Отговори
# 60
  • София
Неда, честита годишнина и от мен! Страхотни пожелания си получила, просто няма какво да добавя  Hug Бъдете здрави!
Вивка, много свежо се включи! Страхотно стихотворно настроение създавате вие с Неда! Не казваш нищо за вас - къде се губихте, как сте?

А за диагнозите, sea woman много правилно го е казала:
... но съм сигурна, че след време ще искаме тази малка лудница, а само ще можем да ги мислим по дискотеките. Whistling Twisted Evil
- сега докато са малки гледаме да се освободиме от тях - при баби, по ясли и т.н., да не спят в нашето легло, после и не в нашата стая, а като поотраснат още малко  - ще чукамеи и чакаме  за разрешение на тяхната врата да влезнем  Laughing Mr. Green
Телма, Петенце, вие май ги спряхте големите от ясла newsm78 Е, аз съм в по-добри позиции от вас Mr. Green - поне едното не ми е на главата през деня. А и при нас дума не може да става да я спрем от ясла - там са й приятелчета, общува и играе със себеподобни, има дисциплина, което засега ме устройва Flutter Чудно ми е как се справяте с 2 малки деца и с цялата ежедневна работа!? Имам идея - не сме много далече една от друга, може няой път да се съберем в някоя 'по бебешки'  Heart Eyes
Понеже Вики знае стихчетата, които учат в яслата за Коледа, ни накаряха да я научим ние някое стихотворение. Мисля на това да се спрем:
Дядо Коледа
Сняг на облаци се дига,
дядо Коледа пристига
в златна хубава шейна
чак от Стара планина.
"Дзън-дзън-дзън!" - звънци звънтят,
в сладък сън децата спят.
Но да знаят той що носи,
ще наскачат голи, боси
и ще дигнат шум безкрай:
"Дай на мене, дядо, дай!
На мен - кукла, на Стоян -
топка или барабан!"

Гео Милев

А, и все да ви питам: какве давата за закуска? Какво обичат малките ви? Аз мисля, че се изчерпах и все еди и същи неща давам: попара (все по-рядко), фини овесени ядки с мед или с масло и сирене, нескуик топчета с пр. мляко, печени филии с яйце и сирене; принцеси (но определено не е по филиите), макарони ...

# 61
Неда, честита годишнина! Да сте живи и здрави!

Вивка, как е адаша?

Галита, досега се справях, щото мъжа ми си беше вкъщи, от понеделник идва майка ми, а после ще съм  Crazy Калоян не ходи на градина, защото като се преместихме и старата вече не е удобна, а тук още не са го приели. За бебешката среща съм силно ЗА  Laughing

# 62
Гале,при нас казусът "закуска" стои по следният начин:
"Вяра,какво ще закусваш - попара,кускус,юфка,филийка?"
Отговор(смръщва физиономия):
"Амииии....нищо.Не,не нищо не ми давай,че ще повърна" И аз ей така Shocked,ама вече посвикнах де.
И така е почти всяка сутрин.Има 2-3 сутрини в месеца когато проявява интерес към попарата на сестра и и хапва 3 или максимум 4 лъжички и казва "неискам повече,достатъчно" Joy
Абсурд е да лапне нещо което нетрадиционно като вид и вкус (незнам дали точно ще ме разберете),като например овесени ядки с кисело мляко или мед,бисквити и т.н. Нескуик само сух го яде.
И така,аз вече свикнах така да се каже.Само да е здрава пък колкото толкова Praynig

# 63
  • Madrid
Неда,честита годишнина!Дано всички следващи такива звучиш все така оптимистично! Hug

Надявам се красивия и синеок Камен да е здрав,за да може мама и тати да си повеселят взаимно и да се насладят на своя празник!  bouquet

Телма,а ти съвсем сама ли си през деня?Бояна не ходи ли на градина?
Галита,аз давам за закуска тези финни овесени ядки също като теб-с масло и сирене,с настърган домат и зехтин,с мед,стафиди и орехи.И това не ми се струва еднообразно,та те са толкова полезни.Но той сам ми ги отказа/за закуска имам предвид/ скоро.Когато го водя по-късно на градина му предлагам кисело мляко с пълнозърнести бисквити,мед,какао и суров сусам/изобщо не се усеща/.Плодове също давам понякога,но след около час е прегладнял от тях Grinning,мога да му дам каквото си пожелая след тази порция.Общо взето това,не съм много разнообразна.
Гале,при нас казусът "закуска" стои по следният начин:
"Вяра,какво ще закусваш - попара,кускус,юфка,филийка?"
"Амииии....нищо.Не,не нищо не ми давай,че ще повърна" И аз ей така Shocked,ама вече посвикнах де.
Joyсладурана!
Вивка,страшна си в римата,сериозно! Heart Eyes

# 64
  • Варна
За закуската - макарони или кус-кус, най-вече събота или неделя, като съм си у нас, принцеси, топли сандвичи със салам и кашкавал, баничка, мързелива баница (не я обичат много), овесени ядки не ядат, а Александър в 25 от 30-те дни на месеца иска "филийка с пастет".  Rolling Eyes Как не му омръзва на това дете... Дори понякога пред иясла си е искал. На баткото му дай гола филия с масло.  Close

# 65
За закуската - макарони или кус-кус, най-вече събота или неделя, като съм си у нас
и ние така .. , филийки с яйце и сирене (най-често с айрян , друг път с прясно мляко или чай) филийка с пастет или лютеница също давам , но доста рядко ... най-често давам макарони или кус-кус или попара (преди често давах бисквити с мляко , но сега не ще да ги яде надробени в млякото)
 Днес закуси с две парчета кекс и прясно мляко , но не изпи цялата чаша мляко...
а после ние докато закусвахме си хапваше от кашкавала и пи айрян  Laughing

# 66
Ами да аз Бояна я спрях от ясла още април месец, а юли, август и септември бяхме на вилата ни, която е съвсем до гората Simple Smile след това детската градина я ремонтираха до миналия понеделник, та волю, неволю се оправям - домакинската работа направо съм я отсвирила - събота и неделя само чистя и готвя, а да живей пералната, миалната и сушилната  Laughing не бих казала, че се справям особенно добре с домакинстването, но пък взе да не ми пука  Mr. Green
Бояна все пак много иска да ходи на градина, така че тази седмица ще подготвям документи и от 01.12 ще тръгва, макар, че малко ме е страх, защото Ади изкара, вече един вирус на 4 месеца с температура и там други екстри. Ама това е положението, не мога вечно да я държа вкъщи...
Най-много обича да закусва, кус-кус, филия с лютеница и сирене, овесени ядки с масло сирене и парченца орехи, а също все още яде една каша на Нестле - има някакви сини сливи на нея нарисувани за след 8 месеца е - доста е вкусна за разлика от всички бебешки каши, ааа събота обикновенно правя палачинки със сладко от боровинки - много обича.

# 67
Неда,честита годишнина!
Ами какво закусваме ли?През седмицата е на ясла,но събота и неделя-кус-кус/макарони/,баница/домашна или Бела/,мекици/много ги обича/,пържени филийки,сандвичи/затворени/,пастет,лютеница,Нескуик,палачинки/рядко яде/.
Още със ставането и се пита какво ще се яде.От скоро започна да си поръча и какво да й готвя.Винаги и угаждам,много е хубаво да виждаш дете което яде всичко и с голям апетит.Много обича дробчета имам домашни от баба и й ги приготвям всеки път различно.Даже сутрин ми е искала супа за закуска Laughing
Вчера и днес комшийката идва със шерка си в нас/тя е на 1г. и 4 м./,ами едва ги оправяхме двете.Мойта много ревнува,не дава да се радвам на детето,не му дава играчките,бута го,спъва го и така.За 1 час станах стерио.Отказвам се още поне 2 год за второ.

# 68
Майка ми ни направи страхотен подарък  - една книга с 100 най-красиви града в света, с пожелание да отидем в тези, в който не сме били.
Аууу, знам я тази книга, откога я съзерцаваме с мъжо и все не си я купуваме, че много ще се размечтаем.  Flutter Да сте живи и здрави със съпружето, много влюбени и много щастливи!   bouquet

АКО ИМАМЕ ИМЕНИЧКИ ДНЕС, НЕКА СЕ ЧУВСТВАТ ПОЗДРАВЕНИ!   bouquet

Телма, и Андреа ли спи без памперс?  Shocked Уау, моите поздравления!   bouquet Аз на дребното съвсем му развалих режима... Толкова си беше свикнал с гърнето, а сега е такъв калпазанин!  Confused
Петенце, ти ли ми писа за братвочедка ти? Защо да не я знам - аз съм родена през '79-та.  Wink
За закуската - всяка сутрин Стефан започва деня си с ШИШЕ мляко.  Rolling Eyes Няма вариант да няма мляко! Не знам как ще се отказваме. По същия начин и заспива. Иначе през уикендите закусва всичко - нескуик топчета с мляко, баничка, сандвичи - каквото има. Топчета гледам винаги да има, че много си ги обича, а дребосъкът ги яде сухи.
Хайде, мили, да поработя малко. До скоро!

# 69
  • Madrid
Телма,ясно.Самуил не се е разболявал от градината все още,имам предвид да е с температура,да не е активен,да му се спи пстоянно,но пък тази кашлица няма овладяване,давам шанс на още един сироп тази седмица ,после ще пробвам с алтернативната медицина,ако няма никакво подобрение-изследвания,понеже имам съмнения за алергична кашлица вече.Така че разбирам резервите ти спрямо градината,а пък за това домакинство Laughing,много му здраве,това е най-неблагодарната работа за мен.Пък и като порастнат децата,време за него ще си имаш колкото поискаш. LaughingПравилно си решила да не му се връзваш много,аз винаги бих предпочела да прекарам повече време с детето си ,отколкото да го пренебрегвам в името на някакви порядки. ooooh!Що погледи отнесох от свекървата за моя подход само аз си знам. Laughing Embarassed Laughing
Щях да ти попитам също,тъй като разбрах,че Андреа я гледаш без памперс-като сравниш двата подхода,кой предпочиташ често от физическа гледна точка?Аз съм започвала да чета тази тема,но трудоемко ми се вижда.Самуил си спи с нощен памперс още,много ме мързи да ставам да го изпишквам EmbarassedСпи ми се,ставам рано всяка сутрин,лягам късно... Crazy

# 70
със заспиването- никакъв проблем.Ляга и заспива сама.Но понякога се започва с разни прищевки...тъкмо е легнала, изправя се и започва да мисли:Искаааам, искаааам, ...искам печена филийка с масълце, топло мляко с мед, плодово мляко..."Изяжда си каквото си е наумила и заспива сита и доволна Wink.Всъщност Поли заспива сама, откакто я отбих

за закуска давам кус-кус/макарони, сандвичи, банички(от готовите рулца, поради липса на време  Embarassed), корн флейкс, обикновени кроасани и когато поиска им слагам сладко.Обикновено пие чай или пр.мляко.Препечена филийка с масълце е сред фаворитите  CrazyВъпрос на вкус Crazy
ilindi4ka, за пастата и аз така-до към 3,5г. ще караме с безфлоурната.
Пепито, ще сложа снимки, само да ми остане повечко време. Hug

# 71
  • София
Мили майки януарки, вашите мили пожелания
стигнаха дълбоко до моето съзнание,
осъзнах, че съм щастливка,
даже получих прекрасен стих от Вивка! Hug
Забавих се да ви благодаря
не от липса на възпитание,
а защото имам оправдание.
Случи се, че за беда
Каменчо се разболя. Sad
Хубавият ден отмина,
но не ни подмина гнойната ангина.
После се подхлъзна на снега
и си разби носа в една стена. ooooh!
Вече най-много ми прилича
Марко Тотева да се наричам.
За това ме извинете и
бързичко простете. Praynig

# 72
Neda сериозно ли?
Дано мине леко ангината Камен,ако много го били гърлото му предлагай крем супи.Ако има и много гной по гърлото не му давай да пие горещи напитки.

# 73
  • София
За жалост съвсем сериозно. Той отказа храненето и пиенето. Явно много го боли. На антибиотик сме. А не мога и да му духам и забърсвам носа. ooooh!

# 74
  • там където ме зове сърцето!!!
Охххх Неда, много съжалявам , че след хубавия момент са ви се случили толкова лоши неща! Sad
Виждам , че си още във форма и не си загубила чувството си за хумор, за което те поздравявам  Hug Стискам палци бързо да преборите ангината  Praynig, а разбития нос сигурна съм , че не го загрозява изобщо  Wink Hug Напълно те разбирам колко си се притеснила Hug ! Не можеш ли да му пръскаш нещо в гърлото (Тантум верде например)поне малко да го облекчи !
"Вече най-много ми прилича
Марко Тотева да се наричам"
 JoyЕй това много ме развесели  Joy  Joy , ама Марко не е ли мъжко име  newsm78, Марка ми напомня за поща Whistling ,та си мислих  Марико Тотева или Мирка или Марийка Тотева да те наричам Laughing (офффф изпростявам, но така сякаш по-лесно се живее)
При нас (като махнем лошото  Sad)  ,нищо интересно , освен , че започнах работа ,бързо и непредвидено , но пък ми харесва !Калоян беше с този летен ентеро вирус , че и до отделението стигнах ме , но  отказах да лежим там и си го лекувах в къщи две седмици !От вчера е на ясла !Вече се надявам  Praynig да променим схемата 1(седмица ходена на ясла ) към 2-3(седмици лечение) само на 20-22 дни ясла(оххх мечтииии Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт