Лечение на псориазис? Има ли? 2-ра тема

• 237 342
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
  Да ,това е  медицински уред,който се използва в две болници в София, но хубавото е че всеки има възможност да си го използва у дома.Не съдържа ултравиолетови лъчи и затова е безвредна.
  Синът ми оздравя преди един месец. PeaceЛекувахме го у дома,една приятелка ни даде терапията си.

Дали, ако не те притеснявам, би могла да обясниш малко по-подробно? Всички тук търсим нещо за лечение - години наред, та всяко инфо е добре дошло.
И аз ще помола за същото.

# 706
  • Русе
http://www.psoriasistreatment-bg.com/publications.php?&newsid=66

някой наясно ли е с този метод?Далеко съм от София иначе да съм се обадила,а съм с малко бебче и няма как да пътувам напразно сега?Ще съм благодарна за всяка информация.До се га имах само в зоната на скалпа,но след раждането започна да се появява по краката,дупето и лактите CryПих Мерц и Псориазал,а външмо мазах с Дайвобед един месец,но никакъв резолтат.Ще се побъркам.За скалпа ползвах на Биодерма шампоана и емулсията,но както казах няма ефект.

Hug на всички

# 707
  • Русе
  Да ,това е  медицински уред,който се използва в две болници в София, но хубавото е че всеки има възможност да си го използва у дома.Не съдържа ултравиолетови лъчи и затова е безвредна.
  Синът ми оздравя преди един месец. PeaceЛекувахме го у дома,една приятелка ни даде терапията си.

Дали, ако не те притеснявам, би могла да обясниш малко по-подробно? Всички тук търсим нещо за лечение - години наред, та всяко инфо е добре дошло.
И аз ще помола за същото.

Praynig

# 708
http://www.psoriasistreatment-bg.com/publications.php?&newsid=66

някой наясно ли е с този метод?Далеко съм от София иначе да съм се обадила,а съм с малко бебче и няма как да пътувам напразно сега?Ще съм благодарна за всяка информация.До се га имах само в зоната на скалпа,но след раждането започна да се появява по краката,дупето и лактите CryПих Мерц и Псориазал,а външмо мазах с Дайвобед един месец,но никакъв резолтат.Ще се побъркам.За скалпа ползвах на Биодерма шампоана и емулсията,но както казах няма ефект.

Hug на всички

Прословутата Д-р Димитрова доста сме я коментирали.
Лично аз загубих доста време- повече от 3г там ,също и доста пари,защото лечението си беше супер скъпо.
Трябва да си в София за да провеждаш лечението,защото се започва с инжекции а докторката не казва какви са.
Ако смееш  да попиташ започва да крещи истерично.
Предлага и квартира- за тези които не са от София.
След инжекциите са пият доста хапчета основно витамини от група В.
Всеки месец се ходи на преглед.
Спазва се и диета.
Това е общо взето.

# 709
  • Русе
meri_meri  - благодаря ти за бързият отговор,явно няма да е това за сега   bouquet

# 710
Димитрова е зле!

# 711
Здравейте, извинявам се,ако повторя нещо написано, но сега попаднах на темата и след като споделя с вас и моят опит с това заболяване, ще се варна да ви дочета. Та за първи път плаки,аз си ги наричам лишеи, ми се появиха,когато бях на около 7 години, т.е. преди 20.Наистина нямаше празно място по тялото и по главата ми.Родителите ми ме водиха на много лекари и минах през какво ли не лечение. От билкови отвари,през накиснати яйца с черупките,до различни мазила. Това, което наистина ми помогна тогава, беше едно течно лекарство- ПСАНОЛ.Мисля,че беше на катранена основа. Лечението ми включваше и използването на катранен сапун.Бавно, за около година-две, положението беше овладяно и бях в ремисия повече от четири години.Забравих да спомена,че изводът на лекарите беше,че заболяването се е отпушило от много силен стрес. Като навлязох в пубертета плаките се появиха отново и така ту се появяваха, ту изчезваха, до днес. Направило ми е впечатление, че зимата се обострят,а лятото изчезват от самосебе си. В момента се лекувам основно с ДАЙВОНЕКС, от него наистина има ефект, за около две седмици лишеите изчезват напълно. Може би трябва да ме успокоява това,че според лекарите моят псориазис е от по-лека форма. След първата поява по цялото тяло, сега ми се появяват само по лактите и по два-три лишея по корема, по главата са доста повече, но там не ги третирам с нищо, минават сами.Мнението ми е ,че не е необходимо да се тъпчим с кортикостероиди, като мен- повече от 10 години. Така или иначе плаките пак се появяват и си изчезват. Та по темата, моето лично мнение е ,че цялостно лечение на псориазис няма, но при добро стечение на обстоятелствата, ремисията може да трае много,много дълго време, което пак си е нещо положително.Съжалявам,ако с това си мнение ще разочаровам някой от вас, но това е моят личен опит. Просто вече съм претръпнала.

# 712
Какво означава това,че не е добре здравословно и не практикува вече или че прилаганото от нея лечение е зле.

# 713
Изпратиха ми крем за псриазис от USA , казва се "Dermarest". Активна съставка: Salicylic acid 2%  и друите са:water ,caprylic/capric, triglyceride,sodiumcitrate, cetyl alkohol, butilene dlykol, stearic acid,polysorbate 60, glyceril stearate,peg-100 stearate, zink PCA,camellia sinensis leaf extract,algae extract,artemisia vulgaris extract,dipotassium glycyrrhizate, rheum palmatumextract, triethanolamin,disodiumEDTA, methylparaben, propylparaben, DMDM hydantoin.
Интересува ме някой с медицински познания , може ли да ми каже има ли кортекостероиди  в този крем.

# 714
  • Sofia
  Извинете за забавянето.
  Светлинната терапия се казва Биоптрон.Ако някой иска да ми пише,за да пробва как ще му подейства.

# 715
Не, няма кортикостероиди. Зелен чай , други билки, мастни киселини и тродиционните пълнител при кремове.

Дали ще ти помогне, не знам, но корикостероиди няма!

# 716
  • София
Интересува ме някой с медицински познания , може ли да ми каже има ли кортекостероиди  в този крем.

Няма кортикостероиди. Може и да помогне, има цинк и салицилова киселина. Виж и тези: http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/useful/blue-cap-therapy/ моят мъж беше много доволен, но за кратко.

# 717
  • София
Аз тези дни се ровех за какви ли не шампоани и ги видях и тези на Neutrogena, но реших да взема шампоан на Dermarest, това е цяла серия против псориазиса за мазане и къпане. Втори път си мия главата с него, и час-два след това ме сърби ужасно. Днес ми е трети ден от второто миене и да чукам на дърво, не мога да се оплача почти хич, но това е само днес. Ще видя дали действа и ако няма желан ефект ще купя T-Gel.

Ето тук някой пишеше, че е ползвал шампоана.

# 718
Благодаря на всички за отговора.Ще пиша по-нататък дали имам полза от това лекарство. Освен него  ползвам и  козметичното средство Джин-джира цинк пиритион  спрей, струва около 15 лв.-100 мл. доволна съм от него.

# 719
Здравейте, извинявам се,ако повторя нещо написано, но сега попаднах на темата и след като споделя с вас и моят опит с това заболяване, ще се варна да ви дочета. Та за първи път плаки,аз си ги наричам лишеи, ми се появиха,когато бях на около 7 години, т.е. преди 20.Наистина нямаше празно място по тялото и по главата ми.Родителите ми ме водиха на много лекари и минах през какво ли не лечение. От билкови отвари,през накиснати яйца с черупките,до различни мазила. Това, което наистина ми помогна тогава, беше едно течно лекарство- ПСАНОЛ.Мисля,че беше на катранена основа. Лечението ми включваше и използването на катранен сапун.Бавно, за около година-две, положението беше овладяно и бях в ремисия повече от четири години.Забравих да спомена,че изводът на лекарите беше,че заболяването се е отпушило от много силен стрес. Като навлязох в пубертета плаките се появиха отново и така ту се появяваха, ту изчезваха, до днес. Направило ми е впечатление, че зимата се обострят,а лятото изчезват от самосебе си. В момента се лекувам основно с ДАЙВОНЕКС, от него наистина има ефект, за около две седмици лишеите изчезват напълно. Може би трябва да ме успокоява това,че според лекарите моят псориазис е от по-лека форма. След първата поява по цялото тяло, сега ми се появяват само по лактите и по два-три лишея по корема, по главата са доста повече, но там не ги третирам с нищо, минават сами.Мнението ми е ,че не е необходимо да се тъпчим с кортикостероиди, като мен- повече от 10 години. Така или иначе плаките пак се появяват и си изчезват. Та по темата, моето лично мнение е ,че цялостно лечение на псориазис няма, но при добро стечение на обстоятелствата, ремисията може да трае много,много дълго време, което пак си е нещо положително.Съжалявам,ако с това си мнение ще разочаровам някой от вас, но това е моят личен опит. Просто вече съм претръпнала.
извиняваи от каде купуваш даивонекса.
при нас изчезна в аптеките доставям си по малко от румъния

Общи условия

Активация на акаунт