Радостни сме ний мадами, че сме вече НОЕМВРИйски мами!

• 16 032
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
[color=magenta]Ифче, честито ти дъщеря![/color] Комарче,  честито ти син![/color] Да ви са живи и здрави дечицата, много радост и щастливи дни![/size]  bouquet

Лора, дано скоро се реши проблема ти със сърцето! Praynig

Неродилите мами, да не се крият, а да пишат по-често, че темичката и времето да върви!

# 181
Комарче, честито ви момченце  Hug

Да ви растездравичко и послушно   bouquet

# 182
  • Бургас
Здравейте!
Честито на всички нови мами!   bouquet  bouquet  bouquet
Да вляза и аз в ролята на щъркел на 17.11.08 мама valpurg роди със спешно секцио в МД-София бебе момиченце - 3,800кг.! Двете са добре и се възстановяват! Да и е жива и здрава малката принцеса!
Момичета стискайте палци да изкарам и тази вечер и утре ще настоявам да вляза в болнизца, че от сутринта съм с менструални болки, но не са регулярни и не са остри, та мисля да поизчакам! Дано да устискаме поне до утре, че да не ми правят спешно секцио посред нощ! Praynig Praynig Praynig

# 183
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!!!!!!ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!!! Hug  bouquet Hug

DEE DEE,я стискай гащи още малко...къде си се затърчала,имаш още два дни,кажи на бебчо да си чака датата,къде се е разбързал? Hug Hug Hug fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 184
Брей и на мен да ми остане време да попиша малко.
Моята мома вече надава глас, явно от коремчето.До сега само пъшкаше и се напъваше, но вече явно осъзнава възможностите на гласа си.Та от тази вечер и ние сме на Еспумизан.
Честито на всички нови мами.Да са им много здрави и само да ги радват.
Лорче направо голям рев му дръпнах от невероятно поетичния ти разказ.Много те бива да знаеш. HugПожелавам ти скоро проблемите със сърцето да отшумят.
DeeDee76 стискам палци.
Пепено какви са тия кила  #Crazy Направо ме разби.Браво на Василенка.Да продължава да наддава така добре.
Пък нашата педка не ни искаше на консултация при навършване на един месец.Бяхме на 20-тия ден и после чак на 28.11 Ама както и да е.
Аз искам да питам мамите с бебоци ще правите ли питка за 40-тия ден на малчовците.Някой има ли повече инфо за самия ритуал

# 185

hana-аз нося колан още от първия ден в който родих  ама вечер го свалям щото и без това хич не ми е удобен.
пъпчето на моя син го почиствам долу-горе на всяка смяна на памперса.
нашата лекарка беше му вързала едно конче под щипката и за 2 дена му падна.каза ми да го почиствам само със спирт и нищо друго,вече почти му се е прибрало

# 186
За колана- и аз нося по препоръка на моята си лекарка.Нося го през деня и като си лягам ( то кога ли става ама карай) го махам.
Нашето пъпче го махнаха в болницата.Акушерката каза, че му било време да пада и започна да върти щипката и то падна.И от първия ден вкъщи си я къпя в коритцето.Почиства се само със спирт на всяка смяна на памперса, а като заздравее напълно по-рядко, дакато спрете напълно.Ами това е за сега.Бягам, че някой пак е гладен  Joy

# 187
Честито и на Валпург!   bouquet
Диди76, стискам ти палци събитието да е скоро и да мине бързо и леко!  Praynig

# 188
  • Попово
ето няколко нови снимки на Василена http://pepena.multiply.com/photos/album/23/15-18.XI.2008_mese4inka

# 189
Привет на всички и отново честито на вече станалите мами Simple Smile

Ние все още не излизаме, бях на лекар сутринта, провериха тоновете и кръвното ми и това беше! Никой нищо не казва за проблема с пустата му и плацента и това е. "Ако не родиш до термин казва (на25) идваш за запис и ултразвук. А на мен сърцете ще ми се пръсне от притесненоие...

# 190
Честити бебешори на Ивчето, Комарче и Валпруг!Живи и здрави и малко ревливи да са!
Едва сега намирам временце днес да ви разкажа и за моето раждане. В петък вечер ви писах, че влизам в болница заради циститни оплаквания.Приеха ме, прегледаха ме-трудно 1 пръст разкритие.ПОстъпих в патологична бременност.Доки ми беше изписала таблетки за бялото течение, поставих една и легнах.ПРез нощта отидох до тоалетна и видях леко кафеникаво течение.Легнах си, започнаха контракции на около пет минути, но леко болезнени.На сутрешната визитация казах на лекаря, всичко било нормално, само белязала, била съм близо до термин.Започнаха да изтичат водите на малки порции и това било нормално.И така цял ден по леко си течаха-Леко ме болеше, в 18 часа вечерта болките се усилиха.Мъжът ми дойде на свиждане, разходихме се в градината на болницата и на всяка контракция на около пет минути спирах да ходя от болка.Качих се в отделението, извикаха лекар, прегледа ме-1см разкритие.Каза че най-рано в неделя вечер ще родя, ако процеса върви с този ход.Леле, като чух и си казах, че няма да издържа.РЕших че прага на болка много е спаднал, мислех за секцио.Болките се усилиха и зачестиха, започнах ад се разхождам из коридора, това ме облекчаваше.Лекарката каза да си пазя силите и да лежа, опитах се, но ен можех, много болеше.БОлките бяха на 2-3-5 минути и ставаха все по-болезнени.Момичето в стаята ми каза, че трудно ще се стигне до пълно разкритие, акушеркиет също и така ме обезкураважаха.Не можех ад говоря по мобилния.Опитах се да полежа, държах се за винкела на леглото от болката и само дишах както ме бяха учили в курса.Не спирах да меря коридора.Сядах между контракциите и почивах.Акушерката излизаше да ме пита дали съм добре и защо дишам толкова тежко, дишането ме облекчаваше вн якаква степен.ЗАпочнах да усещам напъни, ходех до тоалетна н на брой пъти по малка и голяма нужда.Дори на едното ходене не можех да се изправя и се набирах за душа.Напъните ставаха по-силни.По едно време усетих повечко вода се стече между краката ми, но не беше толкова обилно.Казах на акушерката, че не знам дали са водите или съм се напишкала от зор.Бързо слезнахме в предродилна зала, не можех да ходя в коридора и й казах да ме изчака, а те се чудеха и ми казаха че много още ще боли и как ще родя, решиха че се глезя.И от всичките им приказки реших, че ще отида и ще ме върнат и че разкритието е все още малко-Докторката ме прегледа и се ококори, каза че рядко се случвало такова нещо, почти с пълно разкритие, виждала се главичката на бебчо и каза, че до час ще родя-Нямаше как да се обадя на таткото.БЕше полунощ. Включиха ми окситоцин, направиха запис на тоновете, караха ме да лежа по гръб със свити крака, а бебо напъваше и аз леко мърдах, от там и колана и не можеха да запишат добре, казах че много боли и продължавах да дишам.ПОсле ме накараха да се разходя 15 мин, за да слезне главичката още малко надолу.искаха да се разхождам около тях.Правиха си мохабет, а само аз знаех как и колко боли.Пак запис на тоновете, казах че  им че сякаш ще ми се пръсне корема и ще се разпеця, докторката ме прегледа отново и каза бързо да отиваме към магарето, за да не родя на път към него, а то в съседната стая.Нямаше време да ми обяснява как да напъвам, обясни с едно изречение.С няколко напъна 3 или 6 Димитър се появи на белия свят и изплака веднага.БЕше с омотана пъпна връв.Кожата ми сама се разцепи, а доки се скара на акушерката че се е забавила, трябвало да го направи то.Смеех се от радост и щастие, не усещах вече болката, видях го свит като бобче, веднага го измиха, измериха и ми го донесах на гърдите ми.Аз го гледах и се чудех как това човече е било в корема ми, целунах го по дупенцето.БЕше покрито с мекониум.Бях толкова щастлива, нашият син се появи и пое първата глътка въздух.Забравяш всяка болка, всеки напън, всичко сякаш се изпарява и започваш да мислиш само за него.Докторката беше много впечатлена ,каза че такива раждания се брояли за дългите години стаж на ръката й.БЕше впечатлена от поведението ми и каза че съм за професия раждане. Биха ми локална анастезия и започна шиенете, е то вече много ме болеше и започнах да охкам, за което се извиних, а тя се смееше и ми каза че иска вече да ми чуе гласа и се чуди, че се извинявам.Исках да се обадя на таткото, отказаха да ми свалят телефона от втория етаж.Попитаха има ли на кого да го покажат, беше ми много мъчно, никой от най-близките ми го нямаше.Роди се в 0.40мин....а всички спяха и не подозираха за голямото щастие, всичко беше страхотна изненада. Постоях два часа в родилна, без торби на корема....после ме закарах в стаята, там имаше две момичета.Много човечни, дадоха ми водичка, телефони.Обадих се на татито, събудих го и той не вярваше, каза че е станало много бързо и че в 2 1 часа сме се били чули.Казах му да се обади на родителите му, на майка ми, на брат ми.Аз го изпреварих, събудих и брат ми и той беше супер щастлив.Не спах цяла нощ, в 7 започнах да уведомявам приятелките ми, няма по-голямо щастие на света от това.Всяка болка си струва.Не е толкова страшно.
При мен всичко се случи за около 6-7 часа, според всички много бързо за първо раждане. В 12 на обяд донесоха бебчо да го кърмя, аз не очаквах.Викаха му номера и аз се явих, толкова беше вълнуващо, видях ми ес много по-различен от това, което помня от родилна зала, изпотих се от вълнение, акушерката ми помогна да го сложа на гърдата да суче.Приличаше целия на баща му, ама целия.Едно сладко малко момченце, като ангелче.
Желая на всички мами леко раждане, не се притеснявайте, не мислете за болката, мислете за бебето и новия живот, който ще изпълни живота ви със смисъл! Ще ви донесе радост, гордост, вълнения и приятни трепети!
През нощта събудих Митачето в полунощ, пак се събуди в 4 да цока.Днсе го събудих на обяд, беше кисел, плака, яде, но до 15 часа не искаше да спи.От тогава спа до 20.30, събудих го, изкъпахме го, хапна лакомо и заспа веднага.Искам да му създам режим, но буденето май не му се отразява добре.
Сутрин до обяд яде по-често, иначе на около 3 -4 часа, но всеки ден спи през деня поне 6 часа.А нощем  само една пет часа спа, иначе се буди на 3-4 часа.
Лека нощ на всички !
пепенка, момата много пораснала!
Всички бебоци да растат живи и здрави!

# 191
Привет на всички. Благодаря за милите думи за мен и бебче Стефи Hug
Първо да честитя на новите мами. Да са Ви живи и здрави рожбите, много да Ви радват, слушкат и папкат.  Hug
А на всички останали  кураж и само приятни емоции, защото това е нещо неописуемо, срещата с твоето бебче  Hug   love001
А сега за Нас. Добре сме и двамата. От вчера сме си у дома. Родихме се нормално, кърмим се на поискване и всичко останало нагаждаме  Mr. Green и се учим едни от други Heart Eyes
Сега Ви оставям, че май ще папкаме  Crazy

# 192
valpurg, честита розовка прелест Hug

Пепена, имаш си невероятна сладуранка  Hug много е порастнала вече, бузанка сладка  Heart Eyes
Подаръче за нея -

Диди, стискам палци...
Теми4ка, добре дошла  Hug
NELCHO, много изживя ти... дано вече всичко е наред и забравиш всяка болка, всяка мъка...Силна прегръдка от мен  Hug

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 23:43 от Norass / Лора

# 193
Честита принцеса на Валпург, да ти е жива и здрава, много да те радва!    bouquet

# 194
  • Чикаго / София
Здравейте момичета!

Честити бебенца на всички нови мами, и успех на очакващите!

Аз идвам като вестоносец да съобщя, че на 18.11. 2008г в 12.30ч, Чикагско време мама Yuliya2008 роди един сладък Борис!

Бебчо е около 3кг. тежък. Мама Юлия е сравнително добре за след раждане, било е секцио, и ви праща много поздрави на всички! Simple Smile

Аз използвам случая и тук да й честитя! Да е здрав, щастлив, късметлия и мнооого обичан малкия Борис! Много да слушка и спинка.

Бързо и леко възстановяване на мама!  bouquet

На всички които все още чакат бебчетата , леко раждане!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт