражда омраза помежду им, но животът ги превръща в приятелки и съюзници, разделени от смъртта.
Тази удивителна история за един негероичен живот с героичен завършек крие неочаквани обрати, трагични и щастливи изненади. От нея отеква свистене на ракети и музика на тамбури, носи се миризма на ориенталски подправки и барутен дим.
"Хиляда сияйни слънца" е хроника на три десетилетия от потресаващата история на Афганистан, ода за приятелството и саможертвата в името на достойнството и обичта. Книга, която не се забравя и не оставя никого безучастен. Една от малкото книги днес, които ни разтърсват и вълнуват, карат ни да сме по-добри.

# 338
  • out of space

"Кой ли според вас отива в Ада? Това се оказва едно пренаселено място. Ето, Клеопатра работи в обществена пералня, Пушкин продава билетчета, а Брус Ли е кротък учен. А защо ли Мерилин Монро е намалила бюста си до нула? Тук телевизионните реклами не спират, а питиетата се сервират винаги топли. Почти като на Земята. С тази разлика, че тук всичко е вечно. Но дори и в Ада се случват мистериозни убийства. А пък как ли може да умре този, който вече е мъртъв? Бившият царски офицер Калашников вече стотина години работи в Отдел "Наказания". И сега е по петите на хладнокръвен убиец, който елиминира най-известните обитатели на Ада."

Уникална книга, разбивам се от сях, а същевременно има страхотна тръпка!  Grinning

# 339
  • sofia

Има я по книжарниците:) Много приятно четиво, както и тази:

# 340
  • Ямбол
Аз сега чета "Хиляда сияйни слънца". На мен повече ми харесва от "Ловецът на хвърчила". По-близка ми е, повече ме грабва, може би защото е за жени, а хвърчилата е за мъже, не знам. Но четох тук противоположни на моето мнения, вкусове разни, предпочитания - също.
И двете му книги, обаче, си заслужава да бъдат прочетени. Който се чуди - няма да съжалява.

Аз нови попълнения нямам, но мисля да се разходя до книжарницата тия дни. Нещо да ми препоръчате? Чете ми се нещо драматично, трилърско, нещо увличащо, нещо напрегнато. Автор, Издателство?

# 341
  • Belgium

Аз нови попълнения нямам, но мисля да се разходя до книжарницата тия дни. Нещо да ми препоръчате? Чете ми се нещо драматично, трилърско, нещо увличащо, нещо напрегнато. Автор, Издателство?

"Примката на съдбата" - Джорджо Фалети

# 342
И аз в момента чета  "Ловецът на хвърчила".В началото съм,но снощи стигнах до повратната точка в книгата,и не можах да спя, тежка ми идва,значи другата му книга изобщо няма да мога да я чета Sad.Тотално се отказвам и от " Паула",много ги преживявам и книгите и филмите Cry.Връзвам им се,както казва мъжа ми.Днес си купих " Парфюмът",пак по ваши препоръки,но и тази  "Примката на съдбата" ме заинтригува. Hug

# 343
  • Belgium
И аз в момента чета  "Ловецът на хвърчила".В началото съм,но снощи стигнах до повратната точка в книгата,и не можах да спя, тежка ми идва,значи другата му книга изобщо няма да мога да я чета Sad.Тотално се отказвам и от " Паула",много ги преживявам и книгите и филмите Cry.Връзвам им се,както казва мъжа ми.Днес си купих " Парфюмът",пак по ваши препоръки,но и тази  "Примката на съдбата" ме заинтригува. Hug

Да знаеш, че след "Парфюмът" съвсем няма да можеш да спиш  Laughing

# 344

И аз съм така като теб,като попадна на тежка книга(а аз май все такива си ги подбирам)и направо се "задъхвам",става ми една буца на гърлото,не мога да спя,понякога и глава ме боли Rolling EyesМного ги преживявам ooooh! TiredПарфюмът е страхотна книга,някои казват,че се чете на един дъх,но за мен беше на пресекулки.В повече ми идваше тоя изрод Жан Батист,за това правих почивки,иначе ми беше твърде осезаемо присъствието му Crazy

Сега си взех "Хиляди сияйни слънца" и "Името ми е червен".Ще докладвам като дочета тъпата Вещица на Куелю,която определено ме вбесява и ми е трудна за четене и вникване.Самата героиня ми е супер антипатична #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт