Отговори
# 75
Neda,да Тамтум верде е хубаво да му пръскаш.
Тази вечер питах аз за Коледното тържество в яслата.Ще има,Дядо Коледа ще им раздава подаръци.За това сестрата каза да си купим подарък -малък да бъдел,та се чудя какъв да е .Приемам предложения.Аз за вкъщи под елхата й купих тази разгръщаща се възглавница на Мечо Пух с приказка е много хубава но е голяма и не става за яслата.
Тази вечер се чух със сестра ми и тя ми каза,че днес на училище Сашито паднала по стълбите и си сцепила брадата.Лепили я,това й  е третото сцепване на брадата. Sad

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 22:59 от Пепито

# 76
  • София
О, тантум пръскам, за къде без него, ама тоя път не помогна.
Вивка, тоя вирус и ние го карахме - гадна работа. С какво да ги закрепваме тия деца не знам вече давайте идеи. Успех в работата и права си, Марко е мъжко име, значи се спираме на Марковица/ на Марко жена му/.
А, палтото и то пострада, та ще го видите,ако евентуално се изчисти, че като го вдигнах и той беше целия в кръв и първо помислих,че си е разбил устата. Една продавачка от съседен магазин ме видяла, че се шашава и ме повика да влезна, а той се дере и се гушка в новото ми палто.  ooooh! Та вътре го бърсахме и разбрахме, че е на Камчо камбата пострадала и хайде пак към поликлиниката.

# 77
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте милички!

Vili4ka - мила, ужасно съжалявам и силно ви желая да изберете най правилното решение и за двамата!

Дес
- честити ходещи крачета на малката чаровница! Все напред да я водят!

Neda
- малко на патерица, но Честита годишнина! Желая ви огънят в домът ви никога да не тлее, а силно и вечно да гори! Страхтно стихче, но много тъжно ми стана за Каменчо! Добре, че все още се намират добри хора! Бързо да се оправяте, а за гнойна ангина, ако търпи компрес, ужасно ефикасен е такъв с прецедено пресечено прясно мляко! Успех!

liliq -  не се притеснявай ... и аз съм от редовно отсъстващите тук!

VIVKA - не мога да не отбележа, че си страхотен талант! Дано схемата вече да е 22:0 в полза на детската градина.

За закуската - освен всичко описано до тук / с някои малки изключения/ при нас много се  тачат пържените филиики /но без олио - по скоро печени/, палачинки с шоколад, варени яйца, печени сандвичи с халва, както и с кашкавал и шарена сол, препеченка филия с маргарин и чубрица, бисквитена торта ... за това се сещам! А, щях да пропусна - хомбукски салам на филиика можем да ядем всеки ден!

ЗА нас - Алекс отново е със силна хрема и си е в къщи при баба! Напоследък арсеналът от думи се увеличава, но все още бавничко! Става все по-умен и постоянно ме изненадва с нещо ново!

За пастата за зъби
- порових доста и реших, че поне до 3г ще караме на Ненедент,пък после ще видим. Вчера в аптеката видях, че има от същата марка и за по-големи деца. Благодаря на всички ви за споделеното!
Аз работя, но нещо започвам много да се изнервям! В събота със систъра си спретнахме един шопинг и в резултат се здобих с нови ботички!

Това е от нас!
Целувки на всички!

# 78
Неда , вчера прочетох тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.msg9320738#msg9320738
  за компрес от 1 сварен белтък и 1 с.л. пудра захар ... незнам дали е ефикасен  newsm78 а и дали детето ще търпи да седи с компреса , поне що се отнася до моята - мисля че не бих могла да я накарам да седи с увито гърло  Thinking

# 79
Ох, Бубе, какво сте преживели!  ooooh!  Sad Дано минава бързо болката. Горкия Ками!  Sad
Лика, бързо оздравяване на твоя юнак.  Praynig
Вивка, успех на работа!   bouquet

# 80
Привет, момичета, завърнах се Grinning Радвам се, че има такова раздвижване в темата Party

Започвам да отговарям безразборно:

Дес, честити ходещи крачета  bouquet За диска ако няма да те затрудня, тогава приемам с удоволствие и благодарности Heart Eyes

Неда, честита годишнина  bouquet Да сте все така щастливи заедно  bouquet Съжалявам за перипетиите, които сте имали, дано бързо се оправя детето Heart Eyes Мерси за инфото, в крайна сметка не ползвах лаундж, оказа се че в частта на Луфтханза във Франкфурт няма дайнърс лаундж, странно newsm78 А пък една "любезна" служителка ми обясни, че с мойта карта не мога да ползвам лаундж, макар че в сайта им друго пише, но както и да е 50 евро нямаше да дам така или иначе Rolling Eyes Намерих си старбъкс и едно удобн фотьойлче и ам откарах 4 от 6-те часа. Много малко места за сядане има в това смотано летище Twisted Evil Иначе на връщане се намерих с едно от дюти фритата козметика на Викториа`с сикрет и си купих нови гланцове за устни, че старите ги харизах на мъжо да нарисува знак спирането и паркирането забранено на 2 коли, които упорито и тъпо биват паркирани пред гаража му #2gunfire

Виличка, напълно те разбирам и ти съчувствам и ние с моя едвам се търпим и то не от скоро. Имаме 2 дни в седмицата когато горе-долу общуваме нормално и после пак се наритваме. Смятам да го водя на семеен терапевт след нова година, че вече не издържам Rolling Eyes

СирЕнке, как сте вкъщи, подобрение има ли?

Лика, и от мен бързо оздравяване  на Ками bouquet

Моите ги спрях от ясла до януари включително, вчера занесох бележката. Искам поне по празниците да са здрави. Нищо чудно и след това до април да ги задържа вкащи, че ми писна от болести. Решението ми дойде вследтствие на разговор с един от колегите на мъжа ми, разказа ми как една тяхна позната започнала работа в ясла като лелка и как като им дойдели повечко деца и ги слагали на гърнетата и отваряли прозорците и на другия ден идвали само половината #2gunfire #2gunfire #2gunfire Това не го чувам за пръв път, дори баба ми ми го каза като ги пуснахме. Но ето още веднъж се потвърждава и то в наши дни. Не знам дали това се случва в нашата ясла, но и не искам да рискувам повече. Ще пропуснем коледното тържество, но се надявам да пропуснем и болестите Confused

Ники още ми кашля, но по-скоро алергично-астматично, давам ериус и вентолин и сироп за кашлица и чакам да мине, засега май има ефект. Станала съм половин доктор вече Sick

За закуската - моите корнфлейкс и овесени ядки не искат да помиришат. Ники яде по 2-3 корнфлейксчета на сухо, та поне да свърши огромната кутия, дето съм купила Rolling Eyes Обикновено се закусва попара, баничики /от полуготовите/, данонинчета /най-често напоследък/, филия с масло и чубрица/която си мажат сами, то в това е целия кеф/ плюс сирене, салам, кашкавал,снежанка, лютеница и каквото извадя, също и маслини обезкостени, ядат ги като семки Crazy Също давам със закуската и плодове, вчера например ядоха банани и после данонинчета. Но най-обожаваната закуска си остава банановата каша Peace Винаги имам вкъщи, много се харчи Laughing И ние с татко им си правим понякога или по-точно казано дояждаме с кеф Sunglasses Докато им харесва ще им купувам, ако съдя по мен и сестра ми, ще си я ядат до живот с удоволствие Laughing Иначе моите много обичат рибните пюрета на семпер, понякога и на закуска искат "риба щука", като им кажа че това всъщност е риба сьомга и те оглеждат подозрително бурканчето и ме обвиняват в лъжа hahaha

Искам да споделя нещо с вас, вероятно ще бъде полезно на всички. В Мароко купих на мишките от пиратските дискове с филми, тъкмо да понаучат нещо на чужд език, те са на френски, английски, испански. Вчера гледахме едно от филмчетата, което е просто страхотно за възрастта на нашите деца и за първи стъпки в чуждите езици, а защо не и за български, само трябва да видя дали се продава някъде на български. Казва се "Dora the explorer". С едно момиченце и негови приятелчета животинчета, думите се повтарят по 100 пъти в различни ситуации, включват зрителя да предупреждава за опасности, да скача, да пее и въобще всякакви такива полезни нещица. Първия епизод, който съм взела е за чертане на карти и как да стигнем от тук до там през едикъде си. Останах очарована, децата също и ми беше лесно и приятно да им обяснявам разни думи на английски, Ники веднага зацепва, Елито първо вика не, не, ама като види Ники и тя повтаря. Не знам само да не им стане манджа в главата, че им пускаме филми на английски, френски и италиански, а по-натататък мисля да им пускам и на испански тези, които имат такава опция, аз поне го говоря и мога да помагам. Свекито е по френския, всички вкъщи говорим английски, а италианските филмчета ни ги подариха като наследство от едни порастнали момчета. За мен е странно, че те предпочитат дисковете, които са на чужди езици и снежната кралица и дивите лебеди минаха в немилост Joy И по-добре, че вече съм ги гледала около 90 пъти всеки Rolling Eyes

# 81
  • Варна
Мишленце, а, полиглоти, а, а, а? Шегувам се. Нека се учат мищките. Колкото по-рано, по-добре. Но само докато им е приятно. Откачам като видя родители, решили на 3 години да ограмотят децата си, а на 4 да пишат вече преразкази и съчинения. (нищо персонално към теб, просто се шегувам Hug Hug Hug) И при нас е така. Баткото учи думи на АЕ, малкият повтаря. Laughing
Благодаря, че попита-добре сме. Wink Това със спирането за известно време го бях направила с баткото първа група в ДГ. След пневмонията не ходи 3 месеца. А Александър ще го задържа още 1 седмица вкъщи.

Вивка, успех на новата работа!:mrgreen: Hug

Недаааааааа, айде свършва годината, край на несгодите. Hug

Лика, браво на Алекс!  Hug Hug(поздравявам те, за спечелената награда в играта на Панагюрище, не греша, нали?)

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 11:40 от sea woman

# 82
  • София
mishlentze добре дошла, нищо не разказваш за Мароко, не сме се разбирали така. Мисля, че ще е интересно за всички. Смело оспамвай темата, че най-вероятно ще го видим през "крив макарон". Grinning Благодаря за поздрава, както разбирам, да ви се връща сполучлив брак. Wink
sea woman  това ,че е края на годината ме крепи. Peace
lika, Мимито & Светла мерси за съветите за компрес, но при нас е неприложим, такова магаре е станал, не дава да го пипнеш. Само аз се оправям горе-долу с него, дори от баща си бяга и реве. Никой друг не признава освен мен,което не е типично за него. Лепва се за мен като ваденка, а го пазим да не се дере, че гърлото пак товари.
Анту 安妮塔 вие как сте? Книгата е страхотна имало и друга с 500 най-забележителните  места в света, но като обиколим 100-те ще я набавим нея. hahaha
Камчето вече бълнува дядо му Коледа и подаръци - голяма каша му е в главата, на елхата казва украса, искам "стара кола,конче и камион с пясък" да му донесе добрия старец и само това си върти. Майка се смее, че тя хубаво ще ни подари камион пясък, но къде ще го държим.
Пазете се и бъдете ЗДРАВИ!

# 83
Откачам като видя родители, решили на 3 години да ограмотят децата си, а на 4 да пишат вече преразкази и съчинения.
Аз пък, Бис, съм на мнение, че ако родителите не дадат тласък на децата си, те няма как да разберат на какво са способни. Аз съм от децата, дето на ставане от следобеден сън пишеха диктовки (баба ми) и с червен химикал ми се пишеха грешки от типа защо не съм пренесла текста в нов абзац, трябвало сама да се сетя (дете трети-четвърти клас). Ама сега смея да твърдя, че пиша грамотно, без да се чудя така ли е наистина. На 5 години можех да чета гладко, ужасно се дразнех на съучениците си в първи клас, които сричаха.  Blush С езиците е същата работа - език трябва да се учи в ранна възраст - тогава ще ти е нужно най-кратко време за усвояването му. Гледам Стефан сега - ужасно паметлив и ученолюбив. Ако имах малко повече време, направо щях да го скъсам от учене по английски, че знам ли след 10 години какъв калпазанин ще е.  Laughing Сега сам си сяда с книжката в ръка на канапето и "чете". Познава повечето букви от азбуката. Сега му е време да се учи, но аз съм много заета. И все пак - когато мога, занимавам се с него. Ако го дам на баба ми, до 3-4 месеца е прочел, бас хващам.  Laughing Баба е бивша даскалица, ако не е ясно.  Wink
Иначе болезнените амбиции на родителите не водят до нищо добро, то е ясно. Трябва да се намери баланса.

Анту 安妮塔 вие как сте?
Биваме. Simple Smile Децата са здрави, слава Богу. Мисля, че е от хомеопатията. С изключение на летните вируси, които изкараха по веднъж, не си спомням от кога не са боледували. Да чукам на дърво цяла зима така да изкараме.  Praynig

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 14:52 от *АнАн*

# 84
Здравейте момичета как сте в това калпаво време ?Ние сме  по малко  на вънка и сме добре.Баткото с неговото   училище ме побърка ей не е лесно да имаш ученик.

Да се похваля и аз най после се отбихмя Confusedно  можеше поне още 2 месеца Partyно нищо здраве да има и да сме живи и здрави .Сега по 3 пъти иска да ПОБА  дали има мляко ама номерът че няма минава hahaha Joyи за сега понеже действам така съм ОША МАЙКА Crazy Mr. Green Heart Eyes

# 85
Здравейте,

Да се отчета набързо докато ламята не е огланяла или пък баткото не ме  подбрал да рисуваме джипове и камиони  Crazy Joy

Добре сме и се гледаме, ама още имам помощ (майка ми) та се ядва.

Гледам нови никове имаме, добре че влязох днес, та разбрах кой-кой е иначе щях да ровя назад  Mr. Green

Пожелавам на всички болнички да оздравяват. Неда, за теб  Hug и дано наистина свършат болестите ви заедно с годината... Praynig

АнАн, братовчедка ми дето е учила китайска филология в СУ се казва Боряна и е от Враца.

Калоян също има свободен капацитет в мозъка и се учи и помни много бързо, но само каквото на него му е интересно. Все пак този капацитете при всички деца трябва да се ползва и развива непрестанно, защото според теориите човешкия мозък е като фуния, която става тясна след 20тата година и тогава способността за учене (особено езици) намалява. Целта е мозъка да се ползва максимално, за да може фунията към 20тата година да е максимално разтворена в долната част... Не знам дали ме разбрахте, но целта е децата да се ангажират мисловно. Не е задължително да учат езици или да четат на 3 години, но да се учат да мислят - може с игри, филмчета, приказки, разкази или каквото им е интересно, стига да си ползват "сивото вещество"...

Изгубена, като писа за пробване дали има мляко, Калоян оня ден вика "Мамо, млякото в циците гадно ли е?" И аз "Не, не е. Искаш ли да пробваш?" и той "Ами, аз не знам как?"...Обясних му, ама той не успя да дръпне и се отказа.... Беше много  смешен.

# 86
  • Варна
Напълно съгласна, но само ако детето прявява интерес. Не да му дръпнеш камиончето от ръката, "ела сега, мама, трябва да научиш тези буквички!" Grinning

Ооо, Петенце, представям си каква картинка е бил Калоян. Laughing

# 87
Ани, да без памперс е Андреа, но е с пелени не по гащи за сега. Пелените са много съвременни, хубави и лесни за употреба – не са от България.
ilindi4ka – много добре си ги казала нещата за домакинстването  Laughing
А за пемперсите – решението ми беше комплексно, така че ако гледах само физическата страна на нещата едва ли щях да се навия. НА моменти е много лесно, на моменти не чак толкова, но съм доволна, че детето вече знае, че като се изпишка му става мокро и е по-готино да го прави над леген (примерно), а за акането почти няма пропуск. И това е още един начин за общуване с малките душички  Laughing макар и да се вижда странно на повечето майки. А най-трудно е да започнеш – още след 2-3 дни ще свикнеш и ще видиш, че после ще се чувстваш и ти и детето по-добре. Бояна сутрин отбелязва дали е със същата пижама и се радва ако е останала суха. А още нещо и спирам по темата. Много от бебетата, на които им е предлагано от рано да се изхождат спират да пишкат през нощта по-рано и Андреа от няколко нощи започна да пропуска, даже 2 нощи вечер от 8 сутрин до 6 издържа.

Неда – миличкия Ками бързо да оздравява!

Ааа Петенце – аз изцедих с помпата кърма за Бояна, като се прибрах от болницата и си изпи цяла чашка, но повече не пожела.

Ох това е за сега - със снимките не успявам да стигна до общото албумче, но ето погледнете тези ако ви е интересно:
http://telmy.multiply.com/

# 88
Telma,разгледах снимките,децата са страхотни.
Да,права си че е хубаво от рано да се свиква без памперс.Аз започнах да слагам Ади на гърне на 6 месеца,и от 7-я нататък не е е акала в памперса никога,на 1г и 4 месеца сама махна и дневния и нощния,но след като тръгна на ясла започна да се напикава вечер.Но беше само период,сега я изпикавам когато си лягам около 23.30.

# 89
  • Madrid
Пепито,ама подхода на Телма е по-различен.Бебето от първите  дни е без памперс,идеологията е различна,крайната цел не е само и единствено ранно контролиране на физиологичните нужди. Simple Smile
Неда,пооправяте ли се вече?Камен храни ли се?Обяснимо е,че не търпи компрес,все пак  го боли и му е некомфортно,че е болен. ConfusedТи и Вивка сте страхотни поети,искрено ви се радвам как ги редите тези рими,много е приятно за четене! Peace
Вивка,радвам се,че се чувстваш добре на работа,дано все така да продължава! Hug
Патенце,много добре си обяснила за мозъка и способността му,която намалява като фуния,не знаех това,много интересно ми стана,ако не те затруднява,може ли да ми кажеш някакъв източник за подобна информация?

Мисля,че ви бях споменала,че Самуил учи английски в училище/той преди месец знаеше три думи на испански,сега разбира доста повече и отговаря положително или отрицателно според това какво го питат/.Като премине кашлицата ще го запиша и в групата по плуване/също е включено в програмата/,водят ги с автобус в съседното селище. Simple SmileА казах ли ви,че нямат легла,спят на дюшечета на земята,не ги завиват с нищо,с обувките,с тези,с които ходят и навън Simple SmileГрадят имунитет децата,много ми допада подхода им като цяло,единствено следобед трудно преглъщам сандвичите със салам и кренвирши Laughing,сутрин закусва вкъщи вече.

Сега с удоволствие ще разгледам снимките на двеге съкровища на Телма. Grinning

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 23:54 от ilindi4ka

Общи условия

Активация на акаунт