Яслата 14 - весели, игриви, здрави и щастливи!

• 12 167
  • 197
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро и от мен!   Hug

Здравейте майчета! Зачетох се в темичката ви и сега съжалявам че го направих! Есента и на нас предстой да сме на ясла. Хич не ми е ясно кой ще ми гледа детето като боледува newsm78. Не мога да отсъствам от работа повече от два пъти годишно, то не че не може просто не е колегиално.
Искам да ви попитам как според вас би се отразило на сина ми като е болен да се грижи за него жена, а не аз? Sad Вие имате опит и най-добре може да ми кажете. Това ме мъчи от доста отдавна и не ми дава покои. Как ще се справям детето като е на ясла аз и мъжа ми на работа, работещи баби в провинцията и разполагаме с една жена която може да ми помага, но до есента нищо не е сигурно може и да се откаже до тогава. newsm78

Какво според теб означава колегиално и неколегиално  newsm78 За мен ще е неколегиално да не те разберат колегите, че детето е болно и да те гледат накриво, че си взела болничен да си гледаш детето. И аз, и колежката ми имаме малки деца, случвало се и двете да отсъстваме по едно и също време заради болест на децата. Имаме трети колега, който ни покрива. И толкоз. Началничката ми винаги е казвала "Направи това, което трябва за детето. Златен медал няма да получиш, че си на работа, а ще си изхабиш мозъка да мислиш за детето и пак нищо няма да свършиш" Много си уважавам работодателите и оценявам това което правят за мен, както и за др. колеги  Peace Ние също до скоро бяхме с детегледачка. Ако щеш ми вярвай, че съм го оставяла болен да го гледа, влачим се така една седмица и повече. Накрая излизам болничен, но вече е късно и сме минали на антибиотик. Каква ми е файдата от друг човек щом аз ще излизам болничен и още повече, че детето ми се мъчи два пъти повече. Майката трябва да е с детето, когато е болно. Мама знае най-добре и ще направи едва ли не чудеса, за да оздравее детенцето. Това е моето мнение. Не е на 100% сигурно, че детенцето ти ще боледува, дано да не е така   Peace

Сега да кажа, че днес Алекс е на ясла. Днес като слезнахме от автобуса и тръгнахме по пътя за градината беше надурлил устичката да плаче, но като му казах за Вани и Дени, се успокой и взе да ми обяснява разни неща. После влезе спокоен в група, съблякохме се спокойно и докато прибирах нещата в шкафчето, той се втурна навътре  Party Спокоен беше и говорихме със сестрата, че днес ще спи там, баща ми ще го вземе към 15.30. Надявам се да няма проблеми, силно се надявам.
Иначе ми показаха варианти за календари, каза че ще има тържество на 17.12.  Wink
Събраха ни по 25 лв. за нови килими, гардероб и бюро за сестрите.

Ами май е това от нас, рапорт даден, рапорт приет.
Пожелавам приятен и спокоен ден на мамите, дечицата да бъдат здрави!

# 91
  • София
Абсолютно съм съгласна с всичко, което са написали момичетата преди мен в отговор на МАСТЕР 333 и няма какво да добавя - при болно дете мястото на майката е до него. Убедена съм, че така и детенце по-бързо ще оздравее. Но си мисля, че ти е мноооого рано да мислиш за тези неща сега. До септ. другата година колко вода ще изтече и колко неща могат да се случат Peace
Руми браво на Алекс HugМитко още влиза с рев, но бързо се успокоява и вечер е спокоен определено. А и нямаше никакъв проблем със спането там.

# 92
 Тъй ние си прекарахме още ден а седмица в къщи, и другата също няма да ходим на ясла. Правим нагревки на нослето и гърлото, а те ще продължат до сряда. Днес сме и на УНГ да видим какво ще ни каже поредния доктор за пустата трета сливица. Аз почти твърдо съм решила, че ако каже да я махаме значи я махаме. Лятото двама доктори искаха да я махат още на първия преглед, но аз не се съгласих. Сега обаче съм решила, че май рискът да я махнем и да се появи отново пред рискът да ми направи по-големи проблеми и да не може да диша и да се храни нормално или пък да му се увреди слухът е по малък. Не знам. Все пак се надява да ни се размине де.
 Бързо оздравяване на всички болнички дечица.

# 93
Днеска и ние не сме на ясла, но ще пътуваме след малко и не исках да го водя сутринта и да го гледам как плаче.
При нас хремата е много странна, в яслата няма, сестрата каза че там всичко е наред, но като се пребере и след 30 мин почва да тече като река, едни бистри. Сега няколко дни сме на чист въздух, ако не се оправи и аз ще го водя в понеделник или вторник на УНГ, може да излезе някаква алергия, ама да не гадая. Взела съм Макситрол дано помогнат.
Лек уикенд от мен

# 94
  • София
Dobi81 Макситрола са хубави капки. И нашата хрема е странна - има само сутрин като стане, а после през деня не newsm78Не знам какво е това нещо - имам чувството, че цяла нощ му се събира ако въобще това е възможно.

# 95
  • София
Здравейте майчета! Зачетох се в темичката ви и сега съжалявам че го направих! Есента и на нас предстой да сме на ясла. Хич не ми е ясно кой ще ми гледа детето като боледува newsm78. Не мога да отсъствам от работа повече от два пъти годишно, то не че не може просто не е колегиално.
Искам да ви попитам как според вас би се отразило на сина ми като е болен да се грижи за него жена, а не аз? Sad Вие имате опит и най-добре може да ми кажете. Това ме мъчи от доста отдавна и не ми дава покои. Как ще се справям детето като е на ясла аз и мъжа ми на работа, работещи баби в провинцията и разполагаме с една жена която може да ми помага, но до есента нищо не е сигурно може и да се откаже до тогава. newsm78

И аз не знам кое е неколегиалното. Докато нях смаа и без деца, винаги сме се съобразявали с майките с деца, кога са болни, кога е вакнация. Това е човешко просто. Сега за първи път бях в болничен 3 седмици, шефа за почна да мрънка Sad Колегите не знам как реагират, надявма се не като него. За друга жена не знам - за мен лично е мног трудно да намеря жена, на която да имам доверие да си поверя детето, още повече ако е и болно. А когато е е болно, грижите са много кратно по-големи, да не говорим, че сега като беше болен буквално спеше само върху мен и само се гушкаше.

Не го мисли от сега, нека стигнеш момента с приема и тръгването на ясла, говори с колегите ти и шефа ти, но не забравяй, че детето вече е на първо място в живота ти, топ приоритет, така да се каже  Laughing .

Сега осъзнавам, колко се е променил живота ми с детето. И колко е трудно в нашите условия да бъдеш майка и да имаш кариера.

# 96
Здравейте,
скоро не съм писала,че започнах работа.Две седмици нещата бяха горе-долу добре.Тишо ходеше на ясла и с всеки ден свикваше все повече.Спи там без проблеми,за яденето е труден,но те сестрите са свикнали май всички чинии да са празни и тогава са доволни.
От снощи обаче е с Т и пак в къщи.Днес ще ходимна лекар,да видим гърло ли е що ли.Освен това все още го мъчи една кашлица и едни сополи които се стичат назад в гърлото.
Освен това в съседната група има шарка,та може и с това да се сдобием.
За сега това е от нас,да не стане дълго.
Бързо оздравяване на всички.  bouquet

А,по въпроса на master333-моето дете не признава никого когато е болен-нито баща,нито баба,само мама.А и аз няма да издържа да не съм до него като знам че е болен.

# 97
мира я ваксинирахме с пентаксима в сряда, а в четвъртък вече беше с хубаво разстройство и ме викнаха да си я взема от яслата Cry яко се шашнах, но педи каза, че вече като са мъртви ваксините, няма проблем Peace пупупупупу добре е  Heart Eyes стандатртен вирус засега, дори т няма пупу Praynig Heart Eyes

иначе тя беше казала да я водя дори със сополчета, важното е предходнтие 5 дни д е нямала т Peace

# 98
За температурата не съм съвсем съгласна  Naughty И Моника нямаше температура, но цяла седмица беше ту с повръщане, ту с разстройство  ooooh! По този повод откара 2 седмици в къщи - едната болна, другата да се възстанови. Живот и здраве, от понеделник сме пак на линия. Между другото, този вирус се оказа голяма гад - изпонатръшкаха се всички, контактували с нея по етапен ред. Най-леко минахме аз и батко й - за 1 ден се оправихме. Свекърва ми, която мина да я види, беше на легло 4 дена; по същия начин бяха сестра ми и племенницата. Пазете дечицата, че е страшно  Tired

# 99
Здравейте моята дъщеря Никол от тази година посещава 1-ва яслена група в 82 ОДЗ Джани Родари в кв.Обеля 2. Имали други деца в първа яслена група на тази детска градина.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

# 100
Айде с температура сме вече, и ще му давам АБ, поне от него да пресече хремета и кашлицата да намалее. Какво става незнам, и миналия път когато пътувахме в провинцията пак се разболя, сега по същия начин. Ако се случи още един път няма да го извеждам от София вече. Педито ни изписа оспексин, дано за 2-3 дни да се стабилизира, пък сигурно няма да го пускам 2 седмици на ясла. Като ходи на ясла е здрав, как дойде събота и неделя и се разболява newsm78, нещо ние сме по обратната схема.
А да ви питам за Макситрол, слагах ги 2 дни и няма и минимално подобрение, да продължавам ли да ги слагам Thinking

# 101
  • София
При нас Макситрола подейства на третият ден, така че продължавай. Бързо да му минава на детенце Hug

# 102
  • София
След 3 седмици вкъщи, живот и здраве, утре Бобо ще е на ясла, а аз на работа. Много ми е притеснено дали не е отвикнал, защото ще мога да го взема чак след работа, т.е. към 18.15 - 18.30 ч., няма кой друг да го вземе SadSadSadSad

Оснанаха малко сополки при него, но сега с баща му сме болни, т.е. аз вече една семдица, а баща му 3-ти ден. Дано закрепим положението, че не ми се мисли, ако трябва да се отсъства пак.

# 103
За пореден път тръгна с рев още от в къщи. Cry Вече дори му обувам пантофките в къщи защото е голяма борба, отделно дето не позволява на баща си да го държи докато си обуя битушите и облека якето. Вече се чудя какво да правя за да е спокоен. Дори събота и неделя полагам доста усилия да успея да го убедя че няма да ходи на ясла, а излизаме просто на разходка. ooooh!
В яслата ще има коледно тържество, но още не са казали кога. newsm78 Аз отсега си мисля след празниците какъв рев ме чака, защото ще се съберат поне 2 седмици в къщи.
Болничките да оздравяват и да не боледуват повече. Praynig

Лек ден на всички.  Hug

# 104
  • София
Добро утро на всички и лека седмица в яслата!

Моето момче и днес е вкъщи. Реших да го оставя още 1-2 дни, за да укрепне. А може би утре ще го заведа, но ще преценя според положението довечера.

Кайли предвид факта, че не се е отделял от теб със сигурност адаптацията ще е трудна, но не се предавай. Ще свикне  Hug

Общи условия

Активация на акаунт