Яслата 14 - весели, игриви, здрави и щастливи!

• 12 167
  • 197
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Изследванията би трябвало да ги направят във всяка лаборатория с договор с ЗК, по не нашит еги направихме в кварталната поликлиника. Теста със скоча го направихме ние вкъщи и занесохме стъкълцето.

Това за Бивацина за нос не го знаех, ще взема да го пробвам на мен, че остана половин шишенце от детето, а и съм ужасно хремава и аз.

Пате, не съм го чувала това хомеопатично лекарство, но е добре да се консултираш с хомеопат преди това. Може и да е хомеопатично, но е лекарство все пак.  Ние днес ще ходим да ис вземем конституционалното лекарство от хомеопата, във вторник беше интервюто. Искрено се надявам да минем на този начин на лечение, защото не ми се иска детето да пие повече АБ (изпил е повече АБ от мен  Confused ). Иначе за имунната система сега пие Изопринозин (изписан от личната), давам му и рибено масло.

# 76
Благодаря ви момичета Hug Hug Hug
Мимоче,бързо да се възстановявате.Милото детенце

# 77
Елена, ние също ползвахме бивацин капки за нослето. Не мога да твърдя, че са ни помогнали. Още е с хрема, но май ще си е така до първи клас  ooooh!
Някой има ли идея как да й сложим ваксината на 13 месеца, като няма оттърване от тези сополи?  Rolling Eyes

# 78
  • София

Някой има ли идея как да й сложим ваксината на 13 месеца, като няма оттърване от тези сополи?  Rolling Eyes

Спираш я от яслата две седмици преди ваксината, оправяте хремата и я слагате. После още една вкъщи и тогава пак на ясла. За друг вариант просто не се сещам. М/удругото много мои познати, живеещи в чужбина са ми казвали, че там стига детето да няма темп. слагат ваксина. Ама че има хрема, кашлица не било проблем. Даже там децата само при темп. не ходят на градини.

# 79
  • София

Спираш я от яслата две седмици преди ваксината, оправяте хремата и я слагате. После още една вкъщи и тогава пак на ясла. За друг вариант просто не се сещам. М/удругото много мои познати, живеещи в чужбина са ми казвали, че там стига детето да няма темп. слагат ваксина. Ама че има хрема, кашлица не било проблем. Даже там децата само при темп. не ходят на градини.

Аз точно това направих сега. За съжаление наживо съм виждала увредени деца от ваксини, колкото и малко да са случаите. Не бих рискувала да му се сложи ваксина ако не е напълно здрав - без никакви сополи и кашлица. Хомеопатката и педиатърката ми са на същото мнение, педито дори пита дали всички в семейството са здрави, не само детето.

# 80
  • София
green_dawn изобщо не оспорвам това, което си написала. нашата педиатърка също слага ваксина само ако детето и семейството му са абсолютно здрави. Написах това, което съм чувала за ваксинирането в чужбина само като информация Peace

# 81
  • София
мама МОНИ, дай да си стиснем ръцете  Sunglasses

# 82
  • София
мама МОНИ, дай да си стиснем ръцете  Sunglasses

Нещо не можах да намеря подходящо емотиконче, но надявам се това ще свърши работа Hug

# 83
Момичета,да ви питам(ще ме извините,че сигурно хиляда пъти сте дъвкали въпроса)къде се правят изследванията за паразити и чревни бактерии,че ние ще тръгваме от следващата седмица и трябва да ги направя,а не зная къде.В Цибалаб може ли и ако не къде.Имам направление от ЛЛ(който е в Самоков)и трябва да ги направя тук в Сф.

Bravy, ние си направихме изследванията в лабораторията на 20 п-ка.  Но нашата докторка е от тази п-ка. Ако искаш питай там дали ще можеш да ги направиш, мисля че няма да е проблем. Иначе в Цибалаб чревните изследвания се заплащат - не помня точно но май около 30 лева бяха. А за тази Цибалаб, за която говориш - исках там да си направя Васерман - ами имаше поне 20 човека да чакат и аз се отказах. Не знам дали винаги е така.

Много успехи с яслата ви пожелавам!

# 84
  • София
Здравейте, да се отчета и аз. Вече трети ден спи в яслата, все още е скарана с яденето. Иначе спокойна влиза и също така излиза - пу, пу! Не се заигравала с децата, но тя е най-малката, а и повечето са момченца...
Много приятно съм изненадана как занимават децата в другите ясли - при нас още не съм видяла такова "ангажиране". Веднъж видях    възпитателка с акордеон да пее песнички и толкова...А тази книжка за яслата откъде може да се купи?

# 85
  Издателство "Изкуства" я предлага тук  http://izkustva.net/jasla.html ,  но не знам дали продават по една бройка.

# 86
Здравейте майчета! Зачетох се в темичката ви и сега съжалявам че го направих! Есента и на нас предстой да сме на ясла. Хич не ми е ясно кой ще ми гледа детето като боледува newsm78. Не мога да отсъствам от работа повече от два пъти годишно, то не че не може просто не е колегиално.
Искам да ви попитам как според вас би се отразило на сина ми като е болен да се грижи за него жена, а не аз? Sad Вие имате опит и най-добре може да ми кажете. Това ме мъчи от доста отдавна и не ми дава покои. Как ще се справям детето като е на ясла аз и мъжа ми на работа, работещи баби в провинцията и разполагаме с една жена която може да ми помага, но до есента нищо не е сигурно може и да се откаже до тогава. newsm78

# 87
Хич не ми е ясно кой ще ми гледа детето като боледува newsm78. Не мога да отсъствам от работа повече от два пъти годишно, то не че не може просто не е колегиално.
Виж какво, ако шефовете не ти създават проблеми при отсъствия, хич недей да гледаш дали е колегиално или не. Все пак детенцето е по-важно, нали? Другите ти колеги нямат ли и те малки дечица, не проявяват ли разбиране? Пък и в крайна сметка ти отсъстваш /дай, Боже, пожелавам ти от сърце да не ти се налага/, защото ти се е разболяло детенцето. Да не би да си го искала, а?!
А относно жената - ами то, според мен, си зависи от самата жена. Доколко й имаш доверие да се грижи за детенце, когато боледува. Аз съм оставяла Алекс болен на майка ми. Но - първо тя му е баба, и второ - има над 30 години стаж като детска медицинска сестра.

# 88
  • Бургас
И аз съм съгласна с villiana, че ако работодателите ти не ти създават проблеми, няма какво да се притесняваш.А колегите ти ако свестни ще разберат, че тези болнични не са за кеф.На кой му е хубаво детето да му е болно?
А може и да не боледува често (дано) детенцето.Има деца които се разболяват 2-3 пъти в годината и такива като моя по 2-3 пъти в месеца Crazy.Не го мисли още от сега имаш цяла година.

Днес сутринта сестрата ми каза, че от другата седмица който родител има желание може да донесе коледна украса - топки, гирлянди, че ще украсяват.Всичко съвсем пожелателно, само който иска.Можело и стари от къщи да носим, но това хич не ми допада.В събота и неделя  ще отидем да купим и в понеделник ще я занесем да внесат малко празнично настроение за дечицата.

Иначе Велизар продължава да ходи с желание.Днес дори не ме целуна и чао не ми каза, направо нахълта, а аз останах отвън да говоря със сестрата.Само да е здрав.. Praynig

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 09:44 от 'Мария'

# 89
  • 5 етаж в ляво
МАСТЕР 333 ,Виж сега......при болно дете няма колегиално-неколегиално.Детето ти е болно и толкова.Не обръщай внимание на жени,на които децата са им пораснали и са "забравили"съвсем умишлено какво е да си с малко дете.Ако пък се налага да излизаш прекалено често в болничен за детето/дано не се налага,но АКО/,според мен би било добре в пика на болестта да си ТИ до него,а не жената.За 2-3 дни пика отшумява и тогава можеш да и го повериш.Аз мисля,че когато детенце е болно най добре е майката да е при него,а не друг,Но ти сама ще усетиш как да действаш.Сигурна съм в това Hug

Общи условия

Активация на акаунт