Лечение на псориазис? Има ли? 2-ра тема

• 237 444
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Само в един частен медицински център го правят - в София на ул. "Цар Симеон" № 57 - партер.

# 226
Цената на този тест е 300 лева, както вече писах, цената е за първите два панела – включени са всички основни храни и подправки , общо са четири панела, като другите два са за алкохол и цигари. Имам записан час за понеделник .

# 227
  • София
Цената на този тест е 300 лева, както вече писах, цената е за първите два панела – включени са всички основни храни и подправки , общо са четири панела, като другите два са за алкохол и цигари. Имам записан час за понеделник .
Molq te, pi6i posle kakvo e stanalo i komentar za samiq pregled.   bouquet

# 228
Само в един частен медицински център го правят - в София на ул. "Цар Симеон" № 57 - партер.

Как се казва лабораторията? 300лв е приемливо. Мисля да ги проверя.  Да не се окаже, че са измамници и ти взимат пари без  нищо смислено да са направили. Писнало ми е от измамници.

# 229
На всички ни е писнало от измамници и псевдо лечители, особено на  тези, които имаме псориазис, за мазила и илачи до сега съм дала, пари за два мерцедеса. Както вече писах , разбрах за теста  от човек болен от псориазис, каза, че спазвайки диетата се е изчистил напълно. По коледните и новогодишни празници се и изкушил и почти веднага са се появили петънца .
Тестът се прави в „Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване”  -   ул. "Цар Симеон" № 57, на  партера. 

# 230
Здравейте,

Аз съм с лека форма, плаките са ми основно по границата на окосмяването на главата. За първи път при кожната лекарка ми казаха, че не е псориазис, а себорея. Двата шампоана, които ми изписаха НЯМАХА НИКАКЪВ ЕФЕКТ!!! (Neoval, Selsun Blue).По съвет на мой близък си купих шампоана на Ducrai (Дюкре) за сух пърхот. В рамките на 1 месец по главата ми НЕ ОСТАНАХА НИКАКВИ ПЛАКИ!!! Направо съм впечатлена! НО, за съжаление при следващо ползване на обикновен шампоан - отново се появиха. Дюкре е скъпичък - 20 лв шишенцето (но при 2 пъти в седмицата миене - т.е.четирикратно, защото така трябва) стига за около месец и половина. Сега отново съм го купила, но тази нова лекарка пък ми каза, че е псориазис...Вече не знам какво да мисля, и съм решила да опитам и нещо с чай за пиене. Появиха ми се 2-3 плаки по меката част на корема и гънките под гърдите. Започвам да мисля,че черният ми дроб се е скапал...Изписани са ми 1 душ-гел (немски) за къпане, 1 лосион за цяло тяло (за след къпане - френски), фолиева киселина, рибено масло и 1 мазило за самите плаки, което обаче мисля че ми влияе зле, защото не ме сърбяха, а откакто се мажа - започнаха да ме сърбят....
Това е моят опит до тук! Имайте предвид обаче, че псориазисът е основно заболяване на нервните влакна и черния дроб. Тоест, първо организмът трябва да се изчисти от токсините и стреса,и след това - мазаниците, щото иначе ако отвътре си болен - отвън ефектът от разните медикаменти ще бъде нетраен! Плаките са просто ЕФЕКТ от друго заболяване, те затова и не са заразни...

# 231
dgdany, благодаря за информацията!

# 232
  • Пловдив
Здравейте !
Вероятно много е писано , но нямам възможност да изчета темите досега , за което моля за извинение .
Имам псориазис  откакто се помня.В годините се е засилвал , изчезвал и пак появявал. Много лекари смених  и не мога да кажа , че съм имала  успех.Последно добре ми влияеха шампоана Селсън Блу и Дайвобет.
Докато бях бременна нямах проблеми  с псориазиса , но от седмица две  се връща с мощна сила Sick SickНяма да намеря лекар и затова ще съм Ви благодарна ако ми кажете с какво мога да се мажа , докато кърмя .
Лека вечер!  bouquet

# 233
ЗДравей!
По време на бременност и при мен псориазиса напълно изчезваше, страхотно чувство, но за съжаление след раждането се появяваше отново и то доста и на нови места. По време на кърмене, не го мазах с нищо, освен крем за овлажняване на кожата, за да не се напуква, особено по ръцете. Сега бебо е на 9 месеца, изчаках да излезе каквото имаше да излиза по кожата и сега почнах да се мажа с Дайвонекс, но малко,  после пробвах Цитросепт (четох за него тук от форума, но не се повлия), пия и витамини. Четох в един вестник за грес, вече и това мисля да пробвам, че знае ли човек.... Докато кърмиш гледай да се мажеш с неща от народната медицина, все пак може да премине в кърмата. А,, сетих се че и се мазах със запържен цвят от невен в зехтин, омекотява идеално.

# 234
  • Пловдив
Блгоадря ти ellmax Hug Hug, притеснява ме че се появи  на гърдата ,а като кърмя детето постоянно го пипа. Едно  че от това пипане става още по-гадно , друго заради самото дете- не мисля че е хубаво да е в контакта с тези грозни петна Sick Sick

# 235
И аз имах малко петънце на гърдата, мазах го два пъти с Клобедерм, мисля, че от толкова малко няма опасност. Петънцето при мен изчезна засега.

# 236
  • Пловдив
И аз имах малко петънце на гърдата, мазах го два пъти с Клобедерм, мисля, че от толкова малко няма опасност. Петънцето при мен изчезна засега.

Благодаря ти !  bouquet  bouquet

# 237
По телевизията даваха, в предаването "Здраве", за псориазиса и неговото лечение. Доц.Кадурина от ВМА беше гост. Беше доста кратко и оскъдно от към информация...на мен ми се стори като реклама на новата им апаратура. Това което казаха в предаването беше, че във ВМА вече има апаратура, с която се лекува псориазис само в тежка форма и се инжектират някакви вещества периодично, за да се поддържа доброто състояние...например както диабетиците се поддържат с лекарства до края на живота. Лечението било доста скъпо, но ВМА предлага на точно определена бройка хора лечение за сметка на болницата. И се надявали скоро време този вид лечение да бъде поето от здравна каса. С това лечение може да се влезе в ремисия или да се ограничи до "дежурни плаки на лактите". Казаха че няма достатъчно информация за болестта и че псориазиса е алергия към живота. За мое съжаление доцентката каза, че лечението е неприложимо при слаба форма на псориазис, но все пак мисля в скоро време да отида при доц.Кадурина на преглед, дано да ми помогне.
В Токуда оставам с впечатлението, че не са много запознати с тази болест. Във ВМА също не прочетох добри отзиви за докторите, а най-лошото е че докторите си позволяват подигравателно поведение както е описано във форума.

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 22:35 от DB7

# 238
И на мен ми казаха, че в това предаване от 25.03. са говорили за псориазиса, но на сайта на БНТ липсва точно това предаване от 25ти. Много исках да го гледам, благодаря ти, че накратко разказа за какво е ставало дума. Хубав ден!

# 239
Az imam edna dieta za le4enie na psoriazis, maikata na moq priatelka se e izlekuvala sas neq sled kato q e spazvala 6 meseca, no za nqkoi e neobhodimo do dve godini. Nqma i pomen ot bolesta no kaza 4e trqbva golqma striknost i higiena pri spazvaneto na dietata:
ДИЕТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПСОРИАЗИС
Диетата започва с пречистване на организма. 3 дни се пие само сироп от вишни. Добре е да се вземе и накакво разхлабително за да се изчисти организма по – добре. Може да се пие само чай, вода (минерална) и сок от вишни. Добре е през това време да няма външни дразнители. Трябва да се релаксира и отпуска.
Разрешени за консумация храни:
Ябълка, банан, пъпеш, вишни, череши, манго;
Много мед, много малко захар (по добре киафява);
Хляб (грахам, многозърнест, черен) –  без бял;
Чесън и лук може, но само обработени – задушени или варени;
Само зехтин, без олио да се консумитрат храните и да се готви;
Краставици (обелени) + цветно зеле, карфиол, червена и зелена чушка (без семките), маруля тиквички, картофи (задушени, варени, печени, на скара изчистена без черно или на тифлонов тиган);
Ориз, Картофи, Моркови;
Соево сирене, Моцарела, Соев сос, Соеви кълнове;
Кисело мляко изцедено, зехтин, магданоз, ,чесън на прах, зехтин – като салата.
Маргарин има хубав гръцки ФАОТ, със зехтин и кисело мляко. Може и Песто за овкусяване на салати от зехтин и босилек.
Чай бял равнец, мащерка и мед но по – студен;
Жито с мед и канела; Бадем може но белен и суров или леко запечен без сол;
Магданоз, Копър, Целина;
Заек, круша, банан;
Корнфлекс с кисело мляко; Юфка, Фиде, Макарони но без захар и от диетичен магазин;
Маслини, но сладки или попарени във вряла вода;
Праз, чесън и лук, но само задушени или печени; Царевица но млада и прясна;
Кестен – печен или варен; Български локум; Чубрица, Магданос, Копър, Девисил;
За овкусяване: Песто или чесън във зехтин за аромат;
Забранени за консумация храни:
Черен чай, кафе, какао, шоколад, цигари, алкохол и газирано!
Ягоди, Диня, Цитрусови, Кайсия, Праскова, Малини, Капини, Грозде;
Боза, Олио, Бял хляб;
Всичко пържено е забранено! Всички консерванти също!
Свинско завинаги !
Телешко и пилешко не се ядът до 6-тия месец; Пилешкото после само бяло месо;
Риба не се яде до 1-ят месец; После само бяла (задушена, варена, печена)! Но не пържена!
Яйца, Сирене (може само изкиснато без сол); Масло;
Кашкавал, Топено сирене, Прясно мляко (може много по - малко);
Компот и натурален сок! Ядки!
Сметана, Кремвирш, Пастърма; Дюля, Баница;
Бульон, Вегета;
Варива: Грах, Леща, Боб, Бакла; Гъби,; Чили, Кетчуп,
Табаско – забранено.
Къпане:
Без шампоан! Ползва се само сапун купен от аптека – катранен или бураксов или глицеринов сапун като наранените места не се трият със сапуна и бързо се изплаква тялото. Косата  може да се мие с хума или оцет и бебешки шампоан.
Валерян се пие всеки ден три пъти  по един!
Диетата трябва да продължи от 6 месеца до две години, според организма!

Общи условия

Активация на акаунт